Jugonostalgičari

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: Jugonostalgičari

Post by Nole » 26 May 2016, 10:04

storm wrote:Kakve ti ulete imaš na temu :grana
a jbg juče bio 25. maj dan mladosti pa da se prisetimo heroja, a i Batta je umro pre par dana...

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2 times
Been thanked: 15 times

Post by Mohr » 26 May 2016, 17:27

Meštar

Ivo Anić

Iskreno, nisam od ljudi koji se boje niti sam od ljudi koje možete zastrašiti svojom jeftinom demagogijom na bilo koji način, nisam od ljudi koji će ustuknuti, šutjeti i pokriti se ušima na svaki vaš bijesni komentar, prijetnju ili psovku. Možete vi imati i o meni i o njemu mišljenje kakvo hoćete, ja znam, ja sam tu bio, ja sam sjedio na tartan stazi prije točno trideset i sedam godina i slušao što taj čovjek govori, a dovoljno sam pametan da vidim svoju djecu danas, djecu koja od jutra do mraka “vise” na Playstationu, zakržljalu, bez svojeg stava u životu kojeg donosi sport, bez ambicije, bez vjere u sebe, bez pravog putokaza i smjernice za život. Moja i vaša djeca naš su poraz...

http://www.tacno.net/novosti/mestar/

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 26 May 2016, 17:46

Mohr wrote:Meštar

Ivo Anić

Iskreno, nisam od ljudi koji se boje niti sam od ljudi koje možete zastrašiti svojom jeftinom demagogijom na bilo koji način, nisam od ljudi koji će ustuknuti, šutjeti i pokriti se ušima na svaki vaš bijesni komentar, prijetnju ili psovku. Možete vi imati i o meni i o njemu mišljenje kakvo hoćete, ja znam, ja sam tu bio, ja sam sjedio na tartan stazi prije točno trideset i sedam godina i slušao što taj čovjek govori, a dovoljno sam pametan da vidim svoju djecu danas, djecu koja od jutra do mraka “vise” na Playstationu, zakržljalu, bez svojeg stava u životu kojeg donosi sport, bez ambicije, bez vjere u sebe, bez pravog putokaza i smjernice za život. Moja i vaša djeca naš su poraz...

http://www.tacno.net/novosti/mestar/
Ive :aplauzz

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 26 May 2016, 19:44

Zaboravili ste mnoge stvari dok se zaludjujete trzisnom ekonomijom I ostalim iluzijama;

1) Trzisna ekonomija ne postoji, pogotovo ne za drzave koje su u svjetskom sustavu znacajne koliko I koka-kola za zdravu prehranu. Idejni tvorac trzisne ekeonomije je u svojim pisanjima o etici covjeka istakao da osnovne osobine covjeka moraju da budu suosjecanje, nedostatak pohlepe, spremnost da se zrtvuje za slabijeg. Da se je rodio vijek kasnije, Adam Smith bi sigurno podrzao komunizam kao krajnji ideal drustva. A da ne govorim o tome sta je njegov stav o vlasnistvu nad sredstvima za proizvodnju I proizvodom. Danasnja takozvana trzisna ekonomija se bazira na tome da bogatiji postanu jos bogatiji, siromasniji jos siromasniji, a oni u sredini da zive u zabludi da trzisna ekonomija postoji dok postaju sve siromasniji.

2) Politicke usluge se placaju. Mozemo se mi praviti budale, ali cijena takozvane nezavisnosti drzavica-coko-bananica je gubljenje bogatstva naroda koji zive u tim drzavicama. Mozemo se praviti budale, ali mozemo biti I iskreni pa priznati da je Oluja, recimo, zahtijevala veliku umijesanost Amerikanaca I mnogo medjunarodnih zelenih svjetala, izmedju ostalih I Milosevicevo. Sve se to I naplacuje I naplacivace se dok god te drzavice postoje. A nesto slabo vjerujem I da je Milosevic umro u zatvoru.

Zato I kazem da su danasnji politicari Balkana stoka jedna pobjesnjela. Niti to ima neku vanjsku politiku, a to ste potpuno zapostavili, koja je u interesu njihovih naroda, niti ima nade da ce ikad imati drzavu koja je neki medjunarodni faktor.

Jugoslavija je bila znacajan igrac u medjunarodnim odnosima, htjeli vi to priznati ili ne. Recimo, Sovjeti su mnogo pomogli da se Jugoslavija oslobodi 1945. I Tito je po svim zakonima medjunarodnih odnosa morao, zbog toga, da postane sovjetski satelit. Medjutim, svi znamo sta se desilo.

U anegdoti koju sam negdje procitao, Tito se obraca Staljinu sljedecim rijecima: "Nemoj vise da saljes svoje placenike da me ubiju jer ce svi zavrsiti mrtvi. Ako ja posaljem samo jednog da tebe ubije, vise te nece ni biti." To je, drugovi I drugarice, vodjenje vanjske politike na najvisem nivou.

Sta ovi danas rade osim sto se naginju I primaju ga demokratski?

Evo, na ovo sam iz Zenice ponosan. Apsolutno svaki stih pogadja sustinu apsurdistana Balkana.

"Zvaka cisti zube al' izvaljuje plombe" :klanja

[ytube][/ytube]

Dobro, I na Malu Mu sam ponosan. :ok
Last edited by Socrates on 26 May 2016, 22:14, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr » 26 May 2016, 19:59

Šta je ove Zeničadije :pusi

Druže @Soc, Smith called Invisible hand je Adam, a ne Alan :pusa E sad, da bi on baš bio za komunizam, nešto sumnjam :hm taman da je rođen i u XX stoljeću, al' neyse...

Nego, kako ti misliš da banana-državice imaju i vode vanjsku kad nemaju tj. ne vode ni unutrašnju politiku, no samo izvršavaju direktive (izvana) :roll I da, tržišna ekonomija postoji, itekako, ali, dapače, "jednosmjerna" ;)

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 26 May 2016, 20:03

Socrates...svaka ti je Andrićeva....apsolutno si sve u pravu i podržsvam te u svakoj i jednoj jedinoj reči.... :klanja
P.S. Ono za Tita i Staljina sam čtao.. ;)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9288 times
Been thanked: 11048 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 26 May 2016, 20:18

Socrates wrote:Recimo, Sovjeti su mnogo pomogli da se Jugoslavija oslobodi 1945. I Tito je po svim zakonima medjunarodnih odnosa morao, zbog toga, da postane sovjetski satelit. Medjutim, svi znamo sta se desilo.

A kako se zovu ti međunarodni zakoni? Gdje su zapisani? Neki konkretan link?
Eventualno su ti se ukazali kao fatamorgana, uostalom kao i ostatak tih utopističkih stvari o kojima pišeš.

Može li spinerskije? S visoka bacaš na ove koji pišu o tržišnoj vs dogovorna ekonomija i prezentiraš te neke dosadne utopije koje nikakve veze s Jugoslavijom nemaju, a ni s mozgom, jer da je drugačije, već bi bile implementirane negdje.

Nemoraš bolan trošiti pare na takvu literaturu. Samo mene zamoliš i ja sjednem i maštam, maštam, maštam i pišem, baljezgam i eto istog štiva, kao i kod tih pisaca.

Prije nego počneš pisati odgovor, zamolio bih te da baciš pogled kroz prozor, na realni svijet, a zatim si postavi pitanje koliko će hiljada godina još proći dok svijet napokon ne postane malo pravedniji? E vidiš, da mi je da rahat proživim ovo što me zapalo u ovakvom svijetu. :ok

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 26 May 2016, 20:23

Krokodil Behko wrote:
Socrates wrote:Recimo, Sovjeti su mnogo pomogli da se Jugoslavija oslobodi 1945. I Tito je po svim zakonima medjunarodnih odnosa morao, zbog toga, da postane sovjetski satelit. Medjutim, svi znamo sta se desilo.

Eventualno su ti se ukazali kao fatamorgana, uostalom kao i ostatak tih utopističkih stvari o kojima pišeš.

Može li spinerskije? S visoka bacaš na ove koji pišu o tržišnoj vs dogovorna ekonomija i prezentiraš te neke dosadne utopije koje nikakve veze s Jugoslavijom nemaju, a ni s mozgom, jer da je drugačije, već bi bile implementirane negdje.

Nemoraš bolan trošiti pare na takvu literaturu. Samo mene zamoliš i ja sjednem i maštam, maštam, maštam i pišem, baljezgam i eto istog štiva, kao i kod tih pisaca.

Prije nego počneš pisati odgovor, zamolio bih te da baciš pogled kroz prozor, na realni svijet, a zatim si postavi pitanje koliko će hiljada godina još proći dok svijet napokon ne postane malo pravedniji? E vidiš, da mi je da rahat proživim ovo što me zapalo u ovakvom svijetu. :ok
Ako je morala Hirošima, zašto Nagasaki???? Realan svet....

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr » 26 May 2016, 20:26

Kako ćeš rahat proživit kad je svijet tako nepravedan, tisućama ljeta unazad & unaprijed :cudi

A kaj te to u njemu "zapalo" :roll

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 26 May 2016, 20:27

Mohr wrote:Šta je ove Zeničadije :pusi

Druže @Soc, Smith called Invisible hand je Adam, a ne Alan :pusa E sad, da bi on baš bio za komunizam, nešto sumnjam :hm taman da je rođen i u XX stoljeću, al' neyse...

Nego, kako ti misliš da banana-državice imaju i vode vanjsku kad nemaju tj. ne vode ni unutrašnju politiku, no samo izvršavaju direktive (izvana) :roll I da, tržišna ekonomija postoji, itekako, ali, dapače, "jednosmjerna" ;)
Dobro Adam, zaletio sam se. :ok

Bio je on dobar covjek, humanista, ali ga iskasapise kapitalisti . Uostalom, on pise kada se tek nazire bezobzirnost kapitalizma. On je ustvari, prije svega, bio za vadjenje Skotske iz ekonomskog smrtonosnog zagraljaja Engleza.

Ide jos jedan post o Titu. :p
. . . . . . . . .

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 26 May 2016, 20:29

Mohr wrote:Kako ćeš rahat proživit kad je svijet tako nepravedan, tisućama ljeta unazad & unaprijed :cudi

A kaj te to u njemu "zapalo" :roll
Mi smo NIKO al samo gledamo svojim očima i mislimo svojim mozgom.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 26 May 2016, 20:31

Krokodil Behko wrote:

Behko, ono sto sam ja okarakterisao kao "zakon" je ustvari ono sto je ocekivano. Oprosti, o Behko, na nepreciznosti. Velike sile nikada nista nisu radile besplatno I guzom se mora platiti svako njihovo ukljucenje.
. . . . . . . . .

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1390 times

Post by Mala_Mu » 26 May 2016, 20:32

Socrates wrote:Zaboravili ste mnoge stvari dok se zaludjujete trzisnom ekonomijom I ostalim iluzijama;

1) Trzisna ekonomija ne postoji, pogotovo ne za drzave koje su u svjetskom sustavu znacajne koliko I koka-kola za zdravu prehranu. Idejni tvorac trzisne ekeonomije je u svojim pisanjima o etici covjeka istakao da osnovne osobine covjeka moraju da budu suosjecanje, nedostatak pohlepe, spremnost da se zrtvuje za slabijeg. Da se je rodio vijek kasnije, Alan Smith bi sigurno bi podrzao komunizam kao krajnji ideal drustva. A da ne govorim o tome sta je njegov stav o vlasnistvu nad sredstvima za proizvodnju I prozivodom. Danasnja takozvana trzisna ekonomija se bazira na tome da bogatiji postanu jos bogatiji, siromasniji jos siromasniji, a oni u sredini da zive u zabludi da trzisna ekonomija postoji dok postaju sve siromasniji.

2) Politicke usluge se placaju. Mozemo se mi praviti budale, ali cijena takozvane nezavisnosti drzavica-coko-bananica je gubljenje bogatstva naroda koji zive u tim drzavicama. Mozemo se praviti budale, ali mozemo biti I iskreni pa priznati da je Oluja, recimo, zahtijevala veliku umijesanost Amerikanaca I mnogo medjunarodnih zelenih svjetala, izmedju ostalih I Milosevicevo. Sve se to I naplacuje I naplacivace se dok god te drzavice postoje. A nesto slabo vjerujem I da je Milosevic umro u zatvoru.

Zato I kazem da su danasnji politicari Balkana stoka jedna pobjesnjela. Niti to ima neku vanjsku politiku, a to ste potpuno zapostavili, koja je u interesu njihovih naroda, niti ima nade da ce ikad imati drzavu koja je neki medjunarodni faktor.

Jugoslavija je bila znacajan igrac u medjunarodnim odnosima, htjeli vi to priznati ili ne. Recimo, Sovjeti su mnogo pomogli da se Jugoslavija oslobodi 1945. I Tito je po svim zakonima medjunarodnih odnosa morao, zbog toga, da postane sovjetski satelit. Medjutim, svi znamo sta se desilo.

U anegdoti koju sam negdje procitao, Tito se obraca Staljinu sljedecim rijecima: "Nemoj vise da saljes svoje placenike da me ubiju jer ce svi zavrsiti mrtvi. Ako ja posaljem samo jednog da tebe ubije, vise te nece ni biti." To je, drugovi I drugarice, vodjenje vanjske politike na najvisem nivou.

Sta ovi danas rade osim sto se naginju I primaju ga demokratski?

Evo, na ovo sam iz Zenice ponosan. Apsolutno svaki stih pogadja sustinu apsurdistana Balkana.

"Zvaka cisti zube al' izvaljuje plombe" :klanja

[ytube][/ytube]

Dobro, I na Malu Mu sam ponosan. :ok

Da vas ne prekidam moradoh uletiti samo :ljub :D.

:noga

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 26 May 2016, 20:35

Mala i ja te volim al na ovoj temi si nepoželjna jer si balavica za nas JUGOSLOVENE :ble

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 26 May 2016, 20:45

Socrates wrote:
Krokodil Behko wrote:

Behko, ono sto sam ja okarakterisao kao "zakon" je ustvari ono sto je ocekivano. Oprosti, o Behko, na nepreciznosti. Velike sile nikada nista nisu radile besplatno I guzom se mora platiti svako njihovo ukljucenje.
Naravno. Tito to nikad ne bi ni uradio, da već nije imao garancije od zapada, da će ga podržati, a morali su, jer se umiralo od gladi. E da, po izvještajima američkog ambasadora iz BG, u periodu 1945-1948, Tito je bio veći krvnik od Staljina.
Zbog te pomoći sa zapada, i jeste se desilo to samoupravljanje itd.
sam si rekao da ništa nije besplatno, zar ne?
E pa eto, ne bi ni Tito bio Tito, da ga nisu istrenirali jenkiji.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 26 May 2016, 20:53

Krokodil Behko wrote:
Socrates wrote:
Krokodil Behko wrote:

Naravno. Tito to nikad ne bi ni uradio, da već nije imao garancije od zapada, da će ga podržati, a morali su, jer se umiralo od gladi. E da, po izvještajima američkog ambasadora iz BG, u periodu 1945-1948, Tito je bio veći krvnik od Staljina.
Zbog te pomoći sa zapada, i jeste se desilo to samoupravljanje itd.
sam si rekao da ništa nije besplatno, zar ne?
E pa eto, ne bi ni Tito bio Tito, da ga nisu istrenirali jenkiji.
A Zapad bi isao u rat sa Staljinom zbog Jugoslavije? :lupa

Hajde, ne zanosi se.

A to o Tito krvnik - bas mi je neki izvor, americki ambasador.

Ali, eto da ti odgovorim.

Apsolutno svaka drzava na svijetu je ubijala one koji su prijetnja rezimu, pogotovo kada je drzava u formiranju.

Radila je to I Engleska, I Amerika, I Francuska, I Kanada. I tako dalje I tako blize.

Ne postoji drzava na ovoj planeti koja to nije radila.

Tako da ti je argument bezvrijedan.

Mozda vise prica o drzavi kao aparatu, nego o Titu.

Inace, cekam jedan po jedan, prigovore o Titu, pa da tako odgovaram. Lakse je. Sada ocekujem ono da nije rijesio nacionalni problem.

"Majmunu je dovoljna banana"

Jesu li ovi momci genijalci ili su genijalci? :valja
. . . . . . . . .

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 26 May 2016, 20:59

Socrates wrote:

Hajde, ne zanosi se.

Apsolutno svaka drzava na svijetu je ubijala one koji su prijetnja rezimu, pogotovo kada je drzava u formiranju.

Radila je to I Engleska, I Amerika, I Francuska, I Kanada. I tako dalje I tako blize.

Inace, cekam jedan po jedan, prigovore o Titu, pa da tako odgovaram. Lakse je. Sada ocekujem ono da nije rijesio nacionalni problem.
Ne bi zapad išao u rat s Rusima, zbog YU, ali ne bi ni Rusi.

Titova pravda?
Ja zapravo mislim da si ti razumna i pametna osoba, pa evo ti link do neke teme i molim te pročitaj kako drug Tito pleše, zajerbo je i Fred Astera.

http://bosanski-forum.com/viewtopic.php?f=27&t=19116

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr » 26 May 2016, 21:00

Socrates wrote:
Mohr wrote:Šta je ove Zeničadije :pusi

Dobro Adam, zaletio sam se. :ok

Bio je on dobar covjek, humanista, ali ga iskasapise kapitalisti . Uostalom, on pise kada se tek nazire bezobzirnost kapitalizma. On je ustvari, prije svega, bio za vadjenje Skotske iz ekonomskog smrtonosnog zagraljaja Engleza.

Ide jos jedan post o Titu. :p

Hmm... Nije ni to baš, osim ako ne misliš da je to pokušav'o izrađujući budžet za vladu UK, koja ga je, oduševljena i zahvalna, imenovala za ministra financija :roll

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 26 May 2016, 21:03

Krokodil Behko wrote:
Socrates wrote:

Hajde, ne zanosi se.

Ne bi zapad išao u rat s Rusima, zbog YU, ali ne bi ni Rusi.

Titova pravda?
Ja zapravo mislim da si ti razumna i pametna osoba, pa evo ti link do neke teme i molim te pročitaj kako drug Tito pleše, zajerbo je i Fred Astera.

http://bosanski-forum.com/viewtopic.php?f=27&t=19116
E pa upravo zbog ovoga je Tito bio velemajstor medjunarodnih odnosa, moj Behko.

Hajde, hajde, ocekujem prigovore o zaduzivanju. Pusti se ovih budalastina, to nisu argumenti.
. . . . . . . . .

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr » 26 May 2016, 21:07

Socrates wrote:
:D. Dobit ćeš i link, ako te baš zanima :pusi

Post Reply

Return to “EX YU”