Humoristične serije
Moderator: Krokodil Behko
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10945 times
- Been thanked: 12836 times
- Status: Offline
Re: Humoristične serije
Nisu loši ni danas, samo ne znam gdje ima kvalitetna slika, a da nije po jedna epizodica dnevno ili sedmično, na nekom TV kanalu.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8906 times
- Been thanked: 21098 times
Rtl 2 ko mlijeko 
A ako mozes premotavati sadrzaj mozes odjednom pogledati dvije sezone jer nemaju puno epiz
A ako mozes premotavati sadrzaj mozes odjednom pogledati dvije sezone jer nemaju puno epiz
-
anamelessghoul
- Na probnom

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Sto se tice sitcoma Prijatelji su tesko govno uvijek bili, a s druge strane Kralj Queensa mi je uvijek bio podcijenjen.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10945 times
- Been thanked: 12836 times
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 25058 times
- Been thanked: 23033 times
- Status: Online
BBT vidim da kotira dobro na anketi.
Iako je serija sama po sebi dobra onaj geek u meni je mrzio jer je serija zasnovana na ismijavanju nerd i geek kulture, a ne prikazivanju istih kao nešto dobro i normalno.
Iako je serija sama po sebi dobra onaj geek u meni je mrzio jer je serija zasnovana na ismijavanju nerd i geek kulture, a ne prikazivanju istih kao nešto dobro i normalno.
- Maja
- Administrator

Pa ne znam bas. Ja bih rekla suprotno, prikazani su kao smijesni i simpa likovi a u reali su gikovi predosadni tj obicni 
- Maja
- Administrator

- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1929 times
- Been thanked: 1639 times
Re: SMIJEH BEZ PAUZE: Šest humorističnih serija koje su bile odlične od početka do kraja
Iako sam nositelj i nadasve promotor europskih vrijednosti, ne volim ni ja te gej pedere i njihovu propagandu.Naseef Mushroom wrote: 22 Nov 2025, 08:54Ma nisi shvatioironman wrote: 22 Nov 2025, 08:50
Predrasude..
Ne svidja ti se gay doktor,covjek zivi i gleda svoja posla..
S druge strane imas masu perverznjaka,sexualnih manijaka obucenih u mantile koji to vjesto kriju..al sa njima nemas problem![]()
Sin mu bio sa doktorom u vezi i onda ide otac njemu da mu gurne prst u guzicu, i to je normalno.
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 25058 times
- Been thanked: 23033 times
Samo što su geek kulturu prikazali kao šalu i zajebanciju. Dakle, ciljano je predstavljeno da im se smiju oni koji nemaju veze sa tom kulturom. Samo su podebljali stereotipe od prije par decenija kad su bili najizraženiji. To je možda moglo proći prije 30-40 godina kad je monokultura bila mišićavi muškarci kao Rambo testosteron na max, lijepe žene uz njih itd., ali to odavno više nije tako. U vrijeme kad se pojavila serija ta kultura je već bila značajan dio društva i to su najviše video igre i Marvel filmovi katapultirali u visine i prije pojave BBT. Zato u tim zajednicama ta serija nije baš dobro prihvaćenaMaja wrote: 13 Sep 2026, 19:32 Pa ne znam bas. Ja bih rekla suprotno, prikazani su kao smijesni i simpa likovi a u reali su gikovi predosadni tj obicni![]()
Isto je i sa nerdovima tj. štreberima. Serija je snimljena za sve ostale samo ne za njih kako bi se masovna publika zabavila na njihov račun i da ih i dalje prikazuju kao čudake. Kad se sjetim starih filmova od prije 20 i kusur godina sa situacijama u školama npr. vazda su neke nerd i geek luzere lupali, udarali i ismijavali wannabe Švarcenegeri od školskih jarana koji su igrali američki fudbal i ganjali top cure. Gotovo svaki film je bio u tom fazonu gdje su se pojavljivali štreberi i geekovi upravo jer je to tad oslikavalo realnost tog vremena
Sjećam se sebe kad sam kao dijete donio yugioh karte u školu da igram sa jaranom. Nema šta mi nisu govorili i radili, ali je mene bolilo briga
Danas ljudi od 60 godina igraju to na turnirima i izuzetno je medijski popraćeno. I kod nas održavaju turnire budu pune dvorane ljudi svih uzrasta. To je samo jedan primjer. Nije BBT to popularizirao, već je ta serija u najmanju ruku pokušala da vrati vrijeme unazad. Međutim, nije im uspjelo.
- ironman
- sirius

- Has thanked: 30009 times
- Been thanked: 31586 times