Velika Britanija

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4133 times
Been thanked: 3098 times
Status: Offline

Re: London bi mogao dobiti prvog muslimanskog gradonačelnika

08 May 2016, 14:57

Lebowski wrote:U cijeloj ovoj priči je potpuno nebitno to što je on musliman. Vjerovatno mu je taj muslimanski identitet bio na možda 3,4 mjestu po značaju u kampanji
:grana

Da, zato su se svi vazniji svjetski portali osvrnuli upravo na cinjenicu da je prvi musliman gradonacelnik jedne evropske metropole, osvrcuci se pritom direktno ili izmedju redova na sveprisutnu Islamofobiju.

Spinanje topica je fascinantno btw. Cestitam vam.:grana
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

08 May 2016, 15:01

Pa činjenica jeste da je prvi musliman na čelu Londona, itd... to kao "trivia facts"
Ahaa.. i kod nas bruje o tome a niko do prije par dana nije znao ni da su izbori u Londonu ni ko su kadnidati a kamoli da je neki musliman među njima. Mediji i islamofobija..

Nema islamofobije toliko koliko ima nopravdanih optužbi za islamofobiju.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

08 May 2016, 15:04

Lavlje_srce wrote:
Lebowski wrote:U cijeloj ovoj priči je potpuno nebitno to što je on musliman. Vjerovatno mu je taj muslimanski identitet bio na možda 3,4 mjestu po značaju u kampanji

Da, zato su se svi vazniji svjetski portali osvrnuli upravo na cinjenicu da je prvi musliman gradonacelnik jedne evropske metropole, osvrcuci se pritom direktno ili izmedju redova na sveprisutnu Islamofobiju.

Spinanje topica je fascinantno btw. Cestitam vam.:grana
Lavlje, da li ti zaista želiš da ugušis svaku diskusiju?

Evo, čestitamo prvom muslimanskom gradonačelniku Londona. :cvijece

Jel' smijemo sad o razlicitim političkim aspektima ovoga? Čovjek je ipak član neke politicke stranke i učesnik je u političkom životu i procesu koji imaju neka određena pravila.
. . . . . . . . .

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

08 May 2016, 15:05

Lebowski wrote:Nema islamofobije toliko koliko ima nopravdanih optužbi za islamofobiju.
:grana :grana :grana

To smo na vrlo graficki nacin mogli vidjeti tokom probijanja sirijskih izbjeglica kroz evropske bodljikave zice tokom ove i prosle godine.

Mislim onaj ko nije vidio/shvatio tokom cerecenja Bosne.
Memento Mori

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

08 May 2016, 15:07

Da, to dvoje je jako povezano.. :grana

+ začiniti malo sa patetikom, Bosnom, ratom.. zaboravila si Srebrenicu.

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

08 May 2016, 15:09

:jutarnja

nema kraja :123
Image

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

08 May 2016, 15:10

Lebowski wrote:Da, to dvoje je jako povezano.. :grana

+ začiniti malo sa patetikom, Bosnom, ratom.. zaboravila si Srebrenicu.
Nisam zaboravila Srebrenicu. Necu je ni zaboraviti za razliku od individua slicnih tebi.

Nema tu bilo kakve patetike, iznosim samo i iskljucivo cinjenice.

Sad slobodno nastavi trolati, tvoj forumski opus se svodi na trolanje slicnih tema. :mah
Memento Mori

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

08 May 2016, 15:16

Nego šta je patetika nego to spominjanje Bosne, izbjeglica i bodjljikavih žica..

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

08 May 2016, 15:18

Nemam mogucnost da ti nacrtam. Za sve ostalo imas google.
Memento Mori

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

08 May 2016, 15:24

Vjerovatno nemaš ni talenta za crtanje pa OK je google. Nemoj zaboraviti Srebrenicu, neću ni ja, al neću je vala ni spominjati 50 godina svaki dan i u svakom kontekstu kao neki što rade. Isto važi i za rat i šta je bilo. To nema veze sa islamofobijom kao što nema ni ono sa izbljeglicama iz Sirije.

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

08 May 2016, 15:42

The mayor told guests at his signing-in ceremony at London's Southwark Cathedral on Saturday, he wanted to govern for all Londoners from "every single community".
Image
Image

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

08 May 2016, 16:02

Lebowski wrote:Vjerovatno nemaš ni talenta za crtanje pa OK je google. Nemoj zaboraviti Srebrenicu, neću ni ja, al neću je vala ni spominjati 50 godina svaki dan i u svakom kontekstu kao neki što rade. Isto važi i za rat i šta je bilo. To nema veze sa islamofobijom kao što nema ni ono sa izbljeglicama iz Sirije.
Za detalje koji bi bili neophodni prilikom crtanja - nemam vremena. Srebrenicu si na ovoj temi (posprdno) spomenuo ti a ne ja. Na cast ti. Sto se mene tice pijetet cu osjecati dok sam ziva ali istom ne licitiram - moji postovi su tu na uvid. Inace su holandski vojnici Mladicu predali Srebrenicane, to valjda pjevaju ptice na grani. S druge strane, na regionalnim portalima imas na stotine (ne pretjerujem) ksenofobnih stranica u vezi sa sirijskim izbjeglicama. Nisu svi takvi, ali jeste vecina sto je i dovelo do bodljikavih zica kao 'rjesenja' izbjeglicke krize. I opet neka ti je na cast za ovakve upise.
Memento Mori

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

08 May 2016, 16:10

Lavlje_srce wrote:Ono sto ti ne razumijes je da je ovo rezultat glasanja (bolje receno pobjeda) obicnih gradjana. Ista sa britanskom politikom (koja je vise ili manje non-stop licemjerna pocevsi od vlastitog gradjanstva do 'uredjivanja' svijeta) nema bas nista.

Eh koliko jos mi imamo uciti...
Kao što izaberu i one koji vode vanjsku politiku, slobodno i demokratski. ;)
Ne vjerujem ja odavno ni u čije dobre namjere. Doduše, tako me nije učilo, al' me jeste naučilo. :oo
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

08 May 2016, 16:20

Lavlje_srce wrote:
Lebowski wrote:Vjerovatno nemaš ni talenta za crtanje pa OK je google. Nemoj zaboraviti Srebrenicu, neću ni ja, al neću je vala ni spominjati 50 godina svaki dan i u svakom kontekstu kao neki što rade. Isto važi i za rat i šta je bilo. To nema veze sa islamofobijom kao što nema ni ono sa izbljeglicama iz Sirije.
Za detalje koji bi bili neophodni prilikom crtanja - nemam vremena. Srebrenicu si na ovoj temi (posprdno) spomenuo ti a ne ja. Na cast ti. Sto se mene tice pijetet cu osjecati dok sam ziva ali istom ne licitiram - moji postovi su tu na uvid. Inace su holandski vojnici Mladicu predali Srebrenicane, to valjda pjevaju ptice na grani. S druge strane, na regionalnim portalima imas na stotine (ne pretjerujem) ksenofobnih stranica u vezi sa sirijskim izbjeglicama. Nisu svi takvi, ali jeste vecina sto je i dovelo do bodljikavih zica kao 'rjesenja' izbjeglicke krize. I opet neka ti je na cast za ovakve upise.
Stvarno nema smisla što radiš sa ovakvim pisanjem i "udaranjem" na moju čast, nekako uvijek okreneš temu na nešto drugo i počneš se baviti osobama i njihovim moralom. Ono, baš providno i čovjek ne može s tobom ni razgovarati. Nisam ništa posprdno spomenuo za Srebrenicu, samo sam ukazao da spominjanje Bosne i rata nema veze sa temom a ni islamofobijom a povezivanje tih stvari jeste patetično na neki način, kao što je i spominjanje bodljikavih žica(sačuuvani smo srećom sočnijih detalja). No, i patetika je za ljude, i ja sam na neki način patetičan u nekim drugim stvarima.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

08 May 2016, 16:38

Lebowski wrote:Stvarno nema smisla što radiš sa ovakvim pisanjem i "udaranjem" na moju čast, nekako uvijek okreneš temu na nešto drugo i počneš se baviti osobama i njihovim moralom. Ono, baš providno i čovjek ne može s tobom ni razgovarati. Nisam ništa posprdno spomenuo za Srebrenicu, samo sam ukazao da spominjanje Bosne i rata nema veze sa temom a ni islamofobijom a povezivanje tih stvari jeste patetično na neki način, kao što je i spominjanje bodljikavih žica(sačuuvani smo srećom sočnijih detalja). No, i patetika je za ljude, i ja sam na neki način patetičan u nekim drugim stvarima.
Nije to 'udaranje na tvoju cast', mogla sam napisati i 'respect' (cinicno naravno) za tvoje upise.

Tvoje postove cesto citam sa kombinacijom soka i nevjerice (sad me ponovo optuzi za nepostojecu 'patetiku').

Dok je Bosna gledajuci u Evropu sa nadom pjevala 'help Bosnia now', Evropljani su protestirali zbog nehumanog transporta zivotinja. Tek kada je vrag odnio salu i izasla na vidjelo prava istina o pokoljima, logorima i masovnim grobnicama zahvaljujuci sacici cestitih novinara a ne politickom spinu medija, vijesti pocele predugo kvariti veceru Evropljanima pa se cak covjek na javnom mjestu spalio zbog mass-ubistava bosanske djece, a izbjeglice bile na svakom koraku po cijelom svijetu, doslo je reakcije Nato-snaga i Daytonskog sporazuma koji su potpisali predsjedavajuci Predsjednistva BiH i glavesine dviju susjednih zemalja (u svijetu nevidjeni politicki salto mortale opet na racun istinske zrtve - Bosne i Hercegovine).

U medjuvremenu je infrastrukturno, ekonomski i kulturno BiH vracena minimum 50 godina unazad. Ljudi prezivljavaju (osim ratnih profitera), politicki je u istom statusu quo u koji ga je plemeniti svijet zarobio u novembru 1995, trebalo je +/- 20-tak godina da se obnovo Stari most+Vijecnica+Ferhadija, zemlja je godinama na korak od ekonomskog kolapsa. Ljude, najvazniji resurs ne mozemo vratiti. A ti trkeljas gluposti.

Istovremeno Bosanci koji su dobili sansu da se izvuku iz Gordijevog cvora BiH (koji je izreziran od plemenitog neislamofobnog Zapada) - razvaljuju od Australije do Aljaske. Jer bosanski narod je pametan, vrijedan i sposoban, uz to sto smo nevjerovatno odani svojoj zemlji - pa vec dvije decenije pridonosimo ukupnom ekonomskom prilivu izmedju 30 i 40%.

I sad ti tu meni drzis predavanja, bjezi ba.
Memento Mori

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

08 May 2016, 16:45

To već sa šokiranjem nije patetika nego ksenofobija.

Pričaj mi malo o situaciji o BiH... i šta trebamo narednih 50, 100 godina godina vikati HELP HELP GENOCIDE. .. Ma ja neću. Fašisti, islamofobi, četnici, ustaše, masoni, cionisti, pokvareni evropljani, đubrad amerikanci... Ne da mi se.

Kurac smo pametni.. samo smo umišljeni maksimalno.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

08 May 2016, 16:50

Bla wrote:Kao što izaberu i one koji vode vanjsku politiku, slobodno i demokratski. ;)
Ne vjerujem ja odavno ni u čije dobre namjere. Doduše, tako me nije učilo, al' me jeste naučilo. :oo
Nazalost u pravu si.
Lebowski wrote:To već sa šokiranjem nije patetika nego ksenofobija.

Pričaj mi malo o situaciji o BiH... i šta trebamo narednih 50, 100 godina godina vikati HELP HELP GENOCIDE. .. Ma ja neću. Fašisti, islamofobi, četnici, ustaše, masoni, cionisti, pokvareni evropljani, đubrad amerikanci... Ne da mi se.

k.... smo pametni.. samo smo umišljeni maksimalno.
Ne treba, to je zadnje sto bih Bosancima preporucila. Bosanci to i ne rade - nego vrijedno rade po svijetu i vracaju se obnavljajuci kuce, ciglu po ciglu, prave sebi od svojih sredstva sve sto je politicka banda prokockala.

Ostali sute i trpe.

Samo sve dok biraTE bandite, sistemske promjene se ne mogu i nece desiti. Zna se sta cini jaku zemlju; jaka obrana, jak obrazovni sistem, jako zdravstvo, jaka infrastruktura. Da imam neku moc, na tome bih radila. Kao crv.
Memento Mori

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

08 May 2016, 16:58

Bla wrote:
storm wrote:Odlično je ovo.....praktično se ništa ne mijenja, London je i prije bio mega u svakom smislu....ali bitna je simbolika i poruka tog izbora u današnje vrijeme ludila...
eh koliko mi još imamo učiti....
Možda bi mogao preći preko londonskog licemjerstva kad bi bio neinformisan šta sve taj isti London radi predmetnoj skupini decenijama, ili
bolje reći vijekovima. ;)

Eh koliko mi još imamo učiti....
...znaš što je još licemjernije?
Kad mi nekome spominjemo licemjerstvo...
Englezi, ameri & company istina iz interesa rade to što rade po svijetu....koloniziraju, iskorištavaju, iscrpljuju stoljećima
A mi smo svu svoju kompetentnost pokazali u samo četiri godine (nisu nam stoljeća bila potrebna da pokažemo lice)
što bi hrvatska učinila sa bih- da je mogla....
što bi srbija učinila sa hrvatskom, bih i kosovom- da je mogla....
nastavi niz....
znači kod ljudskog je bića samo- koliko mu se može!
A kod tih kolonizacija nije uvijek bilo samo crno i bijelo....realno je Austrougarska izvela kolonizaciju na ovim prostorima, pa su iza nje ipak ostale prelijepe građevine, infrastruktura i ponešto kulture....dok se naši pokušaji očituju u logorima, tisućama žrtava, boli, progonima i mogu nabrajati do sutra.
Zato je izbor gospodina Khana ono što bismo trebali naučiti... a ne u svojoj malešnosti napadati i taj događaj slobodnog izbora stanovnika Londona :ok
Mislite da se i njima ne gade politički potezi elite?

trebamo i ovo jednom naučiti
Prijepor je eskalirao u parlamentu 20. travnja kada je premijer David Cameron rekao da su laburisti za svog kandidata u Londonu izabrali nekoga tko je "na istoj platformi s ekstremistima", što je nagnalo vođu oporbe Jeremyja Corbyna da skoči kao oparen i uzvikne da se Cameron ponaša sramotno.
...no takve stvari se ne čitaju ovdje, naravno

i da ponovim... u vrijeme, kad bujaju desničarski stavovi, preuzimaju vlade, ulaze u parlamente kao nikada do sada, jedan London (koji ima realnu prijetnju od strane ekstremista) lijepi pljusku svim helterima ove planete :respekt
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

08 May 2016, 17:05

storm wrote:i da ponovim... u vrijeme, kad bujaju desničarski stavovi, preuzimaju vlade, ulaze u parlamente kao nikada do sada, jedan London (koji ima realnu prijetnju od strane ekstremista) lijepi pljusku svim hejterima ove planete :respekt
Potpis od slova do slova, bravo. :aplauzz
Memento Mori

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

08 May 2016, 17:10

Dok god neko djelima ne pokaže, može vala i pudlicu izabrati. Vjerovatno bi to bila prva pudlica na čelu jedne svjetske metropole. :cudi

Edit: samo da dodam
i nastavi da pokazuje iznova i iznova i iznova i iznova...
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Post Reply

Return to “Svijet”