Pa to je jedan od uzroka problema u drustvu: roditelj natjera djete da nosi maramu ,a djete nema pojma ni ko je Bog ( dobr,ne znaju ni odrasli) , ne zna konkretne razloga,ali jednostavno MORA! To je prisiljavanje djeteta!Lavlje_srce wrote:Naravno da nije, ali ta djevojcica moze skinuti hidzab kada odraste. Uostalom svi roditelji odgajaju djecu u svojoj vjeri, to je valjda svima jasno. Mene su odgajali u ateizmu pa sam se sama okrenula vjeri. Kao sto vidis, nema pravila.statebriga wrote:Aha,tebi je vlasiti izbor kad zena svojoj djevojcici kaze da mora poceti nositi maramu jer je Bog tako reako. To je za tebe sloboda izbora![]()
Roditeljima nij zabranjeno da odgajaju djete u svojoj religiji,ali moraju znati granice u religijskom odgoju.
Tebe su odgajali u ateizmu? Sta to znaci? Da ti nisu nikad pricali o religijama? Da su ti rekli nemoj vjerovati u Boga? Sta konretno?
Ja sam odrasla od strane roditelja koji su jednsotavno objasnjavali zasto psotoje razlicite religije,religijske zajednice,sgrade,muzeji kojiimaju prefiks reigije. Nisu me gnjavili kako oni vide Boga i nisu me davili pricom zasto se mora vjerovati u Boga.nije bilo tog mentalnog maltertiranja. Odrasala sam medju rodjacima iz svih religija,i niko nije nikad nekome pricao sta i kako da vjeruje,a svi zjaendo slavili sve religiozne praznike a mnogi su klanjalai ili isli u crkvu. Treba postoajti nekakva zdrav odnos u porodici,medju rodbinom,prijateljima i u drustvu.
Imam prijetelje vjernike,koji ce milion puta priznati,da im se stavovi u vjeri mjenjaju,kao sto se i mmoj agnosticki stav mjenja u skladu sa sticanjem znanja i isusktva.
Danasnji mediji na Balkanu kosntatno pisu o religijama,to je tipicno pranje mozga,pravi marketing ,isto kao sto je bilo u doba komunima,marketing bratsva i jedinstva. Oba primjera su primjeri krjanosti i nezdravih sredina.

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)