Pasaga wrote: 06 Oct 2026, 21:33
Ok,vec par stranica finih analiza.
Pitao bih,ovi koji su tu blize sigurno su vise upuceni.
Sta se desi sa Kovacevicem i njegovim glasovima?
Niko ni mukajet.
Ja sam iznenadjen rezultatom DF-a, ocekivao sam da ce veliki broj nezadovoljnih Trojkom koji su vec ranije kaznili SDA i njihov otvoreni nepotizam, saginjanje Covicu, izjave kako je opstina Centar vrjednija od 100 drugih u izborima kad si izgubio Srebrenicu, sredjivanja Asima, nespretno branjenje Šaje od strane Bakira kad je ovaj prvi snimljen kako prijeti da ce unajmiti crnca da siluje 11-godisnju djevojcicu, kcerku sefa policije itd. itd. mislio sam da ce velika vecina tih dati svoj glas Komsicu ali sam se prevario. Nemam objasnjenje sto se to nije desilo mozda da je SBiH uzeo te glasove.
Za Kovacevica, moje misljenje, nema harizmu a i hrvatska kampanja je prodala pricu o ugrozenosti Hrvata i jednom dijelu Bosnjaka. Zive u zabludi da ce se hrvatska politika promijeniti i biti manje separatisticka, manje se hvatati u kolo sa velikosrbima ako mi budemo "fini decki". Cak mislim da se tu rodio i neki strah kod onih sa osjecajeem podredjenosti koji se nekriticki dodvoravaju zapadnim komsijama svakom prilikom. Otrjeznjenje ce doci brzo.
SBiH je ovaj put najvise gurao pricu o podzastupljenosti Bosnjaka, pogotovo u odnosu na Hrvate, nesto na cemu su ranije jahali i SDA i Konakovic a da su uradili malo ili gotovo nista. Vidjet cemo hoce li i ovim njima to pasti u zaborav odmah nakon izbora. Vidim Covic vec ima uslove, nas prvi bi trebao biti revizija svih radnih mjesta i nacionalne strukture na svim nivoima vlasti.