True crime cases

Diskusije o životu i životnim problemima, stavovima. Savjetovanje.

Moderator: Krokodil Behko

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 3329 times
Been thanked: 5730 times
Status: Offline

Re: True crime cases

Post by Nora Ibsenova » 28 Aug 2026, 19:25

Naseef Mushroom wrote: 28 Aug 2026, 18:09
Nora Ibsenova wrote: 28 Aug 2026, 16:16

To su ljudi koji necim ne zele da se zanimaju/istrazuju ali vole imat misljenje o svemu, pa i tome.
Ne radi se o tome.
Mnogi kritikuju ostale što se nečim ne žele da zanimaju i istražuju a imaju mišljenje o svemu (većinom su te kritike na mjestu) ali onda kod muških ubica, ti isti koji kritikuju odmah daju mišljenje bez da se posvećuju toj temi.

Koliko smo puta imali teme o femicidu, gdje se uglavnom piše o žrtvi a za njega se samo kaže da krmka treba objesiti za muda, i to je to.

I neka je, slažem se i podržavam, nisu monstrumi zaslužili da se na njih troši ijedno slovo.
Ali kada je žensko ubica, onda se u vezi nje napiše naučni rad.

Kada bi se snimila serija o svakoj muškoj ubici, kod skoro svakog bi se mogla naći scena gdje bi rekli “To je to, zato je ispao takav” ali niko neće tražiti opravdanje.
Kod ženske ubice se skoro uvijek kaže “To je to, zato je ispala takva. Mogu je razumijeti”.
Bukvalno si isprojicirao sve. Znaci doslovno ne postoji kampanja da se opravdavaju univerzalno zene. Naprotiv, kampanja je na internetu da se opravdaju ubice zena.

Problem je sto je vecini dovoljno opravdanje sto je neko ubio zenu to sto ga je varala. Pa se pozivamo na starog heroja kuduza, a ne mozemo da shvatimo da je zena dokumentovano problematicnog zdravlja toliko popizdjela da je digla ruku na svoju djecu. To nije dovoljno "opravdanje"

UMJETNICA MORA BIT ZDRAVA.

Niko ne brani one zene koje su dokazano monustrumi, vidim da se ovdje ni ne polemizira o tim slucajevima. Polemizira se o slucaju gdje zaista postoji prostor za sumnju.

Ja sam sama navela primjera gdje su zene prosle nekaznjeno a evidentno je da su krive, recimo Casey Anthony koja nije ni zbog kakve bolesti ubila svoje dijete, vec iz ciste objesti i egocentrizma.

Sav ti je post jednostavno "kako mali djokica vidi svijet oko sebe" i stvarno mi se sa osobama takvog svjetonazora ne diskutuje dalje ni ocemu.

Allahimanet
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 3329 times
Been thanked: 5730 times

Post by Nora Ibsenova » 28 Aug 2026, 19:29

Zana wrote: 28 Aug 2026, 18:03
Nora Ibsenova wrote: 28 Aug 2026, 17:29 Ja mislim da ce se nece porota moc dogovorit. Toliko je polarizovan slucaj da ne vjerujem da je medju njima trenutno neko jednoumlje.

Ovako i ja razmišljam. Ali ne znam šta se onda dešava?
Pa moze ih sudija vratit na dodatno razmisljamje, pa ako bas ne mogu da se dogovore sudija proglasi mistrial i ide novo sudjenje. Ili drzava moze odustat od novog sudjenja.

Ne znam, to je kod njih haman sve od state do state.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 10360 times
Been thanked: 10823 times

Post by Zana » 28 Aug 2026, 20:32

Kako je čudan, hladan, glup. O sebi priča na memorijalu za svoju djecu. Umoran za par sati sa djevom a maratone trči. Nikad suze nije pustio. Nikad. O svojoj mrtvoj djeci govori da su bili dobri ljudi.
I što neko reče ... kako li se usudio tako brzo oženiti i imati dijete...svako normalan bi se bojao
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 11079 times
Been thanked: 9592 times

Post by uvijek_kontra » 28 Aug 2026, 20:40

Evo, porota je imala pitanje za sudiju. Sad se ceka, hoce li se saznat STA su htjeli i sta ce biti. 80% kazu manslaughter.
I'm not a nice person. I'm a good person. There's a huge difference.

Zana
Gospođetina
Gospođetina

Post by Zana » 28 Aug 2026, 20:49

uvijek_kontra wrote: 28 Aug 2026, 20:40 Evo, porota je imala pitanje za sudiju. Sad se ceka, hoce li se saznat STA su htjeli i sta ce biti. 80% kazu manslaughter.

Kažu traže da vide nož i flaše sa tabletama

Zana
Gospođetina
Gospođetina

Post by Zana » 28 Aug 2026, 20:52

Ovo mi je promaklo. Pa kako ih je ona ubila?

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra » 28 Aug 2026, 21:07

Pa nije.

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra » 28 Aug 2026, 21:19

:djed
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra » 28 Aug 2026, 22:39

Ukratko: 10+ sati odlucivanja. Nista neobicno, pogotovo kod ovako slozenog slucaja. To samo po sebi jos ne znaci da ce porota biti podijeljena.

Ako se vrate u ponedjeljak bez presude, onda jos vise vjerujem u mogucnost hung juryja (podijeljene porote), ali trenutno je prerano jos za takve zakljucke. Mogu jednostavno detaljno prolaziti kroz dokaze, upute suDca i razlicite opcije optuzbi.

To sto jos nemaju presudu nakon 10 sati vise govori da ozbiljno raspravljaju nego da je negdje zapelo. Cekamo ponedjeljak.

Quds
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 5458 times
Been thanked: 2461 times

Post by Quds » 28 Aug 2026, 22:51

Po ovome što sam ja dosad vidio, sumnjam da će je proglasiti krivom za teško ubistvo. Ostalo je sve moguće.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4430 times
Been thanked: 4129 times
Status: Online

Post by Naseef Mushroom » 29 Aug 2026, 08:07

Nora Ibsenova wrote: 28 Aug 2026, 19:25
Naseef Mushroom wrote: 28 Aug 2026, 18:09
Ne radi se o tome.
Mnogi kritikuju ostale što se nečim ne žele da zanimaju i istražuju a imaju mišljenje o svemu (većinom su te kritike na mjestu) ali onda kod muških ubica, ti isti koji kritikuju odmah daju mišljenje bez da se posvećuju toj temi.

Koliko smo puta imali teme o femicidu, gdje se uglavnom piše o žrtvi a za njega se samo kaže da krmka treba objesiti za muda, i to je to.

I neka je, slažem se i podržavam, nisu monstrumi zaslužili da se na njih troši ijedno slovo.
Ali kada je žensko ubica, onda se u vezi nje napiše naučni rad.

Kada bi se snimila serija o svakoj muškoj ubici, kod skoro svakog bi se mogla naći scena gdje bi rekli “To je to, zato je ispao takav” ali niko neće tražiti opravdanje.
Kod ženske ubice se skoro uvijek kaže “To je to, zato je ispala takva. Mogu je razumijeti”.
Bukvalno si isprojicirao sve. Znaci doslovno ne postoji kampanja da se opravdavaju univerzalno zene. Naprotiv, kampanja je na internetu da se opravdaju ubice zena.

Problem je sto je vecini dovoljno opravdanje sto je neko ubio zenu to sto ga je varala. Pa se pozivamo na starog heroja kuduza, a ne mozemo da shvatimo da je zena dokumentovano problematicnog zdravlja toliko popizdjela da je digla ruku na svoju djecu. To nije dovoljno "opravdanje"

Niko ne brani one zene koje su dokazano monustrumi, vidim da se ovdje ni ne polemizira o tim slucajevima. Polemizira se o slucaju gdje zaista postoji prostor za sumnju.

Ja sam sama navela primjera gdje su zene prosle nekaznjeno a evidentno je da su krive, recimo Casey Anthony koja nije ni zbog kakve bolesti ubila svoje dijete, vec iz ciste objesti i egocentrizma.

Sav ti je post jednostavno "kako mali djokica vidi svijet oko sebe" i stvarno mi se sa osobama takvog svjetonazora ne diskutuje dalje ni ocemu.

Allahimanet
Casey Anthony se nije mogla ni braniti jer je sve bilo očigledno.

Govorim o slučajevima poput ovoga da su uloge obrnute.

Da se ne lažemo, znamo kako se reaguje na većinu vijesti

1. Muškarac ubio svoju ženu i djecu sjekirom:
“Monstrum! Zato se žene ne smiju ustručavati da potraže pomoć koja će je štiti od nasilnika, čim se ukaže prvi znak”

2. Žena ubila svog supruga dok je spavao i djecu ugušila jastukom:
“Šta je nju jadnu natjeralo na taj čin? Zato se žene me smiju ustručavati da potraže psihijatrijsku pomoć, čim se ukaže prvi znak”.

Jednostavno nervira što je kod muškaraca ubica dovoljno pročitati naslov da se da zaključak (sa čim se i ja slažem, kada su nevine žrtve u pitanju, dovoljan je i meni naslov), dok se kod ženskih ubica zahtjeva da se informiše najmanje 20 sati na internetu o tom slučaju da bi se mogla napisati ijedna rečenica na tu temu.

Da se i kod muških monstruma daje pažnja kao kod ženskih, i tu bi mnogi slučajevi postali kompleksni.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Zana
Gospođetina
Gospođetina

Post by Zana » 29 Aug 2026, 08:46

Troje djece je mrtvo a istraga nije provedena, nikako, nikakva. Strašno.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1791 times
Been thanked: 3427 times

Post by Mutevelija » 29 Aug 2026, 08:52

Naseef Mushroom wrote: 29 Aug 2026, 08:07
Nora Ibsenova wrote: 28 Aug 2026, 19:25

Allahimanet

“Monstrum! Zato se žene ne smiju ustručavati da potraže pomoć koja će je štiti od nasilnika, čim se ukaže prvi znak”

“Šta je nju jadnu natjeralo na taj čin? Zato se žene me smiju ustručavati da potraže psihijatrijsku pomoć, čim se ukaže prvi znak”.

Jednostavno nervira što je kod muškaraca ubica dovoljno pročitati naslov da se da zaključak (sa čim se i ja slažem, kada su nevine žrtve u pitanju, dovoljan je i meni naslov), dok se kod ženskih ubica zahtjeva da se informiše najmanje 20 sati na internetu o tom slučaju da bi se mogla napisati ijedna rečenica na tu temu.

Da se i kod muških monstruma daje pažnja kao kod ženskih, i tu bi mnogi slučajevi postali kompleksni.
Nije problem sto se muskarac satanizuje nego sto se očekuje da zrtvuje za društvo zene i djecu a od zena da ne žrtvuju za djecu
Opravdava se čedomorstvo nekakvim hormonima
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Zana
Gospođetina
Gospođetina

Post by Zana » 29 Aug 2026, 09:33

@Behko molim te pometi ove mizogine
Tema je True crime cases

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra » 29 Aug 2026, 09:53

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra » 29 Aug 2026, 10:27

Citav slucaj se bazirao na rijecima njenog sad vec bivseg muza. Nitko nije provjeravao dokaze.

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra » 29 Aug 2026, 11:02

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra » 29 Aug 2026, 11:18

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 25036 times
Been thanked: 23017 times

Post by Masamune » 29 Aug 2026, 11:51

Mutevelija wrote: 29 Aug 2026, 08:52
Naseef Mushroom wrote: 29 Aug 2026, 08:07

Nije problem sto se muskarac satanizuje nego sto se očekuje da zrtvuje za društvo zene i djecu a od zena da ne žrtvuju za djecu
Opravdava se čedomorstvo nekakvim hormonima
Kakvim hormonima? Ovdje je psihoza u pitanju.

Jesi li ti uopšte pročitao na kakvim je žena sve lijekovima? Jesi li par proguglao neke od tih lijekova?

Iako ima luđaka i luđakinja na netu koji svašta pišu o ovom slučaju i postavljaju baš morbidne clipove o sebi da se stvarno moraš pitati u kakvom vremenu živimo, ali u ovom konkretnom slučaju očigledno se radi o psihozi.

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra » 29 Aug 2026, 14:08

.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply

Return to “Filozofija & Psihologija”