Rusija

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: POČINJE DRUGI HLADNI RAT

Post by storm » 23 May 2016, 01:14

U biti je taj štit smiješan
Same rakete, SM-3 Block 1B, imaju maksimalni domet od 700 kilometara, mogu dosegnuti visinu od 500 kilometara, dok je cijena jedne oko 10 milijuna dolara, a u konačnici će ih u Deveselu biti 52. Namijenjene su presretanju balističkih projektila kratkog i srednjeg dometa u srednjoj fazi leta balističke putanje, izvan atmosfere. Interkontinentalne projektile (ICBM-ove) ne mogu presretati jer njihov daleko veći domet znači da imaju mnogo veću visinu putanje.
kad postoji ovo
Rusija pak, koja smatra da je štit usmjeren na smanjenje njenog strateškog potencijala, nije njime ugrožena. Eventualni strateški nuklearni udar na SAD kopnenim IC­B­M­-ovima ionako bi išao preko Sjevernog pola, daleko izvan dohvata planiranih instalacija u europskom raketnom štitu. Udar na Europu također ne može biti spriječen, jer ICBM-ovi iskaču iz atmosfere i više od 1500 kilometara na vrhuncu svoje putanje, što je daleko izvan dohvata sadašnjih varijanti raketa SM-3, a za jedinu preostalu opciju, presretanje bojne glave u terminalnoj fazi, SM-3 nije osposobljen.
i ovo
Zahvaljujući stalnom razvoju svojih nuklearnih kapaciteta, ruske strateške raketne snage danas raspolažu s 299 ICBM-ova s ukupno 902 nuklearne bojne glave, ne računajući podmorničke projektile.
A ne sumnjam da ameri imaju sličan odgovor....
ja se samo nadam ako krenu....da će u kratkom ruku sve ispaliti....da bude što prije gotovo :oo
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 23 May 2016, 07:03

Ako krenu jedni ili drugi onda je fajront. Svdtlo će se samo ugasiti.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 23 May 2016, 07:04

Nole wrote:Ako krenu jedni ili drugi onda je fajront. Svetlo će se samo ugasiti.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9674 times
Been thanked: 11417 times

Rusija: Zakon usvojen, žena ima pravo ubiti svog silovatelja

Post by Krokodil Behko » 07 Jul 2016, 23:19

Image
Ruske će žene, od sada, slobodno moći ubiti svojeg silovatelja i to će se automatski tretirati kao reakcija u samoodbrani pri čemu silovana žena neće zakonski ni na koji način odgovarati za taj čin.

Nakon žučne akademske i političke rasprave u ruskoj Dumi, usvojen je novi zakon koji će mnoge silovatelje zaustaviti u njihovom naumu.

Ruske će žene, od sada, slobodno moći ubiti svojeg silovatelja i to će se automatski tretirati kao reakcija u samoodbrani pri čemu silovana žena neće zakonski ni na koji način odgovarati za taj čin.

Podsjetimo, Putin je ne davno najavio rat silovateljima i pedofilima, te je rekao da su ti povratnici koji kontiunirano čine zlodjela “sramota ruskog pravosuđa”.

Ubrzo zatim, donio je prijedlog zakona o doživotnoj kazni za takve prekršitelje zakona (pedofile i silovatelje), a njegov je prijedlog prihvaćen.

Putin je novinarima kratko pojasnio novi zakon “Bit će im kazna svaki dan kad se budu družili sa drugim zatvorenicima”.

Očekivalo se da će rusko pravosuđe s doživotnom kaznom ovdje stati, no nisu.

Novi zakon o pravu silovane žene da ubiju silovatelja naišao je na odobravanje Ruskinja upravo zbog činjenice da je silovanje zločin koji je u Rusiji postao svakodnevna pojava.

(dnevno.hr)

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Re: Rusija: Zakon usvojen, žena ima pravo ubiti svog silovat

Post by Zagorka » 07 Jul 2016, 23:23

Nemaju para a zatvorenici kostaju mnogo. Ispade dobro. Haj ista i od rusa.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr » 07 Jul 2016, 23:33

Ruje sasvim sigurno imaju više love nego pola EU-a, i to ona polovica koja (lafo) ima para tj. nije (zasad) pod presingom da plaća (imaginaran, svakako ilegalan tj. nelegitiman) dug ;)

U svakom slučaju nepojmljiva je budalaština opravdavati ubistvo, poticati na njega i abolirati ga. I to zakonski. Ali to se plebsu dopada, tako puši iluziju da je bitan...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9674 times
Been thanked: 11417 times

Post by Krokodil Behko » 07 Jul 2016, 23:52

Kako će policija znati da li je uvijek po srijedi bilo silovanje?

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 07 Jul 2016, 23:58

Postoje strucnjaci koji utvrdjuju da li je neciji odnos bio prisilan ili dobrovoljan. Ako ga rokne u stanu dok je bio na njoj pa pozove policiju,dodju odvedu je i utvrde da je sve kako je rekla,puste je. A mohrinjo bi probably blagoslovio nigera koji bi ga pocijepo na silu. Tolerancija nam ide kad su nam zigecu na sigurnom :kafa
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4059 times
Been thanked: 4151 times

Post by srculence7 » 08 Jul 2016, 01:35

Pa i hemijska kastracija nije loše rešenje, naročito za povratnike i pedofile.
Hemijska kastracija, ili antilibidinalni tretman je proces koji uključuje korišćenje lekova koji potiskuju seksualni nagon kod ljudi.
2009. godine predsednik Poljske je, potpisao zakon kojim se određene kategorije seksualnih prestupnika - onih koji su osuđeni za silovanje maloletnika i incest - obavezno podvrgavaju ovakvoj vrsti tretmana, čime je Poljska tada postala jedina evropska zemlja sa ovakvom praksom,kasnije su još neke zemlje to uvele a u nekima se hemijska kastracija sprovodi na dobrovoljnoj bazi.Što je slučaj i u Rusiji, gde zakon predviđa da se osuđenik sam može opredeliti za kastraciju, kako bi dobio smanjenje zatvorske kazne.
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Konsultant » 08 Jul 2016, 03:07

srculence7 wrote:Pa i hemijska kastracija nije loše rešenje, naročito za povratnike i pedofile.
Hemijska kastracija, ili antilibidinalni tretman je proces koji uključuje korišćenje lekova koji potiskuju seksualni nagon kod ljudi.
2009. godine predsednik Poljske je, potpisao zakon kojim se određene kategorije seksualnih prestupnika - onih koji su osuđeni za silovanje maloletnika i incest - obavezno podvrgavaju ovakvoj vrsti tretmana, čime je Poljska tada postala jedina evropska zemlja sa ovakvom praksom,kasnije su još neke zemlje to uvele a u nekima se hemijska kastracija sprovodi na dobrovoljnoj bazi.Što je slučaj i u Rusiji, gde zakon predviđa da se osuđenik sam može opredeliti za kastraciju, kako bi dobio smanjenje zatvorske kazne.
Volem tu primjenjenu demokratiju. Skrati brale pa nek sutra pokusa. Sad hoce za gravu ili za nesto drugo... ni highclass prostitke nisu skupa spram rigorozne kazne.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4344 times
Been thanked: 3276 times

Post by Melek » 08 Jul 2016, 08:43

srculence7 wrote:Pa i hemijska kastracija nije loše rešenje, naročito za povratnike i pedofile.
Ne, daleko je bolje ovako (za Rusiju i Putina govorim). Ovo otvara prostor jednom novom spektru mafijaskih smaknuca nepodobnih.. Recimo, Putko namjesti nekom svom opozicionom magarcu jednu sofisticiranu kurvicu koja ga odstrijeli na konto "silovanja" a onda sve to putinovi "strucnjaci" medicinski ustanove. Kastracija je tu prilicno nepozeljna, jer i eunusi mogu da budu opasni na politicko-ekonomskom planu. Inace je to zapad bas tako rijesio, u pravu si.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4344 times
Been thanked: 3276 times

Post by Melek » 08 Jul 2016, 08:52

.. jer, ruku na srce, nema bas previse smisla odstrijeliti javno glavnog opozicionog lidera na glavnom trgu glavnog grada u sred bijela dana, kao sto je to dosadasnja praksa bila, bolje to malo suptilnije :cudi

A u vezi rusa i "imanja para".. najbolje se to sve vidi na ovim ruskim "turistima" u Spaniji. Putko je, dok je mogao, izgradio privremeno polu-bogatu srednju klasu i to se dobro vidjelo ovdje kad su se sve do prije par godina rasipali parama unaokolo ali su sad (oni preostali) sega ziva, sad i ti rusi "razvijaju bureke" po plazama Spanije da uopste turisticki "opstanu", njihovih jeftinih kurvica mozes naci u svakojakim kloacima diljem Spanije..

Putko je trenutno u gaguli. Sad bas i nemaju puno gaca na guzici. A i provokativne povrede tudjih vazdusnih prostora su sve rijedje i rijedje. Cak se tu i tamo zvanicno i prizna kako Rusija u sustini i nije neka vojna velesila :kafa

Nije odavno potegao za populistickim fintama, ova o silovateljima mu je prva nakon duze stanke :oo
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9857 times
Been thanked: 16626 times
Status: Online

Post by spacebound » 08 Jul 2016, 09:21

:aplauzz da hoce i druge zemlje slijedit ovaj primjer.Meni se dopada i vjesanje na bandere, kao upozorenje ostalima.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Konsultant » 08 Jul 2016, 09:48

spacebound wrote::aplauzz da hoce i druge zemlje slijedit ovaj primjer.Meni se dopada i vjesanje na bandere, kao upozorenje ostalima.
Ima tu raznih kombinacija kao upozorenje drugima. :zao

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23816 times
Been thanked: 6235 times

Post by Veca » 08 Jul 2016, 12:58

...silovanje je zlocin,s tim se slazemo! :djed

...a putku zelim da kao prvi "profitira" od tog zakona! ...glumi boga i misli da se to njemu,ne moze desiti! ...nek' se zamjeri svojoj jubavnici,eto mu! :puca
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 08 Jul 2016, 13:15

;)
Po meni ,nije ovo rjesenje problema .
Koliko zena je spremno i da li uopste to moze izvrsiti , da nakon J.... ubije istog . ;) Mali broj.

Ne znam da li da usporedjujem -nedavni rat - i nase silovane zene.

Da li bi i jedna od njih -mogla ubiti ??
Novi zakon - je --sarkazam .
Image

srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by srculence7 » 08 Jul 2016, 14:53

Naravno, svi se slažemo da je silovanje krivično delo i da se počinilac treba kazniti, ali isto tako mislim da ovaj zakon može biti zloupotrebljen. :hm

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 802 times

Post by vila » 08 Jul 2016, 15:27

Ne znam bas koliko je kemijska kastracija sprovodljivo rijesenje
Dakle..mrao bi biti visestruki silovatelj koji je i osuden za to i koji dobrovoljno pristane na kastraciju (neke zemlje)
A koji to se zakon ne zloupotrebljava?
Onaj o psihickoj nestabilnosti?
Ubojstvo silovatelja je samoobrana i to i jest!

@spini
Nestalo mi prozaca pa opet moram rondati
Ova tvoja recenica mi izaziva jeziv osjecaj
"Da nakon J.... ubije istog?"

srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by srculence7 » 08 Jul 2016, 15:43

Naravno, ako je iz samoodbrane to je svakako druga stvar, ja ovde mislim na slučajeve gde do tog čina uopšte nije ni došlo. A problem sa hemijskom kastracijom je u tome što se nakon nekog vremena počinioci brišu iz registra.I neki stručnjaci ne podržavaju to jer smatraju da smanjenje seksualnog nagona ne znači i smanjenje seksualnog nasilja i misle da će prirodni nagon za nasiljem ipak uvek isplivati, zbog čega će se, nakon hemijske kastracije, ono manifesovati u drugoj formi.
Eto u Indoneziji razmatraju i da se ugradi čip za praćenje u telo silovatelja nakon izlaska iz zatvora.

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 08 Jul 2016, 15:50

vila wrote:Ne znam bas koliko je kemijska kastracija sprovodljivo rijesenje
Dakle..mrao bi biti visestruki silovatelj koji je i osuden za to i koji dobrovoljno pristane na kastraciju (neke zemlje)
A koji to se zakon ne zloupotrebljava?
Onaj o psihickoj nestabilnosti?
Ubojstvo silovatelja je samoobrana i to i jest!

@spini
Nestalo mi prozaca pa opet moram rondati
Ova tvoja recenica mi izaziva jeziv osjecaj
"Da nakon J.... ubije istog?"
--probaj PAXIL -- salim se @ vilo.--ne ljuti se --

jeste -grubo napisana ,ja je ne koristim , ali zbilja - zar takve osobe jos trebaju i da -ubijaju- shprdanje sa zrtvama -
Image

Post Reply

Return to “Svijet”