Kosovo

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 29816 times
Been thanked: 31266 times
Status: Offline

Re: Kosovo

Post by ironman » 14 Aug 2026, 10:57

:D.
dream of spring...

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1468 times
Been thanked: 4923 times

Post by Laser » 14 Aug 2026, 11:11

ElTriconi wrote: 14 Aug 2026, 10:56
Laser wrote: 14 Aug 2026, 10:54

Jest i dobio ekspresan odgovor od IZ.

Pazi šta pišeš o njemu, to je tuzlakov idol. :D.
Placal ovaj pezic clanarinu u IZ i dajel zekjat u IZ? 🤔
Ne, ne priznaje IZ, isto kao ti i Rum. :D.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 61648 times
Been thanked: 11235 times

Post by ElTriconi » 14 Aug 2026, 11:12

Laser wrote: 14 Aug 2026, 11:11
ElTriconi wrote: 14 Aug 2026, 10:56

Placal ovaj pezic clanarinu u IZ i dajel zekjat u IZ? 🤔
Ne, ne priznaje IZ, isto kao ti i Rum. :D.
😱

Nemam sta priznavat, skida mi s platne liste ko i one poreze, pa ja :valja
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 24881 times
Been thanked: 22872 times

Post by Masamune » 14 Aug 2026, 12:03

Čini mi se da su prije 10-15 godina bile oštrije mjere države, pa i same IZ, prema takvima.

Daleko smo ipak od jedne Francuske i slično, a tu najveća zasluga ide upravo IZ koliko god da je mnogi osporavaju. Sami su "ugasili" veliki broj paradžemata, a oni što su ratovali u Siriji i slično su ili dobili nogu ili procesuirani.

Ovakvi kao Pezić su još uvijek onako agresivni i aktivni za razliku od većine selefija koje su država i IZ doveli u red, ali je on vođen s ciljem da zaradi. Klasični influenser.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 14 Aug 2026, 12:14

Masamune wrote: 14 Aug 2026, 12:03 Čini mi se da su prije 10-15 godina bile oštrije mjere države, pa i same IZ, prema takvima.

Daleko smo ipak od jedne Francuske i slično, a tu najveća zasluga ide upravo IZ koliko god da je mnogi osporavaju. Sami su "ugasili" veliki broj paradžemata, a oni što su ratovali u Siriji i slično su ili dobili nogu ili procesuirani.

Ovakvi kao Pezić su još uvijek onako agresivni i aktivni za razliku od većine selefija koje su država i IZ doveli u red, ali je on vođen s ciljem da zaradi. Klasični influenser.
Saće tuzlak, nayebo si. :D.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 14 Aug 2026, 12:34

Masamune wrote: 14 Aug 2026, 12:03 Čini mi se da su prije 10-15 godina bile oštrije mjere države, pa i same IZ, prema takvima.

Neumoljive sociološke zakonitosti nas uče da će taj pokret sigurno propasti.

Svači član bilo koje interesne skupine treba znati da ta njegova skupina mora ojačati i pustiti duboki korijen koji se ne da iščupati osim totalnim fizičkim istrebljenjem svih članova.

Pezić i ekipa su nešto kao repa bez korjena. Čim nastupi prva suša, gotovi su.

Učeni IBn Haldun je to objanio pod terminom "asabiya". Ovaj termin ima višestruko sociološko značenje, ali u ovom slučaju može biti preveden kao "korijen". Korijen koji daje snažnu podršku stablu, bilo u sušnom periodu, bilo pri naletu snažnih vjetrova.

Bosansko društvo je posve neprijemčivo prema modelima koje nude ovakvi likovi, osim onima koji nemaju duboke porodične korjene u islamu. Zato će propasti. I ne samo zbog toga, drugi razlog je neuživanje zaštite IZ koja je ovdje neupitna, čak i kod najžešćih mrzitelja ovdašnjih muslimana. IZ ima legitimitet stečen dugogodišnjim radom i profiliranjem, ovi likovi su tu od juče, mogu doživjeti neko blisko sutra, ali prekosutra nikako.

Pezić je biznismen, namirisao je mnogo lutajućih duša koje se, u ovom tranzicijskom vremenu, svakodnevno traže pa ih je vješto nafatao.

Da, mi smo još uvijek u svakovrsnoj tranziciji, ne samo ekonomsko-političkoj.

A nije Peziću ni teško biti uspješan, ima sasvim dovoljno glupaka i plićaka za nafatat. :D.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 61648 times
Been thanked: 11235 times

Post by ElTriconi » 14 Aug 2026, 12:38

Pajdo samo uzmi npr u mene mati je nesta najblize jugoslavenu u bosni sto postoji, ne zna fatihu kako treba al zato zna sve sto je pezic govorio i dje govorio 😂

Covjek je prodro u misli ovih proletera, svaka mu cast samo zbog toga 😂
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 14 Aug 2026, 12:45

ElTriconi wrote: 14 Aug 2026, 12:38 Pajdo samo uzmi npr u mene mati je nesta najblize jugoslavenu u bosni sto postoji, ne zna fatihu kako treba al zato zna sve sto je pezic govorio i dje govorio 😂

Covjek je prodro u misli ovih proletera, svaka mu cast samo zbog toga 😂
Baš tako.

Ne zabušavaj više, hajmo u džumu, eno vidim ljudi idu ka džamiji. :D.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1069 times
Been thanked: 1674 times
Status: Online

Post by tuzlak1212 » 14 Aug 2026, 13:24

"Imali smo komunikaciju s Policijom Kosova, koja nam se obratila pisanim putem, a mi smo na njihov dopis odgovorili. Svaka vjerska aktivnost u vjerskim objektima ili drugim prostorima mora imati dozvolu ili saglasnost nadležne vjerske institucije", kazali su oni.
Prakticno znaci enklava jednoumlja, isto Jugoslavija, sve sto nije po interesu partije ide na otok il pod zemlju

I vi se ovome divite :D.

A jeste smijesni, uzimate sta radi jedan Americki protektorat u vrijeme kada cionisti idu uz Srbe, kada se Srbi pune dronovima, i ovom protektoratu treba malo politickih poena u Washingtonu

Vi mislite ovdje ima neke vjerske ozbilje u ovom privodjenju, ne kazu dzaba glupi bosnjo, jedva cekali radovat se nevolji nekome svome

Kada bi pitali Lasera i takve ko on sta to Pezic siri suprotno islamu kojeg oficijalno IZ zastupa na sajtu i u svojim knjigama, on bi mi odgovorio sa " :D. " jer zna da je samo glupi hejter bez pola argumenta protiv Pezica i takvih poput njeg :D.

Kada bi pitali Lasera kako to mlade hodze po Tuzli sa platom ispod 2 milje voze auta od 80+ milja i zive u najboljim zgradama, onda bi on na to lupio takodjer " :D. " ali problem su pare od kojih on i njegovi nemaju procenta :D.
Dakle nije ko sta prica, nego sto IZ nema procent u parama to je bolna tacka

Tamburex
Sitna buranija
Sitna buranija
Been thanked: 21 times

Post by Tamburex » 14 Aug 2026, 13:39

tuzlak1212 wrote: 14 Aug 2026, 13:24
Prakticno znaci enklava jednoumlja, isto Jugoslavija, sve sto nije po interesu partije ide na otok il pod zemlju

"Umjesto da ignorišemo tagutski pluralistički politički sistem i ostanemo van tokova moći, predlažem da kao stranka iskoristimo pluralistički sistem da dođemo na vlast, a onda iz pozicije vlasti upostavimo naše jednoumlje i zabranu pluralizma".

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 29816 times
Been thanked: 31266 times

Post by ironman » 14 Aug 2026, 13:46

ko placa clanarinu u IZ BiH nek digne dva prsta. Ostali nek dignu tri :D. :D.
dream of spring...

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 14 Aug 2026, 13:47

ironman wrote: 14 Aug 2026, 13:46 ko placa clanarinu u IZ BiH nek digne dva prsta. Ostali nek dignu tri :D. :D.
:D.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 14 Aug 2026, 13:49

"Imali smo komunikaciju s Policijom Kosova, koja nam se obratila pisanim putem, a mi smo na njihov dopis odgovorili. Svaka vjerska aktivnost u vjerskim objektima ili drugim prostorima mora imati dozvolu ili saglasnost nadležne vjerske institucije", kazali su oni.

A jeste smijesni, uzimate sta radi jedan Americki protektorat u vrijeme kada cionisti idu uz Srbe, kada se Srbi pune dronovima, i ovom protektoratu treba malo politickih poena u Washingtonu

Vi mislite ovdje ima neke vjerske ozbilje u ovom privodjenju, ne kazu dzaba glupi bosnjo, jedva cekali radovat se nevolji nekome svome

Kada bi pitali Lasera i takve ko on sta to Pezic siri suprotno islamu kojeg oficijalno IZ zastupa na sajtu i u svojim knjigama, on bi mi odgovorio sa " :D. " jer zna da je samo glupi hejter bez pola argumenta protiv Pezica i takvih poput njeg :D.

Kada bi pitali Lasera kako to mlade hodze po Tuzli sa platom ispod 2 milje voze auta od 80+ milja i zive u najboljim zgradama, onda bi on na to lupio takodjer " :D. " ali problem su pare od kojih on i njegovi nemaju procenta :D.
Pišeš post u 13:24, zašto nisi u džumi?

Bojkotuješ džumu, zarobili ti šejha? :D.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 14 Aug 2026, 13:58

Elvedin Pezić, koji je jučer uhapšen na Kosovu nakon prijave za širenje vehabističke ideologije, trebao bi tokom dana biti deportovan nazad u Bosnu i Hercegovinu. Deportaciju čeka u policijskoj stanici, zbog čega nije prisustvovao planiranoj promociji knjige.

Kako saznaje Radio Slobodna Evropa od izvora upućenog u organizaciju i boravak Pezića na Kosovu, on se još uvijek nalazi u policijskoj stanici u Prištini, gdje je jučer doveden s lisicama na rukama. Tu čeka deportaciju u BiH koja bi trebala biti provedena tokom dana.

Ranije je Redžo Kojić iz nevladine organizacije "Mladi volonteri", koja je organizovala tribinu na kojoj je trebao govoriti i Pezić, potvrdio da je policija odvela Pezića i Mithada Ćemana, ali da je Ćeman ubrzo pušten.
Policija je, prema njegovim riječima, pitala Pezića da li ima dozvolu Islamske zajednice Kosova za svoje predavanje, ali Kojić smatra da Peziću takva dozvola nije ni trebala.

"On nije imam ni u jednoj džamiji i nije mu bila potrebna takva dozvola. Radilo se o promociji knjige", rekao je Kojić, navodeći da je promocija trebala biti održana sinoć.

S druge strane, Islamska zajednica Kosova je u odgovoru na upit RSE kazala da je za vjerske aktivnosti potrebna njihova dozvola i da oni nisu ni na koji način učestvovali u organizaciji tribine na kojoj je trebao govoriti Elvedin Pezić.

Inače, Elvedin Pezić je godinama aktivan u online prostoru kao selefijski vjerski tumač, a njegovi kontroverzni stavovi su više puta izazvali burne reakcije kako u Bosni i Hercegovini tako i u regionu.

Nedavno se zbog njega oglasila i Islamska zajednica Bosne i Hercegovine, ocijenivši da izneseni stavovi koji govore o tome da se društvo urušilo "kada su žene izvedene iz kuće", nisu u skladu sa islamskim učenjima o pravima i obavezama muslimanki.
Ko to nama došoooooo. Hajde, hajde, mašala, bujrum vamo može kod kako god hoćeš. :D.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 14 Aug 2026, 14:04

Laser wrote: 14 Aug 2026, 13:49

Pišeš post u 13:24, zašto nisi u džumi?

Bojkotuješ džumu, zarobili ti šejha? :D.
pokupio sam neki virus, kad crko nisam, a mi imamo dva termina dzume mozda odem na drugi da manje ljudi zarazim

al kako hodze pokupise auta i stanove haj nam elaboriraj :D.
i sta bi bilo da su famozene kefale preko IZ-a, dal bi dzamije gorile od bradonja, ti bi licno otisao po Ljakica da u Tesnju predaje

zato neki pojedinci imaju averziju prema IZ, jer nema veze sa islamskim vrijednostima, hodza prica jedno a onda taj hodza ode u tekiju da se ljuljaju i pjevaju "jaa Aliii dodji nam"
samo dajte para mi cemo pod IZ zastitu stavit, pa i cak svaku sirk tekiju, samo ako je racun placen

zato IZ ima kredibilitet u islamskih vrijednostima samo kod ovih komunjara i ateista :D. I zato sve sto si pricao u zadnje dvije stranice su totalne gluposti, proslo je vase ljudino sam mozda su stari ljudi previse stari da prihvate gresku
Last edited by tuzlak1212 on 14 Aug 2026, 19:38, edited 1 time in total.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 14 Aug 2026, 14:09

Naše nije prošlo, neće ni proći, a vaše nije ni započelo. Vi ste tek bilješka na marginama, neka sitna fus nota koja je sada tu a sutra je nema, mi smo glavni tekst koji je svrha svega.

Nisi klanjo džumu, biži u qurac. :D.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 14 Aug 2026, 14:10

vi ste svrha svega

idi bjezi s tim sijskim kufr frazama

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 14 Aug 2026, 14:12

ali da se ne zaboravi, ne odgovori covjek ni na sta sto se tice IZ, imovine i imovine hodza
problem je skoda kodiaq i knjiga neka koja se promovise, a u toj knjizi sve po IZ islamskim vrijednostima

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 14 Aug 2026, 14:16

tuzlak1212 wrote: 14 Aug 2026, 14:10 vi ste svrha svega

Drago mi je da me takva ekipa svrstava u ćafire, to mi potvrđuje ispravnost puta. :D.

Nisi klanjo džumu, tuzlanske hodže jesu. :D.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 14 Aug 2026, 14:17

Laser wrote: 14 Aug 2026, 14:16
tuzlak1212 wrote: 14 Aug 2026, 14:10 vi ste svrha svega

Drago mi je da me takva ekipa svrstava u ćafire, to mi potvrđuje ispravnost puta. :D.
nisam ja tekfirdzija ko vi sto hocete da ste gatekeeperi islama kroz uplatnice

Post Reply

Return to “EX YU”