Nula poena.Laser wrote: 29 Aug 2026, 15:08I ja pričam o onome što se desilo, ali ti te dijelove preskačeš, ne idu u prilog tvom koprcanju o američkim dobročinstvima.ironman wrote: 29 Aug 2026, 14:13
Ma jok. Nisi u pravu.
Ja pricam nako kako je bilo.
Da su rusi bili umjesto amera isto bih pricao.
Sad mantrat o tome da bi mi pravili Oluju pa to koristit kao argument
Necemo.igrati tako.
Sta bi bilo kad bi bilo nije argument.
Ovo se desilo. Tacno kako sam nspisao.
I to si zaborsvio nesto.
Da je uz amin CIA brod tj brodovi sa iranskim oruzjem dosao do nas...onoliko koliko hrvatska nije uzela sebi. Za oluju.![]()
Hoćeš li da malo razbacimo po neku o naslijeđu tih američkih intervencija i njihovih dobročinstava?
Pa evo, ostavili su nam RS koja će zasigurno izvršiti secesiju kad dođe vrijeme za to. Ostavljena je namjerno takva kakva je, kao instrument kontrolisanja yebenih muslimana.
Drugi instrument su kantoni. Ostavili su nam Fedraciju koja je podijeljena na 10 kantona. Svaki kanton ima vladu, budžet, parlament, policiju, zdravstvo, školstvo... Države u državi. U RS toga nema.![]()
Šta fali kantonima da postanu države, fali im samo vojska ili paravojska koja se očas formira.
To ti je američko naslijeđe.
A mogli su intervenisati onomad 1992, bili su jedina sila koja nikog ništa nije morala pitat. Mogli su se ovdje iskrcati prije silnog prolivanja krvi, prije masovnih zločina.
Mogli su, ali nisu htjeli, a nisu htjeli jer ih je bolio qurac za nama, kao što ih i sada boli qurac za nama i za bilo kojim narodom ili nacijom. Njih zanima samo dolar i hegemonija kao najbolji instrument multipliciranja dolara.
Druže moj napaćeni, jednog jutra ćeš se probuditi sa bolnim saznanjem da živiš u zoni ruskog interesa, ma šta to značilo.![]()
Amerikanci će se povući kao što su se povukli sa bilo koje tačke kad bi izgubili interes za prisustvo ili bi dalje prisustvo bilo preskupo ili čak neodrživo. Tako će biti i sa nama.
Pogledaj Dodika. Bogami (krupna je to zakletva) na neki način mu skidam kapu. Koliki god sivonja bio, nadyebo je sve oko sebe. Na vlast je dojezdio na američkim tenkovima, pričao slatke priče, osuđivao Karadžića i Mladića, bolio ga qurac, svi su znali da ih ne skriva on nego Srbija.
Kad je shvatio da je kucnuo čas, izvadio je kitu i rekao svima da mu ga popuše, uslijedila je crna lista, qurac palac, pa na kraju i skidanje sa crne liste na kojoj se btw naš Fadil još uvijek nalazi jer je napisao pismo penzionerima.
A mi ga u šprdnji nazivamo laktaškim govedom.![]()
Zašto mi nismo iznjedrili Dodika koji nije ubio niti jednog Bošnajka, nikog nije silovao niti je to naredio, nikog nije strpao u konc logor, a zabio nam je qurčinu koja je skoro podjednako bolna kao ona koju su nam zabili ratni zločinci.
Pa nismo ga iznjedrili jer smo cijelo vrijeme bili neopisivo servilni svakom yebenom strancu koji bi ovdje došao. Zašto nismo na vrijeme tražili druge saveznike? Nije tačno da ih nismo mogli naći.
Nego, šta ćemo sutra kad Amerikanac odavdje definitivno ode i ostavi iza sebe neopisivi nered, kao što to redovno čini kad se od nekud povlači?![]()
Sad su ameri krivi za neusvajsnje Aprilskog pakeya ustavnih promjena..
Usput ko je taj paket napravio?
Dodik je bio Dodik dok je bio pod kintrolom CIA. Neusvsjanjem aprilskog paketa ameri su " digli ruke"
Ko je kriv?
Nisi realan..
Ne znam uopce odakle ti izrazi " koprcam"..
Servilni?
Jesi li ti svjestan gdje zivimo par nas miliona?
Napacen?
Nikad...samo Boga,se bojim.
I ovo nikad nije bila zona ruskog interesa koji ti je q.
NATO je i lijevo i desno i gore i dole