Isto netačno. Mnogi ljudi iz poštovanja, kulture i odgoja prestaju sa ukazivanjem na negativne stvari, ali to ne znači da ih automatski smatraju pozitivnim osobama samo zato što su umrli.Zana wrote: 19 Aug 2026, 16:56 "... Bosni i Hercegovini, međutim, mrtvi žive mnogo bolje od živih, a bogami i dulje. Tek kad umre, čovjek je u Bosni pažen i mažen, poštuje ga se i spominje biranim riječima, političari vode računa o njemu, otimaju se za njega, dodvoravaju mu se i svašta mu nude, ne nedostaje mu mrtvom ni ptičjega mlijeka. Dok živ Bosanac nikakvog utjecaja ni uloge u javnom životu nema, čim umre postaje u njemu nezaobilazan faktor – ima čak i pravo glasa! – pa život u Bosni zapravo ima smisla tek poslije smrt..."
To za političare koji se otimaju, kada se koristi ime Alija Izetbegović u predizbornoj, to se radi zbog političkih poena, usmjerenoj osobama koje su ga cijenile i dok je bio živ.
Neće sigurno kupiti političke poene nad nekom komunjarom koji ga samo kune i pominje kako je prodao Bosnu i Hercegovinu.
Tako i kod sportaša i umjetnika.
Siniša Mihajlović je bio jedan talentovani fudbaler ali četničko gowno, i to sam mislio za njega dok je bio živ a mislim i danas kada je umro.
Ili Vedrana, nije bila nacionalista, nije bila ratni zločinac, nije ništa loše uradila da bih imao nešto protiv nje i radovao se njenoj smrti. Čak su i njene izjave bile bezazlene. Ali sam znao često napisati, dok je bila živa, da previše pametuje i da ima previsoko mišljenje o sebi. Ne vidim kako bi od nekoga ko pametuje postao za mene neko kome je svaka na svom mjestu, samo zato što je ta osoba umrla.
Valjda se neko počinje cijeniti kada dođeš do određene tačke da shvataš poentu izjava te osobe, a ne na dan kada se objavi smrtovnica te osobe.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)