SDA

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14808 times
Been thanked: 15957 times
Status: Online

Re: SDA

Post by immuno » 05 Sep 2026, 19:58

Upravo tako ...ko ce mu raditi kad vas butum iole kvalifikovani kadar otiso il odlazi ...nudi nesto sto ni carobnim stapicem ne moze ostvariti....

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4472 times
Been thanked: 4165 times
Status: Offline

Re: SDA

Post by Naseef Mushroom » 05 Sep 2026, 22:17

tuzlak1212 wrote: 05 Sep 2026, 18:17
Naseef Mushroom wrote: 05 Sep 2026, 18:05
Srce sam postavio zbog ideologije te stranke sa kojom se mogu identifikovati.

A to sa predizbornim obećanjima, nema političara na svijetu koji je ispunio sve šta je obećao.

Nije Bakir kriv što su mnogi još zaostali u Titinom sistemu i misle da im država mora pokucati na vrata i riješiti im probleme.

Navrati na svaku benzinsku, kafić, kladionicu,restoran, hotel, uvijek se traže radnici, evo tema sad otvorena na forumu da 140 kompanija traži radnike, evo i na zapad nije nikada bilo lakše otići.

Ne gledaj na one što sa 30 godina traže od mame da im da 1 marku za kahvu i život im se nije pomjerio sa tačke, jer mu Bakir nije dao tih 50.000 radnih mjesta.
nemoj tako ti izjednacavas ocekivanja ljudi i obecanje vlasti

ljudi imaju pravo da ocekuju bez obzira koliko su neki glupi i lijeni, to ne daje nikome pravo da im se laze
Ti ljudi koji očekuju, da im dođe političar, nevažno koji, iz koje stranke i u kojoj državi, i kaže
“Glasajte za mene, moj mandat ima četiri godine, od toga ćete se napatiti 3 godine i bit će vam loše, ali imam dugoročan plan gdje će vam tu zadnju godinu biti svima bolje”
ili
“Vidimo stanje u svijetu, ratovi, krize i poskupljenja, ne očekujte nešto veliko u mom mandatu”

ti političari ne bi osvojili ni 10% glasova.

Ljudi više vole da im se lijepo laže nego da im se kaže brutalna istina u lice.

To podsjeća na onu nedavnu temu o influenserima, gdje žele zabraniti automehaničarima da pričaju o Koroni bez kvalifikacija, umjesto da ljudi sami uključe moždane vijuge i da ne slušaju automehaničare zbog Korone.
Ako neko obeća 100.000 radnih mjesta iako je to nemoguće, ili ako naši političari kažu da će nas za vrijeme njihovog mandata odvesti u EU iako mi sami znamo da je to nerealno, onda je na nama da odlučimo da ne glasamo za takve.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”