Koji radnici postoje na bosanskohercegovačkom radnom tržištu?
Moderator: Krokodil Behko
-
Lotre
- Sitna buranija

- Has thanked: 51 times
- Been thanked: 6 times
- Status: Offline
Koji radnici postoje na bosanskohercegovačkom radnom tržištu?
Ja sam se oglasio na olxu da tražim radnika(jer sam htio otvoriti obrt) i premalo ljudi iz okoline su se javili i bili zainteresirani na poslu i ja bih htio doći do znanja kako se u BiH od A do Ž mora tačno potražiti tačne radnike za vlastite potrebe. Gdje se sa tim mora početi i gdje tačno opet završiti? Ima li neko od vas savjet gdje se može naći informacije koji radnici u BiH su završili koje srednje škole ili fakultete i dobiti nekako njihove kontakt informacije ili može li se to samo znati ako jedna osoba donese svoj diplom ili pošalje životopis?
- ironman
- sirius

- Has thanked: 29934 times
- Been thanked: 31476 times
Re: Koji radnici postoje na bosanskohercegovačkom radnom tržištu?
Na birou rada jarane.
dream of spring...
-
Lotre
- Sitna buranija

- Has thanked: 51 times
- Been thanked: 6 times
Znači moram samo otići u zavod za zapošljavanje i ti radnici će mi dati te informacije ko je sve u općini nezaposlen? Šta je on/a završio/la od škole ili fakulteta, gdje je iza toga radio/la i šta je zadnji poslodavac mislio od nje/ga kao i njene/gove kontakt informacije i onda se mogu odlučiti valja li on/a?
- Quds
- Inventar foruma

- Has thanked: 5416 times
- Been thanked: 2430 times
Prije će biti, da ćeš ti njima reći ko ti treba, a oni će za tebe tražiti u svojim rekordima. Neće ti niko dati lične informacije, ako tek kažeš, ''treba mi radnika''.Lotre wrote: 27 Aug 2026, 21:10Znači moram samo otići u zavod za zapošljavanje i ti radnici će mi dati te informacije ko je sve u općini nezaposlen? Šta je on/a završio/la od škole ili fakulteta, gdje je iza toga radio/la i šta je zadnji poslodavac mislio od nje/ga kao i njene/gove kontakt informacije i onda se mogu odlučiti valja li on/a?
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 61765 times
- Been thanked: 11256 times
Pogotovo sad kad je iziso zakon o zastiti nakvih licnih podataka, par hiljada kazne pajdo mojQuds wrote: 27 Aug 2026, 21:42Prije će biti, da ćeš ti njima reći ko ti treba, a oni će za tebe tražiti u svojim rekordima. Neće ti niko dati lične informacije, ako tek kažeš, ''treba mi radnika''.Lotre wrote: 27 Aug 2026, 21:10
Znači moram samo otići u zavod za zapošljavanje i ti radnici će mi dati te informacije ko je sve u općini nezaposlen? Šta je on/a završio/la od škole ili fakulteta, gdje je iza toga radio/la i šta je zadnji poslodavac mislio od nje/ga kao i njene/gove kontakt informacije i onda se mogu odlučiti valja li on/a?
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta

pa da sletim curici na usta
- Quds
- Inventar foruma

- Has thanked: 5416 times
- Been thanked: 2430 times
Jest, drugi put može biti i krivično gonjenje. A, svi skoro imaju kamere sa mikrofonima koji su u stanju pokupiti sve iz komšijinog dvorišta, a što ulazi u taj zakon. Ali, niko ne jebe, zato što svi tako, pa niko nikoga ne prijavljuje.ElTriconi wrote: 27 Aug 2026, 22:10Pogotovo sad kad je iziso zakon o zastiti nakvih licnih podataka, par hiljada kazne pajdo mojQuds wrote: 27 Aug 2026, 21:42
Prije će biti, da ćeš ti njima reći ko ti treba, a oni će za tebe tražiti u svojim rekordima. Neće ti niko dati lične informacije, ako tek kažeš, ''treba mi radnika''.![]()
- ironman
- sirius

- Has thanked: 29934 times
- Been thanked: 31476 times
Ama standardna procedura je takva ...tamo ces se prijaviti,ostaviti podatke o biznisu za koji ti trebaju radnici.Njihov posao je dapovezu tebe i raadnike tako sto ce ih oni kontaktirati i uputiti na tebe...ukratkoLotre wrote: 27 Aug 2026, 21:10Znači moram samo otići u zavod za zapošljavanje i ti radnici će mi dati te informacije ko je sve u općini nezaposlen? Šta je on/a završio/la od škole ili fakulteta, gdje je iza toga radio/la i šta je zadnji poslodavac mislio od nje/ga kao i njene/gove kontakt informacije i onda se mogu odlučiti valja li on/a?
dream of spring...