Ali ja to sve vrijeme pišem i ne tvrdim drugačije.ina wrote: 08 Sep 2026, 18:40 To što moja nena (pa ni ja u to neko dato doba) nije mogla pobjeći od Tysona.. nije bila "globalna slava" nego medijski monopol.
Postojale su samo "tri" televizijske mreže i "pet" novinara koje su svi pratili.
Sad sam se nešto sjetila i onih starih telefona..
Nije da mi se plače zbog njihovog supstituiranja nego kontam onako kako vrijeme svakog vremena ima i (do)nosi svoje i pozitivne i manje pozitivne strane..
To što su 1975., 1988., 1997., i 2002 skoro svi, od malog djeteta pa do starijih osoba znali za nekog glumca i pjevača ne znači da su svi pjevači, pjesme, glumci, filmovi i serije iz tih decenija bili svi bolji od današnjih, već baš zato što si bio primoran da čuješ za njih, automatski se kroz to stvara globalna slava.
Ja uopšte ne tvrdim da ne postoje muzičari koji danas ne mogu prodati milione ploča i okupiti stotine hiljada ljudi na koncertu, već da je danas vrijeme došlo da možeš prodati toliko ploča i okupiti toliko ljudi na koncertu, a da i dalje milioni nisu čuli za tebe.
Prije je bilo nemoguće da nisi čuo za takog izvođača ali to vrijeme se neće nikada vratiti.
Danas ne samo da se ima veći izbor, već da svako pravi svoju playlistu i da mu algoritam popunjava njegovu top listu umjesto da mu predlaže nešto drugačije.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)