Kosovo
Moderator: Krokodil Behko
- ironman
- sirius

- Has thanked: 29816 times
- Been thanked: 31266 times
- Status: Offline
- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1468 times
- Been thanked: 4923 times
Re: Kosovo
Ne, ne priznaje IZ, isto kao ti i Rum.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 61648 times
- Been thanked: 11235 times
Nemam sta priznavat, skida mi s platne liste ko i one poreze, pa ja
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta

- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 24881 times
- Been thanked: 22872 times
Čini mi se da su prije 10-15 godina bile oštrije mjere države, pa i same IZ, prema takvima.
Daleko smo ipak od jedne Francuske i slično, a tu najveća zasluga ide upravo IZ koliko god da je mnogi osporavaju. Sami su "ugasili" veliki broj paradžemata, a oni što su ratovali u Siriji i slično su ili dobili nogu ili procesuirani.
Ovakvi kao Pezić su još uvijek onako agresivni i aktivni za razliku od većine selefija koje su država i IZ doveli u red, ali je on vođen s ciljem da zaradi. Klasični influenser.
Daleko smo ipak od jedne Francuske i slično, a tu najveća zasluga ide upravo IZ koliko god da je mnogi osporavaju. Sami su "ugasili" veliki broj paradžemata, a oni što su ratovali u Siriji i slično su ili dobili nogu ili procesuirani.
Ovakvi kao Pezić su još uvijek onako agresivni i aktivni za razliku od većine selefija koje su država i IZ doveli u red, ali je on vođen s ciljem da zaradi. Klasični influenser.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Saće tuzlak, nayebo si.Masamune wrote: 14 Aug 2026, 12:03 Čini mi se da su prije 10-15 godina bile oštrije mjere države, pa i same IZ, prema takvima.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Neumoljive sociološke zakonitosti nas uče da će taj pokret sigurno propasti.Masamune wrote: 14 Aug 2026, 12:03 Čini mi se da su prije 10-15 godina bile oštrije mjere države, pa i same IZ, prema takvima.
Svači član bilo koje interesne skupine treba znati da ta njegova skupina mora ojačati i pustiti duboki korijen koji se ne da iščupati osim totalnim fizičkim istrebljenjem svih članova.
Pezić i ekipa su nešto kao repa bez korjena. Čim nastupi prva suša, gotovi su.
Učeni IBn Haldun je to objanio pod terminom "asabiya". Ovaj termin ima višestruko sociološko značenje, ali u ovom slučaju može biti preveden kao "korijen". Korijen koji daje snažnu podršku stablu, bilo u sušnom periodu, bilo pri naletu snažnih vjetrova.
Bosansko društvo je posve neprijemčivo prema modelima koje nude ovakvi likovi, osim onima koji nemaju duboke porodične korjene u islamu. Zato će propasti. I ne samo zbog toga, drugi razlog je neuživanje zaštite IZ koja je ovdje neupitna, čak i kod najžešćih mrzitelja ovdašnjih muslimana. IZ ima legitimitet stečen dugogodišnjim radom i profiliranjem, ovi likovi su tu od juče, mogu doživjeti neko blisko sutra, ali prekosutra nikako.
Pezić je biznismen, namirisao je mnogo lutajućih duša koje se, u ovom tranzicijskom vremenu, svakodnevno traže pa ih je vješto nafatao.
Da, mi smo još uvijek u svakovrsnoj tranziciji, ne samo ekonomsko-političkoj.
A nije Peziću ni teško biti uspješan, ima sasvim dovoljno glupaka i plićaka za nafatat.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 61648 times
- Been thanked: 11235 times
Pajdo samo uzmi npr u mene mati je nesta najblize jugoslavenu u bosni sto postoji, ne zna fatihu kako treba al zato zna sve sto je pezic govorio i dje govorio 
Covjek je prodro u misli ovih proletera, svaka mu cast samo zbog toga
Covjek je prodro u misli ovih proletera, svaka mu cast samo zbog toga
Da sam pcela zelja mi je pusta

- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Baš tako.ElTriconi wrote: 14 Aug 2026, 12:38 Pajdo samo uzmi npr u mene mati je nesta najblize jugoslavenu u bosni sto postoji, ne zna fatihu kako treba al zato zna sve sto je pezic govorio i dje govorio
Covjek je prodro u misli ovih proletera, svaka mu cast samo zbog toga![]()
Ne zabušavaj više, hajmo u džumu, eno vidim ljudi idu ka džamiji.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- Has thanked: 1069 times
- Been thanked: 1674 times
- Status: Online
Prakticno znaci enklava jednoumlja, isto Jugoslavija, sve sto nije po interesu partije ide na otok il pod zemlju"Imali smo komunikaciju s Policijom Kosova, koja nam se obratila pisanim putem, a mi smo na njihov dopis odgovorili. Svaka vjerska aktivnost u vjerskim objektima ili drugim prostorima mora imati dozvolu ili saglasnost nadležne vjerske institucije", kazali su oni.
I vi se ovome divite
A jeste smijesni, uzimate sta radi jedan Americki protektorat u vrijeme kada cionisti idu uz Srbe, kada se Srbi pune dronovima, i ovom protektoratu treba malo politickih poena u Washingtonu
Vi mislite ovdje ima neke vjerske ozbilje u ovom privodjenju, ne kazu dzaba glupi bosnjo, jedva cekali radovat se nevolji nekome svome
Kada bi pitali Lasera i takve ko on sta to Pezic siri suprotno islamu kojeg oficijalno IZ zastupa na sajtu i u svojim knjigama, on bi mi odgovorio sa "
Kada bi pitali Lasera kako to mlade hodze po Tuzli sa platom ispod 2 milje voze auta od 80+ milja i zive u najboljim zgradama, onda bi on na to lupio takodjer "
Dakle nije ko sta prica, nego sto IZ nema procent u parama to je bolna tacka
-
Tamburex
- Sitna buranija

- Been thanked: 21 times
"Umjesto da ignorišemo tagutski pluralistički politički sistem i ostanemo van tokova moći, predlažem da kao stranka iskoristimo pluralistički sistem da dođemo na vlast, a onda iz pozicije vlasti upostavimo naše jednoumlje i zabranu pluralizma".tuzlak1212 wrote: 14 Aug 2026, 13:24
Prakticno znaci enklava jednoumlja, isto Jugoslavija, sve sto nije po interesu partije ide na otok il pod zemlju
I vi se ovome divite![]()
- ironman
- sirius

- Has thanked: 29816 times
- Been thanked: 31266 times
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
ironman wrote: 14 Aug 2026, 13:46 ko placa clanarinu u IZ BiH nek digne dva prsta. Ostali nek dignu tri![]()
![]()
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Pišeš post u 13:24, zašto nisi u džumi?tuzlak1212 wrote: 14 Aug 2026, 13:24Prakticno znaci enklava jednoumlja, isto Jugoslavija, sve sto nije po interesu partije ide na otok il pod zemlju"Imali smo komunikaciju s Policijom Kosova, koja nam se obratila pisanim putem, a mi smo na njihov dopis odgovorili. Svaka vjerska aktivnost u vjerskim objektima ili drugim prostorima mora imati dozvolu ili saglasnost nadležne vjerske institucije", kazali su oni.
A jeste smijesni, uzimate sta radi jedan Americki protektorat u vrijeme kada cionisti idu uz Srbe, kada se Srbi pune dronovima, i ovom protektoratu treba malo politickih poena u Washingtonu
Vi mislite ovdje ima neke vjerske ozbilje u ovom privodjenju, ne kazu dzaba glupi bosnjo, jedva cekali radovat se nevolji nekome svome
Kada bi pitali Lasera i takve ko on sta to Pezic siri suprotno islamu kojeg oficijalno IZ zastupa na sajtu i u svojim knjigama, on bi mi odgovorio sa "" jer zna da je samo glupi hejter bez pola argumenta protiv Pezica i takvih poput njeg
![]()
Kada bi pitali Lasera kako to mlade hodze po Tuzli sa platom ispod 2 milje voze auta od 80+ milja i zive u najboljim zgradama, onda bi on na to lupio takodjer "" ali problem su pare od kojih on i njegovi nemaju procenta
![]()
Bojkotuješ džumu, zarobili ti šejha?
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Ko to nama došoooooo. Hajde, hajde, mašala, bujrum vamo može kod kako god hoćeš.Elvedin Pezić, koji je jučer uhapšen na Kosovu nakon prijave za širenje vehabističke ideologije, trebao bi tokom dana biti deportovan nazad u Bosnu i Hercegovinu. Deportaciju čeka u policijskoj stanici, zbog čega nije prisustvovao planiranoj promociji knjige.
Kako saznaje Radio Slobodna Evropa od izvora upućenog u organizaciju i boravak Pezića na Kosovu, on se još uvijek nalazi u policijskoj stanici u Prištini, gdje je jučer doveden s lisicama na rukama. Tu čeka deportaciju u BiH koja bi trebala biti provedena tokom dana.
Ranije je Redžo Kojić iz nevladine organizacije "Mladi volonteri", koja je organizovala tribinu na kojoj je trebao govoriti i Pezić, potvrdio da je policija odvela Pezića i Mithada Ćemana, ali da je Ćeman ubrzo pušten.
Policija je, prema njegovim riječima, pitala Pezića da li ima dozvolu Islamske zajednice Kosova za svoje predavanje, ali Kojić smatra da Peziću takva dozvola nije ni trebala.
"On nije imam ni u jednoj džamiji i nije mu bila potrebna takva dozvola. Radilo se o promociji knjige", rekao je Kojić, navodeći da je promocija trebala biti održana sinoć.
S druge strane, Islamska zajednica Kosova je u odgovoru na upit RSE kazala da je za vjerske aktivnosti potrebna njihova dozvola i da oni nisu ni na koji način učestvovali u organizaciji tribine na kojoj je trebao govoriti Elvedin Pezić.
"Imali smo komunikaciju s Policijom Kosova, koja nam se obratila pisanim putem, a mi smo na njihov dopis odgovorili. Svaka vjerska aktivnost u vjerskim objektima ili drugim prostorima mora imati dozvolu ili saglasnost nadležne vjerske institucije", kazali su oni.
Inače, Elvedin Pezić je godinama aktivan u online prostoru kao selefijski vjerski tumač, a njegovi kontroverzni stavovi su više puta izazvali burne reakcije kako u Bosni i Hercegovini tako i u regionu.
Nedavno se zbog njega oglasila i Islamska zajednica Bosne i Hercegovine, ocijenivši da izneseni stavovi koji govore o tome da se društvo urušilo "kada su žene izvedene iz kuće", nisu u skladu sa islamskim učenjima o pravima i obavezama muslimanki.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

pokupio sam neki virus, kad crko nisam, a mi imamo dva termina dzume mozda odem na drugi da manje ljudi zarazimLaser wrote: 14 Aug 2026, 13:49Pišeš post u 13:24, zašto nisi u džumi?tuzlak1212 wrote: 14 Aug 2026, 13:24
Prakticno znaci enklava jednoumlja, isto Jugoslavija, sve sto nije po interesu partije ide na otok il pod zemlju
Kada bi pitali Lasera i takve ko on sta to Pezic siri suprotno islamu kojeg oficijalno IZ zastupa na sajtu i u svojim knjigama, on bi mi odgovorio sa "" jer zna da je samo glupi hejter bez pola argumenta protiv Pezica i takvih poput njeg
![]()
Kada bi pitali Lasera kako to mlade hodze po Tuzli sa platom ispod 2 milje voze auta od 80+ milja i zive u najboljim zgradama, onda bi on na to lupio takodjer "" ali problem su pare od kojih on i njegovi nemaju procenta
![]()
Bojkotuješ džumu, zarobili ti šejha?![]()
al kako hodze pokupise auta i stanove haj nam elaboriraj
i sta bi bilo da su famozene kefale preko IZ-a, dal bi dzamije gorile od bradonja, ti bi licno otisao po Ljakica da u Tesnju predaje
zato neki pojedinci imaju averziju prema IZ, jer nema veze sa islamskim vrijednostima, hodza prica jedno a onda taj hodza ode u tekiju da se ljuljaju i pjevaju "jaa Aliii dodji nam"
samo dajte para mi cemo pod IZ zastitu stavit, pa i cak svaku sirk tekiju, samo ako je racun placen
zato IZ ima kredibilitet u islamskih vrijednostima samo kod ovih komunjara i ateista
Last edited by tuzlak1212 on 14 Aug 2026, 19:38, edited 1 time in total.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Naše nije prošlo, neće ni proći, a vaše nije ni započelo. Vi ste tek bilješka na marginama, neka sitna fus nota koja je sada tu a sutra je nema, mi smo glavni tekst koji je svrha svega.
Nisi klanjo džumu, biži u qurac.
Nisi klanjo džumu, biži u qurac.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

- tuzlak1212
- Inventar foruma

ali da se ne zaboravi, ne odgovori covjek ni na sta sto se tice IZ, imovine i imovine hodza
problem je skoda kodiaq i knjiga neka koja se promovise, a u toj knjizi sve po IZ islamskim vrijednostima
problem je skoda kodiaq i knjiga neka koja se promovise, a u toj knjizi sve po IZ islamskim vrijednostima
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Drago mi je da me takva ekipa svrstava u ćafire, to mi potvrđuje ispravnost puta.
Nisi klanjo džumu, tuzlanske hodže jesu.
- tuzlak1212
- Inventar foruma

nisam ja tekfirdzija ko vi sto hocete da ste gatekeeperi islama kroz uplatniceLaser wrote: 14 Aug 2026, 14:16Drago mi je da me takva ekipa svrstava u ćafire, to mi potvrđuje ispravnost puta.![]()