Kosovo

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 28912 times
Been thanked: 7794 times
Status: Offline

Re: Kosovo

Post by Veca » 14 Aug 2026, 18:23

ElTriconi wrote: 14 Aug 2026, 18:15
Veca wrote: 14 Aug 2026, 18:13

nemoj, sviju ti, da skupljate nesto za me, valjda cu do tad njesta i usparati, a ako ne, bacite me negdje u kanal. :D
Nemere tako, tako se ni zivotinje ne bacaju 🤔
ondak moram sparati :hm
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1453 times
Been thanked: 4869 times

Post by Laser » 14 Aug 2026, 20:39

Veca wrote: 14 Aug 2026, 18:23
ElTriconi wrote: 14 Aug 2026, 18:15

Nemere tako, tako se ni zivotinje ne bacaju 🤔
Smanji pivu, plati članarinu, inače ideš u hendek. :D.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!

Post by Veca » 14 Aug 2026, 20:55

Laser wrote: 14 Aug 2026, 20:39
Veca wrote: 14 Aug 2026, 18:23

Smanji pivu, plati članarinu, inače ideš u hendek. :D.
ooooj, Boze :haha

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 24702 times
Been thanked: 22695 times

Post by Masamune » 14 Aug 2026, 22:11

Prodaj rekvizite iz doba Tita, pa nek to bude zekat :oo

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 14 Aug 2026, 22:25

nikakvih rekvizita ja neam :D

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1063 times
Been thanked: 1633 times
Status: Online

Post by tuzlak1212 » 14 Aug 2026, 23:12

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 4928 times
Been thanked: 2176 times

Post by Quds » 15 Aug 2026, 00:12

Na stranu ko šta misli... Ali od kada je potrebna dozvola bilo koga, ako bilo ko želi objaviti knjigu? Nebitno je je u njoj ijedna stvar tačna, to nije vezano ni za jednu instituciju... Ko hoće neka čita, ko neće i ne mora. Je li treba dozvola od Tarzana da se piše o džungli? 😁

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4311 times
Been thanked: 4023 times

Post by Naseef Mushroom » 15 Aug 2026, 07:05

Quds wrote: 15 Aug 2026, 00:12 Na stranu ko šta misli... Ali od kada je potrebna dozvola bilo koga, ako bilo ko želi objaviti knjigu? Nebitno je je u njoj ijedna stvar tačna, to nije vezano ni za jednu instituciju... Ko hoće neka čita, ko neće i ne mora. Je li treba dozvola od Tarzana da se piše o džungli? 😁
I još te onda uhapse zbog toga :lud
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 15 Aug 2026, 07:13

Ovo se desi, kada se komunjare raduju hapšenju nevinog čovjeka, samo zato jer je “bradonja”.
Gori Titova vila u Bugojnu, veliki oblak dima širi se iznad objekta

Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 24702 times
Been thanked: 22695 times

Post by Masamune » 15 Aug 2026, 07:53

Naseef Mushroom wrote: 14 Aug 2026, 16:39
Masamune wrote: 14 Aug 2026, 15:02 Bošnjački nacionalisti i vehabije se zajedno dižu da brane Pezića.

Jedni jer "oni se fokusiraju na Pezića dok nam pred nosom pjevaju Ne volim te Alija" gurajući i to nekako u ugroženu nacionalni sigurnost (a jedno s drugim nema apsolutno nikakve veze), a ovi drugi opet jer im je Pezić ideološki oslonac. Tu obično i jedni i drugi guraju treću stranu u priču, a to je međunarodna zajednica tj. Amerika u ovom slučaju.

Šta reći... dobro je ovo Behko više puta ranije zapazio po x drugih pitanja. I ovdje je isti slučaj.
Koji je isti slučaj? Pošto nisam 100% siguran na šta misliš i mogu samo pretpostaviti, pa neću ništa pisati da ne pogriješim, ali da ne misliš time onu priču i čašćenjem poput “zelenih četnika” i istog mentaliteta? Ili možda nešto drugo?
Mislim npr. o Putinu i Rusiji, Čečenima i ostalo.

To je svaka mrva koja se koristi da bi se iz nekog razloga ocrnio zapad tj. Međunarodna zajednica, pa tako i u slučaju Kosovara koje smatraju američkim pudlicama.

Zato i jesam Behka spomenuo jer je on prvi to primijetio i u pravu je.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 29620 times
Been thanked: 31002 times

Post by ironman » 15 Aug 2026, 07:57

juce sam na pogresnu temu metno..ali ima jedan lakmus,barem ja tako msm..pitanje i odgovor.
Jel bio u pravu Zukorlic?
Iz odgovora vidis odma ko dize 2 a ko 3 prsta msm u vezi placanja clanarine IZ :D.
dream of spring...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10826 times
Been thanked: 12711 times

Post by Krokodil Behko » 15 Aug 2026, 08:15

Masamune wrote: 14 Aug 2026, 15:02 Bošnjački nacionalisti i vehabije se zajedno dižu da brane Pezića.

Jedni jer "oni se fokusiraju na Pezića dok nam pred nosom pjevaju Ne volim te Alija" gurajući i to nekako u ugroženu nacionalni sigurnost (a jedno s drugim nema apsolutno nikakve veze), a ovi drugi opet jer im je Pezić ideološki oslonac. Tu obično i jedni i drugi guraju treću stranu u priču, a to je međunarodna zajednica tj. Amerika u ovom slučaju.

Šta reći... dobro je ovo Behko više puta ranije zapazio po x drugih pitanja. I ovdje je isti slučaj.

To je zaista stara priča.
Od ovog trola prave prosječnog Bošnjaka, kako bi mogli udariti u kuknjavu da "komunisti" ne vole svoj narod.
ALI, Pezić nije prosječan Bošnjak, niit su njegovi stavovi prosječni bošnjački. Takođe, među stavove prosječnih Bošnjaka ne spada ni ono što govre ti fiktivni "komunisti". Jednu krajnost prikazuju kao centar, kako bi mogli napadati realni centar, optužujući ga da je u suprotnoj krajnosti.

Albin Kurti, šef tih policajaca, najmanje trilion puta je izjavio podršku BiH, pa ćak je i jedini kosovarski političar koji je izjavio ono što svi znamo . Bošnjaci su svojom krvlju platili slobodu Albanaca, Makedonaca i Crnogoraca, al to se začas zaboravi. Po njima, važniji nam je jedan debil poput tog Pezića, nego iskreni prijatelj u drugom narodu i na visokom položaju.

Recimo i to, da Vučić nema ništa protiv ovakvih trolova, pa čak bi on volio da ih ima mnogo, kako bi nam lakše prišivao islamizam, terorizam. itd.. Al mu zato Kurti smeta. Kurti smeta i Rami, Crnogorskoj vladi, Evropljanima, Amerikancima, Rusima, itd.. Očito je dobar čovjek.

Pa pošto će sad neko doći i reći "nabijem ja njega, podržao je Izrael", podržali smo ga i mi. Kaja Kalas jučer izjavila da se BiH potpuno uskladila sa EU, po pitanju sankcija za Iran.

biha
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 68 times
Been thanked: 94 times

Post by biha » 15 Aug 2026, 09:53

Svaka ti je metu pogodila!! Jedini politicar sa Kosova koji je bio u Srebrenicu? Nazalost ima debila i Albanaca i Bosnjaka kada se radi o respektu jedan prema drugima! Niko ne razmislja da smo mi jedina dva autoktona evrapska naroda koji smo dozivjeli genocid i to od drugih krcanskih narodo koji misle da muslimani netrebaju da imaju drzavu u EU niti vjeru svoju!

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 15 Aug 2026, 10:28

Masamune wrote: 15 Aug 2026, 07:53
Naseef Mushroom wrote: 14 Aug 2026, 16:39
Koji je isti slučaj? Pošto nisam 100% siguran na šta misliš i mogu samo pretpostaviti, pa neću ništa pisati da ne pogriješim, ali da ne misliš time onu priču i čašćenjem poput “zelenih četnika” i istog mentaliteta? Ili možda nešto drugo?
Mislim npr. o Putinu i Rusiji, Čečenima i ostalo.

To je svaka mrva koja se koristi da bi se iz nekog razloga ocrnio zapad tj. Međunarodna zajednica, pa tako i u slučaju Kosovara koje smatraju američkim pudlicama.

Zato i jesam Behka spomenuo jer je on prvi to primijetio i u pravu je.
Pa po toj logici je svako na ovoj planeti četnik, bez obzira koje boje.
Pogledaj šta se dešava u svijetu, svugdje se budi nacionalni i vjerski identitet.
Ok, sad možemo reći “To su desničari, dovoljno je da izgube izbore i dolazi opozicija na vlast” ali je stvar u tome da i ovi iz opozicije koji žele srušiti fašističke vlasti isto sadrže dozu nacionalizma i nacionalnog ponosa, jer vrijeme “Mi smo svi djeca cvijeća” ljevičara je davno prošlo.

Naš problem je patetika, gdje mislimo da je svako ko je politički protiv rasističkog, homofobnog i islamofobnog lidera države automatski ljubitelj svakoga bez obzira koje boje kože, religije i seksualne orijentacije.

Dok se svijet mijenja, mi se zgražavamo nad Pezićem i jedino kod nas još prolazi “Forto izjavio da nije Bošnjak i ne radi ništa ali izgleda kao tipični građanin Europe čiji dio familije mi želimo biti za razliku od profila poput Pezića” i sanjamo o svijetu i društvu kakvo više ne postoji.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1063 times
Been thanked: 1633 times

Post by tuzlak1212 » 15 Aug 2026, 10:56

Ma otisli ste presiroko, osnova je da je ovo bez logike, zakona, osnove s ovim argumentima hapsit, on nije zaposlenik niciji da mora imat pecat poslodavca da mu je dozvoljeno i ne ide da okupira prostorije institucije pa da mu treba pecat od institucije da to smije i to je srz problema, znaci citavo hapsenje i uznemiravanje je obicno narusavanje nekoliko elemenata ljudskih prava. Pogotovo sto Pezic ne samo da nije povezan sa nikakvim pozivacima nigdje, nego su ga pozivaci stavljali na svaku listu da ga treba ubit jos od 2015 na ovamo.

Jel mislite da svaki doktor koji ide na konferenciju u drugu drzavu, ima dozvolu od tog nekog ministarstva zdravlja drzave domacina da bude tu :D. Nema a i drzava domacin ga ne moze zaustavit da tu bude iz tog razloga, moze mu recu ne valja pasos ili imas na sebi potjernice i tak to, sve ostalo je medjunarodni incident. Al et nikad nije medjunarodni incident kad neko naseg covjeka uhapsi, nego se mi prikljucimo da to tako treba, sto me bolje gazis vise ces me cijenit kad crknem, klasicni mozak bosanaca iz jugoslavije, to se toliko kod nekih ovdje vidi izmedju redova mentalitet kmeta bez ljudskih prava.

Post Reply

Return to “EX YU”