Jugonostalgičari
Moderator: Krokodil Behko
Re: Jugonostalgičari
Je li bila desničarska?
Demokratska?
Nije.
Jugo ideja je bila forte KPJ i kako je drukčije nazvati... Još od ilirskog pokreta , koji se opet pomalo aktualizira...
Može, povežimo se u sklopu eu... Nema problema
Možeš li ti meni sa sigurnošću reći gdje bi bili danas da nije 1945 formirana frj?
Ili gdje bi bili da i dan danas postoji SFRJ?
Ne možeš...
Demokratska?
Nije.
Jugo ideja je bila forte KPJ i kako je drukčije nazvati... Još od ilirskog pokreta , koji se opet pomalo aktualizira...
Možeš li ti meni sa sigurnošću reći gdje bi bili danas da nije 1945 formirana frj?
Ne možeš...
Habibti, ya nour el - ain... 
Odgovor je sažet u kratici... KPJ
Tu priča počinje i završava... Ne možeš više ignorirati nacije... Nacije koje će svojevoljno ili ne stupiti u savez nečega.
A Jugosloven nacija je žešća glupost... Isto kao da ja sad vrištim da sam po nacionalnosti europljanin.
Tu priča počinje i završava... Ne možeš više ignorirati nacije... Nacije koje će svojevoljno ili ne stupiti u savez nečega.
A Jugosloven nacija je žešća glupost... Isto kao da ja sad vrištim da sam po nacionalnosti europljanin.
- Socrates
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
- Status: Offline
Pa ne mogu u potpunosti da zamislim sta bi bilo da nije formirana FRJ, ali nesto mogu. Staljin bi izmasakrirao NDH do te mjere da bi bila neprepoznatljiva. Kako bi organizovao citav prostor, pitanje je, ali sigurno ne bi bila federacija I sigurno ne bi bile granice republika koje znamo.storm wrote:Je li bila desničarska?
Demokratska?
Nije.
Ne možeš...
Ali vama Staljin naravno nista ne znaci. Vazno je samo ono sto je u vasim glavama.
. . . . . . . . .
1987 u fabrici Zastava Krakujevac je montiran robot Lola koji je konstruisan i proizveden u Ivo Lola Ribar iz Beograd. Robot je služio za prouzvodnju Yuga. Ako kućni aparati proizvedeni u Jugoslaviji nisu crkli zašto su fabrike koje su ih proizvele na otpadu. Mali traktori koje smo proizvodili i danas rede.gase se kad crkne gazda jer motor ne može da crkne kod tih traktora...
U jbt na njega smo zaboravili skroz...Socrates wrote:Pa ne mogu u potpunosti da zamislim sta bi bilo da nije formirana FRJ, ali nesto mogu. Staljin bi izmasakrirao NDH do te mjere da bi bila neprepoznatljiva. Kako bi organizovao citav prostor, pitanje je, ali sigurno ne bi bila federacija I sigurno ne bi bile granice republika koje znamo.storm wrote:Je li bila desničarska?
Demokratska?
Nije.
Ne možeš...
Ali vama Staljin naravno nista ne znaci. Vazno je samo ono sto je u vasim glavama.
- Mohr
- Inventar foruma

- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 21 times
Auf, ti sad diže Yugu na viši nivo, na razinu (kontinenta) Europe. Ali, jasno da nisi ni svjestan koliko si u pravustorm wrote:Odgovor je sažet u kratici... KPJ
Zašto je, tako ti Manitua
Malo olako potežeš prema meni to "vama"Socrates wrote:Pa ne mogu u potpunosti da zamislim sta bi bilo da nije formirana FRJ, ali nesto mogu. Staljin bi izmasakrirao NDH do te mjere da bi bila neprepoznatljiva. Kako bi organizovao citav prostor, pitanje je, ali sigurno ne bi bila federacija I sigurno ne bi bile granice republika koje znamo.storm wrote:Je li bila desničarska?
Demokratska?
Nije.
Ne možeš...
Ti si očito frustriran raspadom, čak te i razumijem...posljedica je da si morao ili htio napostiti ovaj teritorij...ali kriviš zbog toga sve osim jugoslavije i sustava samog..koji se evidentno urušio uglavnom sam od sebe i proizveo nacionalizam, ponajprije zbog desetljeća i desetljeća zatomljivanja nacionalnih osjećaja
Stalin? sinonim za zlo i pokolje, ponajprije svog naroda....tko drukčije misli, treba razmisliti malo ponajprije o sebi.
Gdje piše, da bi stalin uopće organizirao taj prostor?
Bili su i zapadni saveznici tu na pragu.
I gdje je sad CCCP kad je to sve bilo tako divno i krasno?
Ako igdje postoji brutalniji kapitalizam u vidu Putinove oligarhije i goleme razlike između brutalnog bogastva vladajuće elite i siromašnih masa- to ti je današnja Ruska federacija
Ovdje sam nekoliko puta napisao (ako si me čitao) da je juga mogla biti eu prije same eu....samo bez KPJ i totalitarizma....Mohr wrote:Auf, ti sad diže Yugu na viši nivo, na razinu (kontinenta) Europe. Ali, jasno da nisi ni svjestan koliko si u pravustorm wrote:Odgovor je sažet u kratici... KPJ
A Jugosloven nacija je žešća glupost... Isto kao da ja sad vrištim da sam po nacionalnosti europljanin.Da, točno je, kako tvrde neki analitici-politolozi, da je Yuga bila EU u malom i u tom smislu je briljantno pitanje prof. Kulića kod Ace Stankovića u Nu2: "Za neke je jugoslavenski unitarizam bio krut. Pitat ću vas ja kakav je europski unitarizam!"
![]()
Zašto je, tako ti Manituajugoslavenska nacija glupost a recimo npr. američka ili švicarska nije
jel me to ozbiljno pitaš za američku naciju? Pravim se da nisam pročitao
pa i o švicarskoj smo tu dovoljno razradili.....mislim da je u pitanju sasvim drugi princip....ah taj komunizam
Storme gde si video da Sokrates hvalio Staljina. On je samo napisao šta bi se desilo sa NDH. Jugoslavija je spala u Sovetsku zonu u dogovoru Staljina Čečila Ruzvalta na Jalti. Da nije bilo Tita i partizanskog pokreta Staljin bi razbio NDH.
- Socrates
- Forum [Bot]
Storm, sad se vec prepustas besmislenom pisanju. Ja ne dajem moralnu ocjenu Staljinovog karaktera, nego snagu njegove drzave nakon Drugog Svjetskog Rata.storm wrote:Malo olako potežeš prema meni to "vama"Socrates wrote:Pa ne mogu u potpunosti da zamislim sta bi bilo da nije formirana FRJ, ali nesto mogu. Staljin bi izmasakrirao NDH do te mjere da bi bila neprepoznatljiva. Kako bi organizovao citav prostor, pitanje je, ali sigurno ne bi bila federacija I sigurno ne bi bile granice republika koje znamo.storm wrote:Je li bila desničarska?
Demokratska?
Nije.
Ne možeš...
Ti si očito frustriran raspadom, čak te i razumijem...posljedica je da si morao ili htio napostiti ovaj teritorij...ali kriviš zbog toga sve osim jugoslavije i sustava samog..koji se evidentno urušio uglavnom sam od sebe i proizveo nacionalizam, ponajprije zbog desetljeća i desetljeća zatomljivanja nacionalnih osjećaja
Stalin? sinonim za zlo i pokolje, ponajprije svog naroda....tko drukčije misli, treba razmisliti malo ponajprije o sebi.
Gdje piše, da bi stalin uopće organizirao taj prostor?
Bili su i zapadni saveznici tu na pragu.
I gdje je sad CCCP kad je to sve bilo tako divno i krasno?
Ako igdje postoji brutalniji kapitalizam u vidu Putinove oligarhije i goleme razlike između brutalnog bogastva vladajuće elite i siromašnih masa- to ti je današnja Ruska federacija
Ako hoces raspravljati o politici, moras prihvatiti da postoje svjetske sile I da one imaju politicke interese sirom planete. Poslije WWII, svijet je imao dvije svjetske sile, i jednu od njih je vodio Staljin.
. . . . . . . . .
Nemam ništa protiv....i zaslužila je biti razvaljena...Nole wrote:Storme gde si video da Sokrates hvalio Staljina. On je samo napisao šta bi se desilo sa NDH. Jugoslavija je spala u Sovetsku zonu u dogovoru Staljina Čečila Ruzvalta na Jalti. Da nije bilo Tita i partizanskog pokreta Staljin bi razbio NDH.
Bi li pala u sovjetsku zonu da nije bilo crvenog zaleđa tu?
Da nije onaj šupak Gavrilo upucao prestolonasljednika
Eto mogu i ja pisati svašta...nitko ne može sa sigurnošću tvrditi što bi bilo kad bi bilo. To je bio point onog mog posta.
A sad me ispričajte, bilo je ok....odoh malo do sporta i muzike
divni ste...
- Mohr
- Inventar foruma

- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 21 times
Jasno da te najozbiljnije pitamstorm wrote:
Ovdje sam nekoliko puta napisao (ako si me čitao) da je juga mogla biti eu prije same eu....samo bez KPJ i totalitarizma....
jel me to ozbiljno pitaš za američku naciju? Pravim se da nisam pročitao
pa i o švicarskoj smo tu dovoljno razradili.....mislim da je u pitanju sasvim drugi princip....ah taj komunizam
Što "smo" (kada, gdje i tko) elaborirali o Švici
Misliš? I, koje je to sasma drugo načelo?
Mojne bježat' bolan
- Socrates
- Forum [Bot]
I pazi sad, bi li Balkan pao u sovjetsku zonu? Pa jesi li ti stvarno ozbiljan?storm wrote:Nemam ništa protiv....i zaslužila je biti razvaljena...Nole wrote:Storme gde si video da Sokrates hvalio Staljina. On je samo napisao šta bi se desilo sa NDH. Jugoslavija je spala u Sovetsku zonu u dogovoru Staljina Čečila Ruzvalta na Jalti. Da nije bilo Tita i partizanskog pokreta Staljin bi razbio NDH.
Bi li pala u sovjetsku zonu da nije bilo crvenog zaleđa tu?
Da nije onaj šupak Gavrilo upucao prestolonasljednika
Eto mogu i ja pisati svašta...nitko ne može sa sigurnošću tvrditi što bi bilo kad bi bilo. To je bio point onog mog posta.
A sad me ispričajte, bilo je ok....odoh malo do sporta i muzike
divni ste...
Zapad bi isao u rat sa Staljinom zbog Hrvata I Bosnjaka? Pa zar Bleiburg nista ne govori?
Pa zgazio bi nas Staljin sve skupa k'o kisne gliste, i uopste je pitanje sta bi, ko I gdje ostao.
Last edited by Socrates on 29 May 2016, 18:46, edited 2 times in total.
. . . . . . . . .
Sutra nastavljamo 
ako mislite da ću cijelu večer ovdje ostaviti varate se
de pomalo
de pomalo
- Socrates
- Forum [Bot]
Sto se mene tice, ne moras ni nastavljati. Vi ne pricate o politici. Ne znam ni ja o cemu pricate. Kao da zivite na nekoj drugoj planeti.storm wrote:Sutra nastavljamo
de pomalo
Ono, taktika. - sad cu ja iznijeti svoj stav o Drugom Svjetskom Ratu, ali cu Staljina I SSSR potpuno zaboraviti.
Ja bih se trebao iskljuciti iz ove rasprave jer ste neozbiljni.
. . . . . . . . .
Možda mi živimo tu- a ti na nekoj drugoj planetiSocrates wrote:Sto se mene tice, ne moras ni nastavljati. Vi ne pricate o politici. Ne znam ni ja o cemu pricate. Kao da zivite na nekoj drugoj planeti.storm wrote:Sutra nastavljamo
de pomalo
Ono, taktika. - sad cu ja iznijeti svoj stav o Drugom Svjetskom Ratu, ali cu Staljina I SSSR potpuno zaboraviti.
jesi razmotrio tu opciju?
- Socrates
- Forum [Bot]
Jesam, ali odgovor je uvijek isti.storm wrote:Možda mi živimo tu- a ti na nekoj drugoj planetiSocrates wrote:Sto se mene tice, ne moras ni nastavljati. Vi ne pricate o politici. Ne znam ni ja o cemu pricate. Kao da zivite na nekoj drugoj planeti.storm wrote:Sutra nastavljamo
de pomalo
jesi razmotrio tu opciju?
Kao sto rekoh za Behku, sad vazi I za tebe. Uvijek, u svakoj raspravi o politici, zaboravite jednu, dvije, tri ekstremno vazne stvari, tako da sam potpuno siguran da sam ja na ovoj planeti, a vi ko zna gdje.
Evo, ova nedoumica oko sovjetske interesne zone na Balkanu poslije WWII je dovoljna da covjek prestane sa tobom ozbiljno da raspravlja i da se pocne sprdati.
. . . . . . . . .
Izvoli....ja to neko vrijeme već činim....tema nakon svega i ne zaslužuje drugačiji pristup....Socrates wrote:
Jesam, ali odgovor je uvijek isti.
Kao sto rekoh za Behku, sad vazi I za tebe. Uvijek, u svakoj raspravi o politici, zaboravite jednu, dvije, tri ekstremno vazne stvari, tako da sam potpuno siguran da sam ja na ovoj planeti, a vi ko zna gdje.
Evo, ova nedoumica oko sovjetske interesne zone na Balkanu poslije WWII je dovoljna da covjek prestane sa tobom ozbiljno da raspravlja i da se pocne sprdati.
zašto nije Austrija bila u sovjetskoj interesnoj sferi?