PALESTINA - Od rijeke do mora

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 15149 times
Been thanked: 26141 times
Status: Offline

Re: PALESTINA - Od rijeke do mora

Post by Fuddo » 24 Aug 2026, 19:36

Naseef Mushroom wrote: 24 Aug 2026, 19:27
ironman wrote: 24 Aug 2026, 19:12
ybo te ukrajina jarane :D. a bgm ja ne znam koji je tvoj problem...Oni koji podrzavaju BiH su oni koje smatram prijateljima...a koji su njihovi razlozi sto podrzavaju BiH to me boli q...isto tako cu ih sutra natakarit na njeg ako okrenu plocu.Simple as that.
Kladim se u milijardu eura i očni vid, da sad krenu Amerikanci po Palestini lično klati i svi podrže, od Trumpa do Bidena, od demokrata do republikanaca. Neki će početi govoriti”Jest mi žao Palestinaca ali to ne smije pokvariti naše odnose sa Amerikom. Neka onda kolju dalje”.
Debela vecina Amerikanaca to ne podrzava, al niko ih ne jebe dva posto ko ni nas.
Dozvolite da se obratimo

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4664 times
Been thanked: 3772 times

Post by Melek » 24 Aug 2026, 20:58

Znači nedojebani :D.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 24 Aug 2026, 21:02

Melek wrote: 24 Aug 2026, 20:58 Znači nedojebani :D.
Rodjo, zajebano je
Skontali su da ih jebu
A oni su osvetoljubuvi, sataru u temelj :D.
Dozvolite da se obratimo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4419 times
Been thanked: 4120 times

Post by Naseef Mushroom » 25 Aug 2026, 05:47

Fuddo wrote: 24 Aug 2026, 19:36
Naseef Mushroom wrote: 24 Aug 2026, 19:27
Kladim se u milijardu eura i očni vid, da sad krenu Amerikanci po Palestini lično klati i svi podrže, od Trumpa do Bidena, od demokrata do republikanaca. Neki će početi govoriti”Jest mi žao Palestinaca ali to ne smije pokvariti naše odnose sa Amerikom. Neka onda kolju dalje”.
Debela vecina Amerikanaca to ne podrzava, al niko ih ne jebe dva posto ko ni nas.
Bude se, obe strane. Sad već imaš i one ultra desničare rednecke protiv Izraela.
Ne što vole Palestince i ostale muslimane, već što kao samoprozvane velike američke patriote ne žele da druga država njima komanduje i da novac ide van države u korist Izraela.

Uopšte je nezamislivo bilo samo par godina unazad da čuješ kritiku protiv Izraela u Americi.

Mi možemo pljuvati društvene mreže koliko hoćemo, ali kedna pozitivna stvar je da je internet nadmašio TV i plaćeničke TV kuće gube moć.

Brišu oni i tiktok klipove koji pokazuju istinu o Palestini, ali dok oni obrišu 200, 300 novih se pojavi.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10926 times
Been thanked: 12815 times

Post by Krokodil Behko » 25 Aug 2026, 07:55

Naseef Mushroom wrote: 24 Aug 2026, 19:27 Jest mi žao Palestinaca ali to ne smije pokvariti naše odnose sa Amerikom.

Jes mi žao Palestinaca, al nemamo više dobre odnose s Amerikom.
Dobra je vijest, da nemamo dobre odnose ni s takvima poput tebe, koji izmišljaju ovakve smiješne analogije

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1070 times
Been thanked: 1679 times

Post by tuzlak1212 » 25 Aug 2026, 09:32

treba napravit drustvenu mrezu da se objavljuju ratne stvari iz BI

pa Izrael to kupi, uzmu se stotine miliona, mozda i milijarde

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 25 Aug 2026, 13:06

Krokodil Behko wrote: 25 Aug 2026, 07:55
Naseef Mushroom wrote: 24 Aug 2026, 19:27 Jest mi žao Palestinaca ali to ne smije pokvariti naše odnose sa Amerikom.

Jes mi žao Palestinaca, al nemamo više dobre odnose s Amerikom.
Dobra je vijest, da nemamo dobre odnose ni s takvima poput tebe, koji izmišljaju ovakve smiješne analogije
A među kojom sam grupom onda ja?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 25005 times
Been thanked: 22979 times

Post by Masamune » 25 Aug 2026, 13:33

Ti si terorista :oo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 25 Aug 2026, 13:50

Masamune wrote: 25 Aug 2026, 13:33 Ti si terorista :oo
Dobro je da si se ti javio jer ti si najčešće uz Ironmana pisao (ispravi me ako griješim), još kada je bio Biden predsjednik, kako američka podrška čifutskim genocidašima ne smije dovesti do toga da se stvori anti-američko raspoloženje.

Kao da moram biti vidovita Džemila da znam, da ako bi Amerika krenula bukvalno klati po Palestini, da bi bilo komentara “Premala smo zemlja i to još ovisimo o Americi, da bi digli glas protiv Amerike”.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 29945 times
Been thanked: 31489 times

Post by ironman » 25 Aug 2026, 14:48

A nije to mala optuzba..
Ja da sam rekao da treba dopustiti da SAD podrzavaju cioniste dok cine genocid u Palestini da mi (BiH) ne bismo izgubili podrsku SAD?
To si slagao i iskonstruisao a opet ne znam zasto..sta imas od toga da slazes da sam ja rekao nesto sto nisam.
Isto vrijedi i za Masu,ni on to nije rekao siguran sam..
dream of spring...

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 25 Aug 2026, 14:55

Naravno. Ja to i dalje govorim iako sad postoji mnogo veći razlog za anti-američko raspoloženje kod našeg naroda. Više puta sam govorio da mi ovakvi kakvi smo nemamo taj luksuz bio tamo Biden ili Trump. Ili bar nemaju naši visoki funkcioneri i oni sebi to ne smiju dozvoljavati.

Handre Španiju sa migracijama i ostalim jer podržavaju Palestinu, a da ne bi nas ovdje handrili sa Dejtonom kojeg su oni stvorili. Eno Fudo je jučer postavio šta se o nama piše u poznatim američkim medijima i kako RS treba dobiti nezavisnost i slično, a ako ih skroz odjebeš tek si onda popušio.

I onda kakve koristi ima od nekog ko visi na društvenim mrežama, kojem je npr. samo Bog bitan, Bosna i ovaj narod ovdje manje više, i jebe Amerikancima i ćifutima sve po spisku? Nikakve koristi od njega. Samo šteta. A tek što je šteta da to sad počne vikati neki npr. SDA funkcioner.

Dakle, treba malo političke zrelosti. Kosovari su tu mnogo jači nego mi bez obzira što i njima prijeti formiranje skupa srpskih općina na Kosovu ili kako to već nazivaju.
Last edited by Masamune on 25 Aug 2026, 15:39, edited 2 times in total.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 29945 times
Been thanked: 31489 times

Post by ironman » 25 Aug 2026, 15:28

To sto ti kazes je nesto sasvim drugo od one konstrukcije gore..
Ono je imputiranje necega sto je onaj general woo il kako se zvao forumas pisao ..
Mada i ja sta koji qrac reagujem nije bitno sta se napise nego ko je napisao :D.
dream of spring...

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1070 times
Been thanked: 1679 times

Post by tuzlak1212 » 25 Aug 2026, 15:49

ne treba u politici biti fanatik, svijet nije crno bijel, svi prevrcu kako puhne nafta, zlato, tehnologija, Washington i Moskva su vise kroz ovih 80 godina partnerovali nego neprijateljovali

sad je doba Americke imperije, naravno da se po njima pljuje, to ne znaci da smo na strani neke suprotnosti (Rusije, Kine il koga vec) nego hocemo bolje, hocemo promjenu od te imperije i jebvat cemo im po internetu sve dokle god treba i njima i cifutima, jer to je jedino sto obicni covjek moze, to je temelj ljudskih prava - kritika prema vlasti

politicka zrelost ne treba da podrazumjeva i zeleno svijetlo da budemo jeftine kurve i da se naguzimo ko na traci kome god treba samo da nas ne diraju, treba imat i dostojanstvo neko u toj zrelosti

samo je Bog bitan

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 25 Aug 2026, 17:13

Ne trebaš biti jeftina kurva, već da iz te situacije izvučeš ono najbolje što možeš za sebe i svoj narod. To i jeste zrelost.

Trebamo biti pragmatični i ići više putem realpolitike i mudrim lobiranjem, jer cijena takvog prkosa može biti ogromna u našem slučaju.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 25 Aug 2026, 17:37

Masamune wrote: 25 Aug 2026, 14:55 Naravno. Ja to i dalje govorim iako sad postoji mnogo veći razlog za anti-američko raspoloženje kod našeg naroda. Više puta sam govorio da mi ovakvi kakvi smo nemamo taj luksuz bio tamo Biden ili Trump. Ili bar nemaju naši visoki funkcioneri i oni sebi to ne smiju dozvoljavati.

Handre Španiju sa migracijama i ostalim jer podržavaju Palestinu, a da ne bi nas ovdje handrili sa Dejtonom kojeg su oni stvorili. Eno Fudo je jučer postavio šta se o nama piše u poznatim američkim medijima i kako RS treba dobiti nezavisnost i slično, a ako ih skroz odjebeš tek si onda popušio.

I onda kakve koristi ima od nekog ko visi na društvenim mrežama, kojem je npr. samo Bog bitan, Bosna i ovaj narod ovdje manje više, i jebe Amerikancima i ćifutima sve po spisku? Nikakve koristi od njega. Samo šteta. A tek što je šteta da to sad počne vikati neki npr. SDA funkcioner.

Dakle, treba malo političke zrelosti. Kosovari su tu mnogo jači nego mi bez obzira što i njima prijeti formiranje skupa srpskih općina na Kosovu ili kako to već nazivaju.
Pa budi onda kao Kosovar.
Eno ih, napadnu Iran, pobiju djevojčice u školi, oni na njihovoj strani u podršci protiv zlog iranskog režima.
Amerika podrži Izrael u genocidu, oni aplaudiraju što uništavaju Hamas.
Klanjaju se Trumpovoj slici na zidu isto tako što su se klanjali Bidenovoj, Obaminoj, Bushovoj i Clintonovoj slici.

Ne može se sa jedne strane diviti Kosovarima što su svaki moral, savjest i principe bacili u kantu za smeće ali je zato država napredovala i ne mogu im ni najveće sile išta jer ih čuva veliki brat Amerika, a u isto vrijeme imati srce i dušu i ukazivati na nepravdu, i onda govoriti “A zašto nismo kao Kosovari”. I to je politička zrelost, isključiti totalno sve emocije i savjest i gledati samo interes.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 25 Aug 2026, 17:45

ironman wrote: 25 Aug 2026, 14:48 A nije to mala optuzba..
Ja da sam rekao da treba dopustiti da SAD podrzavaju cioniste dok cine genocid u Palestini da mi (BiH) ne bismo izgubili podrsku SAD?
To si slagao i iskonstruisao a opet ne znam zasto..sta imas od toga da slazes da sam ja rekao nesto sto nisam.
Isto vrijedi i za Masu,ni on to nije rekao siguran sam..
Ne, ti si iskonstruisao, jer to nisam nikada ni tvrdio u mom postu.

Ako je još za vrijeme Bidena, Amerika podržala Izrael u genocidu a i na ovom forumu se pisalo da koliko nam god bilo žao žrtava, ne smije se stvoriti anti-američko raspoloženje jer trebamo gledati svoj interes, gdje je garancija da se neće isto pisati ako Amerika bude ekstremnija?

Pa eto prvi ti, koji imaš potrebu da ih braniš čak i kod obične šaljive anegdote Woodija Harrelsona, nećeš ti to nikada uraditi.
Veće su šanse da ja u ovim godinama postanem peder nego da to dočekam od tebe.

A i ironično je od tebe, koji me na određenim temama častiš da sumnjaš da sam četnik i da mi je Rusija majčica, da govoriš o teškim optužbama :D.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 25 Aug 2026, 17:47

Naseef Mushroom wrote: 25 Aug 2026, 17:37
Masamune wrote: 25 Aug 2026, 14:55 Naravno. Ja to i dalje govorim iako sad postoji mnogo veći razlog za anti-američko raspoloženje kod našeg naroda. Više puta sam govorio da mi ovakvi kakvi smo nemamo taj luksuz bio tamo Biden ili Trump. Ili bar nemaju naši visoki funkcioneri i oni sebi to ne smiju dozvoljavati.

Eno ih, napadnu Iran, pobiju djevojčice u školi, oni na njihovoj strani u podršci protiv zlog iranskog režima.
Klanjaju se Trumpovoj slici na zidu isto tako što su se klanjali Bidenovoj, Obaminoj, Bushovoj i Clintonovoj slici.

Ne može se sa jedne strane diviti Kosovarima što su svaki moral, savjest i principe bacili u kantu za smeće ali je zato država napredovala i ne mogu im ni najveće sile išta jer ih čuva veliki brat Amerika, a u isto vrijeme imati srce i dušu i ukazivati na nepravdu, i onda govoriti “A zašto nismo kao Kosovari”. I to je politička zrelost, isključiti totalno sve emocije i savjest i gledati samo interes.
Kako se onda Palestincima nađe opravdanje što su Miloševića podržavali devedesetih jer je Jugoslavija bila snažno uz Palestinu, ali Kosovari hrak pljuc.

U pitanju je egzistencija i jednih i drugih i s tim se ne treba igrati. Zato mi Palestincima ne možemo to da zamjerimo tad kao što ne bismo trebali ni Kosovarima.

I naša egzistencija zadnjih 30 i više godina je snažno vezana za Ameriku htjeli mi to priznati ili ne.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 25 Aug 2026, 17:50

Male državice se moraju baviti realpolitikom radi opstanka pogotovo one koje su nestabilne. To je ključ opstanka. Sve drugo vodi u provaliju.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 29403 times
Been thanked: 7984 times

Post by Veca » 25 Aug 2026, 17:53

Naseef Mushroom wrote: 25 Aug 2026, 17:37

yebeno je, kako god okrenem, ipak ces za ovo dobiti jedan lajk :D
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 25 Aug 2026, 17:54

Mi ko da smo Kina pa imamo luksuz da se isprsimo i ganjamo neke primcipe. A boba falila da svi zavrsimo jal pod zemljom, jal u Anadoliji, kako su vec supci bili isplanirali.
Ovi jebu Kanadu uzuduz i poprijeko a nece nas nabit nogom ako im dosadimo. I onda, sta?
Stavljacemo srceparajuce objave na internetu i, niko se po guzici ne bi pocesao. Ljudi ko da zive u nekom staklenom zvonu, liseni svake realnosti.
Dozvolite da se obratimo

Post Reply

Return to “Svijet”