HAVANA wrote: 29 Jun 2022, 07:00 Najljepse kuhinje koje sam postavljao bile su bijele, bez i zelena. Al dobro ja volim ciglu, kamen, drvo, zeljezo, retro... U stanu mi bijela visoki sjaj, ko biva moderni dizajn, iskreno na qrac mi ide...
Uređenje kuhinje
Moderator: spacebound
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3490 times
- Status: Offline
Re: 5 boja kojima nikada ne treba obojiti kuhinju
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 10916 times
- Been thanked: 9479 times
Re: 5 boja kojima nikada ne treba obojiti kuhinju
..ili bijelom.
Sve sterilno, nikakvo.. a moderno.
Ima posla ko hoce da gleda svoja. 
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 33896 times
- Been thanked: 31938 times
Re: Uređenje kuhinje
Ovo, naravno i lokacija pozeljna
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 33896 times
- Been thanked: 31938 times
Dobrovoljno bih mesila testo svaki dan samo da imam ovakav pogled iz kuhinje
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8888 times
- Been thanked: 21063 times
Vala bas. A kod nas gledas u visecu. I mali prozorcic negdje visoko sa strane, mozes samo u komadic neba gledati
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1917 times
- Been thanked: 1636 times
Mesi, mesi, neće ništa da ti škodi...Morgen wrote: 12 Apr 2025, 12:16 Dobrovoljno bih mesila testo svaki dan samo da imam ovakav pogled iz kuhinje
IMG_1635.jpeg
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
- Zanki
- saudade

- Has thanked: 30780 times
- Been thanked: 35228 times
Omg 
Instead of saying "fuck off"
ask
"How can i help you to fuck off?"
Always be kind!
ask
"How can i help you to fuck off?"
Always be kind!
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2931 times
- Been thanked: 9303 times
Kaze coek ustedio 2000€
Kupio izrezanu kuhinju i sam je sklopio.
Cazin
Kupio izrezanu kuhinju i sam je sklopio.
Cazin
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 3058 times
- Been thanked: 25475 times
Pa nije ti to neka nauka.Samo polako i bez zurbe.Tri puta mjeri jednom sijeci na ploci itditd
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Duminjo
- Urednik foruma

Meni jest..
Makar na prvu.. ne znam.
A nisam ni znao da ima ova opcija.
Izmjeriš, narucis da ti izrezu po tvojim mjerama i kupiš tako izrezano.
Kuci sklopiš i elham
Makar na prvu.. ne znam.
A nisam ni znao da ima ova opcija.
Izmjeriš, narucis da ti izrezu po tvojim mjerama i kupiš tako izrezano.
Kuci sklopiš i elham
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 3058 times
- Been thanked: 25475 times
Jes al valja izmjerit tacno i nacrtat...Sve drugo je lakse 
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Duminjo
- Urednik foruma

To crtanje izgleda najveca zamka. Ja bih se sigurno na dva mjesta zajebo i ne bi mi onda uklopilo.
Pa bih onda moro zvati prave majstore da popravljaju i izašlo bi me još skuplje.
Ovo je radio neko malo zajebaniji a ne obicni duduk. Nista ovo
Pa bih onda moro zvati prave majstore da popravljaju i izašlo bi me još skuplje.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10901 times
- Been thanked: 12794 times
- Status: Online
NEUGODNO IZNENAĐENJE ZA GRAĐANE: Evo koliko bi vas moglo izaći renoviranje prosječnog stana

Ko je posljednjih godina renovirao stan zna da rečenica „samo ćemo ga malo srediti“ vrlo brzo može završiti računom od nekoliko desetina hiljada maraka. Ako se radi ozbiljnije renoviranje stana od oko 60 kvadratnih metara, 30.000 KM više ne djeluje kao nevjerovatan iznos, piše Crna Hronika.
Kupatilo, kuhinja, podovi, zidovi, elektroinstalacije, vodovod, unutrašnja vrata i majstori – kada se sve sabere, početno planirani budžet često se vrlo brzo istopi.
Već samo kompletno renoviranje kupatila predstavlja značajnu stavku. Potrebno je ukloniti stare pločice i sanitarije, pripremiti podloge, eventualno zamijeniti vodovodne instalacije, postaviti keramiku te kupiti novu tuš-kabinu ili kadu, WC školjku, umivaonik, slavine i ostalu opremu.
Kuhinja i podovi: Kada troškovi počnu rasti
Kuhinja može biti još skuplja. Novi elementi, radna ploča, sudoper, slavina i ugradnja predstavljaju jedan trošak, a ako se mijenjaju frižider, šporet, napa, mašina za suđe i ostali uređaji, račun dodatno raste.
Tu su zatim podovi. Za stan od 60 kvadrata nije dovoljno izračunati samo cijenu laminata ili parketa. Treba uračunati skidanje postojećih podova, pripremu podloge, materijal, lajsne i majstorske ruke.
Skriveni radovi: Zidovi, struja i voda
Ni krečenje više nije jedina intervencija na zidovima. U starijim stanovima često je potrebno skidanje starih slojeva, saniranje pukotina, gletovanje i tek onda završno bojenje.
Ako su dotrajale elektroinstalacije, renoviranje postaje još ozbiljnije. Nove utičnice i prekidači možda izgledaju kao sitnica, ali zamjena većeg dijela instalacija znači dodatni materijal i rad električara.
Slično je i s vodom. Kada se već razbijaju kupatilo i kuhinja, mnogi vlasnici odluče zamijeniti stare cijevi kako nekoliko godina kasnije ne bi ponovo otvarali zidove i podove.
Vrata i majstori – stavke koje se ne smiju zanemariti
Veliku stavku predstavljaju i unutrašnja vrata. Kada se cijena jednog kompleta pomnoži sa četiri ili pet vrata, trošak više nije zanemariv. Ako se mijenjaju i ulazna vrata ili vanjska stolarija, budžet dodatno raste.
A onda dolaze majstori.
Keramičar, moler, električar, vodoinstalater, stolar i drugi radnici imaju svoje cijene, a kod većeg renoviranja trošak rada može predstavljati značajnu investiciju.
Ako bi kompletno renoviranje stana od 60 kvadrata izašlo oko 30.000 KM, to znači prosječno približno 500 KM po kvadratnom metru. Naravno, stvarna cijena može biti znatno niža ili viša, zavisno od obima radova i kvaliteta odabranog materijala.
Neplanirani troškovi i zamka opremanja
Poseban problem predstavljaju neplanirani troškovi. Tek kada se skinu stare pločice ili podovi često se otkriju vlaga, loša podloga, dotrajale cijevi ili instalacije koje je hitno potrebno mijenjati. Zato računica napravljena prije početka radova rijetko ostane potpuno ista do njihovog završetka.
I sve to može proći bez novog namještaja.
Ako nakon građevinskih radova treba kupiti krevete, ormare, garnituru, stol, stolice, rasvjetu i druge stvari potrebne za potpuno opremanje, konačna investicija može otići znatno iznad početnih 30.000 KM.
Zbog toga se vlasnici stanova sve češće odlučuju renovirati prostoriju po prostoriju. Jedne godine kupatilo, druge kuhinju, zatim podove i vrata.
Jer danas više nije najveće pitanje koliko košta kupiti stan.
Za one koji već imaju stariji stan, veliko pitanje postalo je: Koliko će koštati da ga dovedu u stanje u kojem žele živjeti?
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 3298 times
- Been thanked: 5659 times
Ma nije.Duminjo wrote: 06 Sep 2025, 00:41 To crtanje izgleda najveca zamka. Ja bih se sigurno na dva mjesta zajebo i ne bi mi onda uklopilo.
Imas milion programa za crtanje, posebno unutrasnji dizajn, koji su tako jednostavni da laik moze u par sati savladat osnove
U Tuzli ima firma gdje ti izrezu, kantiraju, probuse rupe, sve, a ti platis samo drvo, odnosno ivericu.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.