Žalbe i sugestije

Obavjestenja o promjenama na forumu, prijedlozi, kritike, pravila.

Moderators: Krokodil Behko, Urednik foruma

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: Žalbe i sugestije

Post by Nole » 07 Dec 2015, 15:01

Čarobni wrote:
Bijeli badem wrote:
Čarobni wrote: Nije u pitanju samo broj žiro računa, neko ipak kaže mnogo toga na forumu, stvari kojima se ne može baviti u stvarnom životu, to je jedan od razloga što veliki broj nas ovdje nosi maske.

Maske imaju svoju funkciju.

Ne razmišljam tako jer nemam problem ni upoznati forumaše i forumašice i lično, o tome sam govorila...mada poštujem i kad neko drži masku ili kacigu na glavi. :)
Na forumima postoje osobe koje nisu baš dobronamjerne, osobe koje su spremne uzeti tvoj identitet, ili identitet nekog tebi bliskog, i pod istim djelovati na drugom forumu, pred ljudima koje ćeš sutra možda sresti na ulici, e to je već malo nezgodno.
već malo teže jer ko tebe zna moraš i ti njega poznavati pa će se brzo otkriti prevara. Ne može se neko predstaviti kao npr Komunist, moj drug iz Ljubljane jer na prvo pitanje će se zbuniti.
pokušaću ga dovesti ovde opičen lik, a prva mu žena iz Bosne, bivši tast hoće da ga bije :plavi

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 07 Dec 2015, 15:07

Bijeli badem wrote:
Čarobni wrote:
Bijeli badem wrote:
Čarobni wrote: Nije u pitanju samo broj žiro računa, neko ipak kaže mnogo toga na forumu, stvari kojima se ne može baviti u stvarnom životu, to je jedan od razloga što veliki broj nas ovdje nosi maske.

Maske imaju svoju funkciju.

Ne razmišljam tako jer nemam problem ni upoznati forumaše i forumašice i lično, o tome sam govorila...mada poštujem i kad neko drži masku ili kacigu na glavi. :)
Na forumima postoje osobe koje nisu baš dobronamjerne, osobe koje su spremne uzeti tvoj identitet, ili identitet nekog tebi bliskog, i pod istim djelovati na drugom forumu, pred ljudima koje ćeš sutra možda sresti na ulici, e to je već malo nezgodno.

Zar to nije i u RL isto. Rizik uvijek postoji. Ali mislim da je do osoba i otvorenosti..nekako nemam namjeru da paranoično razmišljam hoće li neko ukrasti moj identitet na forumu i zloupotrijebiti na nekom drugom...stvarno.
ako te znaju na tom drugom provaliće ga za sekund...a ako te ne znaju baš te briga što će neko imati nick bijeli badem ;)

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 13 times

Post by Čarobni » 07 Dec 2015, 15:10

ZMAJ wrote:
Čarobni wrote: Na forumima postoje osobe koje nisu baš dobronamjerne, osobe koje su spremne uzeti tvoj identitet, ili identitet nekog tebi bliskog, i pod istim djelovati na drugom forumu, pred ljudima koje ćeš sutra možda sresti na ulici, e to je već malo nezgodno.
već malo teže jer ko tebe zna moraš i ti njega poznavati pa će se brzo otkriti prevara. Ne može se neko predstaviti kao npr Komunist, moj drug iz Ljubljane jer na prvo pitanje će se zbuniti.
pokušaću ga dovesti ovde opičen lik, a prva mu žena iz Bosne, bivši tast hoće da ga bije :plavi
Fali nam takvih. :oo
Bijeli badem wrote:
Čarobni wrote:

Zar to nije i u RL isto. Rizik uvijek postoji. Ali mislim da je do osoba i otvorenosti..nekako nemam namjeru da paranoično razmišljam hoće li neko ukrasti moj identitet na forumu i zloupotrijebiti na nekom drugom...stvarno.
Ti možda i nemaš jaku potrebu čuvati svoj identitet, ali neko, ko piše drugačije(da ne kažem opasnije), zna o čemu se radi.

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by SPINERKA » 07 Dec 2015, 15:10

:hm

zmaje --radish li sta ;)
Image

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 07 Dec 2015, 15:11

Bijeli badem wrote:
ZMAJ wrote: ako te znaju na tom drugom provaliće ga za sekund...a ako te ne znaju baš te briga što će neko imati nick bijeli badem ;)

Mislim da Čarobni nije mislio na nick..već ko je iza nicka Zmaju :)
to i pišem ako ja odem na drugi forum gde te znaju pod tvojim nickom za sekund će skontasti da to nisi ti, a ako te ne znaju briga te ko se krije iza

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 07 Dec 2015, 15:13

SPINERKA wrote::hm

zmaje --radish li sta ;)
u firmi sam, pogon radi, a ja čekam kombi sa sirovinom treba da stigne pa ne smem da mrdam odavde...ok i ložim vatru, grejemo se zdrva :D.

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 07 Dec 2015, 15:24

ZMAJ wrote:

zmaje --radish li sta ;)
u firmi sam, pogon radi, a ja čekam kombi sa sirovinom treba da stigne pa ne smem da mrdam odavde...ok i ložim vatru, grejemo se zdrva :D.
.. :D. pogon--radi-----da se primjetiti
Image

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 07 Dec 2015, 15:27

SPINERKA wrote:
ZMAJ wrote:

zmaje --radish li sta ;)
.. :D. pogon--radi-----da se primjetiti
proizvodnja ne sme da stane, jedino šro ću predveče nositi gotove proizvode jer ne smem mrdati čekajući onog ludaka sa kombijem i rolnama..

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 07 Dec 2015, 15:31

:plavi
MISLIM DA SAM TOG TVOG LUDAKA -VIDJELA NA DRUGOM CHATU --zauzet je :D. a ti cekaj po toj zimi
Image

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 07 Dec 2015, 15:39

SPINERKA wrote::plavi
MISLIM DA SAM TOG TVOG LUDAKA -VIDJELA NA DRUGOM CHATU --zauzet je :D. a ti cekaj po toj zimi
grejemo firmu i to pećkom bubnjarom al vranjanski patent, prolazi velika cev kroz nju i ventilator tera topao vazduh u prostoriju , kao ta peć :D

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 07 Dec 2015, 15:46

ZMAJ wrote:
grejemo firmu i to pećkom bubnjarom al vranjanski patent, prolazi velika cev kroz nju i ventilator tera topao vazduh u prostoriju , kao ta peć :D
:sok
jel ovo stvarnost -danasnje vrijeme ili

idem se -ustinuti :D.
Image

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 07 Dec 2015, 15:56

SPINERKA wrote:
ZMAJ wrote:
:sok
jel ovo stvarnost -danasnje vrijeme ili

idem se -ustinuti :D.
slikao sam je kad dođe mala šaljem joj na viber da postavi slike...firma mi je u delu grada koji se zove kineska četvrt , samo struju imamo. Za vodu smo kopali bunar i hidropak a kanalizacija je u septičku jamu. 110kvadrata plaćamo oko 180 evra jeer smo jako blizu centra grada. Iza limanskog parka tik uz Dunav. Na šta da se grejemo nego na drva. Pola firmi i nema grejanje ovde, uglavmnom majstori i zanatske radnje a mi peć iz Vranja platio je 70evra jer je posebna nije obična bubnjara i toplo nam u firmi.

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 07 Dec 2015, 16:00

:plavi

@zmaje

:D. koja je to drzava . gdje ti zivis?
Image

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 07 Dec 2015, 16:06

Ideja wrote:
greeneyes wrote:Trebaš ti njega za solufe potegnuti pa dovesti ovdje, nećeš ga drugačije dozvati. Ljenčuga jedna, da bi l' jedna. :123
ma haman na nulu ošišan pa džaba, jedino za uši da probam... a ko da vidim samo bi se cerkao na moje pokušaje :123

@Biba
primijetila sam da puno informacija otkrivaš o sebi na forumu da te insan haman može locirati u metar -dva , kakav google maps to i ne treba. Ne znam koliko imaš iskustva na netu ali bolje ti je da budeš opreznija, mnoge stvari tj stranice su uvezane i lako se zbbroji dva i dva. Ne vjerujem da je neko od administratora ili moderatora iskoristio bilo šta što zna o tebi i prenosio dalje. Moj savjet: Čuvaj se sama malo bolje
Draga idejo, prije nego što meni ili nekome drugome uputiš takav blesav savjet - de ipak barem pročitaj što sam napisala ili pokušaj razumjeti napisano.
Niisam ja izjavila da su procurile informacije o meni. O meni ništa nije loše napisano. Naprotiv, o meni je napisano sve najbolje.
Ne znam kako možeš izvoditi takve zaključke ni iz čega. Nemam se ja čega bojati.
Ne znam je li istina ono što mi je napisano ali napisano je nešto vrlo ružno. O kome je napisano? Nisam toliko površna i pokvarena da to prepričavam niti izdajem javno na forumu.
Žalosna sam samo ako je istina ono što sam pročitala.
Nikoga neću imenovati. Svakome njegov karakter, a neću se izjašnjavati što ja mislim. Ne želim nikome suditi.

Polako idejo..Tebe mjesecima nije bilo ovdje. Kako je moguće da ti znaš što sam ja sve o sebi napisala. Nemoj mi majke ti reći da sam ti eto bila baš ja tako zanimljiva pa si pročitala 10 000 mojih postova. Pričaj ti to nekome drugome...to ti nije čak ni priča za malu djecu i ne izvrći šta sam napisala. Ako ne razumiješ, onda nemoj dijeliti savjete.

Zboga upravo takvih izvrtanja mojih riječi mi vas je pun k...

Ono što Zmaj kaže o poslovnom mailu....ne bojim se ja šefa. Pokušala sam se bila ulogirati drugim mailom ali nije išlo.
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 07 Dec 2015, 16:09

i to su zalbe!

ne moye covjek razborito pisat ako su mu hladni prsti...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 07 Dec 2015, 16:19

@zmaje

:D. koja je to drzava . gdje ti zivis?
http://autokartamapa.com/mapa-novi-sad-srbija-3194360

ukucaj mapa grada novog sada i bulevar despota stefana videćeš da piše kineska četvrt kad je može imati new york zašto nebi i novi sad :ble
Last edited by Nole on 07 Dec 2015, 16:21, edited 1 time in total.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 07 Dec 2015, 16:23

Bijeli badem wrote:
ZMAJ wrote: grejemo firmu i to pećkom bubnjarom al vranjanski patent, prolazi velika cev kroz nju i ventilator tera topao vazduh u prostoriju , kao ta peć :D

Ma daj bolan Zmaju..ovdje sub žalbe i sugestije vezane za forum a ne za tvoje loše grijanje :plavi
čuj loše ljudi dolaze slikaju pećku i uzimaju patent videćete je kad mala dođe :ble :ooo

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 07 Dec 2015, 17:00

Salahuddin wrote:
Biba wrote:
Ideja wrote:
greeneyes wrote:Trebaš ti njega za solufe potegnuti pa dovesti ovdje, nećeš ga drugačije dozvati. Ljenčuga jedna, da bi l' jedna. :123
ma haman na nulu ošišan pa džaba, jedino za uši da probam... a ko da vidim samo bi se cerkao na moje pokušaje :123

@Biba
primijetila sam da puno informacija otkrivaš o sebi na forumu da te insan haman može locirati u metar -dva , kakav google maps to i ne treba. Ne znam koliko imaš iskustva na netu ali bolje ti je da budeš opreznija, mnoge stvari tj stranice su uvezane i lako se zbbroji dva i dva. Ne vjerujem da je neko od administratora ili moderatora iskoristio bilo šta što zna o tebi i prenosio dalje. Moj savjet: Čuvaj se sama malo bolje
Draga idejo, prije nego što meni ili nekome drugome uputiš takav blesav savjet - de ipak barem pročitaj što sam napisala ili pokušaj razumjeti napisano.
Niisam ja izjavila da su procurile informacije o meni. O meni ništa nije loše napisano. Naprotiv, o meni je napisano sve najbolje.
Ne znam kako možeš izvoditi takve zaključke ni iz čega. Nemam se ja čega bojati.
Ne znam je li istina ono što mi je napisano ali napisano je nešto vrlo ružno. O kome je napisano? Nisam toliko površna i pokvarena da to prepričavam niti izdajem javno na forumu.
Žalosna sam samo ako je istina ono što sam pročitala.
Nikoga neću imenovati. Svakome njegov karakter, a neću se izjašnjavati što ja mislim. Ne želim nikome suditi.

Polako idejo..Tebe mjesecima nije bilo ovdje. Kako je moguće da ti znaš što sam ja sve o sebi napisala. Nemoj mi majke ti reći da sam ti eto bila baš ja tako zanimljiva pa si pročitala 10 000 mojih postova. Pričaj ti to nekome drugome...to ti nije čak ni priča za malu djecu i ne izvrći šta sam napisala. Ako ne razumiješ, onda nemoj dijeliti savjete.

Zboga upravo takvih izvrtanja mojih riječi mi vas je pun k...

Ono što Zmaj kaže o poslovnom mailu....ne bojim se ja šefa. Pokušala sam se bila ulogirati drugim mailom ali nije išlo.
Samo Biba, pazi se i onih sto ti nesto kazu pa onda "nemoj nikome govoriti". Ako mi vec nesto kazes uz tu opasku, kako da znam je li istina. Mislim, ne znam ni o cemu se radi ali uvijek je tako. Vise gledaj ko ti govori nego sta ti govori. Mislim da to znas i bez mene ali malo pokusaj da kriticki pokusas razmisliti o tome sto si cula, ma o kome se radilo. Mozda te neko slagao. Nekada te bas iznenade neki ljudi.
tako je salahudine, nije bitno sta kaze vec ko kaze...

biba aj prkeini tim tvojim zavjerama ili fino direktno u lice... sta tu koji moj kur.ac - piskicu necu piskiti...

ne drobi puno no konkretno iznesi sta ti to oces rec ...

DIREKTNO ili ne drobi
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 39905 times
Been thanked: 25936 times

Post by Rum » 07 Dec 2015, 17:06

Tema zakljucana do daljneg Rum
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 01 May 2016, 14:40

može li se ikako napraviti ova notifikacija na forumu??
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Locked

Return to “Obavjestenja”