Umro ratni zločinac Ratko Mladić

Aktuelnosti

Moderators: Urednik foruma, VIP

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 61630 times
Been thanked: 11234 times
Status: Offline

Re: Umro ratni zločinac Ratko Mladić

Post by ElTriconi » 04 Sep 2026, 23:31

Krokodil Behko wrote: 04 Sep 2026, 23:29
Mislim da oni srbi sto ga mrze 99% ga mrzi zbog slabih rezultata na terenu 🤔
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10893 times
Been thanked: 12789 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 04 Sep 2026, 23:44

Evo, troje je protiv

Image

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14917 times
Been thanked: 10458 times

Post by Julia-Klara » 04 Sep 2026, 23:51

Quds wrote: 03 Sep 2026, 22:50
Nora Ibsenova wrote: 03 Sep 2026, 14:28

:D.

Ovaj lik s okicama je citav ig profil zasnovao na prici o bratstvu i jedinstvu. Evo ti sazetak njegovog bratstva i jedinstva zadnjih dana.

PROBUDITE SE POBOGU VISE
Kakvo bratstvo i jedinstvo i kurac... Prestao vjerovati u to 92. I, koliko god mi pojedinaca nađemo, koji su pričali jedno, kasnije se ispostavilo da su gnjide, ne treba da iznenađuje, obzirom da ni to nije ništa novo. Ja cijelo vrijeme samo želim da kažem, da nema šanse da možemo ama baš sve i jednoga da uvrstimo tu. Nikoga ne želim da ubijedim u to, niti mene može ko ubijediti u nešto drugo. Jednostavno razmjenjujemo mišljenja.

Oprez, spremnost na bilo šta. Ne dopustiti da nas ponovo zateknu sa gaćama na koljenima, ni jedni ni drugi. To je sve.
:ruke

Ne komentiram, Ne lijepim slike. Drustvene mreze nisu mjesto za ikakvu reakciju, pogotovo ne ispod noviskih clanaka, gdje te/me svaki papak moze prozvati i vrijedjati iz banalnog razloga.

Znam sta je bilo. Znam ko je i sta je.
I vidim ko ga zali, dize u zvijezde, place za njim...
Vidim. I pamtim.
I razdvajam zito od kukolja.
:novine
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 04 Sep 2026, 23:52

Julia-Klara wrote: 04 Sep 2026, 23:51

Kakvo bratstvo i jedinstvo i kurac... Prestao vjerovati u to 92. I, koliko god mi pojedinaca nađemo, koji su pričali jedno, kasnije se ispostavilo da su gnjide, ne treba da iznenađuje, obzirom da ni to nije ništa novo. Ja cijelo vrijeme samo želim da kažem, da nema šanse da možemo ama baš sve i jednoga da uvrstimo tu. Nikoga ne želim da ubijedim u to, niti mene može ko ubijediti u nešto drugo. Jednostavno razmjenjujemo mišljenja.

Oprez, spremnost na bilo šta. Ne dopustiti da nas ponovo zateknu sa gaćama na koljenima, ni jedni ni drugi. To je sve.
:ruke

Ne komentiram, Ne lijepim slike. Drustvene mreze nisu mjesto za ikakvu reakciju, pogotovo ne ispod noviskih clanaka, gdje te/me svaki papak moze prozvati i vrijedjati iz banalnog razloga.

Znam sta je bilo. Znam ko je i sta je.
I vidim ko ga zali, dize u zvijezde, place za njim...
Vidim. I pamtim.
I razdvajam zito od kukolja.
:kafa

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 04 Sep 2026, 23:52

Sta li sam ja gore uradila :lupa
I forumat zaboravila :lupa

Quds
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 5218 times
Been thanked: 2350 times

Post by Quds » 05 Sep 2026, 01:10

ironman wrote: 04 Sep 2026, 07:15
Čekaj sada, kad Nazif kaže da je samo pitanje vremena, kad će i on izvaditi njegovu sliku sa tavana. :D.

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 3058 times
Been thanked: 25463 times

Post by HAVANA » 05 Sep 2026, 04:35

:D. Sreca njegova pa je rasirio sve prste.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 29815 times
Been thanked: 31258 times

Post by ironman » 05 Sep 2026, 07:25

Quds wrote: 05 Sep 2026, 01:10
ironman wrote: 04 Sep 2026, 07:15
Čekaj sada, kad Nazif kaže da je samo pitanje vremena, kad će i on izvaditi njegovu sliku sa tavana. :D.
vojvoda Canak :D.
dream of spring...

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4388 times
Been thanked: 4091 times

Post by Naseef Mushroom » 05 Sep 2026, 08:44

Nora Ibsenova wrote: 03 Sep 2026, 14:28

:D.

Ovaj lik s okicama je citav ig profil zasnovao na prici o bratstvu i jedinstvu. Evo ti sazetak njegovog bratstva i jedinstva zadnjih dana.

PROBUDITE SE POBOGU VISE

Ali zanimljivo mi je to uvijek bilo, to naređenje drugim osobama da ne smiju generalizovati Srbe i da ne mogu svrstavati svakoga u to.

Evo Rocko voli Trumpa, Insomnia voli Izrael, HAVANA voli Hrvatsku, a Ironman brani Ameriku po svaku cijenu kod bilo koje teme.
Ja se ne moram sa tim osobama slagati, voditi satima pro i kontra diskusije, govoriti da nisu u pravu, ali im nikada nisam naredio da ne smiju misliti tako.
Prvenstveno jer nema logike da ja mogu odrasloj osobi narediti šta da radi i kako da misli.

Zašto je tebi toliko stalo da nekog Nazifa, nevidljivog čovjeka sa kojim komuniciraš samo preko teksta, za koga i ne znaš kako izgleda niti da li mu je to pravo ime, koji nije relevantna osoba u tvom životu i koji ne može uticati na tvoj život i koliko ćeš prijatelja Srba imati, tjeraš da drugačije misli?

Evo zašto, jer svi koji tako pišu te internet komentare smatrate ogledalom svih vas. Pa kad sjedite sa multikulti Milanom i on uđe na internet i pročita šta pišu Nazif, Muhamed i Senad, to vama izaziva crvenilo pred njima.

Vi ne želite da ni 1% tako piše, vi želite jednoumlje da se stvori generalna slika kod Bošnjaka.

Zato i kada bi nekom Beograđanu u Sarajevu opljačkaju auto, takvi ne bi samo pozvali policiju i pozvali tog Beograđanina na piće i da u svoje ime dokažu da su dobri ljudi i raja, takvi bi odmah napisali patetične poruke ma Facebooku kako Sarajevo nije takvo.

Šta je Sarajevo? Grad koji ima nacionaliste, pljačkaše auta, poštene ljude, vjernike, ateiste, pedere, sitne i krupne lopove, feministkinje, budale, profesore itd. kao i svaki drugi grad na svijet.
Zašto se mora čitav grad pominjati zbog jednog pljačkaša?
Napisao sam u ovom istom postu zašto.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 29815 times
Been thanked: 31258 times

Post by ironman » 05 Sep 2026, 10:11

jarane nesto si pobrko..ja ne branim nikoga..ja pisem kako mislim da je ispravno..rekao sam ti ...sutra nek okrenu protiv nas nabicu ih nakurac isto ko sto danas nabijem rusiju il koju cetniciju vec nebitno..
dream of spring...

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 3297 times
Been thanked: 5653 times

Post by Nora Ibsenova » 05 Sep 2026, 13:17

ironman wrote: 05 Sep 2026, 10:11 jarane nesto si pobrko..ja ne branim nikoga..ja pisem kako mislim da je ispravno..rekao sam ti ...sutra nek okrenu protiv nas nabicu ih nakurac isto ko sto danas nabijem rusiju il koju cetniciju vec nebitno..
Pa da, ali ne pises trakate uvjeravajuc druge kako ne smiju mislit da su svi Amerikanci isti ili vaki ili naki.

Otkad sam se pomolila na forumima moj je stav SVI SU ISTI a izuzetke mogu imenovat imenom i prezimenom. Sa svakim novim desavanjem se potvrdjuje da onih za koje su bosnjaci mislili da "nisu isti" je sve manje nego sto su oni mislili.

Nadoci ce nekad i bosnjo na to. Ja ti garantujem sa SVE I JEDNIM da krenes u ozbiljnu diskusiju o porijeklu naroda, zemalja, religija, da ces doci na to da je ova Bosna i Hercegovina bila srpska zemlja, da su na njoj zivjeli pravoslavci koji su se prodali Osmanlijama, i samo se poslije misljenja razlikuju o tome STA radit sad sa bosnjacima. Pa imas one sto su pacifisti i ko biva legalisti pa postuju nas zaludjeni izbor, i one koji bi vracali sviju vjeri predaka.

O tom Nazif govori, o neumjesnim pokusajima da se ljudima koji su izgubili sve zbog te ideologije i dalje nameta kako moraju mislit da su to zli pojedinci, i da nas neko s vrha zavadja, itd.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 05 Sep 2026, 15:48

ironman wrote: 05 Sep 2026, 10:11 jarane nesto si pobrko..ja ne branim nikoga..ja pisem kako mislim da je ispravno..rekao sam ti ...sutra nek okrenu protiv nas nabicu ih nakurac isto ko sto danas nabijem rusiju il koju cetniciju vec nebitno..
Pa i kad ih nabiješ, to ćeš ti odlučiti kada, ne mogu ti ja kao odrasloj osobi naređivati kada ćeš to uraditi, kao i drugima sa svojim stavovima. To sam mislio.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 05 Sep 2026, 23:33

Savršena, baš briljantna analiza

PSIHOLOGINJA IZ SRBIJE OČITALA LEKCIJU ONIMA KOJI GA VELIČAJU: "Pod kojim uslovima jedna glava može da razmišlja o Mladiću kao heroju, a da bude svjesna činjenice da je počinjen genocid"

Image
privremeno dijeljenje slika

Piše: Tamara Đorđević (Danas.rs)

Ratko Mladić je umro u haškom pritvoru, gde je izdržavao pravosnažno utvrđenu doživotnu kaznu za genocid i zločine protiv čovečnosti. Uprkos tome, deo javnosti vest nije dočekao suočavanjem, već herojizacijom: „časni vojnik“, „žrtva montiranog procesa“, „poslednji srpski general“. Kako je to psihološki moguće, pitanje je koje me je primoralo da pronađem odgovor, utoliko pre, što se ovo ne dešava prvi put.

Davne 2011. kada je odjeknula vest o Mladićevom hapšenju, deo javnosti je taj događaj protumačio kao „sumrak Srbije“, „gubitak samopoštovanja“ i „poniženje srpskog naroda“, potpuno zanemarujući žrtve. Drugi deo javnosti je bio moralno zgrožen, kao što je i sada. Moralni aspekti su već rešeno pitanje i svaki dodatni pokušaj uveravanja bi bio degutantan.

Ovde nastojim da objasnim mehanizam pod kojim uslovima jedna glava može da razmišlja o Mladiću kao heroju, a da bude svesna činjenice da je počinjen genocid. Kako je moguće da te dve informacije koegzistiraju u nečijoj psihi? Odgovor leži u mehanizmu koji se u psihologiji naziva identifikacija, a odnosi se na to da osoba drugog pojedinca ili grupu doživljava kao deo sopstvenog identiteta. Kada je stigla informacija o zločinu koji je počinila osoba sa kojom su se poistovetili, onda je ta informacija predstavljala pretnju koja može da nam sruši sopstvenu sliku o sebi. S jedne strane, osoba zna da je počinjen genocid, što je činjenično stanje, ali ubrzo se javlja odbrana identiteta od te ugrožavajuće informacije u vidu „ponosim se njime“.

Onda obično nastupa relativizacija kako bi slika o sopstvenom identitetu ostala očuvana, jer je izgrađena kroz identifikaciju sa zločincem. Obično to zvuči kao niz eufemizama „nije genocid nego je rat, nije šija nego je vrat“. Drugi način jeste da se krivica i odgovornost prebace dalje – „sud je bio politički“ i „Zapad je hteo rat“, dok je najlicemernija strategija kada sam čin pokušava da se predstavi kao vrlina – „on je samo branio naš narod“. Sve ove strategije – eufemizmi, prebacivanje krivice i prikazivanje zločina kao vrline – psihologija naziva jednim imenom: moralno distanciranje.

NJihova funkcija je ista, a to je da pojedincu dopuste da sačuva sliku o sebi, bez obzira na cenu koju ta slika ima izvan njegove glave.

Opisani mehanizmi se javljaju kao trenutna reakcija koja treba da zaštiti psihu. Međutim, mi ovde imamo slučaj da deo javnosti i dalje ostaje pri stavovima koji nisu u skladu sa realnošću. Kada se jednom zauzme stav i javno iskaže, osoba će težiti da brani taj stav uprkos činjenicama koje govore drugačije, jer bi priznavanje greške pričinjavalo nelagodnost koja je teško podnošljiva i zato se obično pribegava samoopravdanju. Samoopravdanje je suptilniji proces i opasniji od obične laži, jer ovde osoba počinje da veruje konstruisanoj verziji događaja. Što je stav javniji, profesionalniji i više vezan za identitet i reputaciju, to je proces samoopravdanja intenzivniji, jer je „cena“ priznanja greške mnogo veća.

Uz samoopravdanje i moralno distanciranje sa pojavljivanjem svakog novog dokaza koji obara naše uverenje koje smo pažljivo konstruisali u cilju očuvanja sopstvenog identiteta, javlja se sve veća potreba da se odbrani od dokaza uz bes prema glasniku koji taj dokaz i obznanjuje. Tada svako ko prihvata dokaze bez otpora postaje „strani plaćenik, domaći izdajnik ili samomrzeći Srbin“. Ova poslednja etiketa je čak i formalizovana – neko je, pre desetak godina, seo i napisao čitavu knjigu o tome, tvrdeći da postoji prepoznatljiv psihološki fenomen kod dela našeg naroda, nastao kao posledica onoga što je nazvao „okupiranom svešću“.

Kopajući dublje, naišla sam na nešto što ne deluje kao slučajnost: isti čovek koji je 2011. Mladićevo hapšenje nazvao „poniženjem Srbije“, četiri godine kasnije napisao je knjigu koja tu istu logiku – odbranu identiteta od neprijatnog – pretvara u opštu tezu o srpskom karakteru. „Samomržnja“ izgleda kao termin koji je pozajmljen da konstatuje bolest, a ispod kojeg se krije zahtev za lojalnošću i u slučaju njegove neispunjenosti, etiketa se lepi olako kao dijagnoza.

Ono što mene kao psihologa najviše brine, nije sama teza – loših teza ima svuda – nego što je Milan Damjanac, autor te knjige, počinjao da se bavi psihoterapijom dok je tu tezu branio, prema javno dostupnim podacima. Profesionalno formiranje i zastupanje ove teze, dakle, nisu bile odvojene faze, nego su se odvijale paralelno. Psihoterapija se, kako je ja razumem, gradi na sposobnosti da se prizna ono što je teško, ne na veštini da se pažnja preusmeri na nešto podnošljivije. Ova teza, čini se, radi upravo to.

Ovo prestaje da bude apstraktno pitanje onog trenutka kad zamislim konkretnog klijenta – nekog ko dođe noseći sopstvenu ratnu traumu, kao preživeli, potomak žrtve ili prosto neko ko se suočava sa teretom onoga što je počinjeno u ime njegove nacije. Takav klijent zaslužuje prostor u kome se istina imenuje i podnosi, bez straha da bi njeno prihvatanje, po logici koju je njegov terapeut nekada javno zastupao, moglo biti pročitano kao simptom patologije. Psihoterapeut čiji je javni opus izgradio takav okvir ostavlja otvoreno pitanje da li ga je u sopstvenoj praksi napustio, ili nikad nije, a to je pitanje na koje, koliko znam, još nema odgovora, niti se ove informacije pominju u zvaničnoj biografiji.

Struka je, kao što smo videli, prilično vešta u opisivanju ovih mehanizama – identifikacije, distanciranja, samoopravdanja – kad ih prepoznaje kod klijenata, ili kod naroda uopšte. Ostaje da se vidi da li je podjednako vešta kad treba da ih prepozna unutar sopstvenih redova. Ratko Mladić je mrtav. Pitanja koja je iza sebe ostavio – nisu, pa makar glasnik koji ih postavlja rizikuje da postane uljez u sopstvenoj struci.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 05 Sep 2026, 23:34

„Kada budemo imali u Bukvaru, na prvoj stranici za djecu od sedam godina, pjesmicu o Ratku Mladiću i da tako počinje Bukvar, mi ćemo tek tada biti slobodan narod“, poručio je Ninković.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 06 Sep 2026, 21:52

NAKON ODLASKA S KOŠEVA

Zvezda spremna dovesti bivšeg akademca Sarajeva čiji je otac veličao Ratka Mladića, ponudili mu probu

Image
Nikad se opametiti.
Komentar:

Kad mogu tamo ići oni koji bježe od zakona i optužbi za ratni zločin može i dijete čiji je otac ljubitelj ratnog zločinca. Dijete je nedužno, neka se zahvali ocu.

immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14737 times
Been thanked: 15886 times

Post by immuno » 06 Sep 2026, 23:11

Ovo prelazi u takvo ludilo i histeriju da niti jedan iole iole zdrav razum ne moze akceptirati ni sekunde niti shvatiti da mase podrzavaju krvnika koji u samo jednom od zlocina ima 8372 zrtve... vise nikad niti jedan sportista , pjevac , glumac bilo ko ne treba i nebi smio preci granicu drzave Bosne i Hercegovine.
Ne mogu ni zamisliti kako se osjecaju majke Srebrenice koje su svoje sinove, muzeve izgubile zbog ovog krvnika a sad se moze reci krvnika u mnozini ...svi koji su u ovim ludjackim orgijama ne da su isti vec su gori...

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8881 times
Been thanked: 21061 times

Post by Maja » 06 Sep 2026, 23:21

Predsjednik FK Partizan Rasim Ljajić napustio je centralnu ložu stadiona "Rajko Mitić" tokom minute šutnje posvećene presuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, zbog čega se našao na žestokom udaru srbijanskih medija.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8881 times
Been thanked: 21061 times

Post by Maja » 06 Sep 2026, 23:23

Jelena Trivić ponosno najavila da ide na sahranu ratnom zločincu Mladiću, pita se zašto se to dovodi u pitanje

immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14737 times
Been thanked: 15886 times

Post by immuno » 06 Sep 2026, 23:24

Maja wrote: 06 Sep 2026, 23:23 Jelena Trivić ponosno najavila da ide na sahranu ratnom zločincu Mladiću, pita se zašto se to dovodi u pitanje
To je jos jedan u nizu dokaza da svi isti !

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 06 Sep 2026, 23:26

immuno wrote: 06 Sep 2026, 23:11 Ovo prelazi u takvo ludilo i histeriju da niti jedan iole iole zdrav razum ne moze akceptirati ni sekunde niti shvatiti da mase podrzavaju krvnika koji u samo jednom od zlocina ima 8372 zrtve... vise nikad niti jedan sportista , pjevac , glumac bilo ko ne treba i nebi smio preci granicu drzave Bosne i Hercegovine.
Ne mogu ni zamisliti kako se osjecaju majke Srebrenice koje su svoje sinove, muzeve izgubile zbog ovog krvnika a sad se moze reci krvnika u mnozini ...svi koji su u ovim ludjackim orgijama ne da su isti vec su gori...
Pa to je isto kada u Americi zionisti (komičari i glumci) se kao rugaju jevrejima i Izraelu jer znaju zašto ih mrze, ali oni se ponose razlogom zašto ih mrze.
Primjer zionista Sasha Baron Cohen kao Borat koji se ruga jevrejima.

Ima naroda i armija gdje se ponose što su ostali čista obraza, a i ako ima neki ratni zločinac u njihovim redovima, oni su prvi koji bi ih osudili jer im kvare ugled.
Sa druge strane imamo Srbe i jevreje koji su svjesni zločina ali su ponosni na to baš zato što su zločinci i zvijeri.

Nije tema, ali to je isto kao kada su fanovi Diddyja, seksualnog manijaka koji je koristio bebi ulje, izašli na ulice i na sebe polijevali bebi ulje.
Imaš fanova koji protestuju kada im optuže omiljenog pjevača sa transparentima gdje vjeruju u njegovu nevinost. Onda imaš fanove Diddyja koji ga vole baš zato što je životinja.
E to je isti mentalni sklop Srba.

Post Reply

Return to “Vijesti”