Igraće konzole

Igrice s foruma (arcade) i s neta
tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1075 times
Been thanked: 1688 times
Status: Offline

Re: Igraće konzole

Post by tuzlak1212 » 21 Aug 2026, 19:45

oj treci put rdr2, ja krenuo jednom, igrao satima i skonto to je tutorial neki u snijegu i tek sad pocinje prava igrica nisam vise nikad upalio nemam ja vremena za toga :plavi sreca kupio sam na debelom popustu pa mi nije zao para

btw eno neki lik investiro 50k dolara, kupio 500 preordera GTA 6 misli da ih moze kasnije prodavat :D.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10955 times
Been thanked: 12851 times

Post by Krokodil Behko » 21 Aug 2026, 21:42

Naseef Mushroom wrote: 21 Aug 2026, 18:33
Masamune wrote: 21 Aug 2026, 18:11 Čuj GTA i RDR

Resident Evil je kralj :zubi
Ma sve su dobre.
Mnogi i danas nisu svjesni koliko je bio važan prvi PlayStation, i za kakve franšize je sve temelje udario, čak i za one franšize koje nisu bile na jedinici.

Time ne mislim na revoluciju što se tiče tehnologije. I bez Sonija bi igre izgledale sve moćnije i imali bi igrice sa super grafikom u 2026.
Time više mislim na to da su uništili stereotip da su igrice samo za djecu, Mario i Sonic su bile najpoznatije igrice, pa kasnije Zelda i Donkey Kong, legendarni franšizi ali su izgledale kao, a i bile su, igrice za djecu.
Čak i “nasilne” igre poput Castlevanije i Street Fightera su opet imale tu djetinjasti auru.

Jedina igrica koja mi pada na pamet koja je u to vrijeme bila drugačija je Mortal Kombat, ali i tu smatram da se ta franšiza nije proslavila do te mjere zato što je izašla u vrijeme kada je se govorilo da su igrice samo za djecu, pa su mnoge platforme skoro pa odbijale da ulože u marketing, jer je to bila crna ovca video igara.

OK, bilo je naslova za starije igrače u to vrijeme na PC-u koliko hoćeš, ali tade su se PC igrice više smatrale kao Underground nego mainstream.
Kao kada raja u školi mijenja video kasete horor filmova dok su u kinima Disneyevi filmovi koji dobijaju odličan marketing na televiziji.

Opet je pitanje, da li bi i imali danas naslove poput RE, GTA, RDR, Laru, Snakea i Call of Duty, ili bi ih imali ali ne u ovakvim obliku, da i dalje vlada stereotio da su video igrice samo ua djecu?

Udarili su temelje za CoD i sve ostale online sisteme, da ih tako nazovem

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4451 times
Been thanked: 4153 times

Post by Naseef Mushroom » 22 Aug 2026, 06:04

Masamune wrote: 21 Aug 2026, 19:09
Naseef Mushroom wrote: 21 Aug 2026, 18:33

Ma sve su dobre.
Mnogi i danas nisu svjesni koliko je bio važan prvi PlayStation, i za kakve franšize je sve temelje udario, čak i za one franšize koje nisu bile na jedinici.

Time ne mislim na revoluciju što se tiče tehnologije. I bez Sonija bi igre izgledale sve moćnije i imali bi igrice sa super grafikom u 2026.
Time više mislim na to da su uništili stereotip da su igrice samo za djecu, Mario i Sonic su bile najpoznatije igrice, pa kasnije Zelda i Donkey Kong, legendarni franšizi ali su izgledale kao, a i bile su, igrice za djecu.
Čak i “nasilne” igre poput Castlevanije i Street Fightera su opet imale tu djetinjasti auru.

Jedina igrica koja mi pada na pamet koja je u to vrijeme bila drugačija je Mortal Kombat, ali i tu smatram da se ta franšiza nije proslavila do te mjere zato što je izašla u vrijeme kada je se govorilo da su igrice samo za djecu, pa su mnoge platforme skoro pa odbijale da ulože u marketing, jer je to bila crna ovca video igara.

OK, bilo je naslova za starije igrače u to vrijeme na PC-u koliko hoćeš, ali tade su se PC igrice više smatrale kao Underground nego mainstream.
Kao kada raja u školi mijenja video kasete horor filmova dok su u kinima Disneyevi filmovi koji dobijaju odličan marketing na televiziji.

Opet je pitanje, da li bi i imali danas naslove poput RE, GTA, RDR, Laru, Snakea i Call of Duty, ili bi ih imali ali ne u ovakvim obliku, da i dalje vlada stereotio da su video igrice samo ua djecu?
Nema tog stereotipa osim kod ljudi koji su i tad bili odrasli ljudi ili mladi koji su smatrali dječijim igricama. Pogotovo ne u zadnje vrijeme kad je tehnologija toliko napredovala da likovi u igri izgledaju kao pravi likovi. Gaming industrija je prešišala i filmsku i muzičku industriju.

Ja se sjećam sebe u osnovnoj i srednjoj koliko su me neki tad zajebavali što igram PC i PS igre, a mene i brata je otac gurnuo u to sa Nintendom, pa kasnije Gameboy i Super Nintedo itd. ja sam bukvalno odrastao na tome.

Ono što je nama otac, koji ima 70 godina, prenio kojem je i dan danas hobi nekad upali Age of Empires npr. i brat i ja prenosimo i na svoju djecu. Skoro smo na steamu igrali dvicu multiplayer nas trojica :oo

Samo mati viče gluho bilo :D.
Blago se tebi.
Ja svog oca jednom natjerao da igra sa mnom Tekken 2.
Igrao 2 minute, rekao “Kengur protiv robota. Kakve to veze ima sa mozgom” i nije više nikada igrao :oo

Sad se sjetih kako sam nenu nagovorio da igra Super Maria, dao joj upravljač, objasnio funkcije i šta treba pritisnuti. Došla do prve provalije i pita me šta sad, rekoh “sad skoči”, a nena bukvalno skoči iz fotelje :D.
Rekoh “Ne ti skakati neno, već Mario”.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 22 Aug 2026, 06:08

tuzlak1212 wrote: 21 Aug 2026, 19:45 oj treci put rdr2, ja krenuo jednom, igrao satima i skonto to je tutorial neki u snijegu i tek sad pocinje prava igrica nisam vise nikad upalio nemam ja vremena za toga :plavi sreca kupio sam na debelom popustu pa mi nije zao para

btw eno neki lik investiro 50k dolara, kupio 500 preordera GTA 6 misli da ih moze kasnije prodavat :D.
E joj :D.

Podsjeća me na ovu ženu što je htjela kupiti sve telefone

Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 30066 times
Been thanked: 31693 times
Status: Online

Post by ironman » 26 Aug 2026, 12:29

dream of spring...

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 26 Aug 2026, 15:26

ironman wrote: 26 Aug 2026, 12:29
Remek dijelo.

I ja volim RDR2 ali jedino šta mi je tu smetalo, ali to nije do igrice i developera, već do mene i sigurno je glupost šta pišem, a to je, koliko bilo god lijepo uploviti u taj western svijet, to doba je bilo ograničeno i nije imalo modernih stvari koje smo imali u Liberty City, Vice City i San Andreas.

Ne znam možete li razumijeti šta mislim. Super igrica koja ima za mene veći šarm od GTA igara, ali kad igraš toliko Rockstar igrica gdje u brzom autu mijenjaš radio stanice i voziš se kraj barova i noćnih svjetala, neobično je onda se kretati u svijetu gdje izgleda kao da igraš GTA igricu, ali je taj vremenaki period veoma limitiran u poređenju sa Libertijem iz 2001 ili Andreasom iz 1992. godine.

To uglavnom pišem jer kažu da će GTA 6 više ličiti na RDR2 nego na GTA 5. Meni je samo dovoljan podatak da ćemo imati RDR2 u modernom svijetu, nijedan mi drugo podatak ne treba da odmah kupim GTA 6

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 26 Aug 2026, 15:28

Naseef Mushroom wrote: 26 Aug 2026, 15:26
ironman wrote: 26 Aug 2026, 12:29
Remek dijelo.

I ja volim RDR2 ali jedino šta mi je tu smetalo, ali to nije do igrice i developera, već do mene i sigurno je glupost šta pišem, a to je, koliko bilo god lijepo uploviti u taj western svijet, to doba je bilo ograničeno i nije imalo modernih stvari koje smo imali u Liberty City, Vice City i San Andreas.

Ne znam možete li razumijeti šta mislim. Super igrica koja ima za mene veći šarm od GTA igara, ali kad igraš toliko Rockstar igrica gdje u brzom autu mijenjaš radio stanice i voziš se kraj barova i noćnih svjetala, neobično je onda se kretati u svijetu gdje izgleda kao da igraš GTA igricu, ali je taj vremenaki period veoma limitiran u poređenju sa Libertijem iz 2001 ili Andreasom iz 1992. godine.

To uglavnom pišem jer kažu da će GTA 6 više ličiti na RDR2 nego na GTA 5. Meni je samo dovoljan podatak da ćemo imati RDR2 u modernom svijetu, nijedan mi drugo podatak ne treba da odmah kupim GTA 6
apsolutno znam na sta mislis...
Ovdje...ko da odjednom prikocis i usput zaboravi na sve sto nam je na dva klika danas...razumijem te skroz.
Remek djelo.
Ja se ne vidim u drugom svijetu sve do rdr3..
dream of spring...

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 26 Aug 2026, 15:39

Ako je ta nepotrebna i dječija kritika sa moje strane jedina “negativna” kritika, onda je to dokaz koliko je to perfektna igrica

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 27 Aug 2026, 09:40

u danasnjoj lovi 150k :ooo
dream of spring...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 28 Aug 2026, 15:25

Evo, pustili su GTAVI na Netflixu.
Ko voli ovo će mu biti najbolja igra u životu

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 25119 times
Been thanked: 23101 times

Post by Masamune » 28 Aug 2026, 15:28

Preskačem šesticu kao što sam i peticu :oo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 28 Aug 2026, 15:46

Masamune wrote: 28 Aug 2026, 15:28 Preskačem šesticu kao što sam i peticu :oo
A zašto, ako se smije pitati? :oo

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 28 Aug 2026, 16:02

ma ja sam htio 5pro uzet cim se pojavi...sprijecen sam bio pa je sve na cekanju do daljnjeg..picim na 4pro jos uvijek..
dream of spring...

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 28 Aug 2026, 16:06

Naseef Mushroom wrote: 28 Aug 2026, 15:46
Masamune wrote: 28 Aug 2026, 15:28 Preskačem šesticu kao što sam i peticu :oo
Duzi period jednostavno nisam fan igara koje oslikavaju realnost. Moj zanr je fantasy RPG i strategije. Izuzetak su horor igre koje isto volim.

San Andreas je bio zadnji GTA kojeg sam igrao.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 28 Aug 2026, 16:11

Masamune wrote: 28 Aug 2026, 16:06
Naseef Mushroom wrote: 28 Aug 2026, 15:46

Duzi period jednostavno nisam fan igara koje oslikavaju realnost. Moj zanr je fantasy RPG i strategije. Izuzetak su horor igre koje isto volim.

Poštujem i shvatam. Ali evo u mene kćerka, za razliku od sina, nikada je nisu privlačile video igrice, pogotovo ne nasilne, ali je znala često od svog brata uzeti controller i voziti se samo gradom i slušati radio stanice.
Znam ljude koji 10 godina igraju redovno GTA V, a nikada nisu prešli igricu :oo
većini je zanimljivo to slobodno kretanje, da možeš raditi skoro sve što želiš.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 28 Aug 2026, 16:43

Naseef Mushroom wrote: 28 Aug 2026, 16:11

Poštujem i shvatam. Ali evo u mene kćerka, za razliku od sina, nikada je nisu privlačile video igrice, pogotovo ne nasilne, ali je znala često od svog brata uzeti controller i voziti se samo gradom i slušati radio stanice.
Nije ni moja starija nešto posebno naklonjena osim Zelda i par ovih na switch kecu. Tipa onaj Mario Kart i slično, pa Crash Bandicoot na PS5 itd.
A mala nije još u tim godinama mada vidim neke naznake buduće gejmerke :D.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 28 Aug 2026, 17:09

Pa i RDR je takav, oba dijela.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 28 Aug 2026, 17:38

Krokodil Behko wrote: 28 Aug 2026, 17:09

To jest, i mi koji smo upoznati tom temom već to znamo, ali pomenuo sam to već u jednom prijašnjem postu. Koliko god RDR a i to vrijeme u kojem je se igrica odvijala ima svoje čari, za mnoge je ipak izbor GTA, jer je to doba u poređenju sa GTA staromodno i limitirano.
Ne znam kako tačno da se izrazim, iako je RDR 2 u poređenju sa GTA igricama puno napredniji, sam ambijent u koje se doba ta igra odvija je za mnoge korak unazad.
Ljudi navikli da raspale po brzom autu dok drma muzika iz radija i voze se asfaltom dok po njima sijaju svjetla grada.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 28 Aug 2026, 17:39

Nego, jeste li pogledali novi GTA 6 gameplay video i šta mislite o tome?

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 28 Aug 2026, 17:40

Naseef Mushroom wrote: 28 Aug 2026, 17:38
Krokodil Behko wrote: 28 Aug 2026, 17:09

To jest, i mi koji smo upoznati tom temom već to znamo, ali pomenuo sam to već u jednom prijašnjem postu. Koliko god RDR a i to vrijeme u kojem je se igrica odvijala ima svoje čari, za mnoge je ipak izbor GTA, jer je to doba u poređenju sa GTA staromodno i limitirano.
Ne znam kako tačno da se izrazim, iako je RDR 2 u poređenju sa GTA igricama puno napredniji, sam ambijent u koje se doba ta igra odvija je za mnoge korak unazad.
Ljudi navikli da raspale po brzom autu dok drma muzika iz radija i voze se asfaltom dok po njima sijaju svjetla grada.
Meni bi RDR bio i bolji, kad bi radnju gurnuli još dublje u prošlost. Osvajanje zapada, prvi rančevi, hvatanje divlje stoke, razbojnici, indijanci, suše i poplave. Ima ut mnogo.

Post Reply

Return to “Igre”