storm wrote:statebriga wrote:Danas se Tita jedino Slovenci rado sjecaju: postali su najbogtija SFRJ republika i jedina republika koja se odcjepila be rata od SFRJ, bila stabilna u SFRJ, a stabilna je i u EU, imaju muzeje o Titu i to sve lijepo dozivljavaju bez plakanja za starim vremenima,bez padanja u nesvijest jer danas gore,a joooooj , ajme,opet treabmo Tita. E pa Slovenci nemaju takve probleme kao ostatak Juge.
Pa ima slovenaca koji ga se rado sjećaju.....Miloš, Uroš, Jelena ......i tak

rado ga se sjecaju

ali ne kmece za proslosti
U BiH svi zive u Titinoj proslosti,nece niko da ostane u sadasnjosti,tragedija !
Dijapora,eh ,mi smo poseban prica: Ja sam iz grupe koja prica o Titu,najnormlanje,bez nekakvih prolijevanja suza,ridanja od placa,padanja u nesvijset i tako nekavih cudnih sokova jer Tita vise nema

Stariji clanovi dijaspore su se formirali u dva tabora , dvije krajnosti: ili je bio pozitivna ,ili je bio negativan,a sredine nema.

Svi,koji su rodjeni 80tih nemaju nikakh emocija prema Titu i totlano im je svjedno ,znaju da je bio vazan istorijska licnost,i to je dovoljno. Znaju da su porijelom sa cudnog podneblja u kojem se desavaju istorijski mometi.