Gornja Maoča - selo radikalnih vehabija??
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- komsija
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: Napad na američku ambasadu u Sarajevu
E sad ovo treba uzeti sa rezervom osim ako neko zna da je ovo tacno
VOĐA Nove srpske demokracije Andrija Mandić ocijenio je danas kako radikalni islamistički pokret vehabije ne bi postojao na ovim prostorima da nije financijske podrške šefova organiziranih kriminalnih bandi s granica Crne Gore, Srbije i BiH.
Pozvao je državnog tužitelja i Upravu policije Crne Gore da počnu raditi svoj posao. Mandić smatra da je terorističkim napadom na ambasadu jučer demonstrirana do sada neviđena hrabrost, drskost i otvorena spremnost na žrtvovanje do ispunjenja radikalnih islamističkih zahtjeva.
Rastući pokret
Međunarodni stručnjak za pitanja terorizma, profesor Političkih znanosti u Beogradu Dragan Simeunović kazao je za Tanjug da je ekstremistički pokret vehabija rastuća opasnost na Balkanu što pokazuje i napad na veleposlanstvo.
Ocijenio je i da, ukoliko se broj njihovih pristaša bude povećavao, da se mogu očekivati i veći problemi na Balkanu. Kazao je kako bi se to prvenstveno odnosilo na sukobe među samim muslimanima, teške terorističke akcije u gradovima s kršćanskim stanovništvom, kao i akcije protiv stranih diplomata i stranaca uopće.
Objasnio je da je takvo djelovanje "neka vrsta oporuke Osame Bin Ladena, koji je prije nekoliko godina isplanirao ovu vrstu terorizma koji niče na tlu Europe i SAD-a, gdje se muslimani, bilo da tu žive vjekovima, bilo da su doseljenici, radikaliziraju putem Interneta i na druge načine, preko određenih vjerskih ekstremista u džamijama i sličnim centrima."
http://www.index.hr/vijesti/clanak/sefo ... 80081.aspx
VOĐA Nove srpske demokracije Andrija Mandić ocijenio je danas kako radikalni islamistički pokret vehabije ne bi postojao na ovim prostorima da nije financijske podrške šefova organiziranih kriminalnih bandi s granica Crne Gore, Srbije i BiH.
Pozvao je državnog tužitelja i Upravu policije Crne Gore da počnu raditi svoj posao. Mandić smatra da je terorističkim napadom na ambasadu jučer demonstrirana do sada neviđena hrabrost, drskost i otvorena spremnost na žrtvovanje do ispunjenja radikalnih islamističkih zahtjeva.
Rastući pokret
Međunarodni stručnjak za pitanja terorizma, profesor Političkih znanosti u Beogradu Dragan Simeunović kazao je za Tanjug da je ekstremistički pokret vehabija rastuća opasnost na Balkanu što pokazuje i napad na veleposlanstvo.
Ocijenio je i da, ukoliko se broj njihovih pristaša bude povećavao, da se mogu očekivati i veći problemi na Balkanu. Kazao je kako bi se to prvenstveno odnosilo na sukobe među samim muslimanima, teške terorističke akcije u gradovima s kršćanskim stanovništvom, kao i akcije protiv stranih diplomata i stranaca uopće.
Objasnio je da je takvo djelovanje "neka vrsta oporuke Osame Bin Ladena, koji je prije nekoliko godina isplanirao ovu vrstu terorizma koji niče na tlu Europe i SAD-a, gdje se muslimani, bilo da tu žive vjekovima, bilo da su doseljenici, radikaliziraju putem Interneta i na druge načine, preko određenih vjerskih ekstremista u džamijama i sličnim centrima."
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9219 times
- Been thanked: 10949 times
- Status: Online
A sta cemo sa radikalnim pokretom "ravnogorski pokret"???
Oni se sami hvale,da samo u BiH,imaju 100.000 clanova.
Mozda ne bi bilo lose,da malo pometu po svojoj avliji prvo,
pa tek onda za mikrofon
Oni se sami hvale,da samo u BiH,imaju 100.000 clanova.
Mozda ne bi bilo lose,da malo pometu po svojoj avliji prvo,
pa tek onda za mikrofon

- komsija
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 2 times
Sa facebook-a
www.LjutiBosanci.com
"Mevlide djesi Mevide, dođi vamo, nemoj tamo kakiti, dođi babi vamo, dođji
Mevlide, dođi vamo kad ti kažem šamar ćes dobiti, Mevlide, vamo dođi kad ti
kažem je.o babo mater, dođi vamo, Mevlideeeee dođi vamo babi,dođi babi, ajde brže babu kupi sladoled, oš' žvaku Mevlide, babo kupi žvaku, ajde Mevlide, nemoj tamo kakiti dođi vamo zajedno piškimo ajde dođi ajde dosta dosta."
Mozda se neko sjeca melodije za mobilni prije par godina, kad Mevlid plače, a babo mu ovo govori ne mogu sad pronaci na netu link
Aldijana
www.LjutiBosanci.com
"Mevlide djesi Mevide, dođi vamo, nemoj tamo kakiti, dođi babi vamo, dođji
Mevlide, dođi vamo kad ti kažem šamar ćes dobiti, Mevlide, vamo dođi kad ti
kažem je.o babo mater, dođi vamo, Mevlideeeee dođi vamo babi,dođi babi, ajde brže babu kupi sladoled, oš' žvaku Mevlide, babo kupi žvaku, ajde Mevlide, nemoj tamo kakiti dođi vamo zajedno piškimo ajde dođi ajde dosta dosta."
Mozda se neko sjeca melodije za mobilni prije par godina, kad Mevlid plače, a babo mu ovo govori ne mogu sad pronaci na netu link

Aldijana
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
komsija wrote:E sad ovo treba uzeti sa rezervom osim ako neko zna da je ovo tacno
Rastući pokret
S ovime se slažem...Samo je trebao reći i da oko 80% tog dijela granice drži isključivo albanska mafija koja je trenutno među tri najjače u Europi.Specijalizirani su isključivo za šverc narkotika i bijelog roblja.Ostatak uglavnom drže Srbi, međutim oni su u branši šverca cigareta...Specijalizirani su također i za profesionalna ubojstva...Povremeno njihove usluge koriste i Albanci
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
egoran wrote: S ovime se slažem...Samo je trebao reći i da oko 80% tog dijela granice drži isključivo albanska mafija koja je trenutno među tri najjače u Europi.Specijalizirani su isključivo za šverc narkotika i bijelog roblja.Ostatak uglavnom drže Srbi, međutim oni su u branši šverca cigareta...Specijalizirani su također i za profesionalna ubojstva...Povremeno njihove usluge koriste i Albanci
Ima li negdje neki link o onom sto je podvuceno?
Slazes li se sa ovim dole,konkretnim i preciznim podatkom?
Iza otpora kosovskih Srba stoji srpski poduzetnik i njegov kosovski partner, piše The New York Times.
Novinari tog lista tvrde da su od carinskih službenika, lokalnih policajaca i diplomata sa zapada dobili informacije da je srpski poduzetnik zapravo krijumčar goriva koji Srbima na Kosovu plaća 50 eura na dan kako bi nastavili otpor.
On, prema tom scenariju, osigurava slabi carinski nadzor te u Srbiji kupuje gorivo za izvoz u pola cijene i prodaje ga na Kosovu za 0,75 eura po litri. To se gorivo razrjeđuje i prodaje na improviziranim benzinskim stanicama.
Kako je za NYT izjavio nekadašnji tužilaca EULEX-a Johannes van Vreesxijk, oni se sada samo bore da ne izgube ilegalni profit.
- Ovdje se zapravo radi o kriminalu na području bezakonja, a kada je novac u pitanju, narodnost nije bitna, rekao je van Vreesxijk, prenose u srijedu agencije.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40095 times
- Been thanked: 26108 times
[media]-pa2RAcwCU4[/media]
Ovo je votaze ne pucati po ambasadi furaj moj film i bice ti brado zelena tigrica
za ovo se puca sanjao si Jasarevicu san ali pogresan san ovo je san STO SI TREBAO SANJATI DIVI JE TIGRICA ZELENA
ZRCE zRCE

Ljubav je svuda, pa i u guzu.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40095 times
- Been thanked: 26108 times
Krokodil Behko wrote:egoran wrote: S ovime se slažem...Samo je trebao reći i da oko 80% tog dijela granice drži isključivo albanska mafija koja je trenutno među tri najjače u Europi.Specijalizirani su isključivo za šverc narkotika i bijelog roblja.Ostatak uglavnom drže Srbi, međutim oni su u branši šverca cigareta...Specijalizirani su također i za profesionalna ubojstva...Povremeno njihove usluge koriste i Albanci
Ima li negdje neki link o onom sto je podvuceno?
Slazes li se sa ovim dole,konkretnim i preciznim podatkom?
Iza otpora kosovskih Srba stoji srpski poduzetnik i njegov kosovski partner, piše The New York Times.
To sam čitao neki dan...Apsolutno se ne slažem.Ne kažem da ne može biti točno, ali mi nije jasno kako jedan momak od 29 godina koliko dotični ima, a bavi se trgovinom energentima.Sada mi nije jasno kako jedan mladić relativno mlad može da u šaci drži Kosovski i Srpski parlament i 30.000 KFOR- ovih i EULEKS-ovih vojnika.A uz to i da plaća 15.000 Srba po 50 Eura svaki dan da u smjenama stražare na barikadama na Kosovu.Pa što je to on.Neki novi Napoleon![]()
Iako mi također nije jasno kako je taj mladić koji je tri godine stariji od mene uspio da razvije tako uspiješnu trgovinu energentima.Malo mi je to čudno, to mora da je neki genijalac.Mislim da je taj KFOR postao već pomalo predmet sprdačine i neozbiljnih izjava.Ali ako je suprotno i ako su diplomati, carine i svi ostali srpski i albanski partneri u igri to pokazuje samo jedno.
Da nacionalnost i etnički sukobi nisu prepreka za poslove ispod žita i da opet jadna sirotinja se međusobno bije dok pojedinci brkove maste.To je i kod nas bilo
Pa nije mi se desilo iako ne obavljam takav posao gdje nekome život zavisi od moje reakcije, nije mi se desilo zato što postoje norme i kodeksi-telefon na poslu ne smijemo koristiti i mislim da je to ok.adacta wrote:ma ne ljutim se ja , svako ima svoje vidjenje neke slike ali ja ti govorim ono sto vidim svojim ocima i sto je normalna reakcija jer ljudi su na frku tu dosli i mozda je u toj zurbi zaboravio isti isljuciti sto je ucinio u datom momentu i bolje je i tada nego u momentu dok nisani da mu isti zazvoni.Ja samo tako vidim cjelu situaciju jer obavljam isti posao. A sto se tice spomenute sankcije ne vidim zasto bi bila sankcija vezano za upotrebu mobilnog tel. osim kada si u prometu. A da te pitam da li se tebi desilo da ti isti zazvoni dok si na poslu
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
po informacijama koje imam navodno je pucao da osveti gadafija
sutra cu ponovo naci link i postaviti cijeli tekst
sutra cu ponovo naci link i postaviti cijeli tekst
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Ni meni nije jasno,otkud ti ideja da citam necije privatne teorije.egoran wrote: To sam čitao neki dan...Apsolutno se ne slažem.Ne kažem da ne može biti točno, ali mi nije jasno kako jedan momak od 29 godina koliko dotični ima, a bavi se trgovinom energentima.Sada mi nije jasno kako jedan mladić relativno mlad može da u šaci drži Kosovski i Srpski parlament i 30.000 KFOR- ovih i EULEKS-ovih vojnika.A uz to i da plaća 15.000 Srba po 50 Eura svaki dan da u smjenama stražare na barikadama na Kosovu.Pa što je to on.Neki novi Napoleon![]()
Iako mi također nije jasno kako je taj mladić koji je tri godine stariji od mene uspio da razvije tako uspiješnu trgovinu energentima.Malo mi je to čudno, to mora da je neki genijalac.Mislim da je taj KFOR postao već pomalo predmet sprdačine i neozbiljnih izjava.Ali ako je suprotno i ako su diplomati, carine i svi ostali srpski i albanski partneri u igri to pokazuje samo jedno.
Da nacionalnost i etnički sukobi nisu prepreka za poslove ispod žita i da opet jadna sirotinja se međusobno bije dok pojedinci brkove maste.To je i kod nas bilo
Sta bi za neki argumentovan link?
Ja nikada ne citam tudja naklapanja u raspravama..
Bas mene briga,sta ti mislis

Dokaze si dobio i donesi nesto konkretno kao i ja.
I ti meni ono sinoc rece,da pisem iz glave ??
Krokodil Behko wrote:Ni meni nije jasno,otkud ti ideja da citam necije privatne teorije.egoran wrote: To sam čitao neki dan...Apsolutno se ne slažem.Ne kažem da ne može biti točno, ali mi nije jasno kako jedan momak od 29 godina koliko dotični ima, a bavi se trgovinom energentima.Sada mi nije jasno kako jedan mladić relativno mlad može da u šaci drži Kosovski i Srpski parlament i 30.000 KFOR- ovih i EULEKS-ovih vojnika.A uz to i da plaća 15.000 Srba po 50 Eura svaki dan da u smjenama stražare na barikadama na Kosovu.Pa što je to on.Neki novi Napoleon![]()
Sta bi za neki argumentovan link?
Ja nikada ne citam tudja naklapanja u raspravama..
Bas mene briga,sta ti mislis
Dokaze si dobio i donesi nesto konkretno kao i ja.
I ti meni ono sinoc rece,da pisem iz glave ??
Čitao sam neki dan o tome u Kuriru...Ne kažem da nije istina, moguće je.Samo mi je to malo nelogčno.Ne znam o čemu sam rekao da su tvrdnje napamet.Možda o tvrdnjama vezano za dr. Josipovića.Pa kada je čovjek doista na svome mjestu.Smiren, racionalan, susretljiv, dobronamjeran...Stvarno služi na ponos hrvatskog naroda.A šta je kod nas: Lagumđija, Tihić, Izedbegović, Dodik i Ćović...Sve sami intelektualci nema šta
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Vidi se da citas "kurir"Čitao sam neki dan o tome u Kuriru.
Na njihovom portalu,uvijek je 50% vijesti o uzasnim albanskim teroristima
a 50% o hrvatskim i bosnjackim teroristima..
Usput,sta cemo sa 100.000 propadnika .....ckog ravnogorskog pokreta?
Da li je to terorizam ili neka gandijevska svita?
To je ono što ja već dužeg vremena pišem, ..... vehabije te četnike ne diraju, jer se u medijima uzastopno piše o USA kao dežurnom krivcu a te četnike, što ih ti pominješ oni kao nisu nizašto krivi i oni su kao regularni i njih se ne smije dirati.Krokodil Behko wrote:
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
mrki62 wrote:To je ono što ja već dužeg vremena pišem, ..... vehabije te četnike ne diraju, jer se u medijima uzastopno piše o USA kao dežurnom krivcu a te četnike, što ih ti pominješ oni kao nisu nizašto krivi i oni su kao regularni i njih se ne smije dirati.Krokodil Behko wrote:
Dakle,pitanje je procitano
Pitao sam sta sa njima a ne za neke veze sa vehabijama

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Detalji iz manifesta Srbijanca Jašarevića šokirat će javnost: Terorista ostavio oporuku!
Novopazarski terorista Mevlid Jašarević, koji je u petak pucao na Američku ambasadu u Sarajevu, ostavio je oporuku u kojoj obrazlaže razloge i cilj terorističkog akta na državu BiH, saznaje "Dnevni avaz".
Morao pucati
Detalji njegovog manifesta, kada budu otkriveni, vjerovatno će šokirati javnost, a ono što se trenutno zna jeste da je Abdurahman, kako je sebe zvao, pucnjavom u centru prijestonice, prema njegovom suludom naumu, "htio pomoći muslimanima"!?
Ovome u prilog ide i podatak da je terorista, nakon što je kalašnjikovom divljao 40 minuta i ispalio 105 metaka, specijalcima koji su mu se približili rekao: "Nisam došao da ubijam muslimane. Sklonite policajce." Kasnije se pokušao opravdati da je "na jednog morao pucati".
Ono što je istinske muslimane vjernike posebno pogodilo jeste činjenica da je Jašarević i prije i nakon ranjavanja, pa i u bolnici, učio ajete iz Kur'ana. Svi koji u BiH svoju vjeru tradicionalno prakticiraju smatraju da je vehabija, pripadnik radikalne tekfir ideologije, na ovaj način oskrnavio Svetu knjigu, a još gore je što je u svijet poslao pogubnu i pogrešnu poruku o islamu u našoj zemlji.
Dan nakon terorističkog napada na BiH sve sigurnosne strukture bile su na nogama.
Pretresi su provedeni u skoro svim dijelovima zemlje, a operativne provjere sumnjivih osoba koje su mogle imati veze s Jašarevićem toliko su široke da će konkretniji podaci biti poznati tek za dva-tri dana, kad se rezultati sumiraju. Dvije osobe koje se dovode u vezu s napadom na Američku ambasadu u Sarajevu uhapšene su jučer u Gornjoj Maoči. Policija je pretresla kuće u kojima je, navodno, prije dva dana boravio Mevlid Jašarević. Prema nepotvrđenim informacijama, njegova supruga Mirela boravila je preksinoć u selu, i to u kući Nusreta Imamovića, koji je jučer ujutro napustio Gornju Maoču. Hajrudin Ribić, prvi Imamovićev komšija, nije bio raspoložen za razgovor s novinarima. Sumnja se da je Jašarević prije napada imao sastanak s Imamovićem, za kojim policija traga. Policija je u međuvremenu u Rahiću kod Brčkog pronašla i uhapsila Jašarevićevu suprugu.
Tako barem tvrde u policiji i Tužilaštvu BiH, ali dodaju da će cijeli proces rasvjetljavanja pozadine, pripreme i otkrivanja eventualnih Abdurahmanovih pomagača u terorističkom aktu u Sarajevu biti zaokružen do svake sitnice.
Sada su pod posebnom lupom pripadnici vehabijske zajednice, čiji je dobar dio članova do sada više puta dovođen u vezu s radikalnim, kriminalnim, pa i terorističkim aktivnostima.
Odriješene ruke
Prema policijsko-obavještajnim procjenama, srž problema koje država BiH ima sa selefijama pa, konkretno, i terorističkog akta u Sarajevu je u Maoči. Tom se podatku može vjerovati ako se na umu imaju dosadašnje aktivnosti vehabija iz tog mjesta, njihovi odnosi s "braćom" u regionu i inozemstvu, a značajni su i raniji slučajevi otkrivanja oružja i eksploziva kod pripadnika ove zajednice i njihovih simpatizera.
Napad od petka je aktivirao posljednji alarm da se protiv vehabija u državi mora djelovati institucionalno, ali za to, sudeći prema tvrdnjama odgovornih u državnim agencijama za sigurnost, niti je bilo do sada niti sada postoji politička volja.
- Mi imamo kapacitete i načine da se ovo pitanje, konačno, riješi, ali nam politika mora dati odriješene ruke. Do sada to niko nije bio spreman uraditi, a mnogi su razlozi za to - kazao nam je jučer jedan od bh. sigurnosnih zvaničnika koji dodaje da skoro sve njegove kolege isto razmišljaju.
Novopazarski terorista Mevlid Jašarević, koji je u petak pucao na Američku ambasadu u Sarajevu, ostavio je oporuku u kojoj obrazlaže razloge i cilj terorističkog akta na državu BiH, saznaje "Dnevni avaz".
Morao pucati
Detalji njegovog manifesta, kada budu otkriveni, vjerovatno će šokirati javnost, a ono što se trenutno zna jeste da je Abdurahman, kako je sebe zvao, pucnjavom u centru prijestonice, prema njegovom suludom naumu, "htio pomoći muslimanima"!?
Ovome u prilog ide i podatak da je terorista, nakon što je kalašnjikovom divljao 40 minuta i ispalio 105 metaka, specijalcima koji su mu se približili rekao: "Nisam došao da ubijam muslimane. Sklonite policajce." Kasnije se pokušao opravdati da je "na jednog morao pucati".
Ono što je istinske muslimane vjernike posebno pogodilo jeste činjenica da je Jašarević i prije i nakon ranjavanja, pa i u bolnici, učio ajete iz Kur'ana. Svi koji u BiH svoju vjeru tradicionalno prakticiraju smatraju da je vehabija, pripadnik radikalne tekfir ideologije, na ovaj način oskrnavio Svetu knjigu, a još gore je što je u svijet poslao pogubnu i pogrešnu poruku o islamu u našoj zemlji.
Dan nakon terorističkog napada na BiH sve sigurnosne strukture bile su na nogama.
Pretresi su provedeni u skoro svim dijelovima zemlje, a operativne provjere sumnjivih osoba koje su mogle imati veze s Jašarevićem toliko su široke da će konkretniji podaci biti poznati tek za dva-tri dana, kad se rezultati sumiraju. Dvije osobe koje se dovode u vezu s napadom na Američku ambasadu u Sarajevu uhapšene su jučer u Gornjoj Maoči. Policija je pretresla kuće u kojima je, navodno, prije dva dana boravio Mevlid Jašarević. Prema nepotvrđenim informacijama, njegova supruga Mirela boravila je preksinoć u selu, i to u kući Nusreta Imamovića, koji je jučer ujutro napustio Gornju Maoču. Hajrudin Ribić, prvi Imamovićev komšija, nije bio raspoložen za razgovor s novinarima. Sumnja se da je Jašarević prije napada imao sastanak s Imamovićem, za kojim policija traga. Policija je u međuvremenu u Rahiću kod Brčkog pronašla i uhapsila Jašarevićevu suprugu.
Tako barem tvrde u policiji i Tužilaštvu BiH, ali dodaju da će cijeli proces rasvjetljavanja pozadine, pripreme i otkrivanja eventualnih Abdurahmanovih pomagača u terorističkom aktu u Sarajevu biti zaokružen do svake sitnice.
Sada su pod posebnom lupom pripadnici vehabijske zajednice, čiji je dobar dio članova do sada više puta dovođen u vezu s radikalnim, kriminalnim, pa i terorističkim aktivnostima.
Odriješene ruke
Prema policijsko-obavještajnim procjenama, srž problema koje država BiH ima sa selefijama pa, konkretno, i terorističkog akta u Sarajevu je u Maoči. Tom se podatku može vjerovati ako se na umu imaju dosadašnje aktivnosti vehabija iz tog mjesta, njihovi odnosi s "braćom" u regionu i inozemstvu, a značajni su i raniji slučajevi otkrivanja oružja i eksploziva kod pripadnika ove zajednice i njihovih simpatizera.
Napad od petka je aktivirao posljednji alarm da se protiv vehabija u državi mora djelovati institucionalno, ali za to, sudeći prema tvrdnjama odgovornih u državnim agencijama za sigurnost, niti je bilo do sada niti sada postoji politička volja.
- Mi imamo kapacitete i načine da se ovo pitanje, konačno, riješi, ali nam politika mora dati odriješene ruke. Do sada to niko nije bio spreman uraditi, a mnogi su razlozi za to - kazao nam je jučer jedan od bh. sigurnosnih zvaničnika koji dodaje da skoro sve njegove kolege isto razmišljaju.
Pitanje je na mjestu al ja nisam naslov za takva pitanje, ja sam opisao u čemu je problem.Krokodil Behko wrote:
Dakle,pitanje je procitano
Pitao sam sta sa njima a ne za neke veze sa vehabijama
Vlasti odgovaraju četnici iliti babaroga a vlast su kao zaštitari - kapiš
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!

Krokodil Behko wrote:Vidi se da citas "kurir"Čitao sam neki dan o tome u Kuriru.
Ovo je malo pretendeciozno...Za moj ukus naravno...Kurir čitam jer sam službeno u Beogradu.Ali obvezno dnevno odem i do Dnevnog Avaza i Večernjeg lista.Malo i tamo pročitam što se zbiva.Znam ponekada i Washington post da pogledam.Putujem svijetom, u zadnje vrijeme više Istočnom sferom, a donedavno sam više Zapadnom.Ok, takav je posao.Nekako se živi, daj Bože ovako barem još 90-ak godina.
Što se tiče štampe ovako stoji: Svaki svoju stranu drži, i smatra se najmanje odgovornim, a najviše oštećenim.Bez obzira o čijem se mediju radi.Štampi BiH, RH, Srbiji...
Ne pozivam ni na kakav oblik nasilja i ubijanja, ne daj Bože istrebljenja.Ni prema Vehabijama, ni BiH Muslimanima, Srbima, Hrvatima, Afganistancima, Amerikancima...Baš ni prema kome...Smatram da jedino edukacija mladih, nenasilje, intelektualizam, nepristranost i donošenje nepristranih zakonskih akata i poštivanje istih može da nas spasi trenutnog košmara u kojem živimo.Naravno i poneka riječ istine, one istine koja se dogovara iza kulisa.A ne ovo što nam dnevna štampa svakodnevno servira.Te su naše novine postalo toliko smiješne i prozirne da nije ni čudo što koštaju 20 dinara.( kao Kurir, npr.Negdje oko 1,4 kn)
Nisam nacionalista...To ni slučajno ne mogu biti s obzirom da sam iz doista multietničke obitelji.Rođen u Tuzli, živim u ZG-u.Između života na mirnom i stabilnom Mjesecu i nestabilnoj BiH, biram Mjesec.Pa iz prostoga razloga što volim živjeti, voditi ljubav, ispijati kavu, gledati kulturnu baštinu, posjećivati biblioteke.Baš sam jučer bio na Kalamegdanu i beogradskoj Gradskoj biblioteci.Knjiga kao u priči, svih autora i žanrova...
Pa živjeti je uvijek bolje nego se svađati.Ljubiti je uvijek bolje nego mrziti.

Jašarevića saslušavaju u bolnici: "Mislim da on još uvijek ne razumije ova događanja"
DVIJE osobe koje se dovode u vezu s terorističkim napadom Mevlida Jašarevića na američku Ambasadu u Sarajevu, privedene su jučer u Gornjoj Maoči, a policija je u blizini Rahića kod Brčkog pronašla i suprugu Mevlida Jašarevića, javlja Sarajevo-x.
U tijeku je njegovo saslušanje u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Glasnogovornica Tužiteljstva BiH Selma Hećimović rekla je Srni da će saslušanje biti nastavljeno tokom dana, ali nije mogla reći više detalja o samoj istrazi.
Mediji u međuvremenu izvještavaju o tome da je srpska policija u njegovoj kući u Novom Pazaru pronašla vojnu uniformu i knjige o ekstremnom islamu.
Portal GornjiVakuf-x.com u međuvremenu je objavio novu snimku napada na kojoj se vide herojski postupci građana Sarajeva koji, ne mareći za svoje živote pomažu ozlijeđenom policajcu, dok ostali policajci traže siguran zaklon i promatraju Jašarevića.
Kako javlja portal, iako se na snimci vidi da građani Sarajeva nose i drugog policajca, on srećom nije bio ozlijeđen, već se pretvarao da Jašarević ne bi na njega otvorio vatru iz kalašnjikova.
Jašarević razgovarao s odvjetnikom
Odvjetnik Senad Dupovac ističe kako je Jašarević izrazio zanimanje za ozlijeđenog policajca i svoju suprugu.
U jednoj kući u Gornjoj Maoči pronađeni su Jašarevićevi osobni dokumenti, a omogućen mu je 20-minutni razgovor s Dupovcem, koji bi mu mogao biti branitelj.
"Interesirao se za ozlijeđenog policajca i svoju suprugu. Brine se zbog svoje majke i prijatelja da će imati neugodnosti zbog njega. Mislim da on još uvijek ne razumije ova događanja", rekao je Dupovac za Federalnu televiziju.
Jašarević danas na saslušanju u bolnici
Federalna novinska agencija (Fena) saznaje od državnog tužitelja BiH Dubravka Čampare da ove osobe nisu uhapšene. U tijeku su istražne radnje nakon kojih će biti odlučeno o daljnjem postupanju s njima.
Tužitelj Čampara potvrdio je da će 23-godišnji Mevlid Jašarević danas biti saslušan. Također je rekao kako će za njega zatražiti pritvor čim bude pušten iz bolnice. Podsjećamo, Jašarevićev nasilni pohod na ambasadu okončan je njegovim ranjavanjem hicem iz snajpera. Prije toga je uspio kalašnjikovom raniti jednog policajca i jednog zaštitara iz ambasade.
Srna saznaje da su pripadnici SIPA-e jučer u Gornjoj Maoči pretresli kuću Nusreta Pašalića, koji je i priveden. Policijsku akciju na području Gornje Maoče, koja je počela u popodnevnim satima, provodili su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i drugih policijskih struktura u BiH nakon saznanja da je u tom selu u februaru prošle godine boravio Jašarević.
Ispituje se Jašarevićeva supruga Mirela
Navodno je Jašarević u Gornjoj Maoči boravio i prije dva dana, a FTV je javila da je njegova supruga Mirela sinoć bila u selu, u kući poznatog vehabije Nusreta Imamovića. Ona je danas pronađena u selu Rahići kod Brčkog i nju se također ispituje.
Glasnogovornik Policije Brčko distrikta Halid Emkić potvrdio je ranije Srni da se akcija u selu Gornja Maoča provodi po nalogu Tužiteljstva BiH, ali da policija Brčko distrikta samo asistira u toj operaciji.
Osim akcije u Gornjoj Maoči, pripadnici SIPA-e pretresli su i kuću u sarajevskom naselju Vojničko polje. Ova akcija je uslijedila nakon jučerašnjeg uhapšenja jedne muške osobe u Sarajevu, koja se dovodi u vezu s napadom na ambasadu i Jašarevićem.
FBI dolazi u Sarajevo
Pripadnici SIPA-e su sinoć vršili pretrese nekoliko stanova na lokacijama Grbavice i Bistrika. Američko veleposlanstvo u Sarajevu je zatvoreno, a u Sarajevu su pojačane policijske ophodnje. Kako javljaju tamošnji mediji, ubrzo bi onamo trebali doći i agenti FBI-a.
DVIJE osobe koje se dovode u vezu s terorističkim napadom Mevlida Jašarevića na američku Ambasadu u Sarajevu, privedene su jučer u Gornjoj Maoči, a policija je u blizini Rahića kod Brčkog pronašla i suprugu Mevlida Jašarevića, javlja Sarajevo-x.
U tijeku je njegovo saslušanje u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Glasnogovornica Tužiteljstva BiH Selma Hećimović rekla je Srni da će saslušanje biti nastavljeno tokom dana, ali nije mogla reći više detalja o samoj istrazi.
Mediji u međuvremenu izvještavaju o tome da je srpska policija u njegovoj kući u Novom Pazaru pronašla vojnu uniformu i knjige o ekstremnom islamu.
Portal GornjiVakuf-x.com u međuvremenu je objavio novu snimku napada na kojoj se vide herojski postupci građana Sarajeva koji, ne mareći za svoje živote pomažu ozlijeđenom policajcu, dok ostali policajci traže siguran zaklon i promatraju Jašarevića.
Kako javlja portal, iako se na snimci vidi da građani Sarajeva nose i drugog policajca, on srećom nije bio ozlijeđen, već se pretvarao da Jašarević ne bi na njega otvorio vatru iz kalašnjikova.
Jašarević razgovarao s odvjetnikom
Odvjetnik Senad Dupovac ističe kako je Jašarević izrazio zanimanje za ozlijeđenog policajca i svoju suprugu.
U jednoj kući u Gornjoj Maoči pronađeni su Jašarevićevi osobni dokumenti, a omogućen mu je 20-minutni razgovor s Dupovcem, koji bi mu mogao biti branitelj.
"Interesirao se za ozlijeđenog policajca i svoju suprugu. Brine se zbog svoje majke i prijatelja da će imati neugodnosti zbog njega. Mislim da on još uvijek ne razumije ova događanja", rekao je Dupovac za Federalnu televiziju.
Jašarević danas na saslušanju u bolnici
Federalna novinska agencija (Fena) saznaje od državnog tužitelja BiH Dubravka Čampare da ove osobe nisu uhapšene. U tijeku su istražne radnje nakon kojih će biti odlučeno o daljnjem postupanju s njima.
Tužitelj Čampara potvrdio je da će 23-godišnji Mevlid Jašarević danas biti saslušan. Također je rekao kako će za njega zatražiti pritvor čim bude pušten iz bolnice. Podsjećamo, Jašarevićev nasilni pohod na ambasadu okončan je njegovim ranjavanjem hicem iz snajpera. Prije toga je uspio kalašnjikovom raniti jednog policajca i jednog zaštitara iz ambasade.
Srna saznaje da su pripadnici SIPA-e jučer u Gornjoj Maoči pretresli kuću Nusreta Pašalića, koji je i priveden. Policijsku akciju na području Gornje Maoče, koja je počela u popodnevnim satima, provodili su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i drugih policijskih struktura u BiH nakon saznanja da je u tom selu u februaru prošle godine boravio Jašarević.
Ispituje se Jašarevićeva supruga Mirela
Navodno je Jašarević u Gornjoj Maoči boravio i prije dva dana, a FTV je javila da je njegova supruga Mirela sinoć bila u selu, u kući poznatog vehabije Nusreta Imamovića. Ona je danas pronađena u selu Rahići kod Brčkog i nju se također ispituje.
Glasnogovornik Policije Brčko distrikta Halid Emkić potvrdio je ranije Srni da se akcija u selu Gornja Maoča provodi po nalogu Tužiteljstva BiH, ali da policija Brčko distrikta samo asistira u toj operaciji.
Osim akcije u Gornjoj Maoči, pripadnici SIPA-e pretresli su i kuću u sarajevskom naselju Vojničko polje. Ova akcija je uslijedila nakon jučerašnjeg uhapšenja jedne muške osobe u Sarajevu, koja se dovodi u vezu s napadom na ambasadu i Jašarevićem.
FBI dolazi u Sarajevo
Pripadnici SIPA-e su sinoć vršili pretrese nekoliko stanova na lokacijama Grbavice i Bistrika. Američko veleposlanstvo u Sarajevu je zatvoreno, a u Sarajevu su pojačane policijske ophodnje. Kako javljaju tamošnji mediji, ubrzo bi onamo trebali doći i agenti FBI-a.
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
A zasto bi bilo pretenciozno?egoran wrote:Krokodil Behko wrote:Vidi se da citas "kurir"Čitao sam neki dan o tome u Kuriru.
Ovo je malo pretendeciozno...
O svakom vehabiji,mozemo reci da je terorista ali u vrh glave - potencijalni.
Sa druge strane,imamo ideologiju,u cije je ime,pocinjen najsistematskiji ratni zlocin,
u istoriji svijeta..a o cemu svjedoce i brojne presude haskog tribunala. O tome se ti eto,ne bi izjasnio a nazivas to i pretencioznim,unatoc cinjenici, da ih je samo u BiH,po njihovom vlastitom priznanju,oko 100.000.
Citam i ja. Medjutim,za razliku od tebe,ja uzimam,zdravo za gotovo,samo informacije.Kurir čitam jer sam službeno u Beogradu.Ali obvezno dnevno odem i do Dnevnog Avaza i Večernjeg lista.Malo i tamo pročitam što se zbiva.
A informacije su izvjesca o dogadjajima,koji se jesu desili sa svim pratecim podacima. Takvo ssto,mozes mi citirati iz bilo kojih novina ali ne i puke teorije i komentare novinara. usput i ovaj tvoj post,samo je komentar,bez ikakvih cinjenica.
U vezi toga,imamo i presudu MSP u tuzbi BiH,protiv Srbije za Genocid.Smatram da jedino edukacija mladih, nenasilje, intelektualizam, nepristranost i donošenje nepristranih zakonskih akata i poštivanje istih može da nas spasi trenutnog košmara u kojem živimo.
Fino stoji,Srbija se obavezuje,da se to vise nikada nece desiti.Ako treba,donesem i tekst presude

Dakle,sta mislis,kako bi bilo,da Srbija napokon,ucini sto i Njemacka,nakon II svjetskog rata? malo katarzice,ne bi bilo na odmet i to bas onako,kako si ti rekao. Edukacija mladih ljudi. Dakle,kako bi bilo,da se u nastavno gradivo,ubaci par prigodnih lekcija o opsadi Sarajeva,rusenju mosta u Mostaru,konc logorima i genocidu u Srebrenici. Vjerujem da je to najbolji put u tu buducnost,kojoj se ti eto,opravdano nadas a ja vjerujem da je i zasluzujes.
Mislim,da ih nisam nigdje ni spomenuoOd tuda smatram i postoje te apatije prema Tuđmanu, Miloševiću, Izetbegoviću

Dakle,spomenuo sam ravnogorski pokret a dodao bih jos i skorpione,arkanovce, seseljevce,Tutu,Stelu,Razne Rajice i Kordice..?
Na zalost,njihov lik i djelo,zive jos uvijek u tim sredinama koje nisi mjerio vagom stabilnosti,kao sto si BiH,ocijenio kao nestabilnu. Mozda Srbija i Hrvatska i jesu stabilne jer su jos uvijek i jedna i druga,poprilicno uniformne i cija ideologija i dan danas,prelazi granice BiH i truje zivote svih nas,koji tu zivimo.
Meni nije nikakav problem,nazvati tog Jasarevica i sve,njemu slicne teroristima.
medjutim,tebi jeste problem,nazvati neke stvari,koje dolaze iz susjednih zemalja,pravim imenima.
Izvini,ne vjerujem ja da ti bas ides tim putem,kojeg navodis... Nicim to nisi pokazao.