Koji radnici postoje na bosanskohercegovačkom radnom tržištu?

Zapošljavanje, stanje ekonomije u BiH i svijetu, recesija.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Lotre
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 51 times
Been thanked: 6 times
Status: Offline

Koji radnici postoje na bosanskohercegovačkom radnom tržištu?

Post by Lotre » 27 Aug 2026, 19:43

Ja sam se oglasio na olxu da tražim radnika(jer sam htio otvoriti obrt) i premalo ljudi iz okoline su se javili i bili zainteresirani na poslu i ja bih htio doći do znanja kako se u BiH od A do Ž mora tačno potražiti tačne radnike za vlastite potrebe. Gdje se sa tim mora početi i gdje tačno opet završiti? Ima li neko od vas savjet gdje se može naći informacije koji radnici u BiH su završili koje srednje škole ili fakultete i dobiti nekako njihove kontakt informacije ili može li se to samo znati ako jedna osoba donese svoj diplom ili pošalje životopis?

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 29934 times
Been thanked: 31476 times

Re: Koji radnici postoje na bosanskohercegovačkom radnom tržištu?

Post by ironman » 27 Aug 2026, 20:11

Na birou rada jarane.
dream of spring...

Lotre
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 51 times
Been thanked: 6 times

Post by Lotre » 27 Aug 2026, 21:10

ironman wrote: 27 Aug 2026, 20:11 Na birou rada jarane.
Znači moram samo otići u zavod za zapošljavanje i ti radnici će mi dati te informacije ko je sve u općini nezaposlen? Šta je on/a završio/la od škole ili fakulteta, gdje je iza toga radio/la i šta je zadnji poslodavac mislio od nje/ga kao i njene/gove kontakt informacije i onda se mogu odlučiti valja li on/a?

Quds
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 5417 times
Been thanked: 2430 times

Post by Quds » 27 Aug 2026, 21:42

Lotre wrote: 27 Aug 2026, 21:10
Znači moram samo otići u zavod za zapošljavanje i ti radnici će mi dati te informacije ko je sve u općini nezaposlen? Šta je on/a završio/la od škole ili fakulteta, gdje je iza toga radio/la i šta je zadnji poslodavac mislio od nje/ga kao i njene/gove kontakt informacije i onda se mogu odlučiti valja li on/a?
Prije će biti, da ćeš ti njima reći ko ti treba, a oni će za tebe tražiti u svojim rekordima. Neće ti niko dati lične informacije, ako tek kažeš, ''treba mi radnika''.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 61765 times
Been thanked: 11256 times

Post by ElTriconi » 27 Aug 2026, 22:10

Quds wrote: 27 Aug 2026, 21:42

Prije će biti, da ćeš ti njima reći ko ti treba, a oni će za tebe tražiti u svojim rekordima. Neće ti niko dati lične informacije, ako tek kažeš, ''treba mi radnika''.
Pogotovo sad kad je iziso zakon o zastiti nakvih licnih podataka, par hiljada kazne pajdo moj 🤔
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

Quds
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 5417 times
Been thanked: 2430 times

Post by Quds » 27 Aug 2026, 22:20

ElTriconi wrote: 27 Aug 2026, 22:10
Quds wrote: 27 Aug 2026, 21:42

Pogotovo sad kad je iziso zakon o zastiti nakvih licnih podataka, par hiljada kazne pajdo moj 🤔
Jest, drugi put može biti i krivično gonjenje. A, svi skoro imaju kamere sa mikrofonima koji su u stanju pokupiti sve iz komšijinog dvorišta, a što ulazi u taj zakon. Ali, niko ne jebe, zato što svi tako, pa niko nikoga ne prijavljuje.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 29934 times
Been thanked: 31476 times

Post by ironman » 28 Aug 2026, 07:26

Ama standardna procedura je takva ...tamo ces se prijaviti,ostaviti podatke o biznisu za koji ti trebaju radnici.Njihov posao je dapovezu tebe i raadnike tako sto ce ih oni kontaktirati i uputiti na tebe...ukratko
dream of spring...

Post Reply

Return to “Posao & Ekonomija”