True crime cases
Moderator: Krokodil Behko
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 10343 times
- Been thanked: 10793 times
- Status: Online
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 3279 times
- Been thanked: 5651 times
- Status: Offline
Re: True crime cases
da
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 24871 times
- Been thanked: 22858 times
Ko god da je taj jedan lik, a govori se o muškarcu, neće se dobro provesti nakon ovog jer će se saznati za identitet.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

očekivala sam da se neće moći dogovorit. red je reko da je za heftu spreman za novo sudjenje.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Fkt, baš jebena pozicija.Masamune wrote: 04 Sep 2026, 19:02 Ko god da je taj jedan lik, a govori se o muškarcu, neće se dobro provesti nakon ovog jer će se saznati za identitet.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Kažu kriju identet ovo ono, a upravo ima suđenje ženi koja je pokušala da utiče na porotu. Bukvalno ih snimala i stalkala. I to je samo jedna u masi.Nora Ibsenova wrote: 04 Sep 2026, 19:04Fkt, baš jebena pozicija.Masamune wrote: 04 Sep 2026, 19:02 Ko god da je taj jedan lik, a govori se o muškarcu, neće se dobro provesti nakon ovog jer će se saznati za identitet.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Tesko je to ostavit u anonimnosti. Bice tesko naci novu porotu za potencijalno sudjenje jer je bas u zizi javnosti slucaj.Masamune wrote: 04 Sep 2026, 19:05Kažu kriju identet ovo ono, a upravo ima suđenje ženi koja je pokušala da utiče na porotu. Bukvalno ih snimala i stalkala. I to je samo jedna u masi.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Može eventualno biti bolje ako bude izolovana porota. Imaju tu opciju.
Ali o tome samo sudija može odlučiti. Ovaj sudija mi je nekako sav pogubljen bar meni djeluje tako. Mislim da nije dorastao ovakvim kompleksnim slučajevima.
I et zvanično je potvrđen mistrial. Onom muškarcu iz porote ne bih sad bio u koži.
Jedni ga razapinju i prijete mu, a drugi ga smatraju herojem. I jedni i drugi će svim silama ganjati da saznaju za identitet. Tek će sad nastati cirkuz.
Ali o tome samo sudija može odlučiti. Ovaj sudija mi je nekako sav pogubljen bar meni djeluje tako. Mislim da nije dorastao ovakvim kompleksnim slučajevima.
I et zvanično je potvrđen mistrial. Onom muškarcu iz porote ne bih sad bio u koži.
Jedni ga razapinju i prijete mu, a drugi ga smatraju herojem. I jedni i drugi će svim silama ganjati da saznaju za identitet. Tek će sad nastati cirkuz.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Izašao glavni u tužilaštvu da daje intervjue za medije ispred suda. Ode lik nakon 2 minute od mase koja mu je dobacivala 
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Izoluj ti porutu kad pocne sudjenje, ali tesko ces naci ljude za stavit u porotu jer su svi manje vise culi za slucaj i imaju formirane predrasudeMasamune wrote: 04 Sep 2026, 20:33 Može eventualno biti bolje ako bude izolovana porota. Imaju tu opciju.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Postoji opcija i da tužilaštvo u ponovljenom procesu traži drugačiju kaznu. Neku blažu varijantu.
Čeka se Reddington da izađe i da intervju.
Čeka se Reddington da izađe i da intervju.
- Zana
- Gospođetina

- Zana
- Gospođetina

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Zana on 05 Sep 2026, 11:14, edited 1 time in total.
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10885 times
- Been thanked: 12772 times
DJEČAK NIJE MOGAO SAKRITI SUZE PRED SUDIJOM: Izgovorio je samo jednu stravičnu rečenicu koja je otjerala njegovu majku na doživotnu robiju

Sa samo sedam godina, AJ Hutto (EJ Hato) stao je pred sud na Floridi i pred porotom ispričao da je vidio kako mu majka davi sestru u porodičnom bazenu – svjedočenje koje je njegovu majku Amandu Lewis (Luis) poslalo iza rešetaka na doživotnu kaznu zatvora bez prava na uslovni otpust, prenosi Blic.
Slika malog dječaka, uredno obučenog u bijelu košulju, crni prsluk i svijetle pantalone, kako kroz suze odgovara na pitanja tužilaca, ostala je duboko urezana u sjećanju američke javnosti još od tog februara 2008. godine. Amandin sin je drhtavim glasićem rekao: "Mama je ubila moju seku". Amanda je izgubila sve žalbe na presudu za ubistvo svoje kćerke Adriane, a i dalje iz zatvora u Miamiju tvrdi da je nevina.
Nakon suđenja, AJ je usvojen, promijenio je ime i potpuno nestao iz javnosti. Nije govorio o onome što se dogodilo – do sada. Portal DailyMail.com je ekskluzivno objavio intervju sa sada 24-godišnjim muškarcem koji je od malog svjedoka postao vatrogasac, suprug i, kako kaže, čovjek koji i dalje stoji iza svega što je tada rekao.
„Sto posto je kriva“, kaže odlučno. „Stojim iza svake riječi koju sam rekao.“
"Moja mama ubija moju sestru"
U vrijeme suđenja, AJ se volio igrati sa crveno-bijelim vatrogasnim kamionom, jednom od rijetkih igračaka koje je imao. Simbolično ili ne – danas je vatrogasac. Živi sretno, oženjen je, njegova supruga zna njegovu priču, ali, kako otkriva, njeni roditelji i njegove radne kolege ne znaju ništa o njegovoj prošlosti. Zamolio je da njegov novi identitet ostane anoniman.
Amanda

O Amandi gotovo nikad ne govori kao o majci – koristi njeno ime. „Ne želim je vidjeti. Sud nam je zabranio kontakt, i drago mi je zbog toga. Ne želim da se otvaraju stare rane, da se vraćaju osjećanja i traume.“
Ipak, izdaleka prati svaki njen pokušaj da se izbori za novu šansu.
Za vrijeme suđenja u gradiću Bonifay, AJ je bio jedini svjedok tragedije iz augusta 2007. godine. Iako je njegova priča varirala tokom ispitivanja, ključni trenutak bio je kada je pokazao crtež koji je nacrtao.
Na slici, AJ je pokazao na čiča-gliše: „Ovo je moja mama. Ubija moju sestru.“
Na pitanje kako to radi, odgovorio je: „Stavlja joj ruku preko lica.“
Na crtežu je Amanda stajala van bazena dubokog 120 cm, sa crtom koja je predstavljala njenu ruku kako doseže do Adriane. AJ je nacrtao sebe kako sve posmatra sa drveta. Ispod crteža je napisao "Ona je umrla" i "Bilo je strašno".
Sudija je odlučio da je AJ kompetentan svjedok, ali Amandini advokati tvrde da je dijete bilo previše vođeno tokom ispitivanja, a odgovori nedosljedni.
Danas, AJ to odlučno negira: „Nisam bio ničim vođen. Samo sam rekao šta sam vidio – riječ po riječ.“
"Bili smo zlostavljani"
Iskreno priznaje da se teže prisjeća svega iz djetinjstva, ali da mu u pamćenju najviše ostaju – zlostavljanje i strah.
„Bilo je mračno. Trauma. Fizički smo zlostavljani, i Adriana i ja. Kod porodice koja me usvojila bilo je nebo i zemlja. Dobar, kršćanski dom. Ljubav. Sreća.“
Na pitanje kakav mu je bio odnos sa sestrom, odgovara tiho: „Bili smo najbolji prijatelji.“
O suđenju kaže: „Bio sam stvarno, stvarno nervozan… ali rekao sam samo ono što se dogodilo. Bilo mi je drago kada se završilo.“
Nije tada shvatao kakve će posljedice njegovo svjedočenje imati za njegovu majku – to je, kako kaže, shvatio tek u tinejdžerskim godinama.
Majka tvrdila da je u pitanju nesretan slučaj
Amanda Lewis i dalje tvrdi da je njena kćerka slučajno pala u bazen dok je pokušavala da očisti bube. Kaže da je prethodno spavala poslije noćne smjene, dok su djeca gledala crtane filmove. Kada joj je AJ rekao da je Adriana u vodi, izašla je i vidjela je licem nadolje, ljubičasto-plavu.
Pozvala je hitnu pomoć, pokušala reanimaciju, ali Adriana je preminula u bolnici u 17:05 sati.
U početku su vlasti vjerovale da se radi o nesreći. Lokalni vatrogasni komandir je rekao: „Nagnula se preko ivice, izgubila ravnotežu i pala.“
Ali onda je AJ rekao: „Mama je potopila moju sestru.“
U policijskom snimku izjavio je da se Amanda naljutila jer je Adriana – koja je imala ADHD – isprskala sredstvo za staklo po kući. „Bacila ju je u bazen i potapala više puta“, ispričao je dječak. Istraga je otkrila da kuća nije bila u najboljem stanju – spavaća soba je smrdjela na urin, gotovo bez igračaka.
Obdukcija je pokazala modricu na licu Adriane koja je ličila na otisak ruke, ali je izvještaj potpisao patolog koji je već bio pod nadzorom zbog 35 propusta u prethodnim slučajevima.
Doktorica iz bolnice, gdje su pokušali da spase djevojčicu, rekla je da je Amanda ostala potpuno bez emocija kad su joj rekli da joj je dijete umrlo – samo je pitala gdje je aparat sa grickalicama.
Radne kolege su svjedočile da je Amanda ranije govorila da će „ubiti“ Adrianu nakon što je ova uništila unutrašnjost automobila markerom.
Iako je prošla poligraf, Amanda je odbila nagodbu od 10 godina zatvora i izabrala suđenje.
Osuđena je nakon samo četiri dana suđenja – doživotna kazna bez prava na uslovni otpust, plus 30 godina za zlostavljanje djeteta.
Danas se njeni advokati, uključujući i novoimenovanog branioca, posljednji put pokušavaju izboriti za novo suđenje.
Ali AJ ne želi da ima ništa s tim. Kaže da je okrenuo novi list.
„Bio sam dijete. Samo sam rekao istinu. I dan-danas se toga držim.“
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 10905 times
- Been thanked: 9459 times
Definitivno navijam za supreme court.
Mislim da nitko par sedmica unazad nije mogao da zamisli da ce samo jedna osoba biti protiv, a sve ostale not guilty. Red je spreman, u svakom slucaju.
I ovo sam jutros procitala.
Mislim da nitko par sedmica unazad nije mogao da zamisli da ce samo jedna osoba biti protiv, a sve ostale not guilty. Red je spreman, u svakom slucaju.
I ovo sam jutros procitala.
Ljudi… MOLIM VAS. Imajte malo saosjećanja za Patricka Clancyja. Ovaj čovjek je izgubio svo troje svoje djece i nekako je, nakon skoro CIJELOG MJESECA nezamislive tuge, uspio skupiti snagu da ode na mali odmor u Kostariku.
A snaga koja mu je bila potrebna da, dok još tuguje za svojom djecom, ostavi recenziju od 5 zvjezdica za planinarsku stazu? Iskreno… nevjerovatno.
Ali nekako, snaga je samo nastavila dolaziti.
Uprkos strašnoj neugodnosti što mu je supruga još uvijek živa i suočava se s optužbama za ubistvo, ovaj hrabri čovjek pronašao je u sebi snagu da potpuno iznova izgradi svoj život u New Yorku, zaljubi se i useli u stan na Upper East Sideu… koji je u vlasništvu njegovog novog tasta.
A onda je, jer očigledno tuga podrazumijeva i donošenje odluka o nekretninama, PRODAO KUĆU u kojoj su mu ubijena djeca tužilaštvu iz kancelarije koja je vodila slučaj protiv njegove supruge.
Četiri mjeseca nakon što je izgubio svo troje djece, nekako je pronašao i snagu da se učlani u jahtaški klub.
Jahtaški klub.
Dok sjedi na 1,7 MILIONA DOLARA prikupljenih putem GoFundMeja od ljudi koji su donirali jer su vjerovali da pomažu ožalošćenom ocu.
I naravno, kada je došlo vrijeme da kremiraju njegovo troje djece, svi su stavljeni u JEDNU urnu.
Jer ništa ne govori „obrađujem ovaj nezamislivi gubitak“ kao maksimalno efikasno korištenje jedne urne za kremaciju.
A onda, kao da sudbina već nije tražila dovoljno od njega, morao je nastaviti ovaj hrabri novi život sa ženom koja izgleda JEBENO IDENTIČNO kao njegova supruga.
Ali molim vas, ljudi…
Žalovanje izgleda drugačije kod svakoga, u redu???
Očigledno, ponekad žalovanje izgleda kao Kostarika, recenzije planinarskih staza s 5 zvjezdica, jahtaški klub, novi stan na Upper East Sideu, nova djevojka koja izgleda baš kao njegova supruga i prodaja kuće u kojoj su djeca ubijena tužiocu.
Ko smo mi da sudimo?
#LindsayClancy #PatrickClancy #LindsayClancyTrial #TrueCrimeCommunity #ClancyTrial #CouchJurors
Ima posla ko hoce da gleda svoja. 
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Ne bi škodilo da autor tog teksta pročita bar osnove iz psihologije... izbjegavanje, disocijacija, kompartmentalizacija, tugovanje u čijem fokusu je naglo preuređenje života što uključuje mnogo šta što je Patrick radio i sad radi i slično umjesto intuitivnog tugovanja kao posljedica traume...
True crime fanatici traže dlaku u jajetu jer očajno se nadaju velikom "plot twist" pa im se sve čini čudnim, kao i ono što sam ranije rekao - svi na traumu gledaju na način kako bi se ONI nosili s tim ili kako većina očekuje da se drugi nose s tim. Nikad to nije bilo tako jednostavno.
I ovo što je našao ženu koja slično izgleda kao Lindsay je pokušaj da nadomjesti ono što je izgubio kao posljedica traume i to je obično nesvjesno kod ljudi.
True crime fanatici traže dlaku u jajetu jer očajno se nadaju velikom "plot twist" pa im se sve čini čudnim, kao i ono što sam ranije rekao - svi na traumu gledaju na način kako bi se ONI nosili s tim ili kako većina očekuje da se drugi nose s tim. Nikad to nije bilo tako jednostavno.
I ovo što je našao ženu koja slično izgleda kao Lindsay je pokušaj da nadomjesti ono što je izgubio kao posljedica traume i to je obično nesvjesno kod ljudi.
Last edited by Masamune on 05 Sep 2026, 11:32, edited 1 time in total.
- Zana
- Gospođetina

"Nema opasnijeg stvorenja od muškarca koji želi novi život" - kažu
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10604 times
- Been thanked: 18144 times
I da kaze na sahrani djece da su bili dobri ljudi i svo troje stavi u jednu urnu, basMasamune wrote: 05 Sep 2026, 11:12 Ne bi škodilo da autor tog teksta pročita bar osnove iz psihologije... izbjegavanje, disocijacija, kompartmentalizacija, tugovanje u čijem fokusu je naglo preuređenje života što uključuje mnogo šta što je Patrick radio i sad radi i slično umjesto intuitivnog tugovanja kao posljedica traume...
...take me to Golden Gate, I will assimilate 

- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Možda njegova želja nakon traume da djeca budu zajedno jer su sve troje doživjeli istu sudbinu.spacebound wrote: 05 Sep 2026, 11:32I da kaze na sahrani djece da su bili dobri ljudi i svo troje stavi u jednu urnu, basMasamune wrote: 05 Sep 2026, 11:12 Ne bi škodilo da autor tog teksta pročita bar osnove iz psihologije... izbjegavanje, disocijacija, kompartmentalizacija, tugovanje u čijem fokusu je naglo preuređenje života što uključuje mnogo šta što je Patrick radio i sad radi i slično umjesto intuitivnog tugovanja kao posljedica traume...
Jednostavno previše se ljudi bave tuđim privatnim odlukama i prelako ih osuđuju.
To što nešto na prvu djeluje bizarno ne znači da je neprirodno, pogrešno i slično.
To što je rekao za njih troje vjerujem da je neki lapsus i slično.