OVA EVROPSKA ZEMLJA ODLUČILA SE ZA RADIKALAN POTEZ: Djeca od 14 godina od sada će ići u zatvor

Aktuelnosti

Moderators: Urednik foruma, VIP

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4452 times
Been thanked: 4153 times
Status: Offline

Re: OVA EVROPSKA ZEMLJA ODLUČILA SE ZA RADIKALAN POTEZ: Djeca od 14 godina od sada će ići u zatvor

Post by Naseef Mushroom » 15 Aug 2026, 10:56

Morgen wrote: 15 Aug 2026, 10:44Was??
Was ist das?
Das ist ein Kontrabass.

Ne pravimo se naivni, problem je ime i religija tih maloljetnika.

Da se Švedska sastoji samo od bijelih kršcana sa imenima Olaf i Sven, i da se desi ista situacija sa maloljetnicima, sve bi se pretreslo, cenzurisali bi ili čak zabranili mnoge video igrice, krenulo bi se sa češljanjem nasilnih TV emisija i tekstova u hip hop pjesmama, krenuli bi sa masovnim angaživanjima psihijatara i psihologa po školama, djeca bi se stavila u posebne ustanove gdje bi se nježno suočavali sa njihovim problemima i uzrocima i pomagali bi im da se polahko vrate u društvo, snimilo bi se stotine emisija o toj temi.

Ali pošto je ovako, odmah strpaj u zatvor.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 3350 times
Been thanked: 5763 times

Re: OVA EVROPSKA ZEMLJA ODLUČILA SE ZA RADIKALAN POTEZ: Djeca od 14 godina od sada će ići u zatvor

Post by Nora Ibsenova » 15 Aug 2026, 11:45

Krokodil Behko wrote: 15 Aug 2026, 06:56
Nora Ibsenova wrote: 15 Aug 2026, 01:58 Ti si svjestan da ce se ovaj zakon u praksi lomit na ledjima Sirijske, Palestinske i druge djece imigranata koji ce najednom svi pocet hodat naoruzani do zuba?

Kud baš njih nađe?
Jel to nema Iračana, Kurda, Pakistanaca i raznih Afrikanaca?
A oni jesu najčešći prestupnici, što je eto, izjavila i AI. Činjenice.
Samo primjer, dakako i Iracana. Kurda i ostalih migrantskih porodica.
Melek je lijepo i objasnio otkud to da su bas oni najcesci prestupnici pa se ne bih ponavljala
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1472 times
Been thanked: 4947 times

Post by Laser » 15 Aug 2026, 15:42

Nora Ibsenova wrote: 15 Aug 2026, 01:58
Laser wrote: 13 Aug 2026, 22:27 E vala, neka baš. Tim hidajučim vrećama govana su data mnoga prava.

Konačno se neko sjetio da uz prava idu i odgovornosti.
Ti si svjestan da ce se ovaj zakon u praksi lomit na ledjima Sirijske, Palestinske i druge djece imigranata koji ce najednom svi pocet hodat naoruzani do zuba?
Nisam o tome razmišljao.

Sad razmišljam.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 34060 times
Been thanked: 32113 times

Post by Morgen » 15 Aug 2026, 16:11

Naseef Mushroom wrote: 15 Aug 2026, 10:56
Morgen wrote: 15 Aug 2026, 10:44Was??
Was ist das?
Das ist ein Kontrabass.

Da se Švedska sastoji samo od bijelih kršcana sa imenima Olaf i Sven, i da se desi ista situacija sa maloljetnicima, sve bi se pretreslo, cenzurisali bi ili čak zabranili mnoge video igrice, krenulo bi se sa češljanjem nasilnih TV emisija i tekstova u hip hop pjesmama, krenuli bi sa masovnim angaživanjima psihijatara i psihologa po školama, djeca bi se stavila u posebne ustanove gdje bi se nježno suočavali sa njihovim problemima i uzrocima i pomagali bi im da se polahko vrate u društvo, snimilo bi se stotine emisija o toj temi.

Uopste nisam mislila na to

ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 5579 times
Been thanked: 8045 times

Post by ina » 15 Aug 2026, 18:37

Ako neko dijete počini zločine znači da je oko njega postojala rupa bez dna.. i u zaštiti a i prevenciji.
Gdje su odgovornost roditelja, odraslih, institucija, škola i sistema socijalne zaštite, rane prevencije?
I umjesto da se pozabave da uvedu drugačije sisteme.. i strože kazne za odrasle.. koji djecu iskorištavaju, manipuliraju, bacaju u kandže kriminala.. oni zanemaruju uzrok i namjeravaju kažnjavati tako posljedice..
Djeca od 14 god iza rešetke.. pa tamo će naučiti samo još brutalnije metode.
Taj zakon zapravo podupire i ostavlja još više slobode i prostora pravim odraslim predatorima i monstumima. 🤮
Svijest ima sidrište.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 15175 times
Been thanked: 26211 times

Post by Fuddo » 15 Aug 2026, 18:43

Uglavnom, asimilacija propo
SveCka zdraaaooo!
A kako ce se asimilirat kad ga sam pljuhne u lokalni geto, i bude mu ko da nikad od kuce nije otiso.
Sa svedskom ima veze samo klimatski.
Smrzne se ko ekser.
Dozvolite da se obratimo

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1791 times
Been thanked: 3428 times

Post by Mutevelija » 15 Aug 2026, 21:53

Ko god je sposoban i dodje u godine da moze imati dijete biloski.
On je odgovoran
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 16 Aug 2026, 05:32

Morgen wrote: 15 Aug 2026, 16:11
Naseef Mushroom wrote: 15 Aug 2026, 10:56

Was ist das?
Das ist ein Kontrabass.

Uopste nisam mislila na to
Šta god da napišem, samo mogu ponoviti ono šta sam napisao u zadnjem postu.

Eto taj link što si postavila, to je strašno i skandalozno ali izgleda ne važi za djecu zakon, iako su hladnokrvne ubice, ali eto takav je zakon kod djece.
Ali sutra kada muslimani i muslimanke krenu to masovno raditi, onda će državu odjednom da zaboli koliko godina imaju i krenut će ih trpati u zatvor.

Zapadu su opet draže bijele ubice nožem, pa čak i ako su u žrtve bijele, nego neki Arap koji je “samo” opljačkao benzinsku.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 29693 times
Been thanked: 8130 times

Post by Veca » 16 Aug 2026, 11:04

NPR. NJEMACKO GOVNO UVIJEK MIRISE LJEPSE OD AUSLENDERSKOG!!! ITD.ITD. SKORO SVAKI DAN TO OSJETIM I CUJEM, NEA SANSE DA TO MOGU SAKRITI. I SVI KOJI TAKO MISLE, NEKA MI POJEDU MOJE AUSLENDERSKO GOVNO. :kafa
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 61891 times
Been thanked: 11293 times

Post by ElTriconi » 16 Aug 2026, 12:52

Veca wrote: 16 Aug 2026, 11:04 NPR. NJEMACKO GOVNO UVIJEK MIRISE LJEPSE OD AUSLENDERSKOG!!! ITD.ITD. SKORO SVAKI DAN TO OSJETIM I CUJEM, NEA SANSE DA TO MOGU SAKRITI. I SVI KOJI TAKO MISLE, NEKA MI POJEDU MOJE AUSLENDERSKO GOVNO. :kafa
A jest tesko i skontat, najrahatniji si svoj na svome. I kad si podstanar isto ti se pise 🤔
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!

Post by Veca » 16 Aug 2026, 14:55

eh, da u ovoj drzavi svasta postoji, znala sam, ali ovo sam tek danas doznala :bua Boze dragi, ako ikako mozes, sacuvaj svu djecu svijeta...eto, dokle sam dosla, da molim Boga za nesto najnormalnije, za normalan zivot djecijeg odrastanja. Google je preveo, pa koga interesuje.Koga vise interesira, samo uturi kentler na google.

Izvješće o "Kentlerovom eksperimentu"
"Institucionalizirano zlostavljanje"
Od: 23. veljače 2024. • 18:48

Više od 30 godina, pedagog Helmut Kentler smještao je djecu kod osoba - neke s kriminalnim dosjeom - koje su počinile seksualne delikte protiv maloljetnika. Novo izvješće otkriva kako je mreža različitih aktera djelovala diljem Njemačke.

Kerstin Breinig
Autor: Kerstin Breinig, rbb
Helmut Kentler smatran je stručnjakom za spolni odgoj i progresivnu pedagogiju. Bio je cijenjeni pedagog koji se zalagao za seksualno oslobođenje - i za seksualne odnose između odraslih i djece. Početkom 1970-ih uvjerio je Zapadnoberlinski državni ured za dobrobit mladih da podrži njegov istraživački koncept: smještanje dječaka s ulične prostitucije u Zoo Stationu u skrb udomiteljima. Prva trojica muškaraca koje je odabrao bili su osuđeni seksualni prijestupnici prema djeci. Njegova temeljna teza u to vrijeme bila je da samo pedofili mogu voljeti "teško odgojnu" djecu. „Bilo mi je jasno da su trojica muškaraca toliko učinila za 'svog' dječaka prvenstveno zato što su s njim imali seksualni odnos.“ Međutim, Kentlerove aktivnosti protezale su se daleko izvan ove trojice muškaraca. Sada postoje tri istraživačka izvješća koja istražuju kako je Berlinski državni ured za dobrobit mladih bio umiješan u toleriranje, podržavanje i olakšavanje seksualiziranog nasilja. Berlinska senatorica za mlade, Katharina Günther-Wünsch (CDU), opisala ih je kao „neopisive eksperimente“ dok je predstavljala završno izvješće Sveučilišta u Hildesheimu (.pdf). Naziva ga najpotresnijim poglavljem u povijesti službi za dobrobit djece i mladih. Zlostavljanje institucionalizirano, počinitelji zaštićeni: Novo izvješće pokazuje da su Kentlerovi postupci išli daleko dalje od onoga što je sam opisao kao svoj eksperiment. Muškarci su namjerno odvodili dječake iz berlinskih domova za starije i nemoćne u privatno udomiteljstvo; dječaci su posebno smješteni u zajedničke životne aranžmane i u Odenwaldschule. Slučajevi zlostavljanja u potonjoj izašli su na vidjelo 1990-ih. Kentler nije bio sam. Od 1960-ih do 2000-ih postojala je nacionalna mreža uglednih progresivnih edukatora, službenika za dobrobit mladih i socijalnih radnika. „Mreža je olakšavala seksualizirano nasilje nad djecom i adolescentima diljem Njemačke, institucionalizirala zlostavljanje i štitila počinitelje.“ U završnom izvješću navode se imena: „Trenutno se može smatrati dokazanim da su Gerold Becker, Herbert E. Colla-Müller i Helmut Kentler počinili djela seksualiziranog nasilja.“ „Postojali su snažni signali da nešto nije u redu.“ Savez je nastao u Pedagoškom centru Sveučilišta u Göttingenu. Nekoliko ključnih osoba studiralo je tamo ili radilo kao socijalni pedagozi u skrbi za mlade u „Haus auf der Hufe“ - radeći s problematičnom mladeži koja se suočava s nesigurnim životnim situacijama. I u vezi s tim domom pojavile su se optužbe za zlostavljanje, jer su članovi osoblja vodili dječake na odmor i navodno prelazili granice. Kasnije su neki od tih pojedinaca zauzimali ključne položaje u uredima za dobrobit mladih i terapijskim stambenim grupama. Gerold Becker postao je voditelj Odenwaldschule. Analiza dosjea berlinskog ureda za dobrobit mladih otkriva da su se Kentler i njegovi suradnici dosljedno obraćali istim članovima osoblja kako bi dogovorili smještaj za dječake. Drugi nisu bili uključeni ili su jednostavno gledali na drugu stranu. "Postojali su snažni signali da nešto nije u redu s udomiteljskim smještajima. To nije istraženo", objašnjava Julia Schröder sa Sveučilišta u Hildesheimu. Autori izvješća opisuju snažnu suradnju između akademske zajednice, stručnjaka za predmetnu materiju i vlasti. Zaštitni mehanizmi koji okružuju Kentlera traju do danas; ukupan broj žrtava ostaje nepoznat. Proces su pokrenula dva muškarca koji su, u dobi od šest godina, bili smješteni kao udomljena djeca muškarcu koji je počinio seksualne zločine nad djecom. Od tada su se javile i druge žrtve, čime su doprinijele nastojanjima da se ispita i riješi ovo poglavlje povijesti. Istraživači naglašavaju da ovo nije kraj puta, iako država Berlin ne nudi daljnja sredstva. Ipak, berlinski senator za mladež namjerava se zalagati za nacionalnu istragu "Kentlerovog eksperimenta" na Konferenciji ministara obitelji, s obzirom na jasne dokaze da je prethodni fokus - ograničen na Berlin - bio preuzak. Do donošenja odluke o ovome, istraživački tim će nastaviti svoj rad samostalno. Nadaju se da će se javiti više žrtava, priznajući da je poduzimanje takvog koraka teško. "Proces obračuna ne može se jednostavno završiti. Nema povlačenja crte ispod toga", kaže istraživač Schröder. Istraživači također ističu da zaštitni mehanizmi koji okružuju Kentlera i druge djelomično ostaju na snazi ​​do danas. Slučajevi seksualiziranog nasilja se umanjuju, a iskustva žrtava se trivijaliziraju, odbacuju kao izolirani incidenti ili se prikazuju samo kao proizvod prevladavajućeg duha vremena tog vremena. Kentler je predavao na Sveučilištu u Hanoveru do 1990-ih i bio je autor stručnih izvješća u slučajevima zlostavljanja - u ime optuženika.

Izvješće

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 16 Aug 2026, 15:02

i ja naivna se cudim, oklen su se nakotili toliki i ko im daje ta vazna radna mjesta i funkcije. :grana

hljeba mi, ja se bojim direktno i otvoreno, svoju djecu pitati, da li su i oni, nedao Bog, nesto tako ili slicno dozivjeli. na samu pomisao, ode mi srce u pm.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 16 Aug 2026, 18:36

Veca wrote: 16 Aug 2026, 11:04 NPR. NJEMACKO GOVNO UVIJEK MIRISE LJEPSE OD AUSLENDERSKOG!!! ITD.ITD. SKORO SVAKI DAN TO OSJETIM I CUJEM, NEA SANSE DA TO MOGU SAKRITI. I SVI KOJI TAKO MISLE, NEKA MI POJEDU MOJE AUSLENDERSKO GOVNO. :kafa
Čujem i ja. Svaki danom sve više vjerujem u to kada Čović kaže da su nositelji europskih vrijednosti.
Četnik će ti u lice reći da te mrzi a škutor će sa tobom prijateljski pa ti hinjski nož zabiti u leđa.

Tako i tamo, skriveni fašizam, milion izmišljenih razloga zašto su protiv nečega, samo ne žele reći pravi razlog a to je islamofobija.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 61891 times
Been thanked: 11293 times

Post by ElTriconi » 16 Aug 2026, 19:29

Naseef Mushroom wrote: 16 Aug 2026, 18:36
Čujem i ja. Svaki danom sve više vjerujem u to kada Čović kaže da su nositelji europskih vrijednosti.
Četnik će ti u lice reći da te mrzi a škutor će sa tobom prijateljski pa ti hinjski nož zabiti u leđa.

Tako i tamo, skriveni fašizam, milion izmišljenih razloga zašto su protiv nečega, samo ne žele reći pravi razlog a to je islamofobija.
Eno u komentarina za one pozare sta vicu hrvati protiv srba to nije normalno. Mislim da bi i danas jedva cekali otvorit koji logor pa srbe rjesavat 🤔
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10955 times
Been thanked: 12853 times

Post by Krokodil Behko » 22 Aug 2026, 08:28

INCIDENT U ŠVEDSKOJ: Nepoznate osobe bacale slaninu na bošnjačku džamiju

Image

Džamija džemata Gislaved u Švedskoj napadnuta je u večernjim satima 20. augusta, a Islamska zajednica Bošnjaka u Švedskoj i Ured muftije za Zapadnu Evropu najoštrije su osudili ovaj čin.

Ured muftije za Zapadnu Evropu i Islamska zajednica Bošnjaka u Švedskoj saopćili su da su sa zabrinutošću primili vijest o napadu na džamiju džemata Gislaved. Napad je izazvao osudu Islamske zajednice, koja poručuje da skrnavljenje i napad na vjerske objekte predstavljaju udar na sigurnost, međusobno poštovanje i vrijednosti zajedničkog života.

Iz Islamske zajednice posebno su zatražili da slučaj bude ozbiljno i temeljito istražen kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja i eventualna odgovornost počinilaca.

"Za govor i djela mržnje, provokacije i skrnavljenje vjerskih prostora nema mjesta u demokratskim društvima", poručili su.

Zabrinutost zbog političkih rasprava i stigmatizacije

Ovaj događaj, kako navode, dodatno zabrinjava zbog sve intenzivnijih javnih i političkih rasprava o islamu i muslimanima u Švedskoj.

Ističu da legitimne političke i društvene debate ne smiju prerasti u generaliziranje i stigmatizaciju muslimana niti stvarati atmosferu u kojoj se ugrožavaju njihova sigurnost i dostojanstvo. Odgovornost za očuvanje društvene kohezije, poručuju, imaju svi koji učestvuju u javnom prostoru, posebno kroz odgovoran govor i jasno odbacivanje mržnje i nasilja.

Islamska zajednica izrazila je punu podršku imamu, rukovodstvu i članovima džemata Gislaved, posebno ističući njihovu smirenu i dostojanstvenu reakciju nakon napada. Istovremeno su pozvali nadležne institucije u Švedskoj da učine sve kako bi slučaj bio rasvijetljen, a građanima, bez obzira na vjeru i porijeklo, bilo omogućeno da svoju vjeru prakticiraju slobodno i bez straha.

Detalji incidenta i reakcija džemata

U večernjim satima 20. augusta 2026. godine, u 20:02 sati, dogodio se napad na našu džamiju. Nekoliko mladih osoba prišlo je glavnom ulazu u džamiju i bacalo slaninu na objekat. Snimci nadzornih kamera predati su policiji, koja trenutno istražuje ovaj događaj.

"Ovo je prvi put od 2013. godine, kada smo se uselili u našu džamiju, da se nešto slično dogodilo u Gislavedu. Zbog toga smo tužni i razočarani, ali imamo povjerenje u nadležne institucije i daljnje korake prepuštamo njima. Pozivamo sve naše članove da ostanu smireni i da, ukoliko bude potrebno, sarađuju s nadležnim institucijama", objavili su na Facebook stranici ovog džemata.

Džematlijama je upućen poziv da sačuvaju mir i dostojanstvo te da daljnje postupanje prepuste nadležnim institucijama.

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 34060 times
Been thanked: 32113 times

Post by Morgen » 22 Aug 2026, 08:31

Nadam se da imaju kamere

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4668 times
Been thanked: 3775 times

Post by Melek » 18 Sep 2026, 19:00

Uzela ljevica izbore bajdvej

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Post Reply

Return to “Vijesti”