Rusija

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4436 times
Been thanked: 4135 times
Status: Online

Re: Rusija

Post by Naseef Mushroom » 20 Aug 2026, 14:02

ironman wrote: 20 Aug 2026, 13:50 Pa kazes lijepo vako.
Nabijem rusiju nakurac zato sto podrzava cetnike.
I onda ti nikad i niko nece rec da si rusofil.
Simple as that.
Nabijem Rusiju na kurac zato što podržava četnike, kako 1992, tako i 2026.

E sad i ti napiši “Slava ukrajinskom narodu i dabogda pobijedili Ruse ali nabijem onog zionistu Zelenskog koji koristi patnju i odbranu ukrajinskog naroda sa ostalim cionistima iz zapadnih zemalja i dabogda mu sudili čim rat stane”.

Eto meni nije problem to prvo napisati, je li tebi to ovo drugo problem napisati?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10945 times
Been thanked: 12838 times
Status: Offline

Post by Krokodil Behko » 20 Aug 2026, 14:14

Naseef Mushroom wrote: 20 Aug 2026, 13:44
Krokodil Behko wrote: 20 Aug 2026, 08:14

Možda nisi primjetio, govorio sam o BiH i četnicima.
Nisam pominjao ni Iran ni Izrael.
Jednostavno je. Kao što rekoh, ako nema Rusa takvih kavi i jesu, neće biti ni opasnosti od četnika, a Iran se vrlo dobro snalazi i bez ruske neznatne pomoći.
Sve što sam napisao, odnosi se i na Bosnu i Hercegovinu.
Onaj čifut Amir Gross Kabiri je u 2026. veća opasnost za Bosnu i Hercegovinu nego ijedan Rus.
Dodik i Čović redovno lobiraju kod kapica, dok su sastanci sa Putinom samo predstava za krezavog Mitra iz Bijeljine.

I sada opet dolazimo do toga što sam napisao, da je se čitav svijet zapetljao i postao kompleksan “Ako ukazuješ na cionizam, da li si onda Rusofil u toj situaciji?”

Htjeli vi svi priznati ili ne, ali cionizam igra veliku ulogu i u ruskoj agresiji na Ukrajinu, i cionizam se sve više miješa i u bosanskihercegovačka politička pitanja, ali je se svijet toliko zapetljao, pa i kod nas, da je onda alternativa cionistima, anti-BiH Rusija.

Čović je član ruske inžinjerske akademije i lik koji se prije nekih 5 god zalagao za što više ruskog uticaja.

Dragan Čović u Moskvi: U BiH, nažalost, ima vrlo malo ruskog utjecaja
https://avaz.ba/vijesti/bih/547993/drag ... g-utjecaja

Nisam li ja davno (između ostalih i tebi ) govorio o paraleli Rusija-Azerbejdžan-Izrael-Emirati-itd?
A ti nisi htio ni razmisliti.
Nemoj da ja rovim sad po postovima, odmah prvih dana agresije na Ukrajinu, rekao sam da Izrael nikada neće uvesti sankcije Rusiji, kao što se i desilo. Da Rusija podržava Palestince, ne bi nikada nahuškali Hamas da počini zločin u Izraelu i da izazove onolika stradanja, jer samo je njima u tom trenutku odgovarao rat na BI.

Razlika koju ti vidiš između Izraela i Rusije je čista fikcija. Nešto što ne postoji. Nešto što može postojati samo u glavamo inih koji sebe same projiciraju u neke diktatore, pa im to bude važnije od religije, rase, države, itd. Oni su ideološki isti i neozbiljno je pravljenje razlika

A zašto ti to ne vidiš?
Pa ne vidiš jer stvari sagledavaš iz ugla vjere, a to je pogrešan ugao.
Čak, najgori mogući ugao

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 20 Aug 2026, 14:17

Slava ukrajinskom narodu i dabogda pobijedili Ruse ali nabijem onog zionistu Zelenskog koji koristi patnju i odbranu ukrajinskog naroda sa ostalim cionistima iz zapadnih zemalja i dabogda mu sudili čim rat stane

Eto, napisao sam ja, ali imam utisak da Zelenski radi ono što mora.
Preko cionista se dodvorava zapadu da bi dobio municiju i novac.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 20 Aug 2026, 15:10

Krokodil Behko wrote: 20 Aug 2026, 14:17
Slava ukrajinskom narodu i dabogda pobijedili Ruse ali nabijem onog zionistu Zelenskog koji koristi patnju i odbranu ukrajinskog naroda sa ostalim cionistima iz zapadnih zemalja i dabogda mu sudili čim rat stane

Eto, napisao sam ja, ali imam utisak da Zelenski radi ono što mora.
Preko cionista se dodvorava zapadu da bi dobio municiju i novac.
Ako se radi samo o dodvoravanju, otkud ukrajinski napadi na turske i iranske brodove na drugim kontinentima?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 30012 times
Been thanked: 31598 times

Post by ironman » 20 Aug 2026, 15:14

Kome nije jasno da su cionisti i cetnici za mene isto i da ih nabijem naq redom taj ne poznaje mene..
dream of spring...

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 20 Aug 2026, 15:26

Krokodil Behko wrote: 20 Aug 2026, 14:14
Naseef Mushroom wrote: 20 Aug 2026, 13:44

Sve što sam napisao, odnosi se i na Bosnu i Hercegovinu.
Onaj čifut Amir Gross Kabiri je u 2026. veća opasnost za Bosnu i Hercegovinu nego ijedan Rus.
Dodik i Čović redovno lobiraju kod kapica, dok su sastanci sa Putinom samo predstava za krezavog Mitra iz Bijeljine.

I sada opet dolazimo do toga što sam napisao, da je se čitav svijet zapetljao i postao kompleksan “Ako ukazuješ na cionizam, da li si onda Rusofil u toj situaciji?”

Htjeli vi svi priznati ili ne, ali cionizam igra veliku ulogu i u ruskoj agresiji na Ukrajinu, i cionizam se sve više miješa i u bosanskihercegovačka politička pitanja, ali je se svijet toliko zapetljao, pa i kod nas, da je onda alternativa cionistima, anti-BiH Rusija.

Čović je član ruske inžinjerske akademije i lik koji se prije nekih 5 god zalagao za što više ruskog uticaja.

Dragan Čović u Moskvi: U BiH, nažalost, ima vrlo malo ruskog utjecaja
https://avaz.ba/vijesti/bih/547993/drag ... g-utjecaja

Nisam li ja davno (između ostalih i tebi ) govorio o paraleli Rusija-Azerbejdžan-Izrael-Emirati-itd?
A ti nisi htio ni razmisliti.
Nemoj da ja rovim sad po postovima, odmah prvih dana agresije na Ukrajinu, rekao sam da Izrael nikada neće uvesti sankcije Rusiji, kao što se i desilo. Da Rusija podržava Palestince, ne bi nikada nahuškali Hamas da počini zločin u Izraelu i da izazove onolika stradanja, jer samo je njima u tom trenutku odgovarao rat na BI.

Razlika koju ti vidiš između Izraela i Rusije je čista fikcija. Nešto što ne postoji. Nešto što može postojati samo u glavamo inih koji sebe same projiciraju u neke diktatore, pa im to bude važnije od religije, rase, države, itd. Oni su ideološki isti i neozbiljno je pravljenje razlika

A zašto ti to ne vidiš?
Pa ne vidiš jer stvari sagledavaš iz ugla vjere, a to je pogrešan ugao.
Čak, najgori mogući ugao
Sve je stvar vjere, samo je cionistički uticaj radio na tome da se prikaže drugačije.

U hollywoodskim filmovima (a cionisticima pripada Hollywood) ima milion primjera gdje se ismijava kršćanstvo i to ispiranje mozga je dovelo do toga da je cool i mainstream ismijavati sve šta ima veze sa crkvom, Isusom i popovima, ali jevreji su zaštićeni od ismijavanja.
Ukoliko nisi sam jevrej, svaki vic o jevrejima dovodi do toga da te kanceluju. Time je se stvorio mentalitet da je u Americi kršćanstvo jedan običan vic ali je jevrejski uticaj u Americi jačao decenijama

Skoro svi političari iz zapadnih zemalja se ponose što su sekularna zemlja, za njih su vjerski sukobi dio pećinskog doba i pećinskog mentaliteta, njihova najveća kritika muslimana je “Nismo se mi borili za sekularne države gdje smo crkvu eliminisali iz državnih pitanja, da bi sad neki pravili islamske države po našim državama”, međutim svi oni (čast izuzetcima poput Španije i Irske) podržavaju Izrael sa argumentom da ih je Bog izabrao i time imaju pravo da zauzmu Palestinu i da im je ta zemlja obećana prije hiljade godina.

Možemo mi imati 2026. godinu, prava homoseksualaca i transseksualaca, demokratije, slobode govora i moderno doba, sve se svodi opet na početak koji vodi unazad hiljade godina, a to je sukob i dominacija religija.

Nevažno ko pripada kojoj religiji, neka se svako okrene i počne gledati iz ugla svoje vjere, jer je doba iluzija prošlo.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 20 Aug 2026, 18:44

Naseef Mushroom wrote: 20 Aug 2026, 15:26 međutim svi oni (čast izuzetcima poput Španije i Irske) podržavaju Izrael

Ne podržavaju ga, bar ne po tom osnovu i vezine veze s religijom nema. Uglavnom ima veze s antisemitizmom kod samih Evropljana. Jesi li znao, holokaust se 1945. samo nastavio i nakon sloma nacizma?
Ginuli jevreji ko muhe, naravno da jesu, realno je cijeli kontinent učestvovao u tom holokaustu i slom Njemačke nije mogao ko rukom odnijeti mržnju istih prema Jevrejima. Bilo bi glupo vjerovatio da je drugačije.

Ali, zato su suze pred Staljinom lili "jao, žao nam jevreja, žao nam jevreja, žao nam jevreja", sve dok im Staljin nije rekao "Ako vam ih je baš toliko žao, iskoristite priliku i odlomite dio Njemačke pa im dajte, nek imaju svoju državu".
Jes, kurko. Evropljani su momentalno podržali osnivanje Izraela, samo da rastjeraju Jevreje iz Evrope, da ne bi ko šta slučajno posvjedočio protiv raznih političkih elita i uz nadu da će se na BI pobiti sd Muslimanima i da će Muslimani završiti posao.
Ali, opet se umiješao Staljin, kao njihov protivnik.
Nek uđe u zapisnik, prvo oružje Izrael je dobio od Stajlina (iz Čehoslovačke), a ne sa zapada.

U međuvrmenu, muslimanske zemlje su se oslobodile i ojačale, pa sad podupiru izrael da bi muslimane držao tamo u sukobu.

Nema tu vjere ni sekunde bolan, samo ti se učinilo.
Vjera je ovdje prisutna samo u onoj mjeri u kojoj vidimo da je nebitna ovim akterima. Sve se vrti oko fašizma u pomenutim zemljama, s Izraelom i Rusijom na čelu, a članstvo Azera i emiraćanskih četnika, zorno svjedoči o nebitnosti vjere u ovim pitanjima

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 61844 times
Been thanked: 11274 times

Post by ElTriconi » 20 Aug 2026, 20:25

Krokodil Behko wrote: 20 Aug 2026, 18:44
Nema tu vjere ni sekunde bolan, samo ti se učinilo.
Vjera je ovdje prisutna samo u onoj mjeri u kojoj vidimo da je nebitna ovim akterima. Sve se vrti oko fašizma u pomenutim zemljama, s Izraelom i Rusijom na čelu, a članstvo Azera i emiraćanskih četnika, zorno svjedoči o nebitnosti vjere u ovim pitanjima
Vjera se koristi samo kad je zgodno koristiti je, selektivno da odgovara trenutnoj situaciji. Kad je potrebno bit agresivan nadjes neki dio dje neko bio agresivan a zanemaris sto vecina vjere propagira oprost, sabur i to.

Hedonisti ce se, gledaj slucajnosti, praviti gluhi i sljepi na sve djelove gdje bog obecava da ce oni koji pretjeruju biti kaznjeni a na sva zvona ce propagirat kako je bog naredio da se uziva u blagodeti 🤔
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1456 times
Been thanked: 1793 times

Post by Sioux » 24 Aug 2026, 15:50

Vatikan šalje šefa diplomacije u posjet Moskvi, prvi put od početka rata
Pogled Joca Vujičića

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 12 Sep 2026, 16:54

Ode i Lada :oo

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1073 times
Been thanked: 1684 times

Post by tuzlak1212 » 14 Sep 2026, 08:46

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 14 Sep 2026, 09:17

Još jedan zahlupani fašista

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1073 times
Been thanked: 1684 times

Post by tuzlak1212 » 21 Sep 2026, 15:36

Ovaj napad na Rusiju bas sad u vrijeme izbora mi lici isto 7. Oktobar da se zastiti Netanyahu u Izraelu

Nikad gora odbrana i nikad do sad nije bilo ovoliko udara na civilne zgrade po Moskvi, jako sus

Imal ijedan rat a da ne lici da se samo veliki dogovaraju da sacuvaju fotelje

Post Reply

Return to “Svijet”