Da li se psovanjem Boga priziva nesreća, katastrofa ?
Moderator: Krokodil Behko
- ironman
- sirius

- Has thanked: 29689 times
- Been thanked: 31119 times
- Status: Offline
Re: Da li se psovanjem Boga priziva nesreća, katastrofa ?
sgnusanjem odbacujem navode da sam moralisao.
dream of spring...
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 24773 times
- Been thanked: 22762 times
Ništa, u redu je. Ne da mi se dalje o ovome.Naseef Mushroom wrote: 10 Aug 2026, 17:52Ali Faćo, kakav god da je, i jedan mi je od najantipatičnijih osoba trenutno (ne računam političare) sigurno nije ni pedofil ni nekrofil, iako mu je svaka druga psovanje djece i mrtvih, kao što sam siguran da niko ko lajka te njegove psovke, nema kod kuće slike gole djece na kompjuteru, i ko ima, nema sigurno iz tog razloga.Masamune wrote: 10 Aug 2026, 17:39 Moj Nazife, bitno je isto ko to kaže.
Od Faće se svašta očekuje da izađe iz njegovih usta. Isto tako i od onih spodoba iz Pinkove Zadruge gdje dovode sve same ološe od ljudi.
Od tebe se to nije očekivalo na ovakav način. Zato ljudi reaguju jer su šokirani.
Ljudi uzimaju psovke previše bukvalno a ironija je da i te osobe same govore nešto što ne treba shvatiti bukvalno.
Reci iskreno, da te sutra na ulici neko zakači ramenom i opsuje ti nešto i počne prelaziti cestu gdje auta šibaju, i sam ćeš u jednoj milisekundi reći u sebi “Da hoće neko pokupiti papka” a kada sve to prođe i smiriš se, ti ćeš toj osobi čak spasiti život ako vidiš da je u opasnosti.
Ko je stvarno psihopata i želi vidjeti tuđu smrt, njemu je svejedno da li se radi o muškarcu, ženi ili djetetu, ali ko to ne želi i to koristi kao uvredu ili neki ventil, njemu je svejedno da li se radi o muškarcu, ženi ili djetetu i svima će odbrusiti isto, jer zna da će sve ostati na riječima.
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 33797 times
- Been thanked: 31799 times
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Shadow
- Svemirka

- Has thanked: 26439 times
- Been thanked: 30038 times
Naseef Mushroom wrote: 10 Aug 2026, 17:35Tebi hvala, ali meni ne smeta, dabogda im se još 20 forumaša pridružiloShadow wrote: 10 Aug 2026, 15:38
![]()
Izvalio je glupost. Popustite ga malo. Al jok, de, hajmo ga sad svi sistematski sjebati. E sto ja to ne volim.
Evo ti kao žena reci iskreno, savjet ili alternativa od forumaša je bilo da im opsujem mater, znači seksualni odnos sa ženama koje su ih rodile i koje nemaju nikakve veze sa tim momentom. I to se smatra duhovito, simpatično i čak poželjno. Je li to Ok?
“Jesi li čuo da je Hamo napao Ramizovu mater u parku”
“Dobar je Hamo, bar nije Ramizovu djecu pregazio” LOL
I to se ne smatra bukvalno, možda područje na čitavoj zemaljskoj kugli gdje se koriste najpoganiji izrazi u vicevima i raspravama, gdje bi jednom Šveđanu kada bi mu preveo došlo da povraća a kod drugih stvari se samo ponašaju kao Šveđani i uzima se bukvalno.
Yebem mu mater=silovanje
Yebo ga otac=incest
Popushi mi=želja muškarcu da ga drugi muškarac oralno zadovoljava
Ybo konju majku=zoofilija
Faćo je za mnoge u Bosni legenda jer psuje mrtve i djecu, znači legenda što je ustvari pedofilija i nekrofilija
Ali kod gaženja autom povlačimo crtu![]()
Dabogda se još lažnih moralista pridružilo![]()
Pa gdje bas mene
Psovka mi nije strana, ne tumacim je bukvalno, ali ne zelim ni tvrditi da je svako takvo psovanje simpaticno.
Evo ti iskreno kao zena, mozda stvarno nisam prava osoba za procjenjivati koliko je to nekome simpaticno jer i sama znam opsovati kad me neko na cesti iznervira. Meni je "j.... ti mater" sasvim jasna psovka i uvreda, ali je nikad ne shvatam bukvalno kao "otici cu i jebati ti majku". Ali ja to moram izgovoriti zato sto si ti jebeni idiot
Pa da li mi je simpaticno kad neko nekome psuje majku, oca, djecu ili mrtve, ne bih bas rekla. Moze mi biti smijesno u odredjenom kontekstu i medju ljudima koji se tako zajebavaju, ali sama po sebi to je ipak uvreda. Tako da razumijem sta hoces reci za psovku, samo ne bih rekla da je automatski duhovita, simpaticna i pozeljna zato sto nije doslovna.
Acta non Verba
- Shadow
- Svemirka

- Has thanked: 26439 times
- Been thanked: 30038 times
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 3055 times
- Been thanked: 25422 times
Ja podjahkad i sam sebi j.... mater.Il oca glupog.Kad se opalim cekicem il tako nesta.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Ili kad marneš malim prstom od nogaru stola. Tad ode čitav spisakHAVANA wrote: 10 Aug 2026, 18:25 Ja podjahkad i sam sebi j.... mater.Il oca glupog.Kad se opalim cekicem il tako nesta.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 1064 times
- Been thanked: 1644 times
- Status: Online
ja se sjecam na nekoj firminoj novogodisnjoj proslavi, pitam tad novopecenog oca kako je, kaze on sad znam sto kazu da beba spava ko zaklana, jer samo ako je zakoljes nece plakat
sad bi ovdje milicija i njeg ukorila i izbacila ga napolje garant
sad bi ovdje milicija i njeg ukorila i izbacila ga napolje garant
- Sioux
- Inventar foruma

- Has thanked: 1454 times
- Been thanked: 1788 times
To ti je očuh onda jbt..
Pogled Joca Vujičića
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 61509 times
- Been thanked: 11201 times
- Status: Online
Da te nije sunce udarilo tobejarabiHAVANA wrote: 10 Aug 2026, 18:25 Ja podjahkad i sam sebi j.... mater.Il oca glupog.Kad se opalim cekicem il tako nesta.
Pored boga, pejgambera i sta ti ja znam cega vec ti naso sovat sebi mater, hljebe
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta

pa da sletim curici na usta
- ironman
- sirius

- Has thanked: 29689 times
- Been thanked: 31119 times
Naseef danas i brat tuzlak kad ga "odbrani"
dream of spring...
-
panter7
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 470 times
- Been thanked: 701 times
.
Biti dobra osoba često znači živjeti prema visokim moralnim načelima, pokazivati empatiju, ljubaznost i razumijevanje prema drugima. No, što se događa kada se te vrline suoče s lošim ljudima?