Softvare besplatni za bosanskohercegovačka produzeća je koji ...
-
Lotre
- Sitna buranija

- Has thanked: 51 times
- Been thanked: 6 times
- Status: Offline
Softvare besplatni za bosanskohercegovačka produzeća je koji ...
Koji programi i aplikacije postoje u današnjim vremenima za domaća produzeća koja mogu biti od koristi? Isto bih htio znati kako se sam treba tačno voditi svoje poslovne zadatke(ko na primjer birokracija koja se pojavi) u digitalnom obliku i koji programi ili aplikacije su od vlade za takve svrhe priznati/e? Postoje li isto mogućnosti kako sve režije i porezi koji dolaze za obrt i doo mogu nekako online plaćati i ako da kako i gdje?
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 3322 times
- Been thanked: 5712 times
Re: Softvare besplatni za bosanskohercegovačka produzeća je koji ...
Evo opet ekonomiste i biznismena sa znanjem o nicemu 
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
-
Lotre
- Sitna buranija

Ne bih se sam nazvao niti ekonomistom niti biznismenom jer nisam uspio da dostignem odlične rezultate sa kojima sam mogao biti sretan niti sam uspio da se financijski osiguram da ne moram do kraja moga života prestati sa ovakvim načinom ili drugim radom da dođem do većeg znanja ili značajne veće količine novca. Vi mene rađe zovite propalicom i gubitnikom jer to bilo bliže istini ali koji pokušava da bude bolji i da se snalazi.
-
Remzudin
- Inventar foruma

- Has thanked: 300 times
- Been thanked: 590 times
Dali je mogucno da nam konkretno u detalje objasnis sta mislis raditi,pa bi nama bilo lakse naci jedan put ?Lotre wrote: 05 Sep 2026, 20:32Ne bih se sam nazvao niti ekonomistom niti biznismenom jer nisam uspio da dostignem odlične rezultate sa kojima sam mogao biti sretan niti sam uspio da se financijski osiguram da ne moram do kraja moga života prestati sa ovakvim načinom ili drugim radom da dođem do većeg znanja ili značajne veće količine novca. Vi mene rađe zovite propalicom i gubitnikom jer to bilo bliže istini ali koji pokušava da bude bolji i da se snalazi.
-
Lotre
- Sitna buranija

Pa ja mislim otvoriti par obrta(htio bih početi sa ukupno tri ako nađem dovoljno dobre radnike za njih) i kupio sam već tri laptopa i dva pametna telefona(mislim kupiti uskoro još jedan) jer će se u njima vjerovatno raditi sa njima i htio sam saznati kako se oni tačno trebaju što bolje upotrebljavati da se izvuče što veća korist od njih i ja nisam veliki zagovornik od sakupljanja previše papira i meni će vjerovatno svakoga mjeseca stići računi ko na primjer za plaćanje korištenja interneta i pošto se mora imati otvoren tekući račun za svoj obrt ili doo htio sam znati gdje i kako se na internetu/online trebaju plaćati ti računi kao i možda dodatni porezi na unos i dobit ako se on pravi. Htio sam isto saznati kako se ti dokumenti trebaju sačuvati u digitalnom obliku ako nadležni organi se pojave i tvrde da nešto nije uredu sa poslovanjem ili ispunjavanjem i ja njima mogu dati uvid u te dokumente. Htio sam isto znati postoje li programi ili aplikacije koji su od vlade priznati da se mogu koristiti na primjer za ispunjavanje formulara ako zakon to traži za izvoz proizvoda iz BiH ili uvoz proizvoda iz inostranstva u BiH jer sam mislio isprobati i sa doo ako imam uspjeh sa obrtima itd. Isto me zanima šta još od besplatnog softvera postoji na tržištu šta može biti od koristi ako se u BiH ima produzeće. Ja se nadam da ste me mogli razumjeti.Remzudin wrote: 05 Sep 2026, 22:22Dali je mogucno da nam konkretno u detalje objasnis sta mislis raditi,pa bi nama bilo lakse naci jedan put ?Lotre wrote: 05 Sep 2026, 20:32
Ne bih se sam nazvao niti ekonomistom niti biznismenom jer nisam uspio da dostignem odlične rezultate sa kojima sam mogao biti sretan niti sam uspio da se financijski osiguram da ne moram do kraja moga života prestati sa ovakvim načinom ili drugim radom da dođem do većeg znanja ili značajne veće količine novca. Vi mene rađe zovite propalicom i gubitnikom jer to bilo bliže istini ali koji pokušava da bude bolji i da se snalazi.
-
Remzudin
- Inventar foruma

- Has thanked: 300 times
- Been thanked: 590 times
Ok,jos jednomLotre wrote: 06 Sep 2026, 21:13Pa ja mislim otvoriti par obrta(htio bih početi sa ukupno tri ako nađem dovoljno dobre radnike za njih) i kupio sam već tri laptopa i dva pametna telefona(mislim kupiti uskoro još jedan) jer će se u njima vjerovatno raditi sa njima i htio sam saznati kako se oni tačno trebaju što bolje upotrebljavati da se izvuče što veća korist od njih i ja nisam veliki zagovornik od sakupljanja previše papira i meni će vjerovatno svakoga mjeseca stići računi ko na primjer za plaćanje korištenja interneta i pošto se mora imati otvoren tekući račun za svoj obrt ili doo htio sam znati gdje i kako se na internetu/online trebaju plaćati ti računi kao i možda dodatni porezi na unos i dobit ako se on pravi. Htio sam isto saznati kako se ti dokumenti trebaju sačuvati u digitalnom obliku ako nadležni organi se pojave i tvrde da nešto nije uredu sa poslovanjem ili ispunjavanjem i ja njima mogu dati uvid u te dokumente. Htio sam isto znati postoje li programi ili aplikacije koji su od vlade priznati da se mogu koristiti na primjer za ispunjavanje formulara ako zakon to traži za izvoz proizvoda iz BiH ili uvoz proizvoda iz inostranstva u BiH jer sam mislio isprobati i sa doo ako imam uspjeh sa obrtima itd. Isto me zanima šta još od besplatnog softvera postoji na tržištu šta može biti od koristi ako se u BiH ima produzeće. Ja se nadam da ste me mogli razumjeti.Remzudin wrote: 05 Sep 2026, 22:22
Dali je mogucno da nam konkretno u detalje objasnis sta mislis raditi,pa bi nama bilo lakse naci jedan put ?
1) nisi nam rekao s cime bi se aktivno bavio.
2) rad bez Papira nemozes izbjegavati,jer kontrolla Mup financija hoce da drzi nesto fizicno u rukama i plus toga osiguras svoj rad fixno u slucaju jednog Black Out-a ako zbog nestanja struje bude sve podatke u HDD eleminirani.
Za Cloud moras skenirati papire i izvrsavati upload.
3) Online-banking u Bosni neznam dali se radi !? a i nevjerunem da ima slicno nesto kao Paypal ?
4) programa i aplikacija ima u internetu koliko hoces da ti se mozek zavrti,ali kao na br1) gore mora se znati rad za taj poso da bi mogao naci nesto sta optimalno pase
A za svaki slucaj ako se nemoze naci aplikacija,onda moras sam sebi kreirati jedan program sa Exel ili Word.
To je priznato u svakoj drzavi.
-
Lotre
- Sitna buranija

Ne mogu napisati ovdje sa čime bi se aktivno bavio jer to su biznis ideje koje sam sakupljao na više godina i nisu besplatno za javnost namijenjene nego isključljivo za unos novca na moje tekuće račune ili u privatni džep. LP.Remzudin wrote: 07 Sep 2026, 08:51Ok,jos jednomLotre wrote: 06 Sep 2026, 21:13
Pa ja mislim otvoriti par obrta(htio bih početi sa ukupno tri ako nađem dovoljno dobre radnike za njih) i kupio sam već tri laptopa i dva pametna telefona(mislim kupiti uskoro još jedan) jer će se u njima vjerovatno raditi sa njima i htio sam saznati kako se oni tačno trebaju što bolje upotrebljavati da se izvuče što veća korist od njih i ja nisam veliki zagovornik od sakupljanja previše papira i meni će vjerovatno svakoga mjeseca stići računi ko na primjer za plaćanje korištenja interneta i pošto se mora imati otvoren tekući račun za svoj obrt ili doo htio sam znati gdje i kako se na internetu/online trebaju plaćati ti računi kao i možda dodatni porezi na unos i dobit ako se on pravi. Htio sam isto saznati kako se ti dokumenti trebaju sačuvati u digitalnom obliku ako nadležni organi se pojave i tvrde da nešto nije uredu sa poslovanjem ili ispunjavanjem i ja njima mogu dati uvid u te dokumente. Htio sam isto znati postoje li programi ili aplikacije koji su od vlade priznati da se mogu koristiti na primjer za ispunjavanje formulara ako zakon to traži za izvoz proizvoda iz BiH ili uvoz proizvoda iz inostranstva u BiH jer sam mislio isprobati i sa doo ako imam uspjeh sa obrtima itd. Isto me zanima šta još od besplatnog softvera postoji na tržištu šta može biti od koristi ako se u BiH ima produzeće. Ja se nadam da ste me mogli razumjeti.
1) nisi nam rekao s cime bi se aktivno bavio.
2) rad bez Papira nemozes izbjegavati,jer kontrolla Mup financija hoce da drzi nesto fizicno u rukama i plus toga osiguras svoj rad fixno u slucaju jednog Black Out-a ako zbog nestanja struje bude sve podatke u HDD eleminirani.
Za Cloud moras skenirati papire i izvrsavati upload.
3) Online-banking u Bosni neznam dali se radi !? a i nevjerunem da ima slicno nesto kao Paypal ?
4) programa i aplikacija ima u internetu koliko hoces da ti se mozek zavrti,ali kao na br1) gore mora se znati rad za taj poso da bi mogao naci nesto sta optimalno pase
A za svaki slucaj ako se nemoze naci aplikacija,onda moras sam sebi kreirati jedan program sa Exel ili Word.
To je priznato u svakoj drzavi.
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 3067 times
- Been thanked: 25537 times
- Status: Online
Bolje da si radio tih par godima.Svasta bi naucio.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14926 times
- Been thanked: 10460 times
Opet ovaj zbog kojeg dobijam tikove 
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 3322 times
- Been thanked: 5712 times
Prije par godina htio pokrenut knjigovodstvenu agenciju a sad pita ima li neki knjigovodstveni softver dzaba. Pa jel to u godinu dana se ne moze toliko saznat D.
Da je konobariso vise bi naucio.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4419 times
- Been thanked: 4120 times
Lotre wrote: 07 Sep 2026, 22:48 Ne mogu napisati ovdje sa čime bi se aktivno bavio jer to su biznis ideje koje sam sakupljao na više godina i nisu besplatno za javnost
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- HAVANA
- Penzioner

Naizgled obicna stvar sa kojom se mnogo nauci.Od odnosa i komunikacije do rada sa novcem,racunanja,cesto i jezika,kordinacija pokreta pa i rad na racunalu i ugostiteljskim programima...Sve i svaki poso je skola.Ko hoce da uci...Nora Ibsenova wrote: 08 Sep 2026, 14:17Prije par godina htio pokrenut knjigovodstvenu agenciju a sad pita ima li neki knjigovodstveni softver dzaba. Pa jel to u godinu dana se ne moze toliko saznat D.
- HAVANA
- Penzioner

Kad felge peres na praonici,samo to da radis,nesto ces nauciti.Bilo kakva praksa.Dugogodisnje iscitavanje tema i bespuca interneta naucices mudo moje.Bez prakse.Rad,rad i rad.
-
Lotre
- Sitna buranija

Radio sam isto i svašta sam naučio ali to opet nije bilo dovoljno da stignem do savršenstva.
-
Lotre
- Sitna buranija

Izbjegavajte onda moje teme, ako dobijete te tikove.
-
Lotre
- Sitna buranija

Ne tražim sada samo neki knjigovodstveni softver džabe neko različiti softver za različite svrhe. Možda isto niste skontali da sam htio saznati mogu li se mjesečni računi i unos kao i dobit u obrtu online plaćati i to je opet za mene bila razlika.Nora Ibsenova wrote: 08 Sep 2026, 14:17Prije par godina htio pokrenut knjigovodstvenu agenciju a sad pita ima li neki knjigovodstveni softver dzaba. Pa jel to u godinu dana se ne moze toliko saznat D.
Sa konobarisanjem ne bi naučio ono šta hoću da naučim i sa tim poslom vjerovatno ne bih stigao do bogatstva.
-
Lotre
- Sitna buranija

Ja do sada nisam ni znao da se u ugostiteljstvu koriste programi. Ja sam mislio da je važnije znati kako se treba upotrebljavati ugostiteljski aparati ko na primjer kafe aparat i kako se treba filtrirati kafa u njemu jer ja većinom znam u mojoj kući napraviti bolju kafu, cappuccino kao i latte macchiato nego oni ljudi koji meni taj proizvod prodavaju u kafiću za duplo ili još veću cijenu a nemaju veće znanje od mene.HAVANA wrote: 08 Sep 2026, 17:42Naizgled obicna stvar sa kojom se mnogo nauci.Od odnosa i komunikacije do rada sa novcem,racunanja,cesto i jezika,kordinacija pokreta pa i rad na racunalu i ugostiteljskim programima...Sve i svaki poso je skola.Ko hoce da uci...Nora Ibsenova wrote: 08 Sep 2026, 14:17
Prije par godina htio pokrenut knjigovodstvenu agenciju a sad pita ima li neki knjigovodstveni softver dzaba. Pa jel to u godinu dana se ne moze toliko saznat D.
-
Lotre
- Sitna buranija

Tačno, tačno, tačno.HAVANA wrote: 08 Sep 2026, 17:44 Kad felge peres na praonici,samo to da radis,nesto ces nauciti.Bilo kakva praksa.Dugogodisnje iscitavanje tema i bespuca interneta naucices mudo moje.Bez prakse.Rad,rad i rad.
- HAVANA
- Penzioner

Pa jesi ti svjestan da recimo palma ima mjesecni promet od nekih otpr. 350000km. Haj nek je to nekih 35000 racuna na mjesecnoj bazi.Svi artikli zavedeni,kucaj,printaj...Pa do bilansa ,zbirova itditd Da ne govorimo o nabavci,repromaterijalima,robe na stanju itditd Nisi valjda mislio da hamo sjedi i pise u blokic...Program jakako.Sta mislis koliko kosta taj program?Lotre wrote: 08 Sep 2026, 22:55Ja do sada nisam ni znao da se u ugostiteljstvu koriste programi. Ja sam mislio da je važnije znati kako se treba upotrebljavati ugostiteljski aparati ko na primjer kafe aparat i kako se treba filtrirati kafa u njemu jer ja većinom znam u mojoj kući napraviti bolju kafu, cappuccino kao i latte macchiato nego oni ljudi koji meni taj proizvod prodavaju u kafiću za duplo ili još veću cijenu a nemaju veće znanje od mene.HAVANA wrote: 08 Sep 2026, 17:42
Naizgled obicna stvar sa kojom se mnogo nauci.Od odnosa i komunikacije do rada sa novcem,racunanja,cesto i jezika,kordinacija pokreta pa i rad na racunalu i ugostiteljskim programima...Sve i svaki poso je skola.Ko hoce da uci...
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14926 times
- Been thanked: 10460 times
Nista to ba, moRe samo ako je besplatan program.HAVANA wrote: 08 Sep 2026, 23:26Pa jesi ti svjestan da recimo palma ima mjesecni promet od nekih otpr. 350000km. Haj nek je to nekih 35000 racuna na mjesecnoj bazi.Svi artikli zavedeni,kucaj,printaj...Pa do bilansa ,zbirova itditd Da ne govorimo o nabavci,repromaterijalima,robe na stanju itditd Nisi valjda mislio da hamo sjedi i pise u blokic...Program jakako.Sta mislis koliko kosta taj program?Lotre wrote: 08 Sep 2026, 22:55
Ja do sada nisam ni znao da se u ugostiteljstvu koriste programi. Ja sam mislio da je važnije znati kako se treba upotrebljavati ugostiteljski aparati ko na primjer kafe aparat i kako se treba filtrirati kafa u njemu jer ja većinom znam u mojoj kući napraviti bolju kafu, cappuccino kao i latte macchiato nego oni ljudi koji meni taj proizvod prodavaju u kafiću za duplo ili još veću cijenu a nemaju veće znanje od mene.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija