PALESTINA - Od rijeke do mora

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4392 times
Been thanked: 4106 times
Status: Offline

Re: PALESTINA - Od rijeke do mora

Post by Naseef Mushroom » 25 Aug 2026, 21:28

Masamune wrote: 25 Aug 2026, 20:02
Naseef Mushroom wrote: 25 Aug 2026, 19:40

Pa što tražiš od mene da dokažem nakon 6 godina da sam četnik?

To bi bilo isto kao kada bih ja napisao da nakon toliko godina, fine i normalne diskusije, gdje znam otprilike svaki tvoj stav i mišljenje o svakoj temi, gdje si pokazao i dokazao da si insan, da mi moraš sad kod ukrajinskih čifuta dokazati jesi li cionista ili nisi. To mi nije nikada palo na pamet.
E jbg jarane :D.

To niko nikad ne zna. Možemo eventualno pretpostaviti neke stvari.
Pa ne može neko imati isti stav na forumu 10 godina a da nikad ne izleti pa da se izda.
Ima možda i takvih, ali reći ću ovako, mi ne komuniciramo jedni sa drugima kao osobe, već kao nickovi koje smo kreirali.
Ti ne moraš biti muško, možeš biti i neka debela brkata ciganka koja foruma dok joj se nokti na nogama suše, koja se predstavlja kao muško, ali da li je to važno?
Mi smo nevidljivi likovi sa lažnim imenima i važno je samo kakvi smo dok se registrujemo i ne odjavimo. Pa ako imaš sa nekim kontakt samo u okviru foruma, nevažno je sve prije i poslije.

I ne mora se na svakoj temi pisati da znam nečiji stav.
Ako neko ima negativno mišljenje o šešelju, ne mora pisati na temi o dodiku da znam njegov stav.
Ako neko ima pozitivno mišljenje o gay paradama, znam već da ima pozitivno mišljenje o homoseksualcima.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 29853 times
Been thanked: 31337 times

Post by ironman » 02 Sep 2026, 12:09

skuhat kafu i lagano..

dream of spring...

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3973 times
Been thanked: 2996 times

Post by Pasaga » 02 Sep 2026, 19:21

ovde fali @djizlija

:(
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10910 times
Been thanked: 12801 times

Post by Krokodil Behko » 05 Sep 2026, 08:15

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 3312 times
Been thanked: 5683 times

Post by Nora Ibsenova » 05 Sep 2026, 13:31

Fuddo wrote: 24 Aug 2026, 19:10
Naseef Mushroom wrote: 24 Aug 2026, 19:07
Reci konkretno, cionistička gowna uključujući i ukrajinske cioniste, može li to preko usta, ili bolje rečeno tastature?
Mislis da takvih nema u Bosni, ili da nema onih koji porijeklo vode iz Bosne, odnosno, bosanska govna?
Ja znam 2 porodice iz Tuzle koje su se prije rata odselile u Izrael jer su imali neku pranenu cifutkinju.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 05 Sep 2026, 13:36

Fuddo wrote: 24 Aug 2026, 19:32
Naseef Mushroom wrote: 24 Aug 2026, 19:24
Pa ima ih. U Palestinu se i jest nakotilo cionističkih gowana sa svih krajeva svijeta i umislili su da je to Izrael. Iz Bosne i Hercegovine, Njemačke, Rusije, Poljske, Ukrajine.
Ali samo je izgleda problem kada se pomenu ta ukrajinska gowna.
I onda se čudimo što zapadni mediji ignorišu te stravične zločine.
Švabe viču “Da nas ne smatraju da smo isti svoji pradjedovi”, oni neće da ispadnu antisemiti, oni zbog Holocausta, i evo sa neki i govore “Da ne misle da smo Rusofili”.
Nemamo se šta onda čuditi.
Bolan, vecina ih je iz Rusije.
Ne znam sta pkusavas dokazati i sve to povezati sa ocitom agresijom na tu jebenu Ukrajinu.
Pa nije bas, vecina cionista su ukrajinski jevreji, odmah iza Rusi. Vecina "rusa" koji su zakuhali rusku revoluciju su bili ukrajinski jevreji (ovo ja nisam izmislila, ovo su sovjetski zapisi jos iz tadasnjeg vremena o kojima se prije holokqusta otvoreno govorilo a poslije se zataskivalo da ne bi poticalo "antisemitizam"

Ustvari vi svi gledate samo nacelno ko je good a ko bad guy. Sa Palestinske strane Ukrajinci su ista govna ko i Rusi, ko i Amerikanci.

4 PM Izraela od osnivanja su bili Ukrajinski jevreji. I to od samog starta osnivanja.

Dakle, Ukrajinci su ISTO cionisti koliko i Rusi.

Ovo ti je lvl kad se pokolju HVO i VRS a ti hoces da nadjes ko je good a ko bad guy.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 05 Sep 2026, 13:39

Naseef Mushroom wrote: 25 Aug 2026, 13:50
Masamune wrote: 25 Aug 2026, 13:33 Ti si terorista :oo
Dobro je da si se ti javio jer ti si najčešće uz Ironmana pisao (ispravi me ako griješim), još kada je bio Biden predsjednik, kako američka podrška čifutskim genocidašima ne smije dovesti do toga da se stvori anti-američko raspoloženje.

Kao da moram biti vidovita Džemila da znam, da ako bi Amerika krenula bukvalno klati po Palestini, da bi bilo komentara “Premala smo zemlja i to još ovisimo o Americi, da bi digli glas protiv Amerike”.
A Ameri kao ne kolju po Palestini? :D.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 05 Sep 2026, 13:42

Masamune wrote: 25 Aug 2026, 14:55 Naravno. Ja to i dalje govorim iako sad postoji mnogo veći razlog za anti-američko raspoloženje kod našeg naroda. Više puta sam govorio da mi ovakvi kakvi smo nemamo taj luksuz bio tamo Biden ili Trump. Ili bar nemaju naši visoki funkcioneri i oni sebi to ne smiju dozvoljavati.

Handre Španiju sa migracijama i ostalim jer podržavaju Palestinu, a da ne bi nas ovdje handrili sa Dejtonom kojeg su oni stvorili. Eno Fudo je jučer postavio šta se o nama piše u poznatim američkim medijima i kako RS treba dobiti nezavisnost i slično, a ako ih skroz odjebeš tek si onda popušio.

I onda kakve koristi ima od nekog ko visi na društvenim mrežama, kojem je npr. samo Bog bitan, Bosna i ovaj narod ovdje manje više, i jebe Amerikancima i ćifutima sve po spisku? Nikakve koristi od njega. Samo šteta. A tek što je šteta da to sad počne vikati neki npr. SDA funkcioner.

Dakle, treba malo političke zrelosti. Kosovari su tu mnogo jači nego mi bez obzira što i njima prijeti formiranje skupa srpskih općina na Kosovu ili kako to već nazivaju.
Dakle, ne treba podrzavat Palestinu?

Da li bi to 90tih rekao EU i zemljama svijeta da je u pitanju BiH? Da li bi porucivao Arapima da je uredu da ne podrze BiH jer su cifuti sa Srbima i da time ne trebaju nanosit stetu svojim zemljama i narodu?

Proslo je svima ispod radara da je zvanicni Izrael odbio da deklasifikuje dokumente koji govore o njihovim ucescu u ratu 90tih. Sta mislis sto li?

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 05 Sep 2026, 13:50

Kad muslimanski bosanci, albanci, crnogorci, makedonci i drugi postanu Palestinci Evrope onda cemo plakat nad nasom sudbinom i nad sutnjom svijeta. Onda cemo mrzit sve one sto sute jer cuvaju hatar neke velike sile.

Ako mislite da bi nas sutnja SDA i drugih bosnjackih "prvaka" sada spasila od pokolja sutra vi ste u velikoj zabludi.

Napisala sam vec jednom ironu na temi. Nije bitno bolan koga podrzavas, nije bitno kojoj se velikoj sili poklanjas, nije bitno ko ti je drug, bitno je da imas muslimansko ime i bices prvi na odstrelu.

Za nas, muslimane, sva prica pocinje i zavrsava sa Islamom..

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 05 Sep 2026, 14:23

Vise puta je iron pisao. Upravo to.
I to podavno ima 3 ili 4 godine.
Skoro od rijeci do rijeci.
S tim sto sam ja rekao problem su mjesec i zvijezda.
dream of spring...

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 24926 times
Been thanked: 22911 times
Status: Online

Post by Masamune » 05 Sep 2026, 15:31

Nora Ibsenova wrote: 05 Sep 2026, 13:42
Masamune wrote: 25 Aug 2026, 14:55 Naravno. Ja to i dalje govorim iako sad postoji mnogo veći razlog za anti-američko raspoloženje kod našeg naroda. Više puta sam govorio da mi ovakvi kakvi smo nemamo taj luksuz bio tamo Biden ili Trump. Ili bar nemaju naši visoki funkcioneri i oni sebi to ne smiju dozvoljavati.

Handre Španiju sa migracijama i ostalim jer podržavaju Palestinu, a da ne bi nas ovdje handrili sa Dejtonom kojeg su oni stvorili. Eno Fudo je jučer postavio šta se o nama piše u poznatim američkim medijima i kako RS treba dobiti nezavisnost i slično, a ako ih skroz odjebeš tek si onda popušio.

I onda kakve koristi ima od nekog ko visi na društvenim mrežama, kojem je npr. samo Bog bitan, Bosna i ovaj narod ovdje manje više, i jebe Amerikancima i ćifutima sve po spisku? Nikakve koristi od njega. Samo šteta. A tek što je šteta da to sad počne vikati neki npr. SDA funkcioner.

Dakle, treba malo političke zrelosti. Kosovari su tu mnogo jači nego mi bez obzira što i njima prijeti formiranje skupa srpskih općina na Kosovu ili kako to već nazivaju.
Dakle, ne treba podrzavat Palestinu?

Da li bi to 90tih rekao EU i zemljama svijeta da je u pitanju BiH? Da li bi porucivao Arapima da je uredu da ne podrze BiH jer su cifuti sa Srbima i da time ne trebaju nanosit stetu svojim zemljama i narodu?

Proslo je svima ispod radara da je zvanicni Izrael odbio da deklasifikuje dokumente koji govore o njihovim ucescu u ratu 90tih. Sta mislis sto li?
Treba biti oprezan sa javnom podrškom ako je kontra Amerike. Podršku Palestini na najvišim nivoima treba oprezno artikulisati.

U vezi BiH i njenog opstanka devedesetih ne bih šutio. Tu nema mjesta za kalkulacije i šutnju. Ovo i jeste pristup kako mali opstaju u svijetu velikih.

Da se ja lično pitam Tel Aviv bih pretvorio u Dresden za vrijeme WW2.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3973 times
Been thanked: 2996 times

Post by Pasaga » 05 Sep 2026, 15:44

jos dok je ovde bio nas TARE....pisao sam da moraramo pocet nastupat PROAKTIVNO,pomalo maximalisticki,svi ste me tukli ... :( :(
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 05 Sep 2026, 15:52

Nora Ibsenova wrote: 05 Sep 2026, 13:39
Naseef Mushroom wrote: 25 Aug 2026, 13:50
Dobro je da si se ti javio jer ti si najčešće uz Ironmana pisao (ispravi me ako griješim), još kada je bio Biden predsjednik, kako američka podrška čifutskim genocidašima ne smije dovesti do toga da se stvori anti-američko raspoloženje.

Kao da moram biti vidovita Džemila da znam, da ako bi Amerika krenula bukvalno klati po Palestini, da bi bilo komentara “Premala smo zemlja i to još ovisimo o Americi, da bi digli glas protiv Amerike”.
A Ameri kao ne kolju po Palestini? :D.
Mislio sam sa time više da bukvalno to rade kao čifuti, gdje postoji hrpa videao kako pucaju, kolju i ponižavaju.
Amerikanci tome već doprinose na drugi način.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 06 Sep 2026, 00:07

Izvini na izrazu, ali to što pišeš je prilično dvolično i kontradiktorno.

Ja nisam nigdje primjetio neko anti-američko raspoloženje kod pro BH stranaka ili kod nekih poznatih političara, (ne računam neke irelevantne seoske lole koji nisu relevantne ni u svojim strankama), jedini primjer koji mogu naći kod nekoga poznatog u zadnjih dugih 30 godina je Zahiragićevo kratko “Možda se trebamo okrenuti Rusiji”, i to je to. Ispravi me ako znaš još primjera. Znači svi ti anti-američki komentari dolaze od običnih ljudi na forumima i portalima.

To je bio uvod, evo gdje postaje dvolično:

Na ovom istom forumu imamo temu o Trumpu koji je aktuelni američki predsjednik koji se redovno vrijeđa, mrzi, ismijava i pljuje. Znači i tu ne vode Bećirević, Konaković ili Bakir medijski rat protiv Trumpa, već to piše običan narod.

Znači ne možeš birati kao švedski sto šta se američko smije pljuvati a šta ne, kako nismo u poziciji kao neki da smijemo biti anti-Amerika ali smo izgleda u poziciji da budemo anti-predsjednik Amerike.

Kod jedne teme je “Raja samo piše šta su njihovi stavovi i mišljenja da ubiju vrijeme” a kod druge teme to predstavljaš kao da FBI čita naše postove i da to može uticati na američki odnos prema nama.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 24926 times
Been thanked: 22911 times
Status: Online

Post by Masamune » 06 Sep 2026, 07:26

Ja kažem da tako i treba ostati, ali da bismo trebali to možda izdići na jedan ili par levela više kao što rade Kosovari. Tu jesu bolji od nas. Ne bih u detalje zašto su bolji jer to je skroz druga tema.

Povremeno se može vidjeti kako narod vrši pritisak i traži odlučnije reakcije političara kontra Amerike, a oni ne bi trebali popuštati jer znaju šta je cijena toga. Haris i par njih su sebi dozvolili da daju takve stavove.

Forum u cijeloj toj priči nije relevantan. Eto baš sam ja oprezan kad sam više puta reko da Tel Aviv treba spaliti ili baciti atomsku na njega.

Samo što se u kontekstu te priče mi apsolutno ništa ne pitamo niti ćemo se ikad pitati. Bar ne kako su trenutno stvari postavljene.

Dok smo bili Jugoslavija i bili u pokretu nesvrstanih nešto smo se i pitali, ali od tad ništa.

Sjedi, šuti i budi mudar. Ako je nekog strah Boga pa zbog toga postoji potreba da se tako priča u javnosti i ako obnašaju neku funkciju i ako isti postoji - Bog vidi i razumije sve, pa i našu situaciju. Sabur oko ovog treba postojati jer se geopolitički ne pitamo i možemo samo govno pojesti. Ne treba postojati prema četaljima i ustašama, a oni bi sad skakali od radosti kad bi Bakir, Komšić, Nikšić i ostali počeli pričati priče kontra Amerike.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 06 Sep 2026, 12:26

Masamune wrote: 06 Sep 2026, 07:26 Ja kažem da tako i treba ostati, ali da bismo trebali to možda izdići na jedan ili par levela više kao što rade Kosovari. Tu jesu bolji od nas. Ne bih u detalje zašto su bolji jer to je skroz druga tema.

Povremeno se može vidjeti kako narod vrši pritisak i traži odlučnije reakcije političara kontra Amerike, a oni ne bi trebali popuštati jer znaju šta je cijena toga. Haris i par njih su sebi dozvolili da daju takve stavove.

Forum u cijeloj toj priči nije relevantan. Eto baš sam ja oprezan kad sam više puta reko da Tel Aviv treba spaliti ili baciti atomsku na njega.

Samo što se u kontekstu te priče mi apsolutno ništa ne pitamo niti ćemo se ikad pitati. Bar ne kako su trenutno stvari postavljene.

Dok smo bili Jugoslavija i bili u pokretu nesvrstanih nešto smo se i pitali, ali od tad ništa.

Sjedi, šuti i budi mudar. Ako je nekog strah Boga pa zbog toga postoji potreba da se tako priča u javnosti i ako obnašaju neku funkciju i ako isti postoji - Bog vidi i razumije sve, pa i našu situaciju. Sabur oko ovog treba postojati jer se geopolitički ne pitamo i možemo samo govno pojesti. Ne treba postojati prema četaljima i ustašama, a oni bi sad skakali od radosti kad bi Bakir, Komšić, Nikšić i ostali počeli pričati priče kontra Amerike.
Pa eto, ako sve ostane na tome kako običan narod negativno govori i piše o Tel Avivu, Americi i američkom predsjedniku, i to nije zvanična politika Bosne i Hercegovine, nema potrebe od muhe praviti slona.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 08 Sep 2026, 14:54

:ćitire
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 08 Sep 2026, 14:58

Od vjeka vjekova aspiracije poticu
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 10 Sep 2026, 10:16

crtica jedna iz onog gore sto sam postavi
dream of spring...

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 10 Sep 2026, 11:59

ironman wrote: 05 Sep 2026, 14:23 Vise puta je iron pisao. Upravo to.
I to podavno ima 3 ili 4 godine.
Skoro od rijeci do rijeci.
S tim sto sam ja rekao problem su mjesec i zvijezda.
Religija, mjesec i zvijezda, zelena boja, to sto peremo guzice, you name it, nebitno.

Najjace mi je kad muslimane ponizavaju na konto toga sto peru guzicu. To je taj nivo pameti.

Post Reply

Return to “Svijet”