viewtopic.php?p=8147474&hilit=Jasna#p8147474
SFF
Moderator: Krokodil Behko
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8877 times
- Been thanked: 21041 times
- Status: Offline
- ironman
- sirius

- Has thanked: 29787 times
- Been thanked: 31219 times
Re: SFF
jel ovo zaprave ova zadnja slika...ovo isto ko da je neko glave fotosopiro na tijela..
dream of spring...
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 33863 times
- Been thanked: 31909 times
Ona gospodja sa ruzom, ovako na slici izgleda ok
Ali snimak
Uzas zivi
Sutira onu ruzu ko da igra fudbal
Ali snimak
Uzas zivi
Sutira onu ruzu ko da igra fudbal
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 15145 times
- Been thanked: 26120 times
Da sam neki zaduzen za taj tepih, reko bih joj,
E nemeres, djes mi takva na crveni jebemu sunce, jesi normalna
Pa nije ovo rostilj
Dozvolite da se obratimo
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4372 times
- Been thanked: 4076 times
- Status: Online
ironman wrote: 18 Aug 2026, 11:14 jel ovo zaprave ova zadnja slika...ovo isto ko da je neko glave fotosopiro na tijela..
Liči kao kada barbikama otkineš glave pa ih opet natakneš nazad na tijelo
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
OD ALIPAŠINOG DO CANNESA
Djevojčica Emira iz filma "Welcome to Sarajevo" nakon 30 godina prisjetila se snimanja s Woodyjem Harrelsonom
Emira Nušević Nuhić kao djevojčica bila je dio filma "Welcome to Sarajevo", reditelja Michaela Winterbottoma, koji je ratnu priču Sarajeva prenio na veliko platno 1996. godine. Ona se za Klix.ba prisjetila tog perioda i iskustva na snimanju s Woodyjem Harrelsonom.
Film "Welcome to Sarajevo" bit će prikazan večeras, 18. augusta u Ljetnom Coca-Cola kinu na Metalcu, gdje će glumcu Woodyju Harrelsonu biti uručeno Počasno Srce Sarajeva.
Povratak filma pred sarajevsku publiku za Emiru predstavlja mnogo više od obične filmske projekcije. Nakon toliko godina, film joj vraća uspomene na djetinjstvo, snimanje i ljude s kojima je tada dijelila set. Posebno je raduje mogućnost da se ponovo susretne s Woodyjem Harrelsonom.
Djevojčica s Alipašinog Polja u holivudskom filmu o Sarajevu
Iako tada nije imala glumačko iskustvo i bila je učenica četvrtog razreda osnovne škole, Emiru je filmska ekipa te 1996. godine prepoznala kao djevojčicu koja odgovara liku koji su tražili.
"Išla sam u četvrti razred Osnovne škole 'Fatima Gunić' na Alipašinom Polju kada je jednog dana došla ekipa produkcije filma 'Welcome to Sarajevo', s Perom Burićem. Tražili su djevojčicu za film i u meni su prepoznali Emiru - djevojčicu koja se i u stvarnosti i u filmu zove isto. Prepoznali su moj lik, moju energiju i moje oči. Upravo su moj izgled, energija i pogled bili ono što je reditelj filma Michael Winterbottom zamislio za ulogu djevojčice iz sirotišta koju sam glumila", kazala je.
Snimanje filma "Welcome to Sarajevo" za Emiru je bilo posebno iskustvo, kojeg se rado sjeća.
"Snimanje filma trajalo je više od dva mjeseca, na više različitih lokacija. Kao desetogodišnja djevojčica imala sam veliku pažnju cijele ekipe filma 'Welcome to Sarajevo'. Tada nisam bila toliko svjesna da su oko mene bili neki od najboljih svjetskih glumaca", dodala je.
Sjećanja na snimanje i premijeru u Cannesu
Ona ističe da posebno mjesto u njenim uspomenama zauzima premijera filma u Cannesu.
"Iz tog perioda pamtim lijepe trenutke koje sam provodila na setovima, gdje su mi ispunjavali sve moje dječije želje, a posebno se sjećam premijere filma na Filmskom festivalu u Cannesu", navela je.
Danas, gotovo tri decenije kasnije, Emira na to iskustvo gleda iz potpuno drugačije perspektive.
Uspomene na Woodyja Harrelsona
Iako je kao djevojčica bila okružena velikim glumačkim imenima, Emira posebno pamti Woodyja Harrelsona, s kojim je, kako kaže, imala lijep i topao odnos.
"Woodyja Harrelsona se sjećam kao zabavnog glumca, velikog čovjeka sa smislom za humor, šaljivdžiju koji je stalno imao neke skečeve i nekoga ko se ophodio prema meni kao prema svom djetetu. Često me je nazivao 'My star' (Moja zvijezdo)", dodaje.
Emira se prisjetila koliko pažnje, ljubaznosti i brige su joj pružali članovi ekipe s kojima je snimala.
"U svakom momentu sam osjećala veliku pažnju, ljubaznost i brigu za mene od kompletne ekipe filma 'Welcome to Sarajevo'. Posebno od Woodyja Harrelsona i Gorana Višnjića te reditelja", prisjetila se.
Jedna od najdražih uspomena vezana je upravo za trenutke kada bi Woody Harrelson svirao gitaru.
"Posebno se sjećam da je Woody poslije snimanja na setovima volio svirati gitaru pa je tako često meni i svirao, a ja sam ga s velikom pažnjom gledala i slušala i lijepo sam se osjećala. Čak imam i sliku kako mi Woody Harrelson svira gitaru, a ja ga gledam i uživam", navela je.
Povratak filmu nakon 30 godina
Posebnu emociju u Emiri danas budi činjenica da će "Welcome to Sarajevo" ponovo biti prikazan u gradu u kojem je rođena i u kojem živi.
"Pri samom saznanju da se moj film ponovo prikazuje na 32. Sarajevo Film Festivalu, budi posebnu emociju, neki vid nostalgije, ponos i sreću što sam mogla da glumim u prvom poslijeratnom filmu i što će se film ponovo prikazivati u mom gradu, gdje sam rođena i gdje živim, te što će moji sugrađani i svi ljubitelji filma imati priliku i moći uživati u projekciji ovog filma", dodala je.
Emira s nestrpljenjem očekuje projekciju filma "Welcome to Sarajevo" na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu.
"Želim reći da se nakon toliko godina jako radujem susretu s Woodyjem, prvo na masterclassu, a onda na projekciji filma", zaključila je.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Maja
- Administrator

Woody Harrelson održao masterclass u Bosanskom kulturnom centru
Ali tekst je preveden s puno gresaka pa sam im to htjela i prigovoriti ali mi ne dadose, kazu vrijedjam
Američki glumac Woody Harrelson je u okviru 32. izdanja Sarajevo Film Festivala održao masterclass u Bosanskom kulturnom centru, gdje je govorio o svojoj bogatoj karijeri.
Razgovor je moderirao britanski filmski kritičar Neil Young koji više od 40 prati rad ovog glumca. Woody Harrelson izazvao je oduševljenje prisutnih koji su nagradili gromoglasnim aplauzom.
Najprije je govorio o snimanju filma "Welcome to Sarajevo" 1996. godine i uporedio ga sa Sarajevom danas.
"Dosta toga se promijenilo. Tada je bio policijski sat. Sada jedva možeš proći ulicom. Živo je. Dogodila se metamorfoza", rekao je.
Kazao je da su ljudi bili toliko prijatni i smiješni i da nije mislio da će biti takvi nakon svega što su preživjeli. Dodao je da ih je humor motivisao da nastave dalje.
Prikazan je i isječak iz filma "LBJ". Glumio je predsjednika Teksasa.
"Želio sam to uraditi jer me je Rob Reiner pitao da to uradim", kazao je o svom prijatelju i istakao da mi je bila posebna čast raditi s njim.
Svoju širinu tokom masterclassa je pokazao i pričajući anegdote koje su vezane za njegovu porodicu.
"Mislim se svaki glumac ovdje pravi važan. Još uvijek se pravim važan. Moja supruga je uradila test. Svaki dan pokušavam uraditi nešto. Stalno osjećam potrebu da napravim neki performans", poručio je.
Kazao je da u svojoj porodici ima mnogo kriminalaca, ali da nema glumaca i opet nasmijao sve.
Govoreći o svom raznovrsnom talentu, uz osmijeh je kazao da može glumiti svaki akcent s juga Sjedinjenih Američkih Država pa uz dodao da to nije istina.
"Za 'Natural Born Killers' sam odlučio da je moj lik istočnog Kentuckyja", kazao je dodao da je onda shvatio da je to samo njemu bitno i da niko neće primijetiti.
Ispričao je da je sinoć imao priliku upoznati mnoge glumce iz regije.
"Sjećam te se. Hvata me nostalgija za jučerašnjim danom", rekao je i nasmijao prisutne u publici.
Woodyju Harrelsonu će večeras prije projekcije filma "Welcome to Sarajevo" u 20:30 sati u Ljetnom kinu Coca-Cola biti uručeno Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti i izuzetnu glumačku karijeru.
On je karijeru započeo na pozorišnim daskama. Popularnost je stekao u seriji "Cheers", gdje je glumio Woodyja Boyda. Za ovu ulogu dobio je Emmy, a kasnije je postao jedan od prepoznatljivijih američkih filmskih glumaca.
Harrelson je poznat po tome što uspješno glumi veoma različite likove. Među njegovim zapaženim filmovima su "White Men Can't Jump", "Natural Born Killers", "The People vs. Larry Flynt", "No Country for Old Men" i "Zombieland". Za ulogu u filmu "The People vs. Larry Flynt" bio je nominovan za Oscara za najboljeg glumca. Posebno je poznat po tome što često bira neobične, složene i karakterne uloge.
Važan dio njegove karijere predstavlja i film "Welcome to Sarajevo" iz 1997. godine, koji govori o ratu u Bosni i Hercegovini i životu ljudi u opkoljenom Sarajevu. Harrelson u filmu glumi američkog novinara Jimmyja Flynna. Tokom karijere Woody Harrelson nastavio je raditi i na velikim filmskim projektima, uključujući serijal "The Hunger Games", film "Three Billboards Outside Ebbing", "Missouri" i Marvelove filmove "Venom" i "Venom: Let There Be Carnage".
Ali tekst je preveden s puno gresaka pa sam im to htjela i prigovoriti ali mi ne dadose, kazu vrijedjam
Američki glumac Woody Harrelson je u okviru 32. izdanja Sarajevo Film Festivala održao masterclass u Bosanskom kulturnom centru, gdje je govorio o svojoj bogatoj karijeri.
Razgovor je moderirao britanski filmski kritičar Neil Young koji više od 40 prati rad ovog glumca. Woody Harrelson izazvao je oduševljenje prisutnih koji su nagradili gromoglasnim aplauzom.
Najprije je govorio o snimanju filma "Welcome to Sarajevo" 1996. godine i uporedio ga sa Sarajevom danas.
"Dosta toga se promijenilo. Tada je bio policijski sat. Sada jedva možeš proći ulicom. Živo je. Dogodila se metamorfoza", rekao je.
Kazao je da su ljudi bili toliko prijatni i smiješni i da nije mislio da će biti takvi nakon svega što su preživjeli. Dodao je da ih je humor motivisao da nastave dalje.
Prikazan je i isječak iz filma "LBJ". Glumio je predsjednika Teksasa.
"Želio sam to uraditi jer me je Rob Reiner pitao da to uradim", kazao je o svom prijatelju i istakao da mi je bila posebna čast raditi s njim.
Svoju širinu tokom masterclassa je pokazao i pričajući anegdote koje su vezane za njegovu porodicu.
"Mislim se svaki glumac ovdje pravi važan. Još uvijek se pravim važan. Moja supruga je uradila test. Svaki dan pokušavam uraditi nešto. Stalno osjećam potrebu da napravim neki performans", poručio je.
Kazao je da u svojoj porodici ima mnogo kriminalaca, ali da nema glumaca i opet nasmijao sve.
Govoreći o svom raznovrsnom talentu, uz osmijeh je kazao da može glumiti svaki akcent s juga Sjedinjenih Američkih Država pa uz dodao da to nije istina.
"Za 'Natural Born Killers' sam odlučio da je moj lik istočnog Kentuckyja", kazao je dodao da je onda shvatio da je to samo njemu bitno i da niko neće primijetiti.
Ispričao je da je sinoć imao priliku upoznati mnoge glumce iz regije.
"Sjećam te se. Hvata me nostalgija za jučerašnjim danom", rekao je i nasmijao prisutne u publici.
Woodyju Harrelsonu će večeras prije projekcije filma "Welcome to Sarajevo" u 20:30 sati u Ljetnom kinu Coca-Cola biti uručeno Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti i izuzetnu glumačku karijeru.
On je karijeru započeo na pozorišnim daskama. Popularnost je stekao u seriji "Cheers", gdje je glumio Woodyja Boyda. Za ovu ulogu dobio je Emmy, a kasnije je postao jedan od prepoznatljivijih američkih filmskih glumaca.
Harrelson je poznat po tome što uspješno glumi veoma različite likove. Među njegovim zapaženim filmovima su "White Men Can't Jump", "Natural Born Killers", "The People vs. Larry Flynt", "No Country for Old Men" i "Zombieland". Za ulogu u filmu "The People vs. Larry Flynt" bio je nominovan za Oscara za najboljeg glumca. Posebno je poznat po tome što često bira neobične, složene i karakterne uloge.
Važan dio njegove karijere predstavlja i film "Welcome to Sarajevo" iz 1997. godine, koji govori o ratu u Bosni i Hercegovini i životu ljudi u opkoljenom Sarajevu. Harrelson u filmu glumi američkog novinara Jimmyja Flynna. Tokom karijere Woody Harrelson nastavio je raditi i na velikim filmskim projektima, uključujući serijal "The Hunger Games", film "Three Billboards Outside Ebbing", "Missouri" i Marvelove filmove "Venom" i "Venom: Let There Be Carnage".
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Woody ljudina.
Znam da sam ovo već jednom postavio ali mi ne smeta ni 50 puta postavljati

Znam da sam ovo već jednom postavio ali mi ne smeta ni 50 puta postavljati
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Woody nema samo veliko srce, već i velika muda.
Riskirao je svoju karijeru da bi rekao u jednoj od najgledanijih emisija istinu o prevarama poput Covid vakcine
Riskirao je svoju karijeru da bi rekao u jednoj od najgledanijih emisija istinu o prevarama poput Covid vakcine
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1915 times
- Been thanked: 1634 times
I ti riskiraš buraseru...Naseef Mushroom wrote: 18 Aug 2026, 17:41 Woody nema samo veliko srce, već i velika muda.
Somniju su prognali jer je neprestano pisao protivu cjepiva...
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
- Maja
- Administrator

Aaaa u Visnjica glave
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Maja
- Administrator

Belma Tvico odmakla od uvijek istih sara
- Maja
- Administrator

Jedna od najljepsih hrvatica
PS Vinko bResan
PS Vinko bResan
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3971 times
- Been thanked: 2992 times
djes bona Majo
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Maja
- Administrator

Namjerno necu da kacim sliku jer se ovaj Marjanovic stalno vjesa po njemu. Gadi mi se.
Woody Harrelson dobio Počasno Srce Sarajeva
Woody Harrelson je održao govor, a zatim sjeo s publikom i zajedno s njom pogledao film "Welcome to Sarajevo", u kojem je ostvario jednu od glavnih uloga.
Tokom svog obraćanja pozdravio je Gorana Višnjića s kojim je glumio u spomenutom filmu, kao i Emiru Nušević Nuhić koja je ostvarila ulogu tada kao 11-godišnjakinja.
"Kada sam došao ovdje neposredno nakon rata, to je bio veliki šok. Razaranje je bilo nezamislivo. Mnogi od vas, naravno, znaju o čemu govorim. Neki od vas su malo premladi da bi se toga sjećali. Ali... Bosanci bi rekli da su se nadali, dok su Srbi kopali jednu od masovnih grobnica, da će naići na naftu kako bi se SAD umiješale", kazao je Harrelson.
Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Cannesu 1997. godine, a iste godine prikazan je i na trećem izdanju Sarajevo Film Festivala. Riječ je o potresnoj priči o ratu u Bosni i Hercegovini sredinom devedesetih godina i ulozi novinara u njegovom medijskom praćenju. Film je zasnovan na knjizi novinara Michaela Nicholsona "Natasha's Story".
Woody Harrelson dobio Počasno Srce Sarajeva
Woody Harrelson je održao govor, a zatim sjeo s publikom i zajedno s njom pogledao film "Welcome to Sarajevo", u kojem je ostvario jednu od glavnih uloga.
Tokom svog obraćanja pozdravio je Gorana Višnjića s kojim je glumio u spomenutom filmu, kao i Emiru Nušević Nuhić koja je ostvarila ulogu tada kao 11-godišnjakinja.
"Kada sam došao ovdje neposredno nakon rata, to je bio veliki šok. Razaranje je bilo nezamislivo. Mnogi od vas, naravno, znaju o čemu govorim. Neki od vas su malo premladi da bi se toga sjećali. Ali... Bosanci bi rekli da su se nadali, dok su Srbi kopali jednu od masovnih grobnica, da će naići na naftu kako bi se SAD umiješale", kazao je Harrelson.
Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Cannesu 1997. godine, a iste godine prikazan je i na trećem izdanju Sarajevo Film Festivala. Riječ je o potresnoj priči o ratu u Bosni i Hercegovini sredinom devedesetih godina i ulozi novinara u njegovom medijskom praćenju. Film je zasnovan na knjizi novinara Michaela Nicholsona "Natasha's Story".
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Kako čovjek opisa u samo jednoj kratkoj rečenici naše “prijatelje” Ameriku
Bosanci bi rekli da su se nadali, dok su Srbi kopali jednu od masovnih grobnica, da će naići na naftu kako bi se SAD umiješale"
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Evo još nešto, da ti se još više ogadiMaja wrote: 18 Aug 2026, 21:48 Namjerno necu da kacim sliku jer se ovaj Marjanovic stalno vjesa po njemu. Gadi mi se.
Marjanović has said that he went to Israel in 1994, aged 14, with assistance from the Jewish Community of Sarajevo. He specifically credited the community with helping young people during the war and said that this connection made it possible for him to go to Israel.
* He subsequently lived in Israel and attended school there, including time in a kibbutz/internat.
- ironman
- sirius

- Has thanked: 29787 times
- Been thanked: 31219 times
uporno guras vodu na svoj mlinNaseef Mushroom wrote: 19 Aug 2026, 07:01Kako čovjek opisa u samo jednoj kratkoj rečenici naše “prijatelje” Ameriku
Bosanci bi rekli da su se nadali, dok su Srbi kopali jednu od masovnih grobnica, da će naići na naftu kako bi se SAD umiješale"
![]()
Ne znam..ovamo pricas da treba sebe pogledati i ocijeniti a ne svoju srecu gledati kroz desavanja na planeti a onda se negiras time da SAD uporno gledas kroz neku siru sliku a ne prema onome kakav je njihov odnos ka BiH od prvog dana pa do danas...
dream of spring...
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ne želim da širim temu na politiku, nisam izvukao taj citat iz naftalina i krenuo u off topic veće je to izjava najpoznatijeg gosta na ovogodišnjem SFF-u koju je izjavio na SFF-u na temi ovog foruma koja se zove SFF.ironman wrote: 19 Aug 2026, 07:23uporno guras vodu na svoj mlinNaseef Mushroom wrote: 19 Aug 2026, 07:01
Kako čovjek opisa u samo jednoj kratkoj rečenici naše “prijatelje” Ameriku![]()
doduse ko ne gura..al jarane blowjob Clinton a na nagovor Joe Bidena je pokrenuo zracne napade ..koliko 5000km daleko od nas ljudi su se pokrenuli...da se pitalo kurve europe genocid u Srebrenici bi bio samo pocetak naseg kraja..
Ne znam..ovamo pricas da treba sebe pogledati i ocijeniti a ne svoju srecu gledati kroz desavanja na planeti a onda se negiras time da SAD uporno gledas kroz neku siru sliku a ne prema onome kakav je njihov odnos ka BiH od prvog dana pa do danas...
Ustvari nije baš njegov citat.
Evo šta je tačno rekao
ali je važan ovaj dio koji je dodao nakon što je čuo tu izjavuKada sam došao ovdje neposredno nakon rata, to je bio veliki šok. Razaranje je bilo nezamislivo... Bosanci bi rekli da su se nadali da će Srbi, dok su kopali masovne grobnice, naići na naftu kako bi se SAD umiješale.
da ponovimVau, oni bolje razumiju američku vanjsku politiku od većine Amerikanaca.' I to se nastavlja i danas",
Ne bježim od diskusije, komotno citiraj ovaj post i postavi na odgovarajuću temu, pa ćemo dalje, jer ne želim kvariti izjavu ovog glumčine i haman i velikog insana sa pričom o Bidenu i Clintonu.Vau, oni bolje razumiju američku vanjsku politiku od većine Amerikanaca.' I to se nastavlja i danas",
Ako ti smeta izjava, obrati se na adresu Woodija, ja sam ga samo citirao.
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 33863 times
- Been thanked: 31909 times