Možda izlaznost nije bila loša, možda nema baš toliko naroda u Bosni i Hercegovini jer 13 godina nije ažuriran popis stanovništva.Skin wrote: 05 Oct 2026, 21:30 mislis ono demokratija nije za budale?
a dobro..urbana apatija, ruralna disciplina.
americki foundersi su se pribojavali direktne demokratije, vladavine rulje, pa stoga elektorski sistem..genijano zamisljen da sprijeci tiraniju vecine. ali eto oni odavno nisu nikakvi mudri mislioci niti su neovisni, nego su partijski lojalisti.
budimo realni, ne mozemo ovo bas zvati demokratskim izborima.izlaznost je losa. znaci raja zadovoljna
Izbori u BiH
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4560 times
- Been thanked: 4240 times
- Status: Online
Re: Izbori u BiH
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Skin
- Inventar foruma

- Has thanked: 3016 times
- Been thanked: 3480 times
- Status: Offline
mladi masovno nisu izasli na izbore.
popis je posebna prica.
ali bez popisa, po tim jednacinama ravnoteze, procjenjuje se da u bih zivi izmedju 2,8 - 3,1 mil stanovnika, ukljucujuci djecu. otprilike 2-2,2 mil punoljetnih gradjana. ako je 1.414.007 izaslo na izbore, izlaznost je oko 60%.
u funkcionalnim demokratijama izlaznost je uvijek preko 75-80%
ali stay tuned..bit ce sigurno malverzacija i prevara sa glasovima dijaspore koja nazalost glasa klasicnim putem. jesi li ti glasao tako i je li bilo problema?
popis je posebna prica.
ali bez popisa, po tim jednacinama ravnoteze, procjenjuje se da u bih zivi izmedju 2,8 - 3,1 mil stanovnika, ukljucujuci djecu. otprilike 2-2,2 mil punoljetnih gradjana. ako je 1.414.007 izaslo na izbore, izlaznost je oko 60%.
ali stay tuned..bit ce sigurno malverzacija i prevara sa glasovima dijaspore koja nazalost glasa klasicnim putem. jesi li ti glasao tako i je li bilo problema?
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1794 times
- Been thanked: 3443 times
Samo da napomenem da BiH će imati više žena u predsjedništvu nego muškaraca jer se rotiraju predsjednici svako 8 mjeseci.
Pa tako da će Darija Filipovic biti jedno vrijeme predsjedavajuća predsjedništva na 8 mjeseci i meni predsjednica iako nisam Hrvat
I opet kažu BiH nazad na zemlja.
Nešto me Darijana podsjeća na Maju, bit će Hercegovke obje.
Pa tako da će Darija Filipovic biti jedno vrijeme predsjedavajuća predsjedništva na 8 mjeseci i meni predsjednica iako nisam Hrvat
I opet kažu BiH nazad na zemlja.
Nešto me Darijana podsjeća na Maju, bit će Hercegovke obje.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Forumaš11
- Na probnom

- Mood:
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 13 times
SDP je svjestan da su za velike projekte poput tramvaja ili Hrasnice zaslužni kako oni tako i NiP i NS, i zato će otići u opoziciju, što je opet paradoks jer su ih ljudi nagradili. Ja ne mogu i dalje da vidim SDA kao dio vlasti u KS, mislim da će SDP nešto ispregovarati sa DF-om da Trojka ostane na vlasti, ali čini mi se da bi NiP i NS radije u opoziciju.
Nije istina da NiP i NS nisu ništa uradili u KS, ali nisu efektivno ljudima to prikazali.
Nije istina da NiP i NS nisu ništa uradili u KS, ali nisu efektivno ljudima to prikazali.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4560 times
- Been thanked: 4240 times
NiP i NS su isti onaj propalica, sin od Mirze Delibašića, što sramoti svog finog brata Danka (SDP) i vuče ga na dno.Forumaš11 wrote: 06 Oct 2026, 04:22 SDP je svjestan da su za velike projekte poput tramvaja ili Hrasnice zaslužni kako oni tako i NiP i NS, i zato će otići u opoziciju, što je opet paradoks jer su ih ljudi nagradili. Ja ne mogu i dalje da vidim SDA kao dio vlasti u KS, mislim da će SDP nešto ispregovarati sa DF-om da Trojka ostane na vlasti, ali čini mi se da bi NiP i NS radije u opoziciju.
Doduše, jest i NS učestvovao u projektima poput tramvaja kada je Nihad Uk napravio Snješka Bijelića da maše ljudima kada se voze u tramvaju.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 11067 times
- Been thanked: 12959 times
Forumaš11 wrote: 06 Oct 2026, 04:22 SDP je svjestan da su za velike projekte poput tramvaja ili Hrasnice zaslužni kako oni tako i NiP i NS
Najprije će biti, da su za te tramvaje zaslužna naša buduća pokoljenja, oni su ti koji će vraćati kredit
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 11067 times
- Been thanked: 12959 times
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14884 times
- Been thanked: 16034 times
- Sioux
- Inventar foruma

- Has thanked: 1458 times
- Been thanked: 1795 times
Rezultati za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH na Općim izborima 2026.: najviše glasova ima SDA (30,64%, 231.138 glasova), slijede SDP (15,4%) i HDZ BIH (13,53%). Preliminarni rezultati CIK-a BiH, obrađeno 97,13% biračkih mjesta
Pogled Joca Vujičića
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 25330 times
- Been thanked: 23293 times
Neće mladi da rješavaju probleme starijih koji su zasrali stvar. Mladi su najmanje odgovorni za ovakvu situaciju u državi
- Forumaš11
- Na probnom

- Mood:
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 13 times
Za sada očito djeluje izgledno da SDA sa DF-om i SBiH ima većinu u Sarajevu, ali ako se nekako desi da na kraju Trojka okupi većinu u KS ko će da prelomi?
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 3402 times
- Been thanked: 5913 times
Mnogi mladi koji su u 2026 napuni 18 godina nisu bili u elektronskoj bazi i nisu mogli glasat. Ispred mene su vratili dvojicu mladica.Skin wrote: 05 Oct 2026, 21:46 mladi masovno nisu izasli na izbore.
popis je posebna prica.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- ironman
- sirius

- Has thanked: 30341 times
- Been thanked: 32069 times
definisi rijec "mladi" kad kaem definisi znaci od koliko do koliko godina starosti..
dream of spring...
...and justice for all
...and justice for all
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 25330 times
- Been thanked: 23293 times
- ironman
- sirius

- ironman
- sirius

Jel sad ovaj ministar postao covjek od juce 
dream of spring...
...and justice for all
...and justice for all
-
Wer
- Na probnom

- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 1 time
Da je popis ažuriran danas i da bi na popisu bilo 3 miliona ljudi, neki ljudi bi opet govorili da je došlo 50% od tih ljudi iz dijaspore. Ja sam isto pregledao koliko naroda iz BiH živi u zadnjim godinama u inostranstvu na statistikama i nisam došao na rezultat od preko 1 milion ljudi(koji su tamo negdje prijavljeni) a na našim vebstranicama tvrde da ima najmanje 2.2 milijuna i idu čak i na brojke od 2.7 do 4 milijuna bez ikakvih relevantnih statistika koje to dokazuju. U inostranstvu isto ne živi ogroman ili masovan broj ljudi iz BiH, jer to se isto većinom precijeni.Naseef Mushroom wrote: 05 Oct 2026, 21:33Možda izlaznost nije bila loša, možda nema baš toliko naroda u Bosni i Hercegovini jer 13 godina nije ažuriran popis stanovništva.Skin wrote: 05 Oct 2026, 21:30 mislis ono demokratija nije za budale?
a dobro..urbana apatija, ruralna disciplina.
americki foundersi su se pribojavali direktne demokratije, vladavine rulje, pa stoga elektorski sistem..genijano zamisljen da sprijeci tiraniju vecine. ali eto oni odavno nisu nikakvi mudri mislioci niti su neovisni, nego su partijski lojalisti.
budimo realni, ne mozemo ovo bas zvati demokratskim izborima.izlaznost je losa. znaci raja zadovoljna
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 62092 times
- Been thanked: 11341 times
Mladi misle da ce neko drugi njima napravit bolje, naucili su da su babo i mama tu. Pogotovo sad ovi osnovnoskolci, nedo bog da uzme sjekiru cjepat drva ili nesto da uradi
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta

pa da sletim curici na usta
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 62092 times
- Been thanked: 11341 times
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1473 times
- Been thanked: 4963 times
Ali, to su njihovi problemi, bez obzira ko ih je napravio.
Mamu im yebem glupavu.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.