Bukvalno si isprojicirao sve. Znaci doslovno ne postoji kampanja da se opravdavaju univerzalno zene. Naprotiv, kampanja je na internetu da se opravdaju ubice zena.Naseef Mushroom wrote: 28 Aug 2026, 18:09Ne radi se o tome.Nora Ibsenova wrote: 28 Aug 2026, 16:16
To su ljudi koji necim ne zele da se zanimaju/istrazuju ali vole imat misljenje o svemu, pa i tome.
Mnogi kritikuju ostale što se nečim ne žele da zanimaju i istražuju a imaju mišljenje o svemu (većinom su te kritike na mjestu) ali onda kod muških ubica, ti isti koji kritikuju odmah daju mišljenje bez da se posvećuju toj temi.
Koliko smo puta imali teme o femicidu, gdje se uglavnom piše o žrtvi a za njega se samo kaže da krmka treba objesiti za muda, i to je to.
I neka je, slažem se i podržavam, nisu monstrumi zaslužili da se na njih troši ijedno slovo.
Ali kada je žensko ubica, onda se u vezi nje napiše naučni rad.
Kada bi se snimila serija o svakoj muškoj ubici, kod skoro svakog bi se mogla naći scena gdje bi rekli “To je to, zato je ispao takav” ali niko neće tražiti opravdanje.
Kod ženske ubice se skoro uvijek kaže “To je to, zato je ispala takva. Mogu je razumijeti”.
Problem je sto je vecini dovoljno opravdanje sto je neko ubio zenu to sto ga je varala. Pa se pozivamo na starog heroja kuduza, a ne mozemo da shvatimo da je zena dokumentovano problematicnog zdravlja toliko popizdjela da je digla ruku na svoju djecu. To nije dovoljno "opravdanje"
UMJETNICA MORA BIT ZDRAVA.
Niko ne brani one zene koje su dokazano monustrumi, vidim da se ovdje ni ne polemizira o tim slucajevima. Polemizira se o slucaju gdje zaista postoji prostor za sumnju.
Ja sam sama navela primjera gdje su zene prosle nekaznjeno a evidentno je da su krive, recimo Casey Anthony koja nije ni zbog kakve bolesti ubila svoje dijete, vec iz ciste objesti i egocentrizma.
Sav ti je post jednostavno "kako mali djokica vidi svijet oko sebe" i stvarno mi se sa osobama takvog svjetonazora ne diskutuje dalje ni ocemu.
Allahimanet