Zenski kriminalitet i mal. delinkvencija

Diskusije o životu i životnim problemima, stavovima. Savjetovanje.

Moderator: Krokodil Behko

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1785 times
Been thanked: 3397 times
Status: Offline

Re: Zenski kriminalitet i mal. delinkvencija

Post by Mutevelija » 07 Dec 2025, 13:41

Mubera služi kaznu od 40 godina: Pozvala dečka na sastanak, pa ga sa suprugom pretukla i zapalila

Bračni par Muhović je osuđen za krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu, a u kaznu zatvora im je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 8. jula 2017. godine

U jedinom ženskom zatvoru u Srbiji, KPZ Požarevac kaznu trenutno služi 338 osuđenica, od kojih samo jedna kaznu zatvora od 40 godina zbog teškog ubistva.

Ovo je jedina najveća kazna zatvora izrečena nekoj ženi u Srbiji, nakon ukidanja smrtne presude početkom 2000-tih, a prije uvođenja kazne doživotnog zatvora u pravosudni sistem 2019. godine, na koju još nijedna žena nije pravosnažno osuđena.

Presudu sa najvišom kaznom od 40 godina zatvora, koja je ostala medijski neispraćena, Muberi Muhović (40) izrekao je Apelacioni sud u Kragujevcu 2022. godine koji je potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Novom Pazaru.

Upravo se čita: Sin ubio roditelje, pa sebe: Šta krije kuća strave u kojoj je stradala porodica iz BiH?
Ista kazna od 40 godine zatvora izrečena je u tom predmetu i njenom suprugu Senadu Muhoviću, rečeno je za Tanjug u Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Bračni par Muhović je osuđen za krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu, a u kaznu zatvora im je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 8. jula 2017. godine.

Oni su oglašeni krivima, jer su 23. juna 2017. godine ubili Anela Papića (32) iz Sjenice.

Prvostepeni sud je utvrdio da je Mubera Muhović tog dana pozvala na sastanak Papića, sa kojim je bila u emotivnoj vezi, nakon čega su ga Muhovići u šumarku u selu Ponorac, tupim predmetom, pretukli na smrt.

Upravo se čita: Tragičan slučaj u BiH: Poznat identitet 20-godišnjeg mladića čije je beživotno tijelo pronađeno jutros
Tijelo su nakon ubistva polili benzinom i zapalili.

Obdukcija je pokazala da je na Papićevom čelu i potiljku nađeno čak 20 prijeloma, dok je tijelo nakon ubistva zapaljeno.

Image

Muhovići su potom otišli u Njemačku, gdje su živjeli, da bi se dvije sedmice nakon ubistva predali srpskoj policiji na graničnom prijelazu Horgoš.

Nedavno je isti sud, Viši sud u Novom Pazaru, po prvi put u Srbiji osudio ženu na kaznu doživotnog zatvora, ali ta presuda još nije pravosnažna, pa Aldina Lakota (40), nije počela služenje kazne.

Žene koje se trenutno nalaze na služenju kazne u KPZ Požarevac su pravosnažno osuđene na kazne zatvora od nekoliko dana do preko 30 godina.

Najviše osuđenica kaznu služi zbog krivičnih djela teška krađa i krađa, odnosno 24 posto, dok za trgovinu drogom kaznu služi 22 posto od ukupnog broja osuđenica.

Po starosnoj dobi u zavodu se nalazi 24 posto osuđenica od 40 do 50 godina, a 22 posto od 30 do 40 godina.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 04 Jan 2026, 00:30

Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 04 Jan 2026, 14:09

TuzZLA - Prognanica iz Vlasenice Mehida Omerović (47), nastanjena u Vršanima kod Tuzle, suočena s nalazom obdukcije njenog muža Izeta (47), priznala je da je izmislila priču o samoubistvu i da mu je ona ispred kuće zarila nož u grudi.
25.12.2007 18:41

Priznala da je ubila muža

Ona je preksinoć uhapšena, a kantonalni tužilac Mugdim Zulčić je juče zatražio da joj se odredi jednomjesečni pritvor.

Omerovićeva je u nedjelju prijavila da je Izet oko 20 sati na ulazu u kuću počinio samoubistvo, a kao mogući motiv je navela tjeskobu koju je osjećao zbog sukoba s njenom sestrom i zetom.

U prvobitnoj izjavi je navela da je ona, u vrijeme kada se muž ubio ispred vrata, gledala TV. Jedna od kontradiktornosti koje su policiju navele na pravi trag je da je čula kada se stropoštao na tlo, pa je istrčala napolje, misleći da se okliznuo.

"Držao se za ovo drvo ispred vrata, raširenih nogu. Bio je mrak, pa sam otišla na tavan po sijalicu. Kad sam priključila svjetlo, vidjela sam ga da leži potrbuške, a da je snijeg sav krvav. Nož je pored njega", izjavila nam je Mehida Omerović nekoliko sati prije hapšenja.

Tjelesnim pregledom Mehide Omerović, urađenim još u nedjelju uveče, ispod njenih noktiju pronađena je krv koja odgovara krvi njenog muža Izeta. Osim toga, na vratu je otkriven manji krvni podliv, za koji je tvrdila da se radi o alergiji, ali je, nakon priznanja zločina, izjavila da je to posljedica fizičkog zlostavljanja.

Mehida je preksinoć oko 19 sati uhapšena, nakon što je obdukcijom zvanično dokazano da je Izet Omerović ubijen.

Nalaz obdukcije je pokazao da je Izet Omerović ubijen sa dva uboda nožem u predjelu grudnog koša, nađene su povrede u predjelu glave i manje posjekotine na ruci. Mehida Omerović, kao jedina osumnjičena, tokom kriminalističke obrade u MUP-u TK je priznala zločin. Kao motiv je navela višegodišnje zlostavljanje i njegovu bolesnu ljubomoru. I tog dana je, kaže, došlo do fizičkog sukoba između njih, a otkriveni su i tragovi borbe na mjestu ubistva.

Obdukcijom je utvrđeno da je nož nađen pored tijela Izeta Omerovića podmetnut, te da nije njime ubijen. Nakon priznanja zločina, osumnjičena je policiji priznala da je krvavi nož bacila u njivu, koji je policija juče pronašla.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10876 times
Been thanked: 12760 times

Post by Krokodil Behko » 10 Aug 2026, 14:11

HOROR U KRAJINI: Žena pucala slijepom mužu u glavu, zatražen pritvor

Image

Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona predložilo je Kantonalnom sudu u Bihaću određivanje pritvora za Š.H. (66) iz Bosanske Krupe, koja je osumnjičena da je usmrtila svog supruga.

Prema navodima Tužilaštva, zločin se dogodio 6. augusta u večernjim satima u porodičnoj kući na području Bosanske Krupe, nakon verbalnog sukoba supružnika.

Osumnjičena se tereti da je tada iz vatrenog oružja ispalila jedan hitac u predjelu desne sljepoočnice svog supruga Š.H., koji je bio slijep. Tužilaštvo navodi da je bila svjesna da ga na taj način može usmrtiti, što je, prema rezultatima dosadašnje istrage, i htjela.

Š.H. je lišena slobode 7. augusta, nakon čega je kriminalistički obrađena i predata postupajućoj tužiteljici. Nakon što je ispitala osumnjičenu, tužiteljica je Kantonalnom sudu u Bihaću podnijela prijedlog za određivanje pritvora.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, kao i postojanja vanrednih okolnosti zbog kojih bi puštanje osumnjičene na slobodu, prema ocjeni Tužilaštva, moglo rezultirati stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i mira.

O daljem postupanju i prijedlogu za pritvor odlučit će Kantonalni sud u Bihaću.

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 10341 times
Been thanked: 10788 times

Post by Zana » 10 Aug 2026, 14:29

E ovu na lomaču
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 10 Aug 2026, 23:25

Krokodil Behko wrote: 10 Aug 2026, 14:11
HOROR U KRAJINI: Žena pucala slijepom mužu u glavu, zatražen pritvor

Image

Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona predložilo je Kantonalnom sudu u Bihaću određivanje pritvora za Š.H. (66) iz Bosanske Krupe, koja je osumnjičena da je usmrtila svog supruga.

Prema navodima Tužilaštva, zločin se dogodio 6. augusta u večernjim satima u porodičnoj kući na području Bosanske Krupe, nakon verbalnog sukoba supružnika.

Osumnjičena se tereti da je tada iz vatrenog oružja ispalila jedan hitac u predjelu desne sljepoočnice svog supruga Š.H., koji je bio slijep. Tužilaštvo navodi da je bila svjesna da ga na taj način može usmrtiti, što je, prema rezultatima dosadašnje istrage, i htjela.

Š.H. je lišena slobode 7. augusta, nakon čega je kriminalistički obrađena i predata postupajućoj tužiteljici. Nakon što je ispitala osumnjičenu, tužiteljica je Kantonalnom sudu u Bihaću podnijela prijedlog za određivanje pritvora.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, kao i postojanja vanrednih okolnosti zbog kojih bi puštanje osumnjičene na slobodu, prema ocjeni Tužilaštva, moglo rezultirati stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i mira.

O daljem postupanju i prijedlogu za pritvor odlučit će Kantonalni sud u Bihaću.
Mutevelija wrote: 27 Oct 2022, 12:10 CRIMES BY WOMEN ARE ON THE RISE ALL OVER THE WORLD

Image

Abstract
A SIGNIFICANT CHANGE IS NOTED IN THE TYPES OF CRIMES THAT WOMEN COMMIT. IT IS STATED THAT IN THE PAST, WOMEN TENDED TO PARTICIPATE IN PROSTITUTION AND SHOPLIFTING, WHILE TODAY, MANY ARE INVOLVED IN VIOLENT CRIMES, ARMED ROBBERY, AND TERRORISM. EXPLANATIONS FOR THIS, SUCH AS THE MORE RESPONSIBLE ROLE OF WOMEN OR THE SPREAD OF WOMEN'S LIBERATION ARE DISCUSSED. TRENDS IN FEMALE CRIMES ARE THEN REVIEWED FOR ENGLAND, JAPAN, GERMANY, CANADA, AUSTRALIA, SWITZERLAND, FRANCE, ITALY, SPAIN, ARGENTINA, AND THE SOVIET UNION.

https://www.ojp.gov/ncjrs/virtual-libra ... over-world

Masallah :cvike ako su muskarci ljudi i zene su ljudi, a ljudi su najkrvoločnije biće na planeti.
Za ocekivati je da androcid poraste makar 20% u narednih 20 godina.
Androcid- ubojstvo muskarca.
Iako manja je kazna ako ubijes muskarca nekih 10 -20 godina a zenu 40.

A najjaci je komentar jedne zene sto spada u crni humor ispod vijesti.

Pa sto ga ubi slijepa, mogla je svasta raditi a one ne bi vidio....
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 14 Aug 2026, 10:16

"Millennials and Gen Z Are Narcissists
The University of Georgia found that Millennials and Generation Z are more likely to display narcissistic traits than previous generations. The study, which surveyed 1,500 adults aged 18 to 38, found that overall levels of narcissism had increased significantly between Generation X (born 1965-1980) and Millennials (born 1981-1996) and Generation Z (born 1997-2012).

The study also found that people in the younger generations are more likely to have grandiose fantasies and to overestimate their abilities. The study's authors explain that this increase in narcissism could be due to the increased use of social media.

This can lead to an inflated feeling of self-importance and an obsession with the attention of others. It could also be due to changing parenting styles, with parents today being more likely to encourage their children to focus on their own personal achievements and desires.

My AI co-blogging chum goes on to explain that narcissistic traits can be associated with a range of negative outcomes, such as lower levels of empathy and higher levels of aggression.

Arguably, these traits aren't seen as negative outcomes by narcissists, but I agree with my robot buddy that they're pretty dire for society as a whole if we have too many of those particular personality spices in the melting pot. It can get a bit fiery.

The authors suggest that parents and educators should be aware of the potential for increased narcissism in the younger generations and seek to provide a more balanced upbringing that emphasises the importance of humility, compassion, and empathy. "

Female narcissism is often misdiagnosed’: how science is finding women can have a dark streak too
Narcissistic women are abusing in ways that society allows. They often leverage their femininity, present themselves as soft-spoken, but it is cunning; it’s premeditated

esearchers have discovered that narcissism can come in two types: grandiose and vulnerable. And Green has shown that while men are more likely to have grandiose narcissism, boasting high self-esteem and extroversion, women more commonly display the vulnerable form, involving introversion, defensiveness and low self-esteem. They may be more brittle and less boastful.

Green believes this is because bragging and chest-thumping simply aren’t socially acceptable for women. “Narcissistic women are abusing in ways that society allows,” she argues. “They often leverage their femininity, present themselves as soft-spoken, but it is cunning; it’s premeditated.” They may still lie, cheat and control others.

In Somma’s study, women with high levels of psychopathy, machiavellianism and grandiose narcissism scored low on agreeableness (how friendly you are) and high on social deviance (breaking rules or norms). Women with vulnerable narcissism, however, were less socially deviant and more agreeable than women with other dark traits. They also had more paranoid thoughts and the worst mental health of all. This is potentially because they are more insecure and eager to fit in. “They’re often better at faking empathy,” says Green.

But we may fail to recognise these traits as narcissistic. “Female leaders with narcissistic traits can cause as much reputational damage, staff turnover, bullying, as male ones – they just go about it in a more sneaky way,” says Green. “Male leaders can be more aggressive and socially dominant to establish authority. But female leaders may blame the higher-ups for why they had to fire you – even if they orchestrated it.”

There’s certainly aggression beneath the surface. Vulnerable narcissism is more strongly linked to aggression in relationships, as well as physical and verbal bullying, than the grandiose type. “These are uncomfortable truths, painting women in the same light as men,” says Green.

When taking into account the vulnerable features of narcissism, Green found subclinical levels of the trait to be as common, if not more prevalent, in women. But many diagnostic protocols, including the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5), are skewed towards men, focusing on grandiose narcissism. Female narcissism is therefore often misdiagnosed as borderline personality disorder, according to Green. The European diagnostic manual, International Classification of Diseases 11 (ICD-11), she says, is actually more likely to capture female narcissists as it includes vulnerable traits.

This matters because high levels of narcissism are linked to crime. Green is planning a new study in British prisons to assess how the system fails to capture female inmates’ vulnerable narcissistic traits.

https://www.indiepreneur.academy/blog/n ... enerations

https://www.theguardian.com/science/202 ... streak-too
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 04 Sep 2026, 12:10

Screenshot_2026-09-04-12-09-12-130_com.android.chrome.jpg
Mlade generacije ne razocaravaju me i moje prognoze
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 61585 times
Been thanked: 11224 times

Post by ElTriconi » 04 Sep 2026, 15:23

Sta ima pajdo kad sam iso u srednju cini mi se bilo je vise cakija u opticaju nego olovaka tobejarabi 🤔
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

Post Reply

Return to “Filozofija & Psihologija”