Kosovo

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Tamburex
Sitna buranija
Sitna buranija
Been thanked: 21 times
Status: Offline

Re: Kosovo

Post by Tamburex » 14 Aug 2026, 14:37

tuzlak1212 wrote: 14 Aug 2026, 14:17
Laser wrote: 14 Aug 2026, 14:16

Drago mi je da me takva ekipa svrstava u ćafire, to mi potvrđuje ispravnost puta. :D.
nisam ja tekfirdzija ko vi sto hocete da ste gatekeeperi islama kroz uplatnice
Sreća pa u sunitskom islamu, kako onom IZ-a, tako i vehabijskom, hodže i daije rade džaba.
A i kako bi drugačije, kada je opštepoznato da u islamskoj religiji nema klera, odnosno profesionalizacije funkcije i monopola na tumačenje, jer je, kao što znamo, Muhamed ukinuo posrednike.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4338 times
Been thanked: 4041 times
Status: Online

Post by Naseef Mushroom » 14 Aug 2026, 14:42

tuzlak1212 wrote: 14 Aug 2026, 13:24
"Imali smo komunikaciju s Policijom Kosova, koja nam se obratila pisanim putem, a mi smo na njihov dopis odgovorili. Svaka vjerska aktivnost u vjerskim objektima ili drugim prostorima mora imati dozvolu ili saglasnost nadležne vjerske institucije", kazali su oni.
Prakticno znaci enklava jednoumlja, isto Jugoslavija, sve sto nije po interesu partije ide na otok il pod zemlju

I vi se ovome divite :D.

A jeste smijesni, uzimate sta radi jedan Americki protektorat u vrijeme kada cionisti idu uz Srbe, kada se Srbi pune dronovima, i ovom protektoratu treba malo politickih poena u Washingtonu

Vi mislite ovdje ima neke vjerske ozbilje u ovom privodjenju, ne kazu dzaba glupi bosnjo, jedva cekali radovat se nevolji nekome svome

Kada bi pitali Lasera i takve ko on sta to Pezic siri suprotno islamu kojeg oficijalno IZ zastupa na sajtu i u svojim knjigama, on bi mi odgovorio sa " :D. " jer zna da je samo glupi hejter bez pola argumenta protiv Pezica i takvih poput njeg :D.

Kada bi pitali Lasera kako to mlade hodze po Tuzli sa platom ispod 2 milje voze auta od 80+ milja i zive u najboljim zgradama, onda bi on na to lupio takodjer " :D. " ali problem su pare od kojih on i njegovi nemaju procenta :D.
Dakle nije ko sta prica, nego sto IZ nema procent u parama to je bolna tacka
SFRJ je bar bila jednoumlje u korist SFRJ i Tita, ovi iz američkog shupka ne izlaze.
I Bošnjaci iz Bosne i Hercegovine su uglavnom pro-Amerika ali ne podržavaju baš sve šta Amerika radi.
Danas kada bi Amerika legalizovala pedofiliju, Kosovo bi odmah sutra to usvojilo. Kada bi Amerika vratila crnce u onaj period, Kosovari bi odmah krenuli crnce turiste da ganjaju bejzbol palicama i vilama.

Dok u Americi raste popularnost desničarskih i islamofobnih podcastera i komičara, ovi hapse Pezića zbog stavova i širenja ideologije :D.

Da je Alex Jones došao, dočekao bi ga crveni tepih.

Kažu nije imao dozvolu Islamske zajednice Kosova. Pa valjda se to traži unaprijed ili se prije dolaska poruči da osobe sa takvim stavom nisu poželjne u njihovoj državi. Kakve su ovo teatralne scene i postupci da se kao nešto dokaže svojim gazdama?

Kome je još Pezić i njegovo širenje ideologije opasno u 2026? Mogao bi shvatiti da je 1996. godina, kada je krenulo masovno vrbovanje dječaka, muškaraca, pa i žena, pa su se mnogi “europski muslimani” uspaničili, ali danas?
Danas, ili si već u tim krugovima ili nema šanse da te ičime primame.

Čak i oni koji su protiv toga šta Pezić govori ili im se čak to gadi, samo će se nasmijati na to šta govori i pogledat će iz zayebancije da se nasmiju a ne jer smatraju da je opasno, Pezić je skoro postao internet meme na našim prostorima.

Kakvo bezpotrebno i zlonamjerno hapšenje :grana
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 24770 times
Been thanked: 22751 times

Post by Masamune » 14 Aug 2026, 15:02

Bošnjački nacionalisti i vehabije se zajedno dižu da brane Pezića.

Jedni jer "oni se fokusiraju na Pezića dok nam pred nosom pjevaju Ne volim te Alija" gurajući i to nekako u ugroženu nacionalni sigurnost (a jedno s drugim nema apsolutno nikakve veze), a ovi drugi opet jer im je Pezić ideološki oslonac. Tu obično i jedni i drugi guraju treću stranu u priču, a to je međunarodna zajednica tj. Amerika u ovom slučaju.

Šta reći... dobro je ovo Behko više puta ranije zapazio po x drugih pitanja. I ovdje je isti slučaj.

Tamburex
Sitna buranija
Sitna buranija
Been thanked: 21 times

Post by Tamburex » 14 Aug 2026, 15:11

Naseef Mushroom wrote: 14 Aug 2026, 14:42
SFRJ je bar bila jednoumlje u korist SFRJ i Tita, ovi iz američkog shupka ne izlaze.
I Bošnjaci iz Bosne i Hercegovine su uglavnom pro-Amerika ali ne podržavaju baš sve šta Amerika radi.
Danas kada bi Amerika legalizovala pedofiliju, Kosovo bi odmah sutra to usvojilo. Kada bi Amerika vratila crnce u onaj period, Kosovari bi odmah krenuli crnce turiste da ganjaju bejzbol palicama i vilama.

Dok u Americi raste popularnost desničarskih i islamofobnih podcastera i komičara, ovi hapse Pezića zbog stavova i širenja ideologije :D.

Kažu nije imao dozvolu Islamske zajednice Kosova. Pa valjda se to traži unaprijed ili se prije dolaska poruči da osobe sa takvim stavom nisu poželjne u njihovoj državi. Kakve su ovo teatralne scene i postupci da se kao nešto dokaže svojim gazdama?

Kome je još Pezić i njegovo širenje ideologije opasno u 2026? Mogao bi shvatiti da je 1996. godina, kada je krenulo masovno vrbovanje dječaka, muškaraca, pa i žena, pa su se mnogi “europski muslimani” uspaničili, ali danas?

Čak i oni koji su protiv toga šta Pezić govori ili im se čak to gadi, samo će se nasmijati na to šta govori i pogledat će iz zayebancije da se nasmiju a ne jer smatraju da je opasno, Pezić je skoro postao internet meme na našim prostorima.

Nije u pitanju čin ad hoc ulizivanja Americi (čijoj politici su neki ključni saveznici vehabijski režimi), nego dugoročna i vizionarska politika kosovskih vlasti. Već 1999. su prepoznali (vjerovatno na primjeru BiH) pogubnost šurovanja sa vehabijama, odbili njihovu ponuđenu pomoć i sve vrijeme nakon toga institucionalno pazili da vehabizam ne uzme maha. Privođenje Pezića je u sklopu te šire politike.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1453 times
Been thanked: 4891 times

Post by Laser » 14 Aug 2026, 15:13

Laser wrote: 14 Aug 2026, 14:16

Drago mi je da me takva ekipa svrstava u ćafire, to mi potvrđuje ispravnost puta. :D.
Nisi klanjo džumu. :D.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1064 times
Been thanked: 1644 times

Post by tuzlak1212 » 14 Aug 2026, 15:13

ma nije Pezic nikome oslonac, sad da ga ubiju il da umre ne bi nista se desilo, umro Poslanik saws pa islam prezivio kamoli neki Pezic, nidje veze je tako ruzno mislit o muslimanima

postoji mentalno stanje naroda da nesto ovako kad se desi jedva cekaju srat po kolektivu a sa istim arsinima nece ni komadic svog dvorista da pogledaju

i ovo je ocito i ofirno politicka igra i skupljanje poena,a nekome kome je u vjerovanju ovaj zivot sve, jasno mi je sto likuju ovo hapsenje, ali neko ko vjeruje u ahiret i raduje se ovom hapsenju, e cudim se tim ljudima, nemam rijeci osim da se cudim

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 61498 times
Been thanked: 11200 times

Post by ElTriconi » 14 Aug 2026, 15:15

Laser wrote: 14 Aug 2026, 12:45
ElTriconi wrote: 14 Aug 2026, 12:38 Pajdo samo uzmi npr u mene mati je nesta najblize jugoslavenu u bosni sto postoji, ne zna fatihu kako treba al zato zna sve sto je pezic govorio i dje govorio 😂

Covjek je prodro u misli ovih proletera, svaka mu cast samo zbog toga 😂
Baš tako.

Ne zabušavaj više, hajmo u džumu, eno vidim ljudi idu ka džamiji. :D.
Bio na dzumi, proucena kisna dova i pio kafu s rodbinom na carsiji. Znaci mumin 1/1 🥹
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1064 times
Been thanked: 1644 times

Post by tuzlak1212 » 14 Aug 2026, 15:16

Laser wrote: 14 Aug 2026, 15:13

Nisi klanjo džumu. :D.
hoces li dovit za mene :D.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 14 Aug 2026, 15:45

ElTriconi wrote: 14 Aug 2026, 15:15
Laser wrote: 14 Aug 2026, 12:45

Baš tako.

Ne zabušavaj više, hajmo u džumu, eno vidim ljudi idu ka džamiji. :D.
Bio na dzumi, proucena kisna dova i pio kafu s rodbinom na carsiji. Znaci mumin 1/1 🥹
Svaka ti čast, tako rade prave Bošnje, a ne arebizirani likovi iz stanovitog grada poznatog po soli. :D.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 14 Aug 2026, 15:50

Laser wrote: 14 Aug 2026, 15:45
ElTriconi wrote: 14 Aug 2026, 15:15

Svaka ti čast, tako rade prave Bošnje, a ne arebizirani likovi iz stanovitog grada poznatog po soli. :D.
Bosnjak, vjera islam i to 🥹

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 14 Aug 2026, 16:36

Tamburex wrote: 14 Aug 2026, 15:11
Naseef Mushroom wrote: 14 Aug 2026, 14:42

Nije u pitanju čin ad hoc ulizivanja Americi (čijoj politici su neki ključni saveznici vehabijski režimi), nego dugoročna i vizionarska politika kosovskih vlasti. Već 1999. su prepoznali (vjerovatno na primjeru BiH) pogubnost šurovanja sa vehabijama, odbili njihovu ponuđenu pomoć i sve vrijeme nakon toga institucionalno pazili da vehabizam ne uzme maha. Privođenje Pezića je u sklopu te šire politike.
Ne radi se o tome ko je čiji saveznik iza kulisa već kako se predstavlja narodu, mnogi npr. još nisu ukapirali da je glavno sjedište vehabija u Beču.
Isto tako mnogi američki desničari i cionisti među običnim narodom smatraju sve komičare koji su nastupali na Saudi festu (Bill Burr, Dave Chappelle) izdajicama, a Saudijska Arabija je saveznik Amerike i Izraela.

Ovo hapšenje Pezića nije uopšte saradnja Kosova sa Amerikom, već potez Kosovara na svoju ruku da impresioniraju gazde, jer ne vide veću sliku i šumu od drveća, a istina je da se vehabizam ne širi na Kosovu jer Amerika ne vidi interes u tome.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 14 Aug 2026, 16:39

Masamune wrote: 14 Aug 2026, 15:02 Bošnjački nacionalisti i vehabije se zajedno dižu da brane Pezića.

Jedni jer "oni se fokusiraju na Pezića dok nam pred nosom pjevaju Ne volim te Alija" gurajući i to nekako u ugroženu nacionalni sigurnost (a jedno s drugim nema apsolutno nikakve veze), a ovi drugi opet jer im je Pezić ideološki oslonac. Tu obično i jedni i drugi guraju treću stranu u priču, a to je međunarodna zajednica tj. Amerika u ovom slučaju.

Šta reći... dobro je ovo Behko više puta ranije zapazio po x drugih pitanja. I ovdje je isti slučaj.
Koji je isti slučaj? Pošto nisam 100% siguran na šta misliš i mogu samo pretpostaviti, pa neću ništa pisati da ne pogriješim, ali da ne misliš time onu priču i čašćenjem poput “zelenih četnika” i istog mentaliteta? Ili možda nešto drugo?

biha
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 68 times
Been thanked: 94 times

Post by biha » 14 Aug 2026, 16:40

Nigdnje nemozes naci nista zasto je uhicen Pezic na kosovskim medijma ? Vjerovatno dobili naredenje od ,,onih drugi"! Stacemo kada svijetom vladaju nemoralni!

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 29065 times
Been thanked: 7856 times

Post by Veca » 14 Aug 2026, 17:05

ironman wrote: 14 Aug 2026, 13:46 ko placa clanarinu u IZ BiH nek digne dva prsta. Ostali nek dignu tri :D. :D.
:valja
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 14 Aug 2026, 17:16

Veca wrote: 14 Aug 2026, 17:05
ironman wrote: 14 Aug 2026, 13:46 ko placa clanarinu u IZ BiH nek digne dva prsta. Ostali nek dignu tri :D. :D.
Koliko prstiju ti dižeš? :D.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!

Post by Veca » 14 Aug 2026, 17:29

Laser wrote: 14 Aug 2026, 17:16
Veca wrote: 14 Aug 2026, 17:05

Koliko prstiju ti dižeš? :D.
:ok

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 14 Aug 2026, 17:30

ja cu,brale, sve u komadu morati platiti :D.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 14 Aug 2026, 18:11

Veca wrote: 14 Aug 2026, 17:30 ja cu,brale, sve u komadu morati platiti :D.
Skupice forumasi tobejarabi :DD

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 14 Aug 2026, 18:13

ElTriconi wrote: 14 Aug 2026, 18:11
Veca wrote: 14 Aug 2026, 17:30 ja cu,brale, sve u komadu morati platiti :D.

nemoj, sviju ti, da skupljate nesto za me, valjda cu do tad njesta i usparati, a ako ne, bacite me negdje u kanal. :D

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 14 Aug 2026, 18:15

Veca wrote: 14 Aug 2026, 18:13
ElTriconi wrote: 14 Aug 2026, 18:11

nemoj, sviju ti, da skupljate nesto za me, valjda cu do tad njesta i usparati, a ako ne, bacite me negdje u kanal. :D
Nemere tako, tako se ni zivotinje ne bacaju 🤔

Post Reply

Return to “EX YU”