To za vidljivost dobar ti je potez i stav....

ipak je lakše paziti (a automobilisti imaju tu obavezu kao fizički jači sudionik) kad je netko jasno uočljiv.
Moderator: Krokodil Behko
Kod udesa izmedju automobila i motora su vozaci automobila cesce krivi.. cito sam neke statistike gdje je pisalo oko 60%, slucajevi gdje je vozac motora 100% kriv su rijetki. To se pokriva sa mojim licnim iskustvom.greeneyes wrote:Ima bezobraznih i jednih i drugih vozača, tako da govoriti da je 9 od 10 puta vozač automobila kriv glupo generaliziranje.
kolumbo wrote:[ytube][/ytube]
i kojeg boga se takvi motori uopće puštaju na cestu?![]()
dok dvaput trepneš on već odlijepi preko 2 stoje, za trkaću stazu svaka čast ali u prometu?
nemogu nikako shvatit...
Glupost.. nije sigurno motor kriv. Motor bi bio samo kriv ako je saobracajnu nesrecu izazvo neki kvar na motoru.STrendzer wrote:zbog motora sam izgubio brata...to je zestoko uticalo na cijelu moju blizu familiju...mnogo toga je otislo u drugom pravcu nego je trebalo...ne bih da pametujem,nek svako za sebe odluci da li je motor potreban ili neophodan..
Notos....ne znam te,vjerovatno si mlad...naravno da motor u Bukvalnom smislu gledano-nije krív,ali gledano iz druge perspektive koju ti vjerovatno ne poznajes(o temo cemo ?! poslije) motor je qrac...tehnicki gledano vrlo nista,samo brz u odredjenom momentu...Notos wrote:Glupost.. nije sigurno motor kriv. Motor bi bio samo kriv ako je saobracajnu nesrecu izazvo neki kvar na motoru.STrendzer wrote:zbog motora sam izgubio brata...to je zestoko uticalo na cijelu moju blizu familiju...mnogo toga je otislo u drugom pravcu nego je trebalo...ne bih da pametujem,nek svako za sebe odluci da li je motor potreban ili neophodan..
Izgleda prilicno cool... tako nesto bi bilo jeftino za restaurirat.Bla wrote:Mi smo imali vaki kawasaki.
Moglo se i bez goriva, pedalama, al' samo nizbrdo ili uz dobro safunjanje po ravnom.![]()
Jup.. to su bila vremena, nezamislivo jednostavna masina. Mislim da se svaki kvar mogo popravit samo sa cekicem, klijestima i nesto ziceJulia-Klara wrote:ah, MZ