Pa tu si malo demantovao sebeMasamune wrote: 25 Aug 2026, 17:47Kako se onda Palestincima nađe opravdanje što su Miloševića podržavali devedesetih jer je Jugoslavija bila snažno uz Palestinu, ali Kosovari hrak pljuc.Naseef Mushroom wrote: 25 Aug 2026, 17:37
Pa budi onda kao Kosovar.
Eno ih, napadnu Iran, pobiju djevojčice u školi, oni na njihovoj strani u podršci protiv zlog iranskog režima.
Amerika podrži Izrael u genocidu, oni aplaudiraju što uništavaju Hamas.
Klanjaju se Trumpovoj slici na zidu isto tako što su se klanjali Bidenovoj, Obaminoj, Bushovoj i Clintonovoj slici.
Ne može se sa jedne strane diviti Kosovarima što su svaki moral, savjest i principe bacili u kantu za smeće ali je zato država napredovala i ne mogu im ni najveće sile išta jer ih čuva veliki brat Amerika, a u isto vrijeme imati srce i dušu i ukazivati na nepravdu, i onda govoriti “A zašto nismo kao Kosovari”. I to je politička zrelost, isključiti totalno sve emocije i savjest i gledati samo interes.
U pitanju je egzistencija i jednih i drugih i s tim se ne treba igrati. Zato mi Palestincima ne možemo to da zamjerimo tad kao što ne bismo trebali ni Kosovarima.
I naša egzistencija zadnjih 30 i više godina je snažno vezana za Ameriku htjeli mi to priznati ili ne.
Ako ne zamjeriš ni Palestincima mi Kosovarima jer je to interes, zašto onda pišeš na temama poput ove koji su kontra zvaničnoj politici Amerike (a da se ne lažemo, i Biden i predsjednici prije njega su imali isti stav o Izraelu kao Trump) a time i na štetu našoj državi, jer šta ako krene onda politika Amerike protiv nas da podržavamo Hamas?
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)