Masamune wrote: 28 Aug 2026, 13:43
E pa to što ti govoriš vodi ka distopiji, jer kad krdo dođe do većih poluga moći ono ugnjetava ljude i njihovu slobodu za donošenje razumnih odluka. To je već teško propadanje društva. Na kraju moraš biti glupan jer te tako tjeraju.
Pustiš li sve ove utjecajne budaletine da rade šta hoće bez reperkusija stvorit ćeš svijet u kojima će oni ugrožavati slobode drugih.
Zato se to treba sasjeći odmah u korijenu. Ali tebe boli briga za buduće naraštaje. Ti misliš samo na svoju guzicu.
To se može postići samo u diktaturi ili projektima ispiranja mozga od strane elita.
U ovom slučaju kao što rekoh, narod bira da bude glup, i bira da takvim influenserima podari svoje vrijeme.
Jedan primjer, potpuno druga tema ali je poenta ista.
Pošto jedva čekam da izađe GTA 6, YouTube mi je pun GTA 6 videa koji mi je algoritam izbacio.
Ako mi vjeruješ, samo 10% od toga su pozitivne stvari, kako se raduju što će izaći igrica, koje bi nas super stvari očekivale u igrici itd.
Sve ostalo je ili kako će GTA biti sranje ili neke teorije zavjere kako će Rockstar propasti.
Ja čak smatram da i ti koji prave takva GTA videa ne vjeruju u to, ali znaju šta donosi klikove. Senzacionalizam, negativa i ona izreka “Ne daj da ti istina pokvari dobru priču”.
Narod bira da takvim da lajkove umjesto onima koji prave pozitivna videa.
Tako sigurno i mnogi influenseri znaju šta pali, možda mnogi i od njih ne vjeruju u šta govore ali znaju da će imati više klikova od nekog dosadnog doktora.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.