Umro ratni zločinac Ratko Mladić

Aktuelnosti

Moderators: Urednik foruma, VIP

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4408 times
Been thanked: 4116 times
Status: Offline

Re: Umro ratni zločinac Ratko Mladić

Post by Naseef Mushroom » 03 Sep 2026, 16:04

uvijek_kontra wrote: 03 Sep 2026, 11:10 Ne treba davati vise paznje nego sto je potrebno.

Covjek je pravosnazno osudjen za ratne zlocine i zlocine protiv covjecnosti i ne vidim potrebu da se njegovom smrcu pravi dodatni medijski spektakl ili da mu se na bilo koji nacin daje prostor koji nikako nije zasluzio.

ALI to ne znaci da treba zaboraviti zrtve ili ono sto se dogodilo, upravo suprotno. Paznju treba usmjeriti na zrtve, njihove porodice, cinjenice i ocuvanje sjecanja na ono sto se dogodilo. Davanje previse prostora monstrumu samo dodatno potencira njega kao licnost, umjesto da fokus ostane tamo gdje treba biti, a to je na zrtvama i odgovornosti za pocinjene zlocine.

Previse i dovoljno prostora je zauzeo svojim zlocinima.

Izvinjavam se unaprijed ako neko misli da nije moje da pisem o tome i sl., postujem.
Pa i Hitlera pominju i nakon 80 godina.

Koliko god se treba govoriti o žrtvama, toliko i o zločincima i trebaju svi jednako da zauzimaju medijski prostor.
Jer ako se govori samo o žrtvama onda će pasti u drugi plan ko je bio zločinac.
Žrtve, zločini, zločinac, ideologija, sve se to treba istovremeno pominjati.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10606 times
Been thanked: 18168 times

Post by spacebound » 03 Sep 2026, 16:05

ironman wrote: 03 Sep 2026, 13:48 pogledo sam ...sto rece Lejzer ovo i nije za nas da vidimo mi smo ovo prozivjeli i prezivjeli..ovo treba da gledaju oni koji su indoktrinirani od strane sanu-a ..ubijedjeni da su oni zrtva i da onda posto su oni zrtva da je sve sto rade samoodbrana..
Da ne krenem prostacit stacu ovdje..
Ma jok, znaju svi sve, zato se zahvaljuju i zato ga slave. Ne jer ne znaju vec jer ZNAJU
...take me to Golden Gate, I will assimilate :ljiljani

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 3318 times
Been thanked: 5701 times

Post by Nora Ibsenova » 03 Sep 2026, 16:16

Masamune wrote: 03 Sep 2026, 14:44 jah... bratstvo i jedinstvo, cool, svi složni, sve zastave se prikazuju i slično, a onda odjednom iz usta takvih izađe da je bio građanski rat... jer et ubijali smo se međusobno jer smo budale

napenaliti i nabiti nogom
Kad god se u kontekstu BiH priča o bratstvu i jedinstvu znaj da je ono na uštrb bošnjaka.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 24988 times
Been thanked: 22968 times
Status: Online

Post by Masamune » 03 Sep 2026, 16:41

Nora Ibsenova wrote: 03 Sep 2026, 16:16
Masamune wrote: 03 Sep 2026, 14:44 jah... bratstvo i jedinstvo, cool, svi složni, sve zastave se prikazuju i slično, a onda odjednom iz usta takvih izađe da je bio građanski rat... jer et ubijali smo se međusobno jer smo budale

napenaliti i nabiti nogom
Kad god se u kontekstu BiH priča o bratstvu i jedinstvu znaj da je ono na uštrb bošnjaka.
Vjerovatno jeste u većini slučajeva, ali nije baš uvijek. To da nije baš uvijek se uglavnom odnosi na naša vlastita iskustva i sredinu u kojoj živiš, ali samo to i ništa više od toga.

A da ti sad držiš govor o tome nekome iz Bratunca, Srebrenice, Zvornika, Bijeljine, Višegrada, Kozluka, Karakaja itd... to je licemjerje na kvadrat. Bolna realnost sa kojom ti ljudi žive je jednostavno nemjerljiva pogotov kad se tragedije pokušavaju svrstavati u neke statističke prosjeke. Iskustvo samog mene i moje porodice koji smo uglavnom svo vrijeme bili u Tuzli se ne može mjeriti sa tim iskustvima. Ja često i sa mnogim drugim Tuzlacima znam ući u konflikt zbog toga kad neki počnu pametovati kako smo i mi osjetili rat, a onda ti isti pljuju Podrinjce koji su masovno naselili Tuzlu. Najgora sorta Tuzlaka na koju se može naletiti. Vjerujem da takvih ima i u Sarajevu bez obzira na opsadu grada.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1469 times
Been thanked: 4926 times

Post by Laser » 03 Sep 2026, 16:57

[media]Check out crotik78e's video! #TikTok This post is shared via TikTok Lite. Download TikTok Lite to enjoy more posts: https://www.tiktok.com/tiktoklite [/media]

Kakva sorta jbt.

Sami sebe lažu.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 03 Sep 2026, 16:58

Masamune wrote: 03 Sep 2026, 16:41

Vjerovatno jeste u većini slučajeva, ali nije baš uvijek. To da nije baš uvijek se uglavnom odnosi na naša vlastita iskustva i sredinu u kojoj živiš, ali samo to i ništa više od toga.

A da ti sad držiš govor o tome nekome iz Bratunca, Srebrenice, Zvornika, Bijeljine, Višegrada, Kozluka, Karakaja itd... to je licemjerje na kvadrat. Bolna realnost sa kojom ti ljudi žive je jednostavno nemjerljiva pogotov kad se tragedije pokušavaju svrstavati u neke statističke prosjeke. Iskustvo samog mene i moje porodice koji smo uglavnom svo vrijeme bili u Tuzli se ne može mjeriti sa tim iskustvima. Ja često i sa mnogim drugim Tuzlacima znam ući u konflikt zbog toga kad neki počnu pametovati kako smo i mi osjetili rat, a onda ti isti pljuju Podrinjce koji su masovno naselili Tuzlu. Najgora sorta Tuzlaka na koju se može naletiti. Vjerujem da takvih ima i u Sarajevu bez obzira na opsadu grada.
To je to.
I opet, ma koliko mi pogane bile te izjave (a ne govori se tako samo u Tuzli) opet mi je drago da i ti ljudi i njihove porodice nisu prošli horor kao Srebreničani pa ne znaju drugačije.

Problem nastaje kada se to pokušava progurati kao nešto što trebamo ponavljati kolektivno
“Prošao rat, ne treba se više gledati unazad, sve ostalo je zavađanje naroda od političara, treba prestati živjeti u prošlosti”, a ti ljudi žive tu prošlost svaki dan u 2026. godini.
Mi da ne uključimo TV i ne uđemo na internet ne bi ni znali da su se nedavno pjevale pjesme o krvavoj Drini i da su bili skupovi za sratka, a ti ljudi to čuju u svojoj kući kada napolju urlaju.

I to je još Banja Luka, kako je tek onda ljudima koji žive u manjim ruralnim mjestima?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 15149 times
Been thanked: 26141 times

Post by Fuddo » 03 Sep 2026, 17:53

Ja ne znam sta ovi ludaci trebaju jos napraviti pa da onaj kilavi pederski zapad rekne, dosta je?
Eno im na svu ovu zlikovacku halabuku uhapisli likove koji su dronovima pokusali opaliti aerodrom u Njemackoj.
Oni se nece proci dok nesto bas veliko ne naprave.
Dozvolite da se obratimo

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 3318 times
Been thanked: 5701 times

Post by Nora Ibsenova » 03 Sep 2026, 18:08

Naravno, puno ih je Sarajevo.
Sarajevo, koje je zaboravilo da je u Gornjem Podrinju i u toku 2. Sv rata izvrsen genocid nad bosnjacima.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

baton
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 477 times
Been thanked: 1104 times

Post by baton » 03 Sep 2026, 18:53

Ma ne treba miješati teme...Srebrenica i ovaj zločinac.
Ali nepravda ili zakon donesen u vezi boraca iz zadnjeg rata ako nije dobar..tj isti za sve onda ne treba poštivati taj zakon...borci,izbjeglice,ranjeni,porodice poginulih oštećeni su tako što benefite dobijaju ljudi koji to ne zaslužuju.nije zakon dovoljno jasan i isti za sve...
Nego ovaj zločinac biće sahranjen uz sve državne počasti u Srbiji..tako isto i ono dijete koje pobi u Srbiji 10 djece može biti velićan od bolesnika u mozak...Zločinac Mladić je kriv i osudjen za hiljade ubijenih civila i opet ga glorifikuju...to su bolesni mozgovi.
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.

Quds
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 5387 times
Been thanked: 2419 times

Post by Quds » 03 Sep 2026, 22:50

Nora Ibsenova wrote: 03 Sep 2026, 14:28
Quds wrote: 03 Sep 2026, 08:17 Dobro Nazife. Ni taj primjer ti nije baš najbolji, jer, uzeo si i da da oni što nije rekao ti kažeš ta njega. Neka, eto, ne valja nijedan.

Ali ovdje pričamo o jednom od najgorih, koji nam je nanio veliko zlo, ako ne i najgorem.od svih njih.
:D.

Ovaj lik s okicama je citav ig profil zasnovao na prici o bratstvu i jedinstvu. Evo ti sazetak njegovog bratstva i jedinstva zadnjih dana.

PROBUDITE SE POBOGU VISE
Kakvo bratstvo i jedinstvo i kurac... Prestao vjerovati u to 92. I, koliko god mi pojedinaca nađemo, koji su pričali jedno, kasnije se ispostavilo da su gnjide, ne treba da iznenađuje, obzirom da ni to nije ništa novo. Ja cijelo vrijeme samo želim da kažem, da nema šanse da možemo ama baš sve i jednoga da uvrstimo tu. Nikoga ne želim da ubijedim u to, niti mene može ko ubijediti u nešto drugo. Jednostavno razmjenjujemo mišljenja.

Oprez, spremnost na bilo šta. Ne dopustiti da nas ponovo zateknu sa gaćama na koljenima, ni jedni ni drugi. To je sve.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 04 Sep 2026, 06:51

Quds wrote: 03 Sep 2026, 22:50
Nora Ibsenova wrote: 03 Sep 2026, 14:28

:D.

Ovaj lik s okicama je citav ig profil zasnovao na prici o bratstvu i jedinstvu. Evo ti sazetak njegovog bratstva i jedinstva zadnjih dana.

PROBUDITE SE POBOGU VISE
Kakvo bratstvo i jedinstvo i kurac... Prestao vjerovati u to 92. I, koliko god mi pojedinaca nađemo, koji su pričali jedno, kasnije se ispostavilo da su gnjide, ne treba da iznenađuje, obzirom da ni to nije ništa novo. Ja cijelo vrijeme samo želim da kažem, da nema šanse da možemo ama baš sve i jednoga da uvrstimo tu. Nikoga ne želim da ubijedim u to, niti mene može ko ubijediti u nešto drugo. Jednostavno razmjenjujemo mišljenja.

Oprez, spremnost na bilo šta. Ne dopustiti da nas ponovo zateknu sa gaćama na koljenima, ni jedni ni drugi. To je sve.
Ali čekaj, to totalno demantuje prijašnje postove gdje se nisi sa mnom složio.
Još gore, ti si se u sopstvenom postu koji sam sada upravo citirao demantovao.

Pišeš da nema šanse da možemo ama baš sve i jednoga da uvrstimo tu, a u isto vrijeme pišeš da koliko god mi pojedinaca nađemo koji su pričali jedno, kasnije se ispostavilo da su gnjide.

Pa kako se to slaže jedno sa drugim? :cudi

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 24988 times
Been thanked: 22968 times

Post by Masamune » 04 Sep 2026, 07:09

Vjerovatno se držao ličnih iskustava više nego tuđih, a može biti da ga nisi razumio najbolje.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 29910 times
Been thanked: 31435 times

Post by ironman » 04 Sep 2026, 07:15

dream of spring...

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 04 Sep 2026, 07:19

Masamune wrote: 04 Sep 2026, 07:09 Vjerovatno se držao ličnih iskustava više nego tuđih, a može biti da ga nisi razumio najbolje.
Evo čitam 5 puta taj post, da utvrdim da nije do mene, da sam ja pogrešno shvatio.
Kao da dvije osobe koje se ne slažu koriste isti račun.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10915 times
Been thanked: 12807 times

Post by Krokodil Behko » 04 Sep 2026, 08:27

Nora Ibsenova wrote: 03 Sep 2026, 18:08

Sarajevo, koje je zaboravilo da je u Gornjem Podrinju i u toku 2. Sv rata izvrsen genocid nad bosnjacima.

Ima, sviđela mi se jedna Srpkinja.
Šta da radim, jesam li izdajnik?

Quds
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 5387 times
Been thanked: 2419 times

Post by Quds » 04 Sep 2026, 08:53

Naseef Mushroom wrote: 04 Sep 2026, 06:51
Quds wrote: 03 Sep 2026, 22:50

Ali čekaj, to totalno demantuje prijašnje postove gdje se nisi sa mnom složio.
Još gore, ti si se u sopstvenom postu koji sam sada upravo citirao demantovao.

Pišeš da nema šanse da možemo ama baš sve i jednoga da uvrstimo tu, a u isto vrijeme pišeš da koliko god mi pojedinaca nađemo koji su pričali jedno, kasnije se ispostavilo da su gnjide.

Pa kako se to slaže jedno sa drugim? :cudi
Kada sam rekao ''koliko god mi pojedinaca nađemo'', mislio sam na vas koji ste ih nalazili, a uključio sam tu i sebe (iako ja nisam to radio), jer, mogao bih i ja naći sve te za koje znamo, je li... ali, na kraju, opet su to pojedinci. Moj najbolji prijatelj je Srbin iz Srbije, koji otvoreno dijeli stavove bliže tvojim nego mojima, kada se radi o agresiji na BiH. Koliko god mi ovdje primjera naveli, ne možeš me ubijediti, da ću jednoga dana ''skontati'' i za njega.

Nećeš kod mene naći da demantujem sebe, prosto zato što sam dosljedan. Mislim da si i ti, ali, previše analiziraš nekad i dođeš do ovakvog zaključka.

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 33965 times
Been thanked: 31997 times

Post by Morgen » 04 Sep 2026, 09:16

Na lestvici zla on je skroz gore. Demon. To mu se videlo i na faci.
Niti trunke ljudskosti. Niti ono najmanje sto postoji na svetu. Niti milijardu posle nule sa zarezom.
Cerka mu se ubila zbog njega, jer je monstrum,
A on je rekao da zeli da ga sahrane pored nje.
I posle smrti je ponizava.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 61752 times
Been thanked: 11254 times

Post by ElTriconi » 04 Sep 2026, 13:20

Morgen wrote: 04 Sep 2026, 09:16 Na lestvici zla on je skroz gore. Demon. To mu se videlo i na faci.
Niti trunke ljudskosti. Niti ono najmanje sto postoji na svetu. Niti milijardu posle nule sa zarezom.
Covjek kategoricno krsio pravila ratovanja, radio u inat svakoj konvenciji. Sta mislis moze li takav covjek biti porodicni covjek, da porodica nema problema, da im ne uvodi disciplinu i tako to 🤔

Kakav bi to bio komsija, sutra bi ti ogradu do ulaznih vrata natjero, da ista kazes bilo bi marisane. Znaci covjek moze biti ili dobar ili los, nema tu izmedju. Bilo kakvo razvodnjavanje pravila, propisa i konvencija te automatski svrstava u kos zlih 🤔
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 33965 times
Been thanked: 31997 times

Post by Morgen » 04 Sep 2026, 13:27

ElTriconi wrote: 04 Sep 2026, 13:20
Morgen wrote: 04 Sep 2026, 09:16 Na lestvici zla on je skroz gore. Demon. To mu se videlo i na faci.
Covjek kategoricno krsio pravila ratovanja, radio u inat svakoj konvenciji. Sta mislis moze li takav covjek biti porodicni covjek, da porodica nema problema, da im ne uvodi disciplinu i tako to 🤔

Kakav bi to bio komsija, sutra bi ti ogradu do ulaznih vrata natjero, da ista kazes bilo bi marisane. Znaci covjek moze biti ili dobar ili los, nema tu izmedju. Bilo kakvo razvodnjavanje pravila, propisa i konvencija te automatski svrstava u kos zlih 🤔
Ja često razmišljam tako o ljudima, šta im se desi u životu pa da budu tako zli, ili je to urođeno?? Isto tako, kako mogu mirno da spavaju?

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1469 times
Been thanked: 4926 times

Post by Laser » 04 Sep 2026, 13:54

Krokodil Behko wrote: 04 Sep 2026, 08:27
Nora Ibsenova wrote: 03 Sep 2026, 18:08

Ima, sviđela mi se jedna Srpkinja.
Šta da radim, jesam li izdajnik?
Ako je sisata onda nisi, ako nije onda si izdajnik.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.

Post Reply

Return to “Vijesti”