Bosna Šapatom Pade

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 29172 times
Been thanked: 7886 times
Status: Offline

Re: Bosna Šapatom Pade

Post by Veca » 15 Aug 2026, 20:37

platio celo iz svog privatnog dzepa, znas Fudo da se za privatne pare ne pita, haja :kafa
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10883 times
Been thanked: 12770 times

Post by Krokodil Behko » 15 Aug 2026, 23:50

Vidio od Vučića i Dodika. Još samo oni taje poslovne ugovore.

Quds
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 5183 times
Been thanked: 2332 times

Post by Quds » 16 Aug 2026, 01:54

ironman wrote: 14 Aug 2026, 11:01 ybomajku s kakvim orcima smo mi okruzeni...a nikad i nigdje ne naletimo na skupove na kojima se pjeva kako mi bosnjakistanci nekog mrzimo il poput ovih govana u linku sto cu postavit dole
https://www.vijesti.ba/clanak/769919/so ... smu-mrznje
U Doboju na bazenima pjevaju ''nož, žica. Srebrenica'', dok je tu bar 30-40 % Bošnjaka prisutno. U istom gradu gdje se ljiljani obavezno oduzimaju, iako su lična imovina. Pa, i treba nam, ali stvarno. Mislim, kad smo tolike pizde...jebo te više merhamet i ''ne treba dizati tenzije'' (k'o da nisu već napete ko žica na gitari) prema takvima. Još bih štošta ja napisao, ali, da ne bude, ''ti ne živiš ovamo''.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 29800 times
Been thanked: 31228 times
Status: Online

Post by ironman » 16 Aug 2026, 09:55

Quds wrote: 16 Aug 2026, 01:54
ironman wrote: 14 Aug 2026, 11:01 ybomajku s kakvim orcima smo mi okruzeni...a nikad i nigdje ne naletimo na skupove na kojima se pjeva kako mi bosnjakistanci nekog mrzimo il poput ovih govana u linku sto cu postavit dole
U Doboju na bazenima pjevaju ''nož, žica. Srebrenica'', dok je tu bar 30-40 % Bošnjaka prisutno. U istom gradu gdje se ljiljani obavezno oduzimaju, iako su lična imovina. Pa, i treba nam, ali stvarno. Mislim, kad smo tolike pizde...jebo te više merhamet i ''ne treba dizati tenzije'' (k'o da nisu već napete ko žica na gitari) prema takvima. Još bih štošta ja napisao, ali, da ne bude, ''ti ne živiš ovamo''.
Nas nacin je drugaciji...
Mi ne pjevamo pjesme o tome da cemo nekoga ubit il nesto..
Nikad to nije nase bilo.
Al jarane pjevas?
De kreni pa da vidimo...
Ko sto Laser rece.
Traume su to u velikoj mjeri.
Mi pjevamo Zmaja od Bosne..
dream of spring...

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!

Post by Veca » 16 Aug 2026, 10:28

Quds wrote: 16 Aug 2026, 01:54

oni nas mole za neku holuju, a mi, necemo. :kafa

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 17 Aug 2026, 18:32

sunce ti poljubim
dream of spring...

Pleše S Vukovima
Na probnom
Na probnom
Been thanked: 5 times

Post by Pleše S Vukovima » 18 Aug 2026, 19:11

Image

Image

Image

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4379 times
Been thanked: 4082 times

Post by Naseef Mushroom » 23 Aug 2026, 12:01

KOMPANIJA DERUBIS YACHTS

Među privedenima zbog sumnje da su podmetnuli požar u fabrici jahti u Vitezu i sin ministra Magode, evo šta on kaže

Image

"Ovo je bez sumnje jedan od najtežih trenutaka u mom životu, prije svega kao oca. Godinama sam, kao javna ličnost, bio izložen različitim medijskim napadima, optužbama i pokušajima diskreditacije. Naučio sam to nositi. Ali danas je u javni prostor uvučeno moje maloljetno dijete i zato moram reagovati, mirno, odgovorno i bez skrivanja iza funkcije koju obavljam. Dajem punu podršku Tužilaštvu i policijskim organima da profesionalno, nepristrasno i do kraja utvrde sve činjenice. Ukoliko se navodi koji se danas iznose pokažu tačnim i ukoliko se utvrdi odgovornost mog djeteta, kao otac tražit ću da snosi najstrože posljedice koje zakon predviđa", poručio je Magoda.

“Moje prezime mu ne smije biti ni zaštita ni olakšavajuća okolnost.

Do tada imam samo jednu molbu: neka institucije rade svoj posao. Bez pritiska, bez privilegija i bez zaštite bilo koga. Prije svake funkcije koju obavljam, ja sam otac. I upravo zato danas ne tražim privilegiju za svoje dijete”
O, gdje si pravedni, sa šupljom pričom “Neka je pravde, pa makar bio i moj rod u pitanju”.

Stvarno nema većeg shupka u politici (poznat je i od prije) a konkurencija je stvarno jaka.
Govori kao da mu se radi o bratu ili sinu od 30 godina, kao da je Hanka Paldum koja ne može uticati šta joj sin od 40 godina radi.

Pa i kada neki čovjek od 30-40 godina uradi nešto loše, kaže se “Nisu krivi roditelji direktno ali jesu očigledno pogriješili u odgoju”. U ovog je sin maloljetan, znači u fazi kada se odgaja.
Ministar kulture i sporta a ne zna šta mu rođeni maloljetni sin radi i sa kim se druži.
I onda u medije pošalje poruku “Ne smije mu moje prezime biti zaštita, pravedna država bla bla bla”.

Fuj :(
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 23 Aug 2026, 12:24

Belaj se svakome moze desit.
Djeca ko djeca..povuce ih drustvo il ko zna.
Sya je moralno?
Ostavka.
dream of spring...

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 23 Aug 2026, 14:40

ironman wrote: 23 Aug 2026, 12:24 Belaj se svakome moze desit.
Djeca ko djeca..povuce ih drustvo il ko zna.
Sya je moralno?
Ostavka.
Neće nijedan krug prijatelja provoditi vrijeme tako što igraju PlayStation, vise po kafićima, igraju fudbal ili gledaju televizor kod kuće uz mezu, i jednog dana se jednostavno odlučiti iz dosade “Hajmo zapaliti fabriku”.
To su ološi koji su već prije oštetili klupe, razbijali izloge i krali po trgovinama. Oni zbog kojih čitamo članke poput “Demolirano samo 2 dana otkad je postavljeno u parku”.

Takvi ili su iz porodice koji su i sami ološi, ili imaju roditelje koje uopšte nije briga šta im djeca rade i nemaju nikakav odnos sa njima.

Opet ponavljam, da ima sina od 25 godina , tada bi njegova izjava bila na mjestu, međutim toliko je se ufurao u tu ofucanu copy&paste izjavu “Samo ćemo imati normalnu državu kada budu svi kao ja i apeluju da se ni rod rođeni ne štiti od odgovornosti niti da mu poznato prezime može biti džoker” da ignoriše pravi problem u ovoj priči.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 24 Aug 2026, 11:46

Ukoliko SNSD-ova Željka Cvijanović i HDZ-ova Darijana Filipović pobijede na predstojećim Općim izborima, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine će, odmah nakon konstituisanja novog saziva, pomilovati lidera SNSD-a Milorada Dodika
Ovo Istraga objavila..
dream of spring...

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 24 Aug 2026, 12:10

bas sam radoznala sto se tice sledecih izbora.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 24 Aug 2026, 15:44

Ovo Čović kao da hoće da opet kmeči o ugroženosti nakon izbora tako što je postavio tu Darijanu Filipović kao kandidatkinju.
Od završetka rata nisam vidio dosadnije i bezbojnije osobe u politici.

Kraj nje Džaferović i Bećirević izgledaju kao oni spektakularni Las Vegas mađioničari Siegfried i Roy.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 24 Aug 2026, 15:54

a pazi..jel ti zvuci nemogucom vijest?
I onda se pitamo zasto Komsic..pa ako hoces tako igrat onda moras bit spreman i na posljedice toga..
dream of spring...

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 15145 times
Been thanked: 26120 times

Post by Fuddo » 24 Aug 2026, 16:06

ironman wrote: 17 Aug 2026, 18:32 sunce ti poljubim
Nas narod misli da ima luksuz pa moze sebi priustiti i totalnog debila na vlasti. Nemaju ni puno jaci, vidi pod truNp, a kamo li mi
Kad mu kazes nemoj bolan, de malo razmisli, isto da mu zdrave zube vadis. Kad ga opali po glavi, vice nisam ja nista kriv, ja sam htio promjene. Pa eto, uzivaj kad si vec htio.
Na sve to imas hajvane iz komsiluka koji se nikad pameti dozvat i jos vise upiru da sve izgori, again.
Dabogda
Dozvolite da se obratimo

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 24869 times
Been thanked: 22855 times

Post by Masamune » 24 Aug 2026, 16:55

Puko Ramo ne zna šta će sa sebe. Zna da lete na izborima pa ga pukla nervoza.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1465 times
Been thanked: 4921 times

Post by Laser » 24 Aug 2026, 23:26

Masamune wrote: 24 Aug 2026, 16:55 Puko Ramo ne zna šta će sa sebe. Zna da lete na izborima pa ga pukla nervoza.
Puko je Ramo mnogo ranije.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 25 Aug 2026, 18:25

Masamune wrote: 24 Aug 2026, 16:55 Puko Ramo ne zna šta će sa sebe. Zna da lete na izborima pa ga pukla nervoza.
Znam da sam dosadan sa ovim ponavljanjem, ali se mora ponoviti svaki put kada se ovo napiše.
Ne može neko letiti na izborima ko nije izabran na vlast, već ubačen u vlast i zato ne može letiti.
Trojka se ne može tretirati kao neko ko je dobio većinu glasova od naroda, pa kada su slagali ili nisu ispunili predizborna obećanja, moraju očekivati da će ih narod kazniti.

Ako stranci žele i dalje Trojku na vlasti zbog svojih interesa, Trojka će i dalje biti na vlasti nakon izbora.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 26 Aug 2026, 11:42

Nakon što je Štukan nedavno u Prištini izjavio: "Ako je Kosovo Srbija, kako mogu da uđem na Kosovo, a u Srbiju ne", uslijedila je reakcija Stevandića.

Naime, u toj izjavi Štukan se referirao na zabranu ulaska u Srbiju, koju ima od 2024. godine. On smatra da mu je ulazak u tu državu zabranjen zbog podrške koju je davao studentima koji su protestvovali protiv režima u Srbiji. A pošto se zvanični Beograd ne odriče Kosova i smatra ga svojim teritorijem, Štukan je ironično postavio pitanje, kako može ući na Kosovo, ako je to dio Srbije, a u Srbiju ne može.

Stevandić je to iskoristio kao priliku da se iskaže kao "patriota" i otvoreno zaprijetio Štukanu: "Hitler bi takođe mogao ući na Kosovo, ali u Srbiju ga ne bi pustili, kao ni bilo kojeg po vlastitom priznanju narkomana i snajperistu paravojne formacije tipa patriotske lige BiH. Neka proba u Srpsku, recimo u Banjaluku npr. naselja Starčevica ili Lauš. Ili da posjeti Vulturese...", napisao je Stevandić.

Ono što je indikativno jeste da Stevandić specifično naglašava određena banjalučka naselja, poput Starčevice ili Lauša, uz spominjanje pojma "Vultures", što je stari naziv za navijačku grupu FK Borac. Time Stevandić implicira da bi eventualni dolazak Štukana u Banju Luku, a konkretno u navedena naselja podrazumijevao i nasilje koje bi uslijedilo.
koja svinja u pm :grana
dream of spring...

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 26 Aug 2026, 16:31

i izgled, a i karakter :bua

Post Reply

Return to “Politika u BiH”