Pa tko žali za kraljevinom? Možda ponekiBla wrote:Eto pa se malo informišite o nekim brojkama pa onda laprdajteDa ne kopiram.
Preporučujem da obratite pažnju na cifre koje se tiču pismenosti, školstva, zdravstva, zapošljavanja, zaposlenosti u Kraljevini koja je bila malo je reći nego smiješna, ko u pećini da se živjelo, udjela stanovništva na selu, gradovima itd... I ostalim institucijama.
Naravno, povećavao se broj stanovništva, pa obratite pažnju onda na procente, a ne na same hiljade i milione itd.
http://www.znaci.net/00001/120_7.pdf

Ja ti govorim da se nastavilo tempom ispred 1914, te uz malo sreće sa državnim tvorevinama.... bili bi razvijeniji.
Uzmi ostale srednjeeuropske države za primjer pa usporedi- danas....mene danas zanima rezultat.
A ti dobro znaš što je statistika Bla

meni se ne da ponavljati više "kvalitete" života....a vi se uvjeravajte .....meni ni iz džepa ni u džep

Nije bilo siromaštvo....ali sam bio mnogo dalje od nekog klinca iz Beča, nego je to moj mali danas....eto ukratko.Lebowski wrote:Storm, ti i tvoj stari i šta si mogo ti a šta on je relevantno i bitno ko i neko drugi i njegov stari sa njihovim mogućnostima. Nešto i sumnjam da si onda živio u teškom siromaštvu, možda ste samo imali drugačije prioritete u životu..
A to da je bila industrijalizacija.. pa ne znam, možda negdje. Ipak ću više vjerovati starijima koji u polušali kažu da prije nismo znali motiku koristiti a kamoli šta drugo.. ima i snimaka, fotografija, slika, putopisa, kakva crna industrijalizacija
Pa nisi ni pogledao onaj spisak tvornica i industrije koje su osnovane prije jugoslavija raznih...
bili smo mnogo bliži tada suvremenoj europi nego za vrijeme jugoslavije.