Umro ratni zločinac Ratko Mladić

Aktuelnosti

Moderators: Urednik foruma, VIP

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10902 times
Been thanked: 12798 times
Status: Offline

Re: Umro ratni zločinac Ratko Mladić

Post by Krokodil Behko » 02 Sep 2026, 08:40

Nora Ibsenova wrote: 02 Sep 2026, 02:15 Nigdje oni ne zive u miru sa drugim narodnostima gdje god ih je znacajan broj sem u Srbiji. Hrvatska, BiH, Kosovo, Albanija, Crna Gora.

https://www.facebook.com/share/r/1Hh4Xrjyz9/

Nemaju nacionalni identitet.
Kad prosječnog Srbina pitaš šta mu je identitet, on se odjednom ustoboči, zagleda ti se u oči (ko da te želi začarati) pa počne vikati: "Vuk, vuk, vuk, vuk, vuk .,! "
Samo to znaju. Ostali su odmakli, jer su za cilj uzeli razvoj društva i europeizaciju.
Srbi su za cilj uzeli da ostanu takvi kakvi i jesu, negdje na sredini 19. stoljeća, sa svim pripadajućim atributima pljačkaškog plemena.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10902 times
Been thanked: 12798 times

Post by Krokodil Behko » 02 Sep 2026, 08:44

Hype produkcija prekinula je saradnju sa srbijanskom glumicom Lidijom Vukićević

Hype produkcija prekinula je saradnju sa srbijanskom glumicom nakon burnih reakcija, krivične prijave Tužilaštvu BiH i poziva na bojkot serije koju je snimala u Sarajevu, piše Raport.

Hype produkcija prekinula je saradnju sa srbijanskom glumicom Lidijom Vukićević nakon što je na Instagramu podržala objavu kojom se veliča presuđeni ratni zločinac Ratko Mladić.

Odluku je saopćio producent te direktor i vlasnik Hype produkcije Saša Mirković.

Ovakav potez uslijedio je nakon što je protiv glumice podnesena krivična prijava Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, dok se društvenim mrežama širio poziv na bojkot serije „Bos il’ Hadžija“, koju je Vukićević snimala u Sarajevu.

„Pravila su pravila“
Mirković je na Instagramu poručio da osobe koje vrijeđaju narode u zemljama u kojima posluje njegova kompanija više neće moći sarađivati s Hype produkcijom.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10604 times
Been thanked: 18151 times

Post by spacebound » 02 Sep 2026, 11:41

Bursac je uvijek odlican, ali ovih dana mu je svaka za uokvirit :ok
Nemojte ih urazumljivati, nemojte ih prevaspitavati, nemojte im objašnjavati ko je bio Ratko Mladić, šta je radio i za šta je pravosnažno osuđen. Znaju oni sve to bilje od vas. Upravo zato su došli.
...take me to Golden Gate, I will assimilate :ljiljani

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 33914 times
Been thanked: 31944 times

Post by Morgen » 02 Sep 2026, 11:51

To sa lidijom vukicevic nije novo, tako da me cudi da je uopste dobila ulogu

Naime, ima sigurno vise od deset godina ja sam se prijavila na nekom forumu, nemam pojma koji je bio, karijera mi je kratko trajala

Trazim nickname, u tom momenntu sam negde ugledala Lidiju Vukicevic i napravim sebi to kao ime a neku njenu sliku kao avatar. Odma su stizali komentari
Evo cetnikusa, uuuaaaaa

Kontam prvo da su oni siontali da sam srpkinja pa kao automatski cetnikusa, ali to je violeta iz boljeg zivota… mislila sam ja, nista posebno

Dobijem poruku od admina i fino mi covek objasnio ko je Lidija V. zapravo i da je bas bas nacionalista

Malo sam bila smotana da promenim nickname, i ne secam se vise
Ali bome reko ja zdravo zdravo
Los pocetak😂

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 24893 times
Been thanked: 22890 times
Status: Online

Post by Masamune » 02 Sep 2026, 13:01

jel ti to Ceca iz mlađih dana na avataru

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 3306 times
Been thanked: 5668 times

Post by Nora Ibsenova » 02 Sep 2026, 13:41

Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 02 Sep 2026, 13:46

spacebound wrote: 02 Sep 2026, 07:02
Nora Ibsenova wrote: 01 Sep 2026, 22:29 Urbana FGR raja

Ssd ih mirne duse mozemo zvati genocidnim narodom. Do sad se nasi upirali i propinjali da im objasne da nisu, da su to pojedinci, a oni se slomise da pokazu da jesu jer - Djenerale, hvala ti za sve!
Ok :oo
Sto kaze jedan bivsi forumas - lako je odvadit.
Ovako k'o sto je moja Morgen.
I samo tako filtrirat, pitas sta je bilo u Srebrenici i ko je za njih Mladic, u zavisnosti od odgovora je dalja komunikacija
Ja ih mirne duse svrstavam sve u isto kos, pa odvadim nakon propitivanja nekih stvari. Ne samo Srebrenica. Sta je bilo u Prijedoru, Gorazdu, Cajnicu. Sta je za tebe Turcin, sta je bila u BiH u srednjem vijeku.

Vjeruj toliko njih se krije ispred nosa godinama, zato je narod sad sokiran jer se otkrivaju. Ja sam znala tako sa "dobrim" kobajagi pocet temu, pa je sve bajno dok ne dodjemo do toga da je Bosna od vajkada bila pravoslavna, da muslimani eto nisu prodali vjeru za veceru ali su poklekli pred zajednickim nam neprijateljem, al je Bosna otkako je ima "srpska" zemlja.

Treba biti diligentan, cvrst i strog, ne da milimetra!
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 02 Sep 2026, 13:48

ironman wrote: 02 Sep 2026, 08:13 ove koji slave fasisticko crknuto krme...treba pitati jesul spremni nastavit ideju i pucat u bebu od 3 mjeseca i klat i strijeljat ..treba ih to pitat.
Slavis cetnika koji je osudjeni ratni zlocinac i egzekutor genocida...jesi li spreman sutra uzet noz i ici klat i ubijat..
Pa da stavimo tacku jednom za svagda...na tu pricu msm..
Pricas mi o zivotu i ekonomski opstajes zahvaljujuci vecem entitetu a nisi se odrekao ideje genocida nego je pauzirao haman..ja ne znam sta treba da se desi pa da ta svijest iskoraci iz hiljadugodisnje lazi..
Japanci su bili ludjaci koji su hiljadama godina vjerovali da su bolji od svih i terorisali sve u svom blizem i daljem okruzenju...ubijedjeni u svoje ludosti i kad je izgubljen ww2 oni su nastavljali...sve dok se nisu desile 2 dogadjaja u par dana..
Danas..nisam siguran da iko u Japanu ima zelju da ide klat po Kini ili napast luku Biser..
Pa jesu. :D.

Cuj treba ih pitat, ma jok, treba sacekat da dodju da nas kolju pa onda mozda stavimo tacku.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 02 Sep 2026, 14:50

Krokodil Behko wrote: 02 Sep 2026, 08:40
Nora Ibsenova wrote: 02 Sep 2026, 02:15 Nigdje oni ne zive u miru sa drugim narodnostima gdje god ih je znacajan broj sem u Srbiji. Hrvatska, BiH, Kosovo, Albanija, Crna Gora.

https://www.facebook.com/share/r/1Hh4Xrjyz9/

Kad prosječnog Srbina pitaš šta mu je identitet, on se odjednom ustoboči, zagleda ti se u oči (ko da te želi začarati) pa počne vikati: "Vuk, vuk, vuk, vuk, vuk .,! "
Samo to znaju. Ostali su odmakli, jer su za cilj uzeli razvoj društva i europeizaciju.
Srbi su za cilj uzeli da ostanu takvi kakvi i jesu, negdje na sredini 19. stoljeća, sa svim pripadajućim atributima pljačkaškog plemena.
Godinama se jos od 2. Sv poturalo bosnjacima da nemaju svoj identitet, a bosnjaci su uprkos tome sto su bili suoceni sa stoljetnim genocidom nad njima na ovim prostorima i svim naporima da se zataska istina, uspjeli opstati sa identitetom koji se ni u kom momentu i segmentu ne veze sa "ubij drugog".

Godinama trpimo bez ikakvog glasnog protivljenja da nam je Vuk formirao jezik kad je Uskufijev rjecnik dobro stariji od Vukovog.

Oni su dobijali psihoticne napade kad je ovaj uskrs neko objavio snimke iz ruske pravoslavne crkve, kako se vjernici klanjaju. Twitter je gorio o opasnim Turcima koji su i Rusima pokvarili vjeru.

Moja misao tad je bila "Svetosavci pronadjeni sokirani pravoslavnim obicajima"

Zaista im se sav identitet stvori na Savinom vidjenju pravoslavlja i mitomanskim ubijanjima. Razumljivo da to dovodi do sizofrenih cjepanja.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 61656 times
Been thanked: 11237 times

Post by ElTriconi » 02 Sep 2026, 14:57

ironman wrote: 02 Sep 2026, 08:13 ove koji slave fasisticko crknuto krme...treba pitati jesul spremni nastavit ideju i pucat u bebu od 3 mjeseca i klat i strijeljat ..treba ih to pitat.
Slavis cetnika koji je osudjeni ratni zlocinac i egzekutor genocida...jesi li spreman sutra uzet noz i ici klat i ubijat..
Pa da stavimo tacku jednom za svagda...na tu pricu msm..
Pricas mi o zivotu i ekonomski opstajes zahvaljujuci vecem entitetu a nisi se odrekao ideje genocida nego je pauzirao haman..ja ne znam sta treba da se desi pa da ta svijest iskoraci iz hiljadugodisnje lazi..
Japanci su bili ludjaci koji su hiljadama godina vjerovali da su bolji od svih i terorisali sve u svom blizem i daljem okruzenju...ubijedjeni u svoje ludosti i kad je izgubljen ww2 oni su nastavljali...sve dok se nisu desile 2 dogadjaja u par dana..
Danas..nisam siguran da iko u Japanu ima zelju da ide klat po Kini ili napast luku Biser..
Jest, pitat i ko odgovori odricno dat mu poso po nacjonalnom kljucu :D.
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 02 Sep 2026, 15:05

Nora Ibsenova wrote: 02 Sep 2026, 14:50
Krokodil Behko wrote: 02 Sep 2026, 08:40

Godinama se jos od 2. Sv poturalo bosnjacima da nemaju svoj identitet, a bosnjaci su uprkos tome sto su bili suoceni sa stoljetnim genocidom nad njima na ovim prostorima i svim naporima da se zataska istina, uspjeli opstati sa identitetom koji se ni u kom momentu i segmentu ne veze sa "ubij drugog".

Godinama trpimo bez ikakvog glasnog protivljenja da nam je Vuk formirao jezik kad je Uskufijev rjecnik dobro stariji od Vukovog.

Oni su dobijali psihoticne napade kad je ovaj uskrs neko objavio snimke iz ruske pravoslavne crkve, kako se vjernici klanjaju. Twitter je gorio o opasnim Turcima koji su i Rusima pokvarili vjeru.

Moja misao tad je bila "Svetosavci pronadjeni sokirani pravoslavnim obicajima"

Zaista im se sav identitet stvori na Savinom vidjenju pravoslavlja i mitomanskim ubijanjima. Razumljivo da to dovodi do sizofrenih cjepanja.
Sjeci me dje sam najtanji ako je prosjecan bosanski pravoslavac ikad ista procito iz svog citaba. Sta ce citat kad su im ideali starlete, lopovi, kriminalci i ratni zlocinci, pa ja.

Nedavno sam upozno covjeka koji je lezo u zatvoru jer je silovo nakve srpkinje, kad se pocne tema o njemu vidis da je izopcen iz drustva. Niko ga ne zarezuje ni truna. Normalnom covjeku taj nikad nece bit ideal nit nesto za diku 🤔

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4388 times
Been thanked: 4096 times

Post by Naseef Mushroom » 02 Sep 2026, 15:59

Nora Ibsenova wrote: 01 Sep 2026, 21:48 Fenomenalno nas je Bursać opiso, fala Spejso sto si stavila!
Fenomenalno nas je Bursać opisao u još jednoj stvari, a da nije to ni pomenuo.

Kada Bošnjak pomene da se ne planira osvetiti, da ne planira izvršiti genocid, ne planira napasti Srbiju, već samo da mu ne pada pamet na suživot i da sa ijednim Srbinom više kontaktira, a kamoli da se druži, nakon svega šta je se desilo, tada je za mnoge nacionalista u rangu onih koji pjevaju o krvavoj Drini i novoj Srebrenici.

Ali kada Srbin to isto kaže onda mu se aplaudira.

I ovo će trajati mjesec dana nakon što je krepao krmak i onda se opet vraćamo na diskusije kako nas političari zavađaju.

I sve tako dok ne krepa karadžić, pa ćemo se opet nakon jednog mjeseca vratiti na to kako nas političari zavađaju.

I tako u krug.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 02 Sep 2026, 17:47

Naseef Mushroom wrote: 02 Sep 2026, 15:59
Nora Ibsenova wrote: 01 Sep 2026, 21:48 Fenomenalno nas je Bursać opiso, fala Spejso sto si stavila!

Kada Bošnjak pomene da se ne planira osvetiti, da ne planira izvršiti genocid, ne planira napasti Srbiju, već samo da mu ne pada pamet na suživot i da sa ijednim Srbinom više kontaktira, a kamoli da se druži, nakon svega šta je se desilo, tada je za mnoge nacionalista u rangu onih koji pjevaju o krvavoj Drini i novoj Srebrenici.

I ovo će trajati mjesec dana nakon što je krepao krmak i onda se opet vraćamo na diskusije kako nas političari zavađaju.

I sve tako dok ne krepa karadžić, pa ćemo se opet nakon jednog mjeseca vratiti na to kako nas političari zavađaju.

I tako u krug.
Upravo.
Danas čitam "Nemaju pravo bošnjaci reći da je genocid ljaga srpskog naroda, iako mi priznajemo da jeste, jer to evocira aluzije na osvetu".

E to su vam ovi što naš bošnjo misli da su "fini i umjereni". Kod njih su redovno zamjene teza. Znači nećemo diskutovat o tome što trajno 30 godina negirate zločine, diskutujemo o tome imaju li bošnjaci pravo na mišljenje i stav spram te vaše negacije ili ne.

Projiciraju. Njima je samo neka osveta u glavi, ja to razumijem, 500 godina kmetovanja i ljubljenja skuta te sjebe, neminovno, ali zaputi se onda na Stambol, šta čekaš.

Isto kao i sa Izraelcima, svaka njihova optužba je priznanje.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 02 Sep 2026, 18:02

A sta ce ocekivat ako nastave istim putem? Da ih u sarajevu, tuzli i zenici docekaju ko oslobodioce 🤔

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 02 Sep 2026, 18:45

Nora Ibsenova wrote: 02 Sep 2026, 17:47
Naseef Mushroom wrote: 02 Sep 2026, 15:59

I tako u krug.
Upravo.
Danas čitam "Nemaju pravo bošnjaci reći da je genocid ljaga srpskog naroda, iako mi priznajemo da jeste, jer to evocira aluzije na osvetu".

E to su vam ovi što naš bošnjo misli da su "fini i umjereni". Kod njih su redovno zamjene teza. Znači nećemo diskutovat o tome što trajno 30 godina negirate zločine, diskutujemo o tome imaju li bošnjaci pravo na mišljenje i stav spram te vaše negacije ili ne.

Projiciraju. Njima je samo neka osveta u glavi, ja to razumijem, 500 godina kmetovanja i ljubljenja skuta te sjebe, neminovno, ali zaputi se onda na Stambol, šta čekaš.

Isto kao i sa Izraelcima, svaka njihova optužba je priznanje.
Za vrijeme svjetskog prvenstva sam pročitao članak na Klixu, znači ne komentar od nekoga, već članak od novinara, vezano kako nas je političar Kosova kritikovao jer slavimo prolaz sa sestrićem Dodika.
I onda je taj novinar po njemu opleo kako broji krvna zrnca i kako je nacionalista.

Zašto? Kupio nas neki Jovan sa porukom na Facebooku “Čestitam Bosni na prolazu”.

I onda neki pišu “Trebamo biti kao Albanci”.
To bi bilo isto kao kada bi neko ko leži 24 sata, jede čips i pije kolu i ne mrda guzicom rekao “Mogao bih i ja biti uspješan sportaš kao Edin Džeko” kome je čitav žuvot bila disciplina i zdrav život.

Daleko smo mi od Albanaca kao što je taj daleko od Edinovog načina života.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 3058 times
Been thanked: 25479 times

Post by HAVANA » 02 Sep 2026, 20:33

Nit zelim da budem albanac nit me boli qrac za nakog jovana.Zelim da zivim kako me zivot naucio a to je da postoje dobri i losi ljudi.Bosanac mrtvi.Ponosni.I na ratna desavanja sto vidjeh i prodjoh.Vecinom i obzirom na okolnosti maksimum ljudskosti ,sa par ispada koje smo mi sami sankcionisali.Imbecili odgajani u mrznji me ne zanimaju nit imam potrebe da sam dobar s nekim na zor.Ko im jebe mater.Imam svoje drage ljude i cao.Pucalo se,pucace se opet s nedragim ako bude trebalo Ali isto tako ne pusim ni pricu svi su isti,mi smo zlatni itditd Nemam problem da kazem da je caco zlocinac.Sramota me bilo njegove dzenaze.Il kad pocnu s istim vokabularom ko retardi iz rs-a.Isti qrac rade ko i onaj krezavi iz kalinovika.Citav rat sam imao dojam da bi oni najvise volili da postanemo kao oni,da im je to cilj.Mrzili su vise mog peru,vanju,marinka,igora,jana...nego sve nas.Jebase im koncepciju i oni i mi.Jebe ih to i danas.Oni bi najsretniji bili da mi to sve protjeramo i pozatvaramo.To bi bilo to,sto su i zamislili.Moglo se to jos i bolje al da ne idemo sad dublje...A evo me u hrvatskoj,skidam im kapu kako se znaju ophoditi sa gamadima i provokacijama.Znaci draza,mladic,ma samo natukni majcin sine,murija.Hop.E de sad jebo ti mater bolesnu.Mi smo picke u tome.Ona kobila cupava hoda po gradu 5 dana i sere.Jebala ti mater svoju,trebali su je protjerat isti dan.Zakonski.Ne da je prebije nakav krezavi budalas nego po clanu zakona mrssss.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 02 Sep 2026, 20:39

HAVANA wrote: 02 Sep 2026, 20:33 Nit zelim da budem albanac nit me boli qrac za nakog jovana.Zelim da zivim kako me zivot naucio a to je da postoje dobri i losi ljudi.Bosanac mrtvi.Ponosni.I na ratna desavanja sto vidjeh i prodjoh.Vecinom i obzirom na okolnosti maksimum ljudskosti ,sa par ispada koje smo mi sami sankcionisali.Imbecili odgajani u mrznji me ne zanimaju nit imam potrebe da sam dobar s nekim na zor.Ko im jebe mater.Imam svoje drage ljude i cao.Pucalo se,pucace se opet s nedragim ako bude trebalo Ali isto tako ne pusim ni pricu svi su isti,mi smo zlatni itditd Nemam problem da kazem da je caco zlocinac.Sramota me bilo njegove dzenaze.Il kad pocnu s istim vokabularom ko retardi iz rs-a.Isti qrac rade ko i onaj krezavi iz kalinovika.Citav rat sam imao dojam da bi oni najvise volili da postanemo kao oni,da im je to cilj.Mrzili su vise mog peru,vanju,marinka,igora,jana...nego sve nas.Jebase im koncepciju i oni i mi.Jebe ih to i danas.Oni bi najsretniji bili da mi to sve protjeramo i pozatvaramo.To bi bilo to,sto su i zamislili.Moglo se to jos i bolje al da ne idemo sad dublje...A evo me u hrvatskoj,skidam im kapu kako se znaju ophoditi sa gamadima i provokacijama.Znaci draza,mladic,ma samo natukni majcin sine,murija.Hop.E de sad jebo ti mater bolesnu.Mi smo picke u tome.Ona kobila cupava hoda po gradu 5 dana i sere.Jebala ti mater svoju,trebali su je protjerat isti dan.Zakonski.Ne da je prebije nakav krezavi budalas nego po clanu zakona mrssss.
Postoje tri vrste Srba:
1. Oni koji bi me klali
2. Oni koji bi navijali za ove koji bi me klali
3. Oni koji su na našoj strani i što žale svaki dan što nisu stali uz ove prve i druge 1992. kada čuju es-selamu alejkum na ulici, jer se nisu za takvu Bosnu i Hercegovinu borili.
Last edited by Naseef Mushroom on 02 Sep 2026, 20:40, edited 1 time in total.

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 3058 times
Been thanked: 25479 times

Post by HAVANA » 02 Sep 2026, 20:40

Dobro.Ti po svom vozi. :cudi
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Quds
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 5271 times
Been thanked: 2376 times

Post by Quds » 02 Sep 2026, 21:16

Naseef Mushroom wrote: 02 Sep 2026, 20:39
HAVANA wrote: 02 Sep 2026, 20:33 Nit zelim da budem albanac nit me boli qrac za nakog jovana.Zelim da zivim kako me zivot naucio a to je da postoje dobri i losi ljudi.Bosanac mrtvi.Ponosni.I na ratna desavanja sto vidjeh i prodjoh.Vecinom i obzirom na okolnosti maksimum ljudskosti ,sa par ispada koje smo mi sami sankcionisali.Imbecili odgajani u mrznji me ne zanimaju nit imam potrebe da sam dobar s nekim na zor.Ko im jebe mater.Imam svoje drage ljude i cao.Pucalo se,pucace se opet s nedragim ako bude trebalo Ali isto tako ne pusim ni pricu svi su isti,mi smo zlatni itditd Nemam problem da kazem da je caco zlocinac.Sramota me bilo njegove dzenaze.Il kad pocnu s istim vokabularom ko retardi iz rs-a.Isti qrac rade ko i onaj krezavi iz kalinovika.Citav rat sam imao dojam da bi oni najvise volili da postanemo kao oni,da im je to cilj.Mrzili su vise mog peru,vanju,marinka,igora,jana...nego sve nas.Jebase im koncepciju i oni i mi.Jebe ih to i danas.Oni bi najsretniji bili da mi to sve protjeramo i pozatvaramo.To bi bilo to,sto su i zamislili.Moglo se to jos i bolje al da ne idemo sad dublje...A evo me u hrvatskoj,skidam im kapu kako se znaju ophoditi sa gamadima i provokacijama.Znaci draza,mladic,ma samo natukni majcin sine,murija.Hop.E de sad jebo ti mater bolesnu.Mi smo picke u tome.Ona kobila cupava hoda po gradu 5 dana i sere.Jebala ti mater svoju,trebali su je protjerat isti dan.Zakonski.Ne da je prebije nakav krezavi budalas nego po clanu zakona mrssss.
Postoje tri vrste Srba:
1. Oni koji bi me klali
3. Oni koji su na našoj strani i što žale svaki dan što nisu stali uz ove prve i druge 1992. kada čuju es-selamu alejkum na ulici, jer se nisu za takvu Bosnu i Hercegovinu borili.
Žalosno je što su ti prvi i drugi većina. Ipak, malo generalizuješ tu treću grupu.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 03 Sep 2026, 08:09

Quds wrote: 02 Sep 2026, 21:16
Naseef Mushroom wrote: 02 Sep 2026, 20:39

Postoje tri vrste Srba:
1. Oni koji bi me klali
Žalosno je što su ti prvi i drugi većina. Ipak, malo generalizuješ tu treću grupu.
Misliš da generalizujem i pretjerujem?

Evo ga

Image

Igor Stojanović, Srbin, pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine, član SDP-a, rođeni Sarajlja, u Sarajevu je i prije i poslije rata, znači personifikacija tih poštenih Srba koji su manjina o kojima svi govore. Ne postoji bolji primjer.

Prije nekoliko godina, navijači Željezničara su na tribini okačili transparent sa citatom rahmetli Alije Izetbegovića sa porukom

“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

Image

Stojanović je na to reagovao kao da je pisalo “Kolji Srbina”.

“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem. Odrekli se ljudi i Stoleta iz Bora i Saše Ristića i Roćka i svih nebošnjaka koji cijeli život navijaju za Želju. Ja poznajem fin broj nebošnjaka koji navijaju za Želju. Večeras kad su Manijaci u najvažnijoj utakmici sezone pokazali šta im je prioritet… Od večeras postoje Manijaci kojima je važniji identitet, vjera i tradicija Bošnjaka, nego Srba ili Hrvata ili Bosanaca. Koji su prije Srba, Hrvata ili Bosanaca najprije Željini navijači.”.

Šta misliš, kada je Stojanović napisao emotivno i na takav način tu poruku, da bar u tom momentu nije pomislio “Kakva sam bio budala i bio u zabludi, i sa takvim se borio za građansku multinacionalni Bosnu i Hercegovinu. Rizikovao sam svoj život i pola familije mi je okrenulo leđa. Pa ako se u ovakvoj državi gleda vjersko i nacionalno, a dva naroda se uvijek vode kao Ostali i manjine u svim mjestima, ove države, pa bar sam onda mogao ostati uz svoje. Ali ako se ponovi, neću još jednom ispasti budala i dva puta ponoviti isti grešku”?

I takvi momenti se uvijek dešavaju tim poštenim Srbima, kada čuju selame, iftare na otvorenom koji nisu bili prije rata, razni bošnjačko-turski folklori i slogani “bitno je biti Bošnjak”.

Post Reply

Return to “Vijesti”