PALESTINA - Od rijeke do mora

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4395 times
Been thanked: 4109 times
Status: Offline

Re: PALESTINA - Od rijeke do mora

Post by Naseef Mushroom » 25 Aug 2026, 17:54

Masamune wrote: 25 Aug 2026, 17:47
Naseef Mushroom wrote: 25 Aug 2026, 17:37
Pa budi onda kao Kosovar.
Eno ih, napadnu Iran, pobiju djevojčice u školi, oni na njihovoj strani u podršci protiv zlog iranskog režima.
Amerika podrži Izrael u genocidu, oni aplaudiraju što uništavaju Hamas.
Klanjaju se Trumpovoj slici na zidu isto tako što su se klanjali Bidenovoj, Obaminoj, Bushovoj i Clintonovoj slici.

Ne može se sa jedne strane diviti Kosovarima što su svaki moral, savjest i principe bacili u kantu za smeće ali je zato država napredovala i ne mogu im ni najveće sile išta jer ih čuva veliki brat Amerika, a u isto vrijeme imati srce i dušu i ukazivati na nepravdu, i onda govoriti “A zašto nismo kao Kosovari”. I to je politička zrelost, isključiti totalno sve emocije i savjest i gledati samo interes.
Kako se onda Palestincima nađe opravdanje što su Miloševića podržavali devedesetih jer je Jugoslavija bila snažno uz Palestinu, ali Kosovari hrak pljuc.

U pitanju je egzistencija i jednih i drugih i s tim se ne treba igrati. Zato mi Palestincima ne možemo to da zamjerimo tad kao što ne bismo trebali ni Kosovarima.

I naša egzistencija zadnjih 30 i više godina je snažno vezana za Ameriku htjeli mi to priznati ili ne.
Pa tu si malo demantovao sebe :oo

Ako ne zamjeriš ni Palestincima mi Kosovarima jer je to interes, zašto onda pišeš na temama poput ove koji su kontra zvaničnoj politici Amerike (a da se ne lažemo, i Biden i predsjednici prije njega su imali isti stav o Izraelu kao Trump) a time i na štetu našoj državi, jer šta ako krene onda politika Amerike protiv nas da podržavamo Hamas?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 29885 times
Been thanked: 31396 times

Post by ironman » 25 Aug 2026, 17:55

Naseef Mushroom wrote: 25 Aug 2026, 17:45
ironman wrote: 25 Aug 2026, 14:48 A nije to mala optuzba..
Ja da sam rekao da treba dopustiti da SAD podrzavaju cioniste dok cine genocid u Palestini da mi (BiH) ne bismo izgubili podrsku SAD?
To si slagao i iskonstruisao a opet ne znam zasto..sta imas od toga da slazes da sam ja rekao nesto sto nisam.
Isto vrijedi i za Masu,ni on to nije rekao siguran sam..
Ne, ti si iskonstruisao, jer to nisam nikada ni tvrdio u mom postu.

Ako je još za vrijeme Bidena, Amerika podržala Izrael u genocidu a i na ovom forumu se pisalo da koliko nam god bilo žao žrtava, ne smije se stvoriti anti-američko raspoloženje jer trebamo gledati svoj interes, gdje je garancija da se neće isto pisati ako Amerika bude ekstremnija?

Pa eto prvi ti, koji imaš potrebu da ih braniš čak i kod obične šaljive anegdote Woodija Harrelsona, nećeš ti to nikada uraditi.
Veće su šanse da ja u ovim godinama postanem peder nego da to dočekam od tebe.

A i ironično je od tebe, koji me na određenim temama častiš da sumnjaš da sam četnik i da mi je Rusija majčica, da govoriš o teškim optužbama :D.
Nadji post u kojem ja kazem to sto mi pakujes u onom postu od danas.
Zamolicu Maju da me obrise i nikad se vise vratit ovdje necu.
Moji stavovi su jasni od prvog dana.
I za genocid u Palestini i za agresiju na Ukrajinu.
Tebe nikad cetnikom nisam nazvao lazes.
A ovo za majcicu Rusiju...pa sam sebi to radis..procitaj se..postao si apologeta ruskoj agresiji.
dream of spring...

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 24962 times
Been thanked: 22942 times

Post by Masamune » 25 Aug 2026, 17:58

Naseef Mushroom wrote: 25 Aug 2026, 17:54
Masamune wrote: 25 Aug 2026, 17:47
Kako se onda Palestincima nađe opravdanje što su Miloševića podržavali devedesetih jer je Jugoslavija bila snažno uz Palestinu, ali Kosovari hrak pljuc.

U pitanju je egzistencija i jednih i drugih i s tim se ne treba igrati. Zato mi Palestincima ne možemo to da zamjerimo tad kao što ne bismo trebali ni Kosovarima.

I naša egzistencija zadnjih 30 i više godina je snažno vezana za Ameriku htjeli mi to priznati ili ne.
Pa tu si malo demantovao sebe :oo

Ako ne zamjeriš ni Palestincima mi Kosovarima jer je to interes, zašto onda pišeš na temama poput ove koji su kontra zvaničnoj politici Amerike (a da se ne lažemo, i Biden i predsjednici prije njega su imali isti stav o Izraelu kao Trump) a time i na štetu našoj državi, jer šta ako krene onda politika Amerike protiv nas da podržavamo Hamas?
Ja ne govorim o tome šta neko piše ovdje na forumu. To niko i ne čita osim nas ovdje.

Govorim o drugim platformama gdje ljudi pišu imenom i prezimenom, a mnogo štetnije je ako je među njima i neko ko obnaša ministarske funkcije i slično. To sebi ne smijemo dozvoliti.

Baš svi Kosovari podržavaju Trumpa na nekom random manjem forumu. Nije sigurno tako.

Zvanična politika jeste podrška, a što smatram da je pametno za njih same. Upravo zbog egzistencije.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 25 Aug 2026, 18:00

Veca wrote: 25 Aug 2026, 17:53
Naseef Mushroom wrote: 25 Aug 2026, 17:37
Pa budi onda kao Kosovar.
Eno ih, napadnu Iran, pobiju djevojčice u školi, oni na njihovoj strani u podršci protiv zlog iranskog režima.
Amerika podrži Izrael u genocidu, oni aplaudiraju što uništavaju Hamas.
Klanjaju se Trumpovoj slici na zidu isto tako što su se klanjali Bidenovoj, Obaminoj, Bushovoj i Clintonovoj slici.

Ne može se sa jedne strane diviti Kosovarima što su svaki moral, savjest i principe bacili u kantu za smeće ali je zato država napredovala i ne mogu im ni najveće sile išta jer ih čuva veliki brat Amerika, a u isto vrijeme imati srce i dušu i ukazivati na nepravdu, i onda govoriti “A zašto nismo kao Kosovari”. I to je politička zrelost, isključiti totalno sve emocije i savjest i gledati samo interes.

yebeno je, kako god okrenem, ipak ces za ovo dobiti jedan lajk :D
Hvala :)

Podsjeti me na jednu epizodu Simpsona kada je direktor doveo Mr. Burnsa djeci u razred jer je uspješan biznismen, pa je mislio da će im dati savjete kako postati uspješan i bogat.

A Mr. Burns se samo pojavi i reče djeci “Ukratko. Prijatelji, familija, religija, to je troglava aždaha koju moraš zaklati da bi bio uspješan” :D.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 29346 times
Been thanked: 7957 times

Post by Veca » 25 Aug 2026, 18:02

:D. dobar
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 25 Aug 2026, 18:08

ironman wrote: 25 Aug 2026, 17:55
Naseef Mushroom wrote: 25 Aug 2026, 17:45
Ne, ti si iskonstruisao, jer to nisam nikada ni tvrdio u mom postu.

Ako je još za vrijeme Bidena, Amerika podržala Izrael u genocidu a i na ovom forumu se pisalo da koliko nam god bilo žao žrtava, ne smije se stvoriti anti-američko raspoloženje jer trebamo gledati svoj interes, gdje je garancija da se neće isto pisati ako Amerika bude ekstremnija?

Pa eto prvi ti, koji imaš potrebu da ih braniš čak i kod obične šaljive anegdote Woodija Harrelsona, nećeš ti to nikada uraditi.
Veće su šanse da ja u ovim godinama postanem peder nego da to dočekam od tebe.

A i ironično je od tebe, koji me na određenim temama častiš da sumnjaš da sam četnik i da mi je Rusija majčica, da govoriš o teškim optužbama :D.
Nadji post u kojem ja kazem to sto mi pakujes u onom postu od danas.
Zamolicu Maju da me obrise i nikad se vise vratit ovdje necu.
Moji stavovi su jasni od prvog dana.
I za genocid u Palestini i za agresiju na Ukrajinu.
Tebe nikad cetnikom nisam nazvao lazes.
A ovo za majcicu Rusiju...pa sam sebi to radis..procitaj se..postao si apologeta ruskoj agresiji.
Šta bi o onom obrisanom postu? “Opet se nalazi opravdanje da se brani majčica Rusija”?

I nakon 6 godina na ovom forumu, sa preko 15.000 postova, gdje smo ti i ja imali milion ugodnih diskusija i razmjenili hiljadu lajkova, i na temama protiv četnika, četničkoj agresiji i iks veselih tema, ja sam zaslužio da ti moram nakon 6 godina dokazati da nisam četnik?

I kada sam opet napisao šta mislim o Rusima jer je to bio uslov da ti dokažem da nisam četnik (veoma mali broj forumaša zaslužuje da im išta moram dokazati), ti odmah idući dan nastavljaš sa pričom o mojoj majčici Rusiji.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1070 times
Been thanked: 1677 times

Post by tuzlak1212 » 25 Aug 2026, 18:25

to je ovdje argument otkako znam za forum, ako ne ides niz dlaku ti si rusofil, cetnik, petokolonas

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 25 Aug 2026, 18:27

a bilo ovako il onako s Bosnom, svima valja umrijet, ko god hoce prodat dostojanstvo misleci da ce izbjec neizbjezno nek to radi u svoje licno ime a ne u ime kolektiva

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 25 Aug 2026, 18:32

tuzlak1212 wrote: 25 Aug 2026, 18:25 to je ovdje argument otkako znam za forum, ako ne ides niz dlaku ti si rusofil, cetnik, petokolonas
A znaš li šta je najinteresantnije? Da ja nekoga smatram četnikom na forumu, ja bih tu osobu stavio odmah na ignore listu ili bar ne bi nikada komunicirao sa tom osobom na forumu.
To znači, mene ne može niko uvrijediti sa tim nazivima, ko je svojim postupcima potvrdio da njegove riječi, uvrede i argumenti nemaju nikakvu težinu.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 25 Aug 2026, 18:36

Naseef Mushroom wrote: 25 Aug 2026, 18:32
tuzlak1212 wrote: 25 Aug 2026, 18:25 to je ovdje argument otkako znam za forum, ako ne ides niz dlaku ti si rusofil, cetnik, petokolonas
A znaš li šta je najinteresantnije? Da ja nekoga smatram četnikom na forumu, ja bih tu osobu stavio odmah na ignore listu ili bar ne bi nikada komunicirao sa tom osobom na forumu.
To znači, mene ne može niko uvrijediti sa tim nazivima, ko je svojim postupcima potvrdio da njegove riječi, uvrede i argumenti nemaju nikakvu težinu.
bio je onaj general, on je meni nekad bio zanimljiv sta ima za reci, iako je bio bas ogoljen cetnik

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 25 Aug 2026, 18:41

A gdje sam bolsn ja napisao Nazif je cetnik?
De ohani ..eto sam si reko.
Da te smatram cetnikom uopce ne bih razgovarao.
A majcica rusija...pa de eto..eto sam sebe procitaj unazad godinu u postovima koji referisu na Ukrajinu...
dream of spring...

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 25 Aug 2026, 18:53

I to nije istina..
Podrzavas rusku agresiju na Ukrajinu?
Ko je jos podrzava a zivi oko nas?
Ko?
Pocinje sa che al nisu checheni iako jesu i oni :D.
dream of spring...

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 25 Aug 2026, 19:14

ironman wrote: 25 Aug 2026, 18:53
I to nije istina..
Ko?
jest istina
nema veze s agresijom na Ukrajinu, i prije te agresije ako neko kaze nesto u FGR stilu on je petokolonas, protiv Amera je rusofil i protiv bosnjackog primitivizma i mentaliteta zrtve cetnik nazivajuci primitivizam nekom nasom bastinom a mentalitet zrtve je metod prezivljavanja i osim cetniku niko se s tim ne bi ni salio kamoli kriticki razmisljo
a s ovim ratovima se to sve malo i pogorsalo
otkako znam za forum, to su nekim forumasima reakcije na ovo navedeno, rusofil, cetnik, petokolonas

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 25 Aug 2026, 19:26

tuzlak1212 wrote: 25 Aug 2026, 18:27 a bilo ovako il onako s Bosnom, svima valja umrijet, ko god hoce prodat dostojanstvo misleci da ce izbjec neizbjezno nek to radi u svoje licno ime a ne u ime kolektiva
Pa jeste, ali ako imaš izbor da umreš od granate ili ne bolje je ovo drugo. Ili je tebi to ipak svejedno?

Mislimo li uopšte i na one oko sebe u tom slučaju? Možda bismo trebali prije bilo kakvog srljanja.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 25 Aug 2026, 19:40

ironman wrote: 25 Aug 2026, 18:41 A gdje sam bolsn ja napisao Nazif je cetnik?
A majcica rusija...pa de eto..eto sam sebe procitaj unazad godinu u postovima koji referisu na Ukrajinu...
Pa što tražiš od mene da dokažem nakon 6 godina da sam četnik?

To bi bilo isto kao kada bih ja napisao da nakon toliko godina, fine i normalne diskusije, gdje znam otprilike svaki tvoj stav i mišljenje o svakoj temi, gdje si pokazao i dokazao da si insan, da mi moraš sad kod ukrajinskih čifuta dokazati jesi li cionista ili nisi. To mi nije nikada palo na pamet.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 25 Aug 2026, 19:49

Naseef Mushroom wrote: 25 Aug 2026, 19:40

To bi bilo isto kao kada bih ja napisao da nakon toliko godina, fine i normalne diskusije, gdje znam otprilike svaki tvoj stav i mišljenje o svakoj temi, gdje si pokazao i dokazao da si insan, da mi moraš sad kod ukrajinskih čifuta dokazati jesi li cionista ili nisi. To mi nije nikada palo na pamet.
:D.
A da zavrsimo sa ovime?
Jer ja ne msm da si ti cetniks.
I na kraju..nikome se niko od nas ne mira dokazivat.
Svi u sebi znamo ko smo i sta.
dream of spring...

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 25 Aug 2026, 19:57

tuzlak1212 wrote: 25 Aug 2026, 19:14
ironman wrote: 25 Aug 2026, 18:53
I to nije istina..
Ko?
jest istina
nema veze s agresijom na Ukrajinu, i prije te agresije ako neko kaze nesto u FGR stilu on je petokolonas, protiv Amera je rusofil i protiv bosnjackog primitivizma i mentaliteta zrtve cetnik nazivajuci primitivizam nekom nasom bastinom a mentalitet zrtve je metod prezivljavanja i osim cetniku niko se s tim ne bi ni salio kamoli kriticki razmisljo
a s ovim ratovima se to sve malo i pogorsalo
otkako znam za forum, to su nekim forumasima reakcije na ovo navedeno, rusofil, cetnik, petokolonas
Agresija na Ukrajinu je kao i agresija na Hrvatsku 90-ih. To ima toliko dodarnih tačaka.
Srbija je izvršila agresiju na Hrvatsku i tu nema diskusije, jasno kao suza.
To ne znači da nema Hrvata gowana koji su klali u drugoj državi, a i poštenih časnih Hrvata koji su branili Vukovar i da su učestvovali u projektu (ukrajinski čifuti kod Izraela, Hrvati čak i iz Hrvatske učestvovali kod hb).

Nama je išlo u korist da se Hrvatska odbrani, jer ako padne Hrvatska, teže je i za nas, isto danas kao sa Ukrajinom.

Ali ja nikada nisam čuo ili pročitao, da nekoga zovu četnikom koji kaže da je i Hrvatska izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu i da su dolazili dobrovoljci iz Hrvatske.

Zašto se ne mogu te teme držati odvojeno, kod jedne je Rusija negativac a kod druge je cionizam čiji su kreatori mnogi čifuti iz Ukrajine koji učestvuju u današnjim zločinima van Ukrajine?
Neće ti niko reći da navijaš za miloševića ako pljuješ tuđmana ili da navijaš za Srbe koji su po Bosni ratovali sa Hrvatima ako pomeneš zločine koji su Hrvati činili po drugim krajevima Bosne i Hercegovine.
Neće ti niko reći da navijaš za vrs ako kritikuješ mudzehedine koji su biki strani ARBiH, niti da voliš karadžića ako kritikuješ ili čak pljuješ rahmetli Aliju
Samo se ovdje gleda crno-bijelo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 25 Aug 2026, 20:01

Masamune wrote: 25 Aug 2026, 19:26
tuzlak1212 wrote: 25 Aug 2026, 18:27 a bilo ovako il onako s Bosnom, svima valja umrijet, ko god hoce prodat dostojanstvo misleci da ce izbjec neizbjezno nek to radi u svoje licno ime a ne u ime kolektiva
Pa jeste, ali ako imaš izbor da umreš od granate ili ne bolje je ovo drugo. Ili je tebi to ipak svejedno?

Mislimo li uopšte i na one oko sebe u tom slučaju? Možda bismo trebali prije bilo kakvog srljanja.
Pa bilo je i to prije 30+ godina. Neko je birao granatu jer je imao srce, muda, dušu, savjest, a neko je radije u to vrijeme roštiljao po Minhenu dok su mu roditelji, prijatelji, ostatak familije, grad i država bili u vatri.
Takvi se mogu gledati danas u ogledalo samo ako ubiju sve ljudsko u sebi. Biraj, ili srce ili pamet, ili muda ili interes.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 25 Aug 2026, 20:02

Naseef Mushroom wrote: 25 Aug 2026, 19:40

E jbg jarane :D.

To niko nikad ne zna. Možemo eventualno pretpostaviti neke stvari.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by tuzlak1212 » 25 Aug 2026, 21:26

Masamune wrote: 25 Aug 2026, 19:26

Prvo mi ne znamo da ce se ikakav rat desit ako mi pokazemo malo suverenosti, to su samo strahovi pristunih

A drugo eto kad bi tako ko ti analizirali, jel to bez rata smrt samo ko gasenje sijalice jel, nema bolesti, patnji, straha, strepnji i sto bi se reklo nikad umrijet, kad neko umre dijete mu kaze "odmorit ce se". S druge strane tamo oni sto kupaju umrle stalno govore smrt nema diskriminacije, dolaze im podjednako tijela ljudi svih godina i svih spolova. Sidji dole u onkologiju i hematologiju da vidis koja djeca i omladina primaju terapije, nisu to samo starci. Skoro pa je tesko razlikovati zivot i umiranje bez rata i u ratu gledano i kroz bol i statistiku, samo sto u ratu nekog drugog mozes okrivit...

I kazem opet, nema ovdje rata nezz ko da se povuce odavde, ja sam vise tog vjerovanja da nas mrze, da bi volili al nema jos od tog nista i nece jos bit. Previse je sve u rasulu, previse je sve nestabilno, previse svako lokalni vidi da se ne moze uzdati ni u koga svjetskog, kad bi gledali ogledalo historije mislim da smo najvise pred fazom K SHS kad smo u vecoj potrebi jedni drugim nego koliko smetamo jedni drugim
Last edited by tuzlak1212 on 25 Aug 2026, 21:31, edited 3 times in total.

Post Reply

Return to “Svijet”