Nisam bio tome svjestan. Procijenio bih da program košta oko 500 KM. Jesam li bio blizu tačnosti?HAVANA wrote: 08 Sep 2026, 23:26Pa jesi ti svjestan da recimo palma ima mjesecni promet od nekih otpr. 350000km. Haj nek je to nekih 35000 racuna na mjesecnoj bazi.Svi artikli zavedeni,kucaj,printaj...Pa do bilansa ,zbirova itditd Da ne govorimo o nabavci,repromaterijalima,robe na stanju itditd Nisi valjda mislio da hamo sjedi i pise u blokic...Program jakako.Sta mislis koliko kosta taj program?Lotre wrote: 08 Sep 2026, 22:55
Ja do sada nisam ni znao da se u ugostiteljstvu koriste programi. Ja sam mislio da je važnije znati kako se treba upotrebljavati ugostiteljski aparati ko na primjer kafe aparat i kako se treba filtrirati kafa u njemu jer ja većinom znam u mojoj kući napraviti bolju kafu, cappuccino kao i latte macchiato nego oni ljudi koji meni taj proizvod prodavaju u kafiću za duplo ili još veću cijenu a nemaju veće znanje od mene.
Softvare besplatni za bosanskohercegovačka produzeća je koji ...
-
Lotre
- Sitna buranija

- Has thanked: 51 times
- Been thanked: 6 times
- Status: Offline
Re: Softvare besplatni za bosanskohercegovačka produzeća je koji ...
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 61795 times
- Been thanked: 11263 times
Da bi znao koristit program treba imat nekog znanja, mores ti imat klavir od sto hiljada a dzaba ti kad ne znas sta je akord 
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta

pa da sletim curici na usta
-
Lotre
- Sitna buranija

Mislim da se može naučiti koristiti programe. Ja isto nisam prije 25 godina znao instalirati i upotrebljavati operativne sisteme ko Windows i Linux kao i ukloniti greške na njima jer nije bilo YouTube da se to može potražiti ili vidjeti i doći do toga znanja ali danas je to za mene veoma lako.ElTriconi wrote: 10 Sep 2026, 22:10 Da bi znao koristit program treba imat nekog znanja, mores ti imat klavir od sto hiljada a dzaba ti kad ne znas sta je akord![]()
-
Remzudin
- Inventar foruma

- Has thanked: 300 times
- Been thanked: 590 times
.....a zasto nebi za svaku sigurnosto tu tvoju ideju patentirao ?Lotre wrote: 07 Sep 2026, 22:48Ne mogu napisati ovdje sa čime bi se aktivno bavio jer to su biznis ideje koje sam sakupljao na više godina i nisu besplatno za javnost namijenjene nego isključljivo za unos novca na moje tekuće račune ili u privatni džep. LP.Remzudin wrote: 07 Sep 2026, 08:51
Ok,jos jednom
1) nisi nam rekao s cime bi se aktivno bavio.
2) rad bez Papira nemozes izbjegavati,jer kontrolla Mup financija hoce da drzi nesto fizicno u rukama i plus toga osiguras svoj rad fixno u slucaju jednog Black Out-a ako zbog nestanja struje bude sve podatke u HDD eleminirani.
Za Cloud moras skenirati papire i izvrsavati upload.
3) Online-banking u Bosni neznam dali se radi !? a i nevjerunem da ima slicno nesto kao Paypal ?
4) programa i aplikacija ima u internetu koliko hoces da ti se mozek zavrti,ali kao na br1) gore mora se znati rad za taj poso da bi mogao naci nesto sta optimalno pase
A za svaki slucaj ako se nemoze naci aplikacija,onda moras sam sebi kreirati jedan program sa Exel ili Word.
To je priznato u svakoj drzavi.
Ako budes imao srecu da neku kupi tu tvoju ideju,to bi ti bio Jackpott i nisi ni mrdao prst.
-
Lotre
- Sitna buranija

Možda ću to uraditi ali kao prvo moram imati odličnog advokata koji poznaje(sve moguće zakone i propise iz te oblasti i rupe u istim i koji je profesionalac u tome) ispunjavaju li te poslovne ideje stroge zakonske uvjete za patentnu zaštitu, imaju li za druge osobe jasan komercijalni cilj i suočavaju li se sa tržišnim rizikom da će ih konkurencija lako kopirati i ako mi druge osobe koje isto tražim (i koji mogu dokazati svoju stručnost) ko na primjer poreski stručnjak/savjetnik, stručnjak za osiguranje i finansijski savjetnik(i druga stručna lica) isto to preporučuju i mogu garantirati da će braniti moja prava i da će se to meni isplati plaćati te troškove kao i njihove usluge, onda stoji vašem savjetu ništa na putu.Remzudin wrote: 12 Sep 2026, 21:57.....a zasto nebi za svaku sigurnosto tu tvoju ideju patentirao ?Lotre wrote: 07 Sep 2026, 22:48
Ne mogu napisati ovdje sa čime bi se aktivno bavio jer to su biznis ideje koje sam sakupljao na više godina i nisu besplatno za javnost namijenjene nego isključljivo za unos novca na moje tekuće račune ili u privatni džep. LP.
Ako budes imao srecu da neku kupi tu tvoju ideju,to bi ti bio Jackpott i nisi ni mrdao prst.