tuzlak1212 wrote: 03 Sep 2026, 17:27
ja bih rekao su celebritiji nikad jaci, jer danas ne moras ni imati dobre pjesme da rasprodas koncerte na 3 kontinenta
to je znak da ljudi ne dolaze zbog umjetnosti nego zbog osobe koja nastupa
Nisu više jaki u onom smislu kao kada u 80-im i 90-im Michael Jackson snimi reklamu za Pepsi i 80% zapadnog svijeta kupi Pepsi zbog toga.
Vidjeli smo i u politici kada su neke političke stranke izgubile iako su imali poznate ličnosti na skupu koji su govorili da treba glasati za njih, jer je to vrijeme prošlo.
Društvo je ionako postalo cinično i sarkastično. Još prije 20 godina si mogao motivisati narod da glasaju za nekoga.
Prije je bilo “Ako čak Eminem kaže da moram glasati za tog političara, to ću uraditi jer ipak je to Eminem i ja sam njegov najveći fan”.
Danas je “Najsmješnije mi je kada milioneri u velikim vilama koji su davno izgubili dodir sa običnim narodom govori meni kao radničkoj klasi za koga da glasam, kao da razumije moje muke”.
Uz to dolaze algoritmi o kojima sam pisao na drugoj temi gdje neće više nikada biti neka univerzalna poznata ličnost kao što su bili Michael Jackson, Madonna, Mike Tyson, Mel Gibson ili John Wayne.
Prije bi žene masovno kupovale časopise jer je Nicole Kidman u elegantnom izdanju na naslovnici, i onda je taj časopis 2 sedmice na njihovom stolu koji ih svaki dan podsjeća kako je Nicole elegantna. Danas pročitaš tu vijest na nekom portalu i 2 sekunde kasnije klikneš na drugi članak.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.