Hidžab, nikab, burka

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Locked
Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times
Status: Offline

Re: Hidžab, nikab, burka

Post by Venera »

Mutevelija wrote:Ne radi se to tako, sebično je to, šta tvojim narodom?
Počinješ me iritirati sa kafom, nemoj se načći uvrijeđena, ali ti govorim ono što mislim.
Narod se znalazi kako zna i umije,neko ode,neko ostane,neko prezivi,neko ne preizivi.
U ratovima,ljudi se snalaze u skaldu sa situacijom,usolovima,spposobnostima,licnim idealima.
Mislis da je nekome u proslom ratu bilo vazno da li cu prezivjeti ili ne ;) Ratovi pocinju i zavrsavaju u foteljima. :kafa
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Mutevelija wrote:
statebriga wrote:
Dolzak nprijatelja na bukvalno na kucni prag je samoodbrana,nema veze sa odbranom casti drzave. :kafa Vecina civila nakucnom pragu u svakom ratu najcesce nema sredstava za samoodbarnu sebe i porodice. U svim ratovima vise od pola ubijenog stanovnistva su upravo civili.
Ne časti države, mislio sam na čast čovjekovu, neću da dajem sad banalne primjere.
Sta?
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1680 times
Been thanked: 3209 times

Post by Mutevelija »

Stvarno me impresioniraš sa svojom pameću i samoopuzdnoću ali dobro neka ti bude.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Mutevelija wrote:Stvarno me impresioniraš sa svojom pameću i samoopuzdnoću ali dobro neka ti bude.
A moje iskutvo kao civila u ratu?
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

statebriga wrote:
Mutevelija wrote:
statebriga wrote:
Dolzak nprijatelja na bukvalno na kucni prag je samoodbrana,nema veze sa odbranom casti drzave. :kafa Vecina civila nakucnom pragu u svakom ratu najcesce nema sredstava za samoodbarnu sebe i porodice. U svim ratovima vise od pola ubijenog stanovnistva su upravo civili.
Ne časti države, mislio sam na čast čovjekovu, neću da dajem sad banalne primjere.
Sta?
Evo ti glup primjer.
Neprijateljska vosjka dolazi siluje ženske članove porodice, muške članove do 14 godina strelja, a ovaj kukavac kukavni to sve gleda sa drveta.
Last edited by Mutevelija on 01 May 2016, 02:46, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

statebriga wrote:
Mutevelija wrote:Stvarno me impresioniraš sa svojom pameću i samoopuzdnoću ali dobro neka ti bude.
Pričaj nam, otvori sebi temu a možeš mi i na pm poslati ako želiš da ga podijeliš.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Mutevelija wrote:
statebriga wrote:
Pričaj nam, otvori sebi temu a možeš mi i na pm poslati ako želiš da ga podijeliš.
Ma ne pada mi na pamet da pisem na forumu ili tebi na pp,to je npotrebno ;)

Dovoljno sam ti rekla,iskustvo je iskustvo :kafa
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Dobro :bla
opet :kafa
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Udaljili smo se svakako sa teme o marami :ble
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

Mutevelija wrote:
storm wrote:
Mutevelija wrote:
statebriga wrote:Bolje je i logicnije promjeniti cak i 4 vjere i sacuvati svoj zivot,umjesto poginuti radi jedne vjere . :kafa
Ma ja tebi je sve logičnije, a šta ako je neophodno nekad i poginuti da bi se odbranila svoja porodica čast država?
Znaš ono podnijeti žrtvu za nekoga.
Poserem se na državu i sve što traži da poginem :oo
Ko je rekao da traži od tebe, ali ako nema drugog načina da ju se odbrani šta ćeš drugo. :cudi
Neprijatelj došao okupira...
Međede slušaj me dobro.....kad sam radio sa izbeglicama imao sam 100 pitanja za njih....puno komunicirao
bilo mi je čudno, gle sve mladi jaki momci ( u masi žene i djece naravno) ....zapališ pljugu s njima i pričaš.....
ide ovako..... možeš ostati tamo i čekati koja bagra će sa toyotama upasti u kvart i pokupiti te....
nema opcije nego otići.......biraš između diktatora assada, al- nusrah, al-quaida, daesh, i još 40tak nekakvih formacija lokalnih Delalića- Čeli (da bude razumljivije)
što točno da brane?
odi na temu Sirija i pogledaj par zadnjih postova.....nemoj mi sa tim ispraznim ideološkim pričama....
I još nešto.....u centru smo uredili zaklonjen, čist prostor, za obavljanje namaza.....nitko nije ušao unutra, niti igdje vršio neke vjerske obrede.....ljudima je jednstavno dosta svega i žele što dalje....ironije je samo da ih zapad izjednačava s onima od koji bježe... i što ih dočekuje u europi rođena, zatucana grupa imbecila, da ih obrati na vjeru nazad.... i podjednako zatucani europljani koji se boje svoje sjene.
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Ko govori o njima?
I nema potrebe d me vrijeđaš.
Ja sam nešto drugo pirčao o @šta te birga,
Nikako nismo razgovarali o tom slučaju.
Uopšteno o ratu se govorilo, ne samo ovaj primjer.
I drugi put pazi kad se ubaciš, da dobro ispratiš tok događaja.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Mutevelija wrote:Ko govori o njima?
Međed je znak da si mi simpa.....kad te budem vrijeđao, neće kamen na kamenu ostati :oo

a ovo u siriji je piknik jel....ajd na spavanje polako :rol
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Mutevelija wrote:Ko govori o njima?
Pa ja sma pisala iz vlastitog iskustva,ali svaki rat je obicno sranje,i prvi potez je ,spasiti vlastitu guzicu,jer oni iz fotelja nemaju vremena da se bave ljuksim zivotima :kafa

Tema je marama i hidzab, a nadjamo se de ce zene jednog dana skontati da sa licnim izborom nosenja hidzaba ne tebaju nametati istu praksu sa svojim uvjerenjaima sedmogodisnjim kcerkama :kafa
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

storm wrote:
storm wrote: Međed je znak da si mi simpa.....kad te budem vrijeđao, neće kamen na kamenu ostati :oo
Opet ti meni Stari Zavjet i Novi Zavjet.
"Zaista vam kažem: neće ostati ovde ni kamen na kamenu koji se neće razmetnuti" :bla
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Mutevelija wrote:
storm wrote:
storm wrote: Međed je znak da si mi simpa.....kad te budem vrijeđao, neće kamen na kamenu ostati :oo
Opet ti meni Stari Zavjet i Novi Zavjet.
"Zaista vam kažem: neće ostati ovde ni kamen na kamenu koji se neće razmetnuti" :bla
Ovo je ništa, šta sam ja od tebe ajeta i hadisa morao pročitati....ali neka....mene to veseli :pusa
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

Lavlje_srce wrote:
Mutevelija wrote:I tebi sam se izvinjavao ne zbog toga što osjećam da sam u krivu, nego zbog svoje duše da ne nosim teret na njoj, na tebi je sad taj teret, ja sam ga sa sebe skinuo.
Ti moj halal imas, vec sam i zaboravila zbog cega smo se sporjeckali. Ali Socrates ga nema niti ce ga dobiti. Reci nekome da je 'na pola puta do razuma' je necuveno. Ja to ne bih rekla niti osobi sa posebnim potrebama.

Ali pokazao je svoju kulturu, 'argumentaciju' i odgoj na kraju krajeva. U cijelom nizu primjeraka frustracija koje sam imala priliku vidjeti i procitati na netu, on se priblizio samom vrhu. Kao vrhunac licemjerja nakon toga izjavljuje da sam mu draga. Odavno nisam vidjela takvo sto.

Istovremeno je nasao za shodno pljuvati po vjernicima i vjernicama. Ima blind spot samo za svoje ponasanje, naravno. Tipicno. ;)
Lavlje Srce, da li sam ti ja trazio oprost? Ako ga zatrazim, onda imas pravo da pricas o tome da li ces ga dati ili ne. To sto sam rekao da si mi draga je iz postovanja. Dragi su mi mnogi ljudi koji su "na pola puta do razuma". Uostalom, biti na "pola puta do razuma" je mnogo pozitivnije nego na "pola puta od razuma", sto sam primjetio kod mnogih drugih ljudi.
I sta si se uopste nadovezala razuma? Vjera u Boga, a o tome ovdje raspravljamo, ne trazi nikakav razum, barem kod vasih religija koje su bazirane na strahopostovanju Boga. Da trazi, ne bi bila vjera.

"Na pola puta do razuma" fraza je iskoristena jer pokusavas u samo nekom tvom svijetu da pomiris nepomirljive stvari. Ne mozes u isto vrijeme biti za sekularnu drzavu i biti muslimanka. To dvoje je nespojivo, jer je islam i drzavotvoran i zakonodavan. Izmedju ostalog, zato i propisuje sve sto propisuje, od najsitnijih detalja ponasanja do najkrupnijih fundamenata vjere. Propisivalo je i krscanstvo dok ga nisu uspjeli pripitomiti i reformirati. Ako ne prihvatas islam kao drzavotvoran i zakonodavan, onda ti zapravo i nisi muslimanka i ides u dzehenem. Dakle, ako ti je do dzeneta kako ga islam obecava, pod obavezno da izbrises sekularnu drzavu iz glave.

A sto se tice uvreda vjernicima, nemoguce je raspravljati ista o najrasirenijim i vecini manje rasirenih vjera , a da se neko ne uvrijedi. Ako ja tvrdim da mi je Bog naredio da obozavam Paju Patka kao bozijeg poslanika i da nosim serpu punu pire krompira na glavi kao izraz te vjere, tesko da ti mozes bilo kakav argumenat da povedes o tome, a da me, na kraju krajeva, ne uvrijedis.

Pokusaj ti Tom Cruisu dokazati da je puk'o covjek po svim savovima, a da ga pritom ne uvrijedis po vjerskoj osnovi.

I gdje uopste prestaje to prebrojavanje ljudi i njihovih ubjedjenja i politicka korektnost? Naprimjer, na svijetu ima barem stotinu miliona komunista (?). Ako ismijavamo i vrijedjamo njihova ubjedjenja na ovom sajtu, da li je to politicki korektno i moralno opravdano prema drugu Mohru i njegovim istomisljenicima sirom svijeta?

I da li uopste, u svoj toj politicko-vjerskoj korektnosti, broj sljedbenika ima ikakve veze? Ako gledamo principijelno, ne bi trebalo da ima veze. Ako gledamo koga ima vise u svakoj datoj situacijii, onda i nemamo nikakav princip. Zamisli da sad ja pocnem intenzivno pisati o religijskoj validnosti Paje Patka i o serpe sa pire krompirom, a da niko nema pravo da mi odgovori nekim suprotnim misljenjem, ma kakvo to misljenje bilo, sve dok ne ukljucuje psovke. To je, draga moja, zacepljivanje usta, i, na kraju krajeva, dovodi do jednoumlja i fasizma.

E sad, druga je stvar sto je vecina nas subjektivna, pa branimo pravo da ne budemo uvrijedjeni kada je u pitanju nasa vjera, a kada je Scientology u pitanju onda se i moze tolerisati da ih uvrijedimo.

A tek nema nikakve tezine ako ismijavate mog zamisljenog Paju Patka i serpu punu pire krompira na mojoj glavetini. Dakle, i na ovom forumu, kao i u vecini drugih drustvenih situacija, cista je igra slucaja sta je okarakterisano kao uvreda na vjerskoj osnovi a sta ne.
Last edited by Socrates on 01 May 2016, 04:19, edited 2 times in total.
. . . . . . . . .
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

I da te podsjetim, ti si mene prva uvrijedila danas kada si rekla da imam nizak intelekt. Kada uporedjujemo tezinu medjusobnih uvreda, ni tvoja nije nista laksa od moje. Ti ces onda tvrditi da sam ja prvi poceo jer sam uvrijedio 1.6 milijardi muslimana. Pa onda ja mogu tvrditi da je 1.6 milijardi muslimana prvo pocelo, jer tvrditi da se Bog nesto kao sekira oko nosenja komada tkanine na glavi je, sto se moje vjere tice, bogohuljenje, i vrijedja moja stroga vjerska nacela. I tako mi mozemo do kamena u fasistickoj Saudijskoj Arabiji, koji, izgleda, ipak sagradi covjek, i to covjek koji je od Boga protjeran iz Raja.

Ali, svejedno, traziti dosljednost kod ljudi je nemoguca stvar. Pa pretpostavljam da oboje imamo samopotvrdjujuce opravdanje za nase licne propuste u komunikaciji.
. . . . . . . . .
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4133 times
Been thanked: 3098 times

Post by Lavlje_srce »

Odlicni postovi Mutevelija. :ok
statebriga wrote:Tema je marama i hidzab, a nadjamo se de ce zene jednog dana skontati da sa licnim izborom nosenja hidzaba ne tebaju nametati istu praksu sa svojim uvjerenjaima sedmogodisnjim kcerkama :kafa
Mozda to cine izmedju ostalog zbog zena slicnih tebi koje bi im kceri koje nisu pokrivene i nasminkane su - mogle usporediti sa prostitutkama. Ili cak one koje su pokrivene i nasminkane.

U ostalim aspektima si naravno za reformaciju Islama, ali neka lanaca oko nogu curama, a?
Socrates wrote:I da te podsjetim, ti si mene prva uvrijedila danas kada si rekla da imam nizak intelekt. Kada uporedjujemo tezinu medjusobnih uvreda, ni tvoja nije nista laksa od moje. Ti ces onda tvrditi da sam ja prvi poceo jer sam uvrijedio 1.6 milijardi muslimana. Pa onda ja mogu tvrditi da je 1.6 milijardi muslimana prvo pocelo, jer tvrditi da se Bog nesto kao sekira oko nosenja komada tkanine na glavi je, sto se moje vjere tice, bogohuljenje, i vrijedja moja stroga vjerska nacela. I tako mi mozemo do kamena u fasistickoj Saudijskoj Arabiji, koji, izgleda, ipak sagradi covjek, i to covjek koji je od Boga protjeran iz Raja.

Ali, svejedno, traziti dosljednost kod ljudi je nemoguca stvar. Pa pretpostavljam da oboje imamo samopotvrdjujuce opravdanje za nase licne propuste u komunikaciji.
Da ja tebe podsjetim na ono sto sam ti vec rekla - taj dio se nije odnosio na tebe - ali tebi ocigledno nema svrhe govoriti. Ja sam se slozila s tobom. Da smatram da se Dragi Bog bavi efemeralnim stvarima tipa - nosim li stalno maramu, ja bih se prva pokrila (ne zbog ljudi nego zbog Boga). Ali to ne smatram i osim u namazu nisam pokrivena. Sta cemo sada?

Propusti u komunikaciji su iskljucivo tvoji.
Socrates wrote:Lavlje Srce, da li sam ti ja trazio oprost? Ako ga zatrazim, onda imas pravo da pricas o tome da li ces ga dati ili ne. To sto sam rekao da si mi draga je iz postovanja. Dragi su mi mnogi ljudi koji su "na pola puta do razuma". Uostalom, biti na "pola puta do razuma" je mnogo pozitivnije nego na "pola puta od razuma", sto sam primjetio kod mnogih drugih ljudi.
I sta si se uopste nadovezala razuma? Vjera u Boga, a o tome ovdje raspravljamo, ne trazi nikakav razum, barem kod vasih religija koje su bazirane na strahopostovanju Boga. Da trazi, ne bi bila vjera.
Nisi ga trazio, ne bi ga dobio ni da si ga zatrazio. Za aroganciju i vrijedjanje ove vrste imam nultu toleranciju, a ono sto si vec jednom izjavio, sada si potvrdio. Vodjen si mrznjom prema Islamu po mom misljenju, i vidim te kao potencijalno opasnu osobu iz nacina na koji si eskalirao ovu situaciju.

Jer razgovaras (kada je vjera u pitanju) sa vrlo tolerantnom i vrlo umjerenom vjernicom, a vrijedjas me na najgori moguci nacin. Ne smijem ni pomisliti kako bi se odnosio prema nekom ko je u vjeri tvrdji od mene.
"Na pola puta do razuma" fraza je iskoristena jer pokusavas u samo nekom tvom svijetu da pomiris nepomirljive stvari. Ne mozes u isto vrijeme biti za sekularnu drzavu i biti muslimanka. To dvoje je nespojivo, jer je islam i drzavotvoran i zakonodavan. Izmedju ostalog, zato i propisuje sve sto propisuje, od najsitnijih detalja ponasanja do najkrupnijih fundamenata vjere. Propisivalo je i krscanstvo dok ga nisu uspjeli pripitomiti i reformirati. Ako ne prihvatas islam kao drzavotvoran i zakonodavan, onda ti zapravo i nisi muslimanka i ides u dzehenem. Dakle, ako ti je do dzeneta kako ga islam obecava, pod obavezno da izbrises sekularnu drzavu iz glave.
U svojoj vjeri sam vodjena iskljucivo ljubavlju prema Bogu. Za razliku od Dragog Boga ljudi mi ulijevaju malo povjerenja, kako u serijatskim tako i u sekularnim drustvima. Ipak su nesto manje okrutni jedni prema drugima u sekularnim drustvima, stoga moje misljenje da vjera i drzava trebaju biti odvojene. Jer postoji tu jos jedan problem koji nikako nije zanemarljiv - ljudi slicnih tebi koji ne vjeruju a u serijatskom drustvu bi bili prisiljeni na vjeru. To su najgori licemjeri i neprijatelji vjere (od kojih sam neke upoznala) pa ostajem pri svom misljenju. Onaj ko ima duhovni kapacitet osjetiti ljepotu vjere taj je za vjeru dobar. Onaj ko je daleko od toga, mislim da je bolje - da ostane daleko od toga. Ako cu zbog toga u Dzehenem, pa to se tebe ne tice i postedi me licemjerne 'brige' za mene. Vec sada sam u duhovnom Dzennetu, a gdje cu poslije preseljenja moje duse zbilja nije tvoj problem.
A sto se tice uvreda vjernicima, nemoguce je raspravljati ista o najrasirenijim i vecini manje rasirenih vjera , a da se neko ne uvrijedi. Ako ja tvrdim da mi je Bog naredio da obozavam Paju Patka kao bozijeg poslanika i da nosim serpu punu pire krompira na glavi kao izraz te vjere, tesko da ti mozes bilo kakav argumenat da povedes o tome, a da me, na kraju krajeva, ne uvrijedis.

Pokusaj ti Tom Cruisu dokazati da je puk'o covjek po svim savovima, a da ga pritom ne uvrijedis po vjerskoj osnovi.

I gdje uopste prestaje to prebrojavanje ljudi i njihovih ubjedjenja i politicka korektnost? Naprimjer, na svijetu ima barem stotinu miliona komunista (?). Ako ismijavamo i vrijedjamo njihova ubjedjenja na ovom sajtu, da li je to politicki korektno i moralno opravdano prema drugu Mohru i njegovim istomisljenicima sirom svijeta?

I da li uopste, u svoj toj politicko-vjerskoj korektnosti, broj sljedbenika ima ikakve veze? Ako gledamo principijelno, ne bi trebalo da ima veze. Ako gledamo koga ima vise u svakoj datoj situacijii, onda i nemamo nikakav princip. Zamisli da sad ja pocnem intenzivno pisati o religijskoj validnosti Paje Patka i o serpe sa pire krompirom, a da niko nema pravo da mi odgovori nekim suprotnim misljenjem, ma kakvo to misljenje bilo, sve dok ne ukljucuje psovke. To je, draga moja, zacepljivanje usta, i, na kraju krajeva, dovodi do jednoumlja i fasizma.

E sad, druga je stvar sto je vecina nas subjektivna, pa branimo pravo da ne budemo uvrijedjeni kada je u pitanju nasa vjera, a kada je Scientology u pitanju onda se i moze tolerisati da ih uvrijedimo.

A tek nema nikakve tezine ako ismijavate mog zamisljenog Paju Patka i serpu punu pire krompira na mojoj glavetini. Dakle, i na ovom forumu, kao i u vecini drugih drustvenih situacija, cista je igra slucaja sta je okarakterisano kao uvreda na vjerskoj osnovi a sta ne.
Na ovaj dio imam samo jednu rijec - degutantno.

Ovdje zavrsavam svu komunikaciju s tobom.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

storm wrote:Ovo je ništa, šta sam ja od tebe ajeta i hadisa morao pročitati....ali neka....mene to veseli :pusa
Pa dobro slabo koji ajet ima u današnjim poslovicama kao što su: Ne ulazi grijeh na usta nego iz njih, ma kontaš šta hoću reći.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Lavlje_srce wrote:
statebriga wrote:Tema je marama i hidzab, a nadjamo se de ce zene jednog dana skontati da sa licnim izborom nosenja hidzaba ne tebaju nametati istu praksu sa svojim uvjerenjaima sedmogodisnjim kcerkama :kafa
Mozda to cine izmedju ostalog zbog zena slicnih tebi koje bi im kceri koje nisu pokrivene i nasminkane su - mogle usporediti sa prostitutkama. Ili cak one koje su pokrivene i nasminkane.

U ostalim aspektima si naravno za reformaciju Islama, ali neka lanaca oko nogu curama, a?
Koristis teolosku logiku koja nema veze sa racionalnim razmisljanjem. :kafa
Locked

Return to “Religija”