Socrates wrote:
Malo si ti naivan, Behko. Kako bi dosli do istih granica? Da nisu usli u Jugoslaviju, Hrvati i Slovenci bi tesko dosli do nekih granica zbog interesa vecih sila, a da ne govorimo uopste o Bosni.
Nekad se stvarno pitam da li vi ljudi zivite na istoj planeti.
Nisam ja naivan, nego mi nije bilo mrsko uputiti se oko historije, pa ne bi bilo loše i ti da se malo informišeš
Socrates wrote:Ma tesko je razgovarati o politici sa ljudima koji uvijek zaborave par ogromnih faktora da uzmu u obzir..
Prije će biti da sam ja te ogromne faktore uračunao, ali se tebi oni ne dopadaju, pa se tvrdi suprotno.
Npr, granice BiH nije odredio nikakav sporazum sa krfa, niti AVNOJ, nego su one postojale stoljećima prije toga i ovjerene su višestruko raznim mirovnim i sličnim sporazumima. Karlovački mir, požarevački mir, Brelinski kongres itd.
Čak, granica između BiH i HR u reonu Pelješca, utvrđena je još u srednjem vijeku i to napismeno.
I sinć si tumačio stvari po principu, ko pobijedi u ratu onog drugog nema nikako. Još samo da nam navedeš
jedan jedini primjer u cjelokupnoj historiji čovječanstva.
Čak je i Hitler u osvojenim zemljama instalirao marionetske vlade, kako bi one upravljale tim zemljama.
Ne može država nestati tek tako. HR nije bila samostalna 900 godina, pa ipak je izašla iz svega toga, nebitno s Istrom ili bez nje. Isto to i Češka, Slovačka i mnoge druge zemlje. Ti nemaš nijedan primjer na svojoj strani, da bi mogao tek tako proglašavati nečiji stav vanzemaljskim, osim što sam ispadneš kao da si pao s marsa, kad tako pišeš.