Izbori u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 15193 times
Been thanked: 26242 times
Status: Offline

Re: Izbori u BiH

Post by Fuddo » 06 Oct 2026, 20:20

Nora Ibsenova wrote: 06 Oct 2026, 20:09
Fuddo wrote: 06 Oct 2026, 19:21

Pa sto niega nisu mjesto baketa metnili?
Pa kako ce neko drugi osim el baketa. On gusi sda vec godinama.
Haj sto gusi sda, gusi i to malo naroda sto je tamo ostalo.
Mjesto da ode u penziju, gospodju pod ruku, unucad u setnju
Ja ne mogu shvatiti te ljude, kako mu ne dosadi?
Dozvolite da se obratimo

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4672 times
Been thanked: 3785 times

Post by Melek » 06 Oct 2026, 21:05

Nego, malo se mijenja paradigma kako vidim..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 3399 times
Been thanked: 5907 times

Post by Nora Ibsenova » 06 Oct 2026, 21:11

Naseef Mushroom wrote: 06 Oct 2026, 16:22 Nadati se da je napokon i on shvatio, ali se bojim da nije
Ja, nažalost, nisam uspio u borbi protiv njih 14. Ovaj put je moj rezultat u odnosu na SDA nešto lošiji. SDA je uspješnija od mene. Presabrat ćemo se, pa ćemo vidjeti šta su razlozi za to.
Ali pazi idiota molim te.
SDA je uspjesnija od mene, presabrat cemo se i vidjet sto?

Prvo, zasto se presabirat da vidite sto je stranka uspjesnija od tebe? Zar nije upravo to poenta, da stranka bude jaka.

A drugo, sta imas sabirati, ocito je da te ni glasaci SDA vise ne mogu gledat.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4560 times
Been thanked: 4240 times

Post by Naseef Mushroom » 06 Oct 2026, 21:13

Nora Ibsenova wrote: 06 Oct 2026, 21:11
Naseef Mushroom wrote: 06 Oct 2026, 16:22 Nadati se da je napokon i on shvatio, ali se bojim da nije

Prvo, zasto se presabirat da vidite sto je stranka uspjesnija od tebe? Zar nije upravo to poenta, da stranka bude jaka.

Sabrao je on. SDA je uspješna jer je on predsjednik a to bi se pokazalo i kod izbora člana predsjedništva, da se nije 19 stranaka udružilo protiv njega.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 06 Oct 2026, 21:16

Naseef Mushroom wrote: 06 Oct 2026, 21:13
Nora Ibsenova wrote: 06 Oct 2026, 21:11

Sabrao je on. SDA je uspješna jer je on predsjednik a to bi se pokazalo i kod izbora člana predsjedništva, da se nije 19 stranaka udružilo protiv njega.
Mda :D. Vas se vasiona urotila protiv njega :D.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 06 Oct 2026, 21:16

Fuddo wrote: 06 Oct 2026, 20:20
Nora Ibsenova wrote: 06 Oct 2026, 20:09

Pa kako ce neko drugi osim el baketa. On gusi sda vec godinama.
Haj sto gusi sda, gusi i to malo naroda sto je tamo ostalo.
Mjesto da ode u penziju, gospodju pod ruku, unucad u setnju
Ja ne mogu shvatiti te ljude, kako mu ne dosadi?
Ne dosadi, ego je to.
Ja sam siguran da je pobijedio Denisa sva dva puta, da bi večeras, ili bar mjesec dana prije izbora novog kandidata za 2030. godinu rekao da se povlači.
Ali pošto nije, nastavlja dalje.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 06 Oct 2026, 21:17

Nora Ibsenova wrote: 06 Oct 2026, 21:16
Naseef Mushroom wrote: 06 Oct 2026, 21:13
Mda :D. Vas se vasiona urotila protiv njega :D.
Čudi me da nije zaokružio na 20 ili stavio 0 iza 19, da izgleda impresivnije.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 06 Oct 2026, 21:21

Sah mat

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3990 times
Been thanked: 3003 times

Post by Pasaga » 06 Oct 2026, 21:33

Ok,vec par stranica finih analiza.
Pitao bih,ovi koji su tu blize sigurno su vise upuceni.
Sta se desi sa Kovacevicem i njegovim glasovima?
Niko ni mukajet.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Wer
Na probnom
Na probnom
Has thanked: 13 times
Been thanked: 1 time

Post by Wer » 06 Oct 2026, 22:13

Naseef Mushroom wrote: 06 Oct 2026, 15:51
Wer wrote: 06 Oct 2026, 14:24

Da je popis ažuriran danas i da bi na popisu bilo 3 miliona ljudi, neki ljudi bi opet govorili da je došlo 50% od tih ljudi iz dijaspore. Ja sam isto pregledao koliko naroda iz BiH živi u zadnjim godinama u inostranstvu na statistikama i nisam došao na rezultat od preko 1 milion ljudi(koji su tamo negdje prijavljeni) a na našim vebstranicama tvrde da ima najmanje 2.2 milijuna i idu čak i na brojke od 2.7 do 4 milijuna bez ikakvih relevantnih statistika koje to dokazuju. U inostranstvu isto ne živi ogroman ili masovan broj ljudi iz BiH, jer to se isto većinom precijeni.
Popis je bio 2013. godine.
Lakši odlazak u Njemačku je usvojeno 2 godine kasnije, a ima odlazaka i u druge zemlje.
Ima iks primjera gdje su stanovnici Bosne i Hercegovine tek postali punoljetni, završili školu, i odmah predali za termin u stranoj ambasadi za odlazak.
U istoj godini je i Hrvatska ušla u EU, pa je i građanima sa hrvatskim papirima bilo lakše otići.
Dobro ovo šta ste sada napisali pročitao sam na hiljade puta već drugdje i očekivao sam isti komentar koji je opet baziran na finom mišljenju bez ozbiljnih statistika koje nešto od toga dokazuju. Za vašu informaciju evo vam link jedne ozbiljne agencije koja se zove visualcapitalist koja se bavi istraživanjem po cijelom svijetu i koja tvrdi da BiH od 2000 do 2025 nije izgubila više od 8 % stanovništva. Evo vam link o tome o čemu ja pišem https://www.visualcapitalist.com/ranked ... 2000-2025/ Sada ste vi meni duži da objasnite gdje se je to stanovništvo iz BiH po svijetu i koliko tačno u Njemačku doselilo od 2013 godine do 2026 godine i koliko tačno ako se razumijete u brojkama. Za vašu informaciju Njemačka je u 2025 godini izgubila po nekim procjenama https://data.worldbank.org/indicator/SM ... cations=BA oko 334 000 ljudi i tvrdi se da je oko 10 000 naših ljudi se vratio nazad u BiH
(ali vama je -6,994 koji je BiH imala puno katastrofalniji rezultat). Možete li mi isto ostaviti jedan link koji tvrdi da je Njemačka imala 334 000 stanovnika više u 2025 godini jer ste me sa vašem postu to htjeli uvjeriti?

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 07 Oct 2026, 06:22

Wer wrote: 06 Oct 2026, 22:13
Naseef Mushroom wrote: 06 Oct 2026, 15:51
Popis je bio 2013. godine.
Lakši odlazak u Njemačku je usvojeno 2 godine kasnije, a ima odlazaka i u druge zemlje.
Ima iks primjera gdje su stanovnici Bosne i Hercegovine tek postali punoljetni, završili školu, i odmah predali za termin u stranoj ambasadi za odlazak.
U istoj godini je i Hrvatska ušla u EU, pa je i građanima sa hrvatskim papirima bilo lakše otići.
Dobro ovo šta ste sada napisali pročitao sam na hiljade puta već drugdje i očekivao sam isti komentar koji je opet baziran na finom mišljenju bez ozbiljnih statistika koje nešto od toga dokazuju. Za vašu informaciju evo vam link jedne ozbiljne agencije koja se zove visualcapitalist koja se bavi istraživanjem po cijelom svijetu i koja tvrdi da BiH od 2000 do 2025 nije izgubila više od 8 % stanovništva. Evo vam link o tome o čemu ja pišem https://www.visualcapitalist.com/ranked ... 2000-2025/ Sada ste vi meni duži da objasnite gdje se je to stanovništvo iz BiH po svijetu i koliko tačno u Njemačku doselilo od 2013 godine do 2026 godine i koliko tačno ako se razumijete u brojkama. Za vašu informaciju Njemačka je u 2025 godini izgubila po nekim procjenama https://data.worldbank.org/indicator/SM ... cations=BA oko 334 000 ljudi i tvrdi se da je oko 10 000 naših ljudi se vratio nazad u BiH
(ali vama je -6,994 koji je BiH imala puno katastrofalniji rezultat). Možete li mi isto ostaviti jedan link koji tvrdi da je Njemačka imala 334 000 stanovnika više u 2025 godini jer ste me sa vašem postu to htjeli uvjeriti?
“Unija za održivi povratak i integracije u BiH (UZOPI)” koja vodi podatke koliko je se ljudi nakon rata vratilo a onda se isto bavi i koliko je stanovnika otišlo iz države (u Njemačku, Austriji, Švicarsku, Hrvatsku i ostale zemlje, putem statistika u ambasadama i sl) govori o zvaničnim 600.000 ali govori da nezvanično broj ide i do 800.000.

Uostalom ne trebaju ni statistike, svako od nas zna iks primjera, koliko je naroda otišlo iz familije, komšiluka, kruga prijatelja i grada.
Hrvatima je bilo lakše otići od godine kada je bio popis, a par godina kasnije je olakšan odlazak svima koji imaju pasoš države koja nije u EU (kao naša država), ne treba za to digitron ili biti matematički genije.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 07 Oct 2026, 06:37

Tačno nema luđe sredine na planeti od naše :oo
Pogledajte naslov videa, “Nikad veći primitivac u studiju, Dodikova pudlica”.
Znači Senad je odlučio da bude ovakav naslov, a i Hurtić je sigurno to pročitao kada je gledao video.

I onda samo 4 mjeseca kasnije i Hurtić i Senad opušteno u studiju kao najbolji jarani :D.

Samo kod nas možeš jedan drugom psovati mater pa onda zajedno u birtiju na piće.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 25313 times
Been thanked: 23284 times

Post by Masamune » 07 Oct 2026, 07:25

Pasaga wrote: 06 Oct 2026, 21:33 Ok,vec par stranica finih analiza.
Niko ni mukajet.
Otišli Lučiću i Efendiću. Lučić je vjerovatno Čovićev igrač kojeg je podmetnuo da oslabi Slavena.

Ali realno, Slaven nije ni imao neku šansu. Koliko su ljudi siti Bakira toliko su i Komšića i njegovih marifetluka. Treba biti realan.

Komšićev eksperiment je sahranjen i nije uspio.

Greengo
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 28 times
Been thanked: 80 times

Post by Greengo » 07 Oct 2026, 07:42

Pasaga wrote: 06 Oct 2026, 21:33 Ok,vec par stranica finih analiza.
Niko ni mukajet.
Ja sam iznenadjen rezultatom DF-a, ocekivao sam da ce veliki broj nezadovoljnih Trojkom koji su vec ranije kaznili SDA i njihov otvoreni nepotizam, saginjanje Covicu, izjave kako je opstina Centar vrjednija od 100 drugih u izborima kad si izgubio Srebrenicu, sredjivanja Asima, nespretno branjenje Šaje od strane Bakira kad je ovaj prvi snimljen kako prijeti da ce unajmiti crnca da siluje 11-godisnju djevojcicu, kcerku sefa policije itd. itd. mislio sam da ce velika vecina tih dati svoj glas Komsicu ali sam se prevario. Nemam objasnjenje sto se to nije desilo mozda da je SBiH uzeo te glasove.

Za Kovacevica, moje misljenje, nema harizmu a i hrvatska kampanja je prodala pricu o ugrozenosti Hrvata i jednom dijelu Bosnjaka. Zive u zabludi da ce se hrvatska politika promijeniti i biti manje separatisticka, manje se hvatati u kolo sa velikosrbima ako mi budemo "fini decki". Cak mislim da se tu rodio i neki strah kod onih sa osjecajeem podredjenosti koji se nekriticki dodvoravaju zapadnim komsijama svakom prilikom. Otrjeznjenje ce doci brzo.

SBiH je ovaj put najvise gurao pricu o podzastupljenosti Bosnjaka, pogotovo u odnosu na Hrvate, nesto na cemu su ranije jahali i SDA i Konakovic a da su uradili malo ili gotovo nista. Vidjet cemo hoce li i ovim njima to pasti u zaborav odmah nakon izbora. Vidim Covic vec ima uslove, nas prvi bi trebao biti revizija svih radnih mjesta i nacionalne strukture na svim nivoima vlasti.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 30335 times
Been thanked: 32055 times
Status: Online

Post by ironman » 07 Oct 2026, 12:04

Evo press danas u Seheru.
Sda,SBiH i DF skupa nesta hoce da kazu.
dream of spring...
...and justice for all

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 07 Oct 2026, 14:23

Faruk Kapidžić najavio da će SDA, SBiH i DF vrlo brzo formirati novu Vladu KS
dream of spring...
...and justice for all

Forumaš11
Na probnom
Na probnom
Mood:
Has thanked: 18 times
Been thanked: 13 times

Post by Forumaš11 » 07 Oct 2026, 14:32

Sa Štetom u opoziciji neće ova nova kantonalna vlast u Sarajevu trajati ni godinu dana, padale su ovakve koalicije u Tuzli a da u Sarajevu ne padnu. Nadam se da su prepošteni glasači Naše stranke sada sretni što su ostali kod kuće na izborima, eto im sad Kapidžića.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 07 Oct 2026, 14:39

Steta nek iskoristi ovu pauzu da magistrira :D.
dream of spring...
...and justice for all

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1472 times
Been thanked: 4960 times

Post by Laser » 07 Oct 2026, 14:47

:D.
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 07 Oct 2026, 15:17

ironman wrote: 07 Oct 2026, 14:39 Steta nek iskoristi ovu pauzu da magistrira :D.
Prvo da akibeti diplomira, pa onda magisterij.
Prvo sapun

Post Reply

Return to “Politika u BiH”