Teško se on može vratiti među ljude.storm wrote:Misliš da Messi može uopće biti bolji čovjek, nego što je nogometaš?!
Lionel Messi
- KOMESAR
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: Lionel Messi
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Biti bolji covjek nego sto je Messi nogometas se moze (bar ja mislim) samo sto on to ne moze.
Question everything.
Teško ga je i kriviti..njega samoga.KOMESAR wrote:Teško se on može vratiti među ljude.storm wrote:Misliš da Messi može uopće biti bolji čovjek, nego što je nogometaš?!
Rethna....on je u mašini....nemojte biti nepravedni
Habibti, ya nour el - ain... 
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Eto, Ronaldo nije!?storm wrote:Teško ga je i kriviti..njega samoga.KOMESAR wrote:Teško se on može vratiti među ljude.storm wrote:Misliš da Messi može uopće biti bolji čovjek, nego što je nogometaš?!
Rethna....on je u mašini....nemojte biti nepravedni
I po mom mišljenju Ronaldo je bolji s ljudske strane.... ali ipak pričamo o sportašima, uspjesima, kvaliteti, ljepoti igre....KOMESAR wrote:[
Eto, Ronaldo nije!?
I sam si upoznao mnoge poznate ljude, pa i sportaše, u koje se mase kunu....i uvidio da su mali ljudi....
....da je lako biti Halid....svako bi bio Halid
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Slažem se!storm wrote:I po mom mišljenju Ronaldo je bolji s ljudske strane.... ali ipak pričamo o sportašima, uspjesima, kvaliteti, ljepoti igre....KOMESAR wrote:[
Eto, Ronaldo nije!?
I sam si upoznao mnoge poznate ljude, pa i sportaše, u koje se mase kunu....i uvidio da su mali ljudi....
....da je lako biti Halid....svako bi bio Halid
Nije dovoljno biti samo vrhunski sportaš.Danas se sve zna.
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Malo se pravi mutav 
Messi na suđenju: Ne pogledam ugovore kad ih potpisujem, nemam pojma odakle mi novac
Klix.ba
U Španiji je počeo sudski proces protiv Lionela Messija i njegovog oca Jorgea, koji se terete da su utajili 4,1 milion eura na ime poreza.

Foto: EPA
Lionel i Jorge Messi su optuženi za korištenje lanca lažnih kompanija u Belizeu i Urugvaju kako bi izbjegli plaćanje poreza Španiji.
Kako navodi list El Periodico, Messi se pojavio na uvodnom ročištu i branio se time da "nema pojma šta je potpisivao".
Španski tužitelji traže zatvorsku kaznu u trajanju od po 22 i po mjeseca za obojicu, uz plaćanje iznosa kojeg su utajili.
El Periodico je došao u posjed stenograma Messijevog prvog obraćanja pred sudom. Proces će trajati do 2. juna.
Sudija: Da li se želite izjasniti po pitanju optužnice?
Messi: Da.
Sudija: Ko se brine o Vašem porezu i finansijskim transakcijama?
Messi: Moja porodica, otac i majka.
Sudija: Kada potpisujete dokumente, da li ih najprije pročitate?
Messi: Ne.
Sudija: Zašto ih onda potpisujete? Neko Vas tjera na to?
Messi: Vjerujem svome ocu. On se brine o svemu i govori mi šta da radim.
Sudija: Možete li biti malo glasniji?
Sudija: Ovo je spisak kompanija pomoću kojih ste navodno željeli izbjeći porez u Španiji. Da li ste bili direktor, suvlasnik ili vlasnik dionica u njima?
Sudija: Znate li išta o ovim kompanijama?
Messi: Čuo sam za njih, ali ne razumijem ništa o njima.
Sudija: Pokazat ću Vam dokumente kojima dajete punomoć trećim licima. Da li znate za ovo?
Messi: Iskreno, pojma nemam o tome. Gledam u njih i ništa mi ne pada na pamet. Znate, ja potpisujem ugovore i dokumente a i ne pogledam ih. Nikad. Nemam pojma šta potpisujem.
Sudija: Opet Vas moram zamoliti da pričate glasnije.
Messi: Ovako ja inače pričam.
Sudija: Znate li išta o bilo kakvim ugovorima koje potpisujete?
Messi: Ništa. Baš ništa.
Sudija: Pogledajte ovaj ugovor. Da li prepoznajete svoj potpis?
Messi: Gdje je potpis?
Sudija: Ovdje.
Messi: Moj je. Ali se ne sjećam ovog dokumenta.
Sudija: OK. Od koje godine ste počeli dobijati veću sumu novca od prava na Vaš lik?
Messi: Iskreno, nikad me novac nije zanimao. Za to sve morate pitati moga oca. Vjerujem mu. Ja sam posvećen igranju fudbala, to je moj dio posla. Njegov je dio van terena.
Sudija: Ali, Vi ste taj koji na kraju dobije novac na račun i onda ga dijelite svojoj porodici?
Messi: Da, novac je moj. Ja samo na kraju godine pogledam račun, čisto da vidim šta imam na njemu. Ali nikad ne pitam odakle novac dolazi na račun. Znam samo da me klub plaća, a za ostalo ne znam...
Sudija: Osim što imate ugovor sa klubom koji Vas plaća, znate li da zarađujete pare i od prava na Vaš lik?
Messi: Ne. Kao što sam rekao, znam samo koliko novca imam na računu na kraju godine. Nemam pojma odakle mi novac, ni gdje ide tokom godine.
Sudija: Gdje ide osim Vama? U dobrotvorne svrhe? U kompanije?
Messi: Pojma nemam. Sjećam se da sam potpisao ugovor sa Adidasom, kompanijom koja me sponzoriše, ali se ne sjećam kako.
Sudija: Pokazat ću Vam nekoliko dokumenata, a Vi mi recite da li znate za njih jer se Vaš potpis nalazi na njima. OK? Ovo je prvi, iz januara 2006. godine.
Messi: Da, sjećam se da sam potpisao ugovor sa Adidasom.
Sudija: A ovaj ugovor sa Danoneom?
Messi: Da, vidim da sam ga potpisao jer je ovo moj potpis.
Messi na suđenju: Ne pogledam ugovore kad ih potpisujem, nemam pojma odakle mi novac
Klix.ba
U Španiji je počeo sudski proces protiv Lionela Messija i njegovog oca Jorgea, koji se terete da su utajili 4,1 milion eura na ime poreza.

Foto: EPA
Lionel i Jorge Messi su optuženi za korištenje lanca lažnih kompanija u Belizeu i Urugvaju kako bi izbjegli plaćanje poreza Španiji.
Kako navodi list El Periodico, Messi se pojavio na uvodnom ročištu i branio se time da "nema pojma šta je potpisivao".
Španski tužitelji traže zatvorsku kaznu u trajanju od po 22 i po mjeseca za obojicu, uz plaćanje iznosa kojeg su utajili.
El Periodico je došao u posjed stenograma Messijevog prvog obraćanja pred sudom. Proces će trajati do 2. juna.
Sudija: Da li se želite izjasniti po pitanju optužnice?
Sudija: Ko se brine o Vašem porezu i finansijskim transakcijama?
Messi: Moja porodica, otac i majka.
Sudija: Kada potpisujete dokumente, da li ih najprije pročitate?
Sudija: Zašto ih onda potpisujete? Neko Vas tjera na to?
Messi: Vjerujem svome ocu. On se brine o svemu i govori mi šta da radim.
Sudija: Možete li biti malo glasniji?
Sudija: Ovo je spisak kompanija pomoću kojih ste navodno željeli izbjeći porez u Španiji. Da li ste bili direktor, suvlasnik ili vlasnik dionica u njima?
Sudija: Znate li išta o ovim kompanijama?
Messi: Čuo sam za njih, ali ne razumijem ništa o njima.
Sudija: Pokazat ću Vam dokumente kojima dajete punomoć trećim licima. Da li znate za ovo?
Messi: Iskreno, pojma nemam o tome. Gledam u njih i ništa mi ne pada na pamet. Znate, ja potpisujem ugovore i dokumente a i ne pogledam ih. Nikad. Nemam pojma šta potpisujem.
Sudija: Opet Vas moram zamoliti da pričate glasnije.
Messi: Ovako ja inače pričam.
Sudija: Znate li išta o bilo kakvim ugovorima koje potpisujete?
Messi: Ništa. Baš ništa.
Sudija: Pogledajte ovaj ugovor. Da li prepoznajete svoj potpis?
Messi: Gdje je potpis?
Sudija: Ovdje.
Messi: Moj je. Ali se ne sjećam ovog dokumenta.
Sudija: OK. Od koje godine ste počeli dobijati veću sumu novca od prava na Vaš lik?
Messi: Iskreno, nikad me novac nije zanimao. Za to sve morate pitati moga oca. Vjerujem mu. Ja sam posvećen igranju fudbala, to je moj dio posla. Njegov je dio van terena.
Sudija: Ali, Vi ste taj koji na kraju dobije novac na račun i onda ga dijelite svojoj porodici?
Messi: Da, novac je moj. Ja samo na kraju godine pogledam račun, čisto da vidim šta imam na njemu. Ali nikad ne pitam odakle novac dolazi na račun. Znam samo da me klub plaća, a za ostalo ne znam...
Sudija: Osim što imate ugovor sa klubom koji Vas plaća, znate li da zarađujete pare i od prava na Vaš lik?
Messi: Ne. Kao što sam rekao, znam samo koliko novca imam na računu na kraju godine. Nemam pojma odakle mi novac, ni gdje ide tokom godine.
Sudija: Gdje ide osim Vama? U dobrotvorne svrhe? U kompanije?
Messi: Pojma nemam. Sjećam se da sam potpisao ugovor sa Adidasom, kompanijom koja me sponzoriše, ali se ne sjećam kako.
Sudija: Pokazat ću Vam nekoliko dokumenata, a Vi mi recite da li znate za njih jer se Vaš potpis nalazi na njima. OK? Ovo je prvi, iz januara 2006. godine.
Messi: Da, sjećam se da sam potpisao ugovor sa Adidasom.
Sudija: A ovaj ugovor sa Danoneom?
Messi: Da, vidim da sam ga potpisao jer je ovo moj potpis.
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
NAJBOLJI NOGOMETAŠ SVIJETA: Da li Messi ide u zatvor?

Messi i njegov otac Jorge, koji je zadužen za finansije argentinskog fudbalera, optuženi su da su prevarili državu Španiju i utajili više od 4,5 miliona eura, u periodu između 2007. i 2009. godine.
Španske vlasti navode da je dvojac Messi izbegavai plaćanje poreza i da su preko kompanija u Beliseu i Urugvaju prodavali prava na lik igrača Barce.
Španska poreska uprava zahtijeva drastične novčane i zatvorske kazne, pa bi Messi, ukoliko ga proglase krivim, mogao da dobije čak 22 mjeseca iza rešetaka.
Inače, Messijevi agenti istakli su da igrač nije posvetio ni minut svog vremena čitanju ili analizi ugovora, ali Sud u Barceloni donio je 2015. godine pravilo po kojem nogometne zvijezde ne mogu da dobiju imunitet ako nisu upoznate sa financijama, koje je u ovom slučaju vodio otac.
Njih dvojica su u avgustu 2013. godine uplatili 5,6 miliona dolara kako bi izbjegli suđenje.
avaz.ba
Re: NAJBOLJI NOGOMETAŠ SVIJETA: Da li Messi ide u zatvor?
Malo se on pravi tošo a i stari mu je mutikaša...
Da igra u usa, u roku odmah bi pala ćorka
Ovako će španjolski suci to malo prirediti
Da igra u usa, u roku odmah bi pala ćorka
Ovako će španjolski suci to malo prirediti
- greeneyes
- Hadžija

Fakat čo'ek ne može razumjeti ove sportiste. Pa, brete mili, imaš tolike milione i ti se zajebaješ zarad 4-5 milion(čić)a. Mladji Messi se možda malo i pravi mutav, al' čisto sumnjam da je on kristalno upućen u te stvari. A stari mu je izgleda mutikaša ko i Neymarov stari. Dobro, sad pretjerujem, nema goreg mutikaše i čo'eka željnijeg love od Neymarovog starog.
Samo sabura
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- greeneyes
- Hadžija

Naravno- ko koga. Samo pamet u glavu.Hannibal Lecter wrote:I ja bi da mogu uradio Isto ko i oni
- greeneyes
- Hadžija

Ne treba biti gladan. Ovi Južnoamaerikanci su mahom iz sirotinjskog dijela pa otud i tolika glad za parama. No, treba barem poštovati državu u kojoj živiš i radiš.
Samo sabura
Nisu samo južnjaci...
Steffi Graf je u tenisu osvojila sve što se može... Nadmoćna u svoje vrijeme... Zbog oca ovisnika, kockara, kurvara.. Završila karijeru kao socijalni slučaj i dužnik poreza...
Nije džaba ono... Niko te neće zaebat k'o tvoj
Steffi Graf je u tenisu osvojila sve što se može... Nadmoćna u svoje vrijeme... Zbog oca ovisnika, kockara, kurvara.. Završila karijeru kao socijalni slučaj i dužnik poreza...
Nije džaba ono... Niko te neće zaebat k'o tvoj
- greeneyes
- Hadžija

Ma nisu jedini, normalno, ali mahom prednjače u tome zbog već navedenih stvari. Da, misle-ma to je moja krv, moj tajo/brat/sestra/dajdžišna neće me on/a zajebati. 
Samo sabura
Šta sad
Koja je kvota da će crveno plave pruge zamijeniti crno bijelim
(ne pričam o transferu u juventus)
Koja je kvota da će crveno plave pruge zamijeniti crno bijelim
(ne pričam o transferu u juventus)