Posao u Austriji ili Njemačkoj
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 29926 times
- Been thanked: 8224 times
- Status: Offline
Re: Posao u Austriji ili Njemačkoj
ja mislim na Njemacku, a ne na Bosnu.
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 62010 times
- Been thanked: 11323 times
Pitanje je nazife hoces li ti u penziju do 70e godine. Sve je to na klimavim nogama 
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta

pa da sletim curici na usta
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4506 times
- Been thanked: 4201 times
Ma znam, ali da i skrate da se sa 55. može u penziju, sad sa 54. godine mogu slomiti vrat i ne dočekati je, ne mislim na toliko daleko.ElTriconi wrote: 29 Sep 2026, 19:51 Pitanje je nazife hoces li ti u penziju do 70e godine. Sve je to na klimavim nogama![]()
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Da, ali pogledaj ko većinom piše takve poruke
“Ne bi išao nazad u Njemačku pa makar bio gladan na ulici”, “Nisam lud da idem u Njemačku gdje su stanovi toliko skupi”, “Ybš Njemačku, ovdje živim kao pseto, jedva čekam da se vratim”.
Znači sve tipe ljudi kojima je cilj ostariti i umrijeti u Bosni i Hercegovini, pa zašto onda predstavljaju penziju od 1400 eura kao malu penziju, ako se u Njemačkoj teže živi sa tolikom penzijom ali u BiH se može od toga super živjeti?
A nije ni nemoguće ni sa tolikom penzijom da se ostane i živi solidno u Njemačkoj. Ako je kirija u gradu otprilike 1.200 eura, 10 minuta vožnje udaljeno od grada je za istu veličinu stana 600 eura, pa ako je neko udovac/udovica penzioner, može se jednosoban stan naći van grada i za 300 eura.
Pa ako je neko vezan za posao i djeci je bliže škola pa plaća skuplji stan u gradu, ne mora u tom stanu živjeti kada ode u penziju.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 3078 times
- Been thanked: 25654 times
Svuda podji kuci dodji.Kakva penzija po bijelu svijetu.Ne bi da je 12000 eura.Al ko voli nek izvoli.Nismo svi isti.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Slažem se, ako je neko sretniji u svom selu nego u centru New Yorka, neka svako sebi bira gdje je najsretniji.HAVANA wrote: 30 Sep 2026, 06:45 Svuda podji kuci dodji.Kakva penzija po bijelu svijetu.Ne bi da je 12000 eura.Al ko voli nek izvoli.Nismo svi isti.
Ali ovdje se spinuje, ako neko u Njemačkoj zaradi penziju oko 3.000 maraka, može u Bosni i Hercegovini super da živi.
Zašto se onda forsira priča da je to mala penzija jer su stanovi oko 2.000 maraka ako u BiH ti stanovi uopšte ne koštaju toliko?
Pa u centru Sarajeva, ako neko želi da živi tu, možeš naći stan puno ispod 1000 maraka.
I to govorimo o centru glavnog grada države, većina je iz drugih mjesta gdje je naravno sve jeftinije, a većina ima već kuću u BiH.