Jugonostalgičari

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Jugonostalgičari

29 May 2016, 17:50

Je li bila desničarska?
Demokratska?
Nije.
Jugo ideja je bila forte KPJ i kako je drukčije nazvati... Još od ilirskog pokreta , koji se opet pomalo aktualizira...
Može, povežimo se u sklopu eu... Nema problema

Možeš li ti meni sa sigurnošću reći gdje bi bili danas da nije 1945 formirana frj?
Ili gdje bi bili da i dan danas postoji SFRJ?
Ne možeš...
Habibti, ya nour el - ain... :srce

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

29 May 2016, 17:55

Odgovor je sažet u kratici... KPJ
Tu priča počinje i završava... Ne možeš više ignorirati nacije... Nacije koje će svojevoljno ili ne stupiti u savez nečega.
A Jugosloven nacija je žešća glupost... Isto kao da ja sad vrištim da sam po nacionalnosti europljanin.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

29 May 2016, 18:00

storm wrote:Je li bila desničarska?
Demokratska?
Nije.
Jugo ideja je bila forte KPJ i kako je drukčije nazvati... Još od ilirskog pokreta , koji se opet pomalo aktualizira...

Možeš li ti meni sa sigurnošću reći gdje bi bili danas da nije 1945 formirana frj?
Ne možeš...
Pa ne mogu u potpunosti da zamislim sta bi bilo da nije formirana FRJ, ali nesto mogu. Staljin bi izmasakrirao NDH do te mjere da bi bila neprepoznatljiva. Kako bi organizovao citav prostor, pitanje je, ali sigurno ne bi bila federacija I sigurno ne bi bile granice republika koje znamo.

Ali vama Staljin naravno nista ne znaci. Vazno je samo ono sto je u vasim glavama.
. . . . . . . . .

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

29 May 2016, 18:08

1987 u fabrici Zastava Krakujevac je montiran robot Lola koji je konstruisan i proizveden u Ivo Lola Ribar iz Beograd. Robot je služio za prouzvodnju Yuga. Ako kućni aparati proizvedeni u Jugoslaviji nisu crkli zašto su fabrike koje su ih proizvele na otpadu. Mali traktori koje smo proizvodili i danas rede.gase se kad crkne gazda jer motor ne može da crkne kod tih traktora...

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

29 May 2016, 18:10

Socrates wrote:
Demokratska?
Nije.

Ne možeš...
Pa ne mogu u potpunosti da zamislim sta bi bilo da nije formirana FRJ, ali nesto mogu. Staljin bi izmasakrirao NDH do te mjere da bi bila neprepoznatljiva. Kako bi organizovao citav prostor, pitanje je, ali sigurno ne bi bila federacija I sigurno ne bi bile granice republika koje znamo.

Ali vama Staljin naravno nista ne znaci. Vazno je samo ono sto je u vasim glavama.
U jbt na njega smo zaboravili skroz...

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

29 May 2016, 18:11

storm wrote:Odgovor je sažet u kratici... KPJ
Tu priča počinje i završava... Ne možeš više ignorirati nacije... Nacije koje će svojevoljno ili ne stupiti u savez nečega.
A Jugosloven nacija je žešća glupost... Isto kao da ja sad vrištim da sam po nacionalnosti europljanin.
Auf, ti sad diže Yugu na viši nivo, na razinu (kontinenta) Europe. Ali, jasno da nisi ni svjestan koliko si u pravu :hihi Da, točno je, kako tvrde neki analitici-politolozi, da je Yuga bila EU u malom i u tom smislu je briljantno pitanje prof. Kulića kod Ace Stankovića u Nu2: "Za neke je jugoslavenski unitarizam bio krut. Pitat ću vas ja kakav je europski unitarizam!" ;)

Zašto je, tako ti Manitua :klanja jugoslavenska nacija glupost a recimo npr. američka ili švicarska nije :roll

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

29 May 2016, 18:14

Ili pak @Socova kanadska :obrve

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

29 May 2016, 18:16

Socrates wrote:
Demokratska?
Nije.

Ne možeš...

Malo olako potežeš prema meni to "vama"
Ti si očito frustriran raspadom, čak te i razumijem...posljedica je da si morao ili htio napostiti ovaj teritorij...ali kriviš zbog toga sve osim jugoslavije i sustava samog..koji se evidentno urušio uglavnom sam od sebe i proizveo nacionalizam, ponajprije zbog desetljeća i desetljeća zatomljivanja nacionalnih osjećaja

Stalin? sinonim za zlo i pokolje, ponajprije svog naroda....tko drukčije misli, treba razmisliti malo ponajprije o sebi.
Gdje piše, da bi stalin uopće organizirao taj prostor?
Bili su i zapadni saveznici tu na pragu.
I gdje je sad CCCP kad je to sve bilo tako divno i krasno?
Ako igdje postoji brutalniji kapitalizam u vidu Putinove oligarhije i goleme razlike između brutalnog bogastva vladajuće elite i siromašnih masa- to ti je današnja Ruska federacija

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

29 May 2016, 18:21

Mohr wrote:
storm wrote:Odgovor je sažet u kratici... KPJ
Auf, ti sad diže Yugu na viši nivo, na razinu (kontinenta) Europe. Ali, jasno da nisi ni svjestan koliko si u pravu :hihi Da, točno je, kako tvrde neki analitici-politolozi, da je Yuga bila EU u malom i u tom smislu je briljantno pitanje prof. Kulića kod Ace Stankovića u Nu2: "Za neke je jugoslavenski unitarizam bio krut. Pitat ću vas ja kakav je europski unitarizam!" ;)

Zašto je, tako ti Manitua :klanja jugoslavenska nacija glupost a recimo npr. američka ili švicarska nije :roll
Ovdje sam nekoliko puta napisao (ako si me čitao) da je juga mogla biti eu prije same eu....samo bez KPJ i totalitarizma....

jel me to ozbiljno pitaš za američku naciju? Pravim se da nisam pročitao

pa i o švicarskoj smo tu dovoljno razradili.....mislim da je u pitanju sasvim drugi princip....ah taj komunizam :rol

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

29 May 2016, 18:22

Storme gde si video da Sokrates hvalio Staljina. On je samo napisao šta bi se desilo sa NDH. Jugoslavija je spala u Sovetsku zonu u dogovoru Staljina Čečila Ruzvalta na Jalti. Da nije bilo Tita i partizanskog pokreta Staljin bi razbio NDH.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

29 May 2016, 18:23

storm wrote:
Socrates wrote:
Demokratska?
Nije.

Ne možeš...

Malo olako potežeš prema meni to "vama"
Ti si očito frustriran raspadom, čak te i razumijem...posljedica je da si morao ili htio napostiti ovaj teritorij...ali kriviš zbog toga sve osim jugoslavije i sustava samog..koji se evidentno urušio uglavnom sam od sebe i proizveo nacionalizam, ponajprije zbog desetljeća i desetljeća zatomljivanja nacionalnih osjećaja

Stalin? sinonim za zlo i pokolje, ponajprije svog naroda....tko drukčije misli, treba razmisliti malo ponajprije o sebi.
Gdje piše, da bi stalin uopće organizirao taj prostor?
Bili su i zapadni saveznici tu na pragu.
I gdje je sad CCCP kad je to sve bilo tako divno i krasno?
Ako igdje postoji brutalniji kapitalizam u vidu Putinove oligarhije i goleme razlike između brutalnog bogastva vladajuće elite i siromašnih masa- to ti je današnja Ruska federacija
Storm, sad se vec prepustas besmislenom pisanju. Ja ne dajem moralnu ocjenu Staljinovog karaktera, nego snagu njegove drzave nakon Drugog Svjetskog Rata.

Ako hoces raspravljati o politici, moras prihvatiti da postoje svjetske sile I da one imaju politicke interese sirom planete. Poslije WWII, svijet je imao dvije svjetske sile, i jednu od njih je vodio Staljin.
. . . . . . . . .

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

29 May 2016, 18:27

Nole wrote:Storme gde si video da Sokrates hvalio Staljina. On je samo napisao šta bi se desilo sa NDH. Jugoslavija je spala u Sovetsku zonu u dogovoru Staljina Čečila Ruzvalta na Jalti. Da nije bilo Tita i partizanskog pokreta Staljin bi razbio NDH.
Nemam ništa protiv....i zaslužila je biti razvaljena...
Bi li pala u sovjetsku zonu da nije bilo crvenog zaleđa tu?
Da nije onaj šupak Gavrilo upucao prestolonasljednika :D.

Eto mogu i ja pisati svašta...nitko ne može sa sigurnošću tvrditi što bi bilo kad bi bilo. To je bio point onog mog posta.

A sad me ispričajte, bilo je ok....odoh malo do sporta i muzike :love

divni ste...

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

29 May 2016, 18:38

storm wrote:
Ovdje sam nekoliko puta napisao (ako si me čitao) da je juga mogla biti eu prije same eu....samo bez KPJ i totalitarizma....

jel me to ozbiljno pitaš za američku naciju? Pravim se da nisam pročitao

pa i o švicarskoj smo tu dovoljno razradili.....mislim da je u pitanju sasvim drugi princip....ah taj komunizam :rol
Jasno da te najozbiljnije pitam :o Makoliko se ti pravio... :lud :hihi

Što "smo" (kada, gdje i tko) elaborirali o Švici :roll

Misliš? I, koje je to sasma drugo načelo?

Mojne bježat' bolan :noga :D.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

29 May 2016, 18:39

storm wrote:
Nole wrote:Storme gde si video da Sokrates hvalio Staljina. On je samo napisao šta bi se desilo sa NDH. Jugoslavija je spala u Sovetsku zonu u dogovoru Staljina Čečila Ruzvalta na Jalti. Da nije bilo Tita i partizanskog pokreta Staljin bi razbio NDH.
Nemam ništa protiv....i zaslužila je biti razvaljena...
Bi li pala u sovjetsku zonu da nije bilo crvenog zaleđa tu?
Da nije onaj šupak Gavrilo upucao prestolonasljednika :D.

Eto mogu i ja pisati svašta...nitko ne može sa sigurnošću tvrditi što bi bilo kad bi bilo. To je bio point onog mog posta.

A sad me ispričajte, bilo je ok....odoh malo do sporta i muzike :love

divni ste...
I pazi sad, bi li Balkan pao u sovjetsku zonu? Pa jesi li ti stvarno ozbiljan?

Zapad bi isao u rat sa Staljinom zbog Hrvata I Bosnjaka? Pa zar Bleiburg nista ne govori?

Pa zgazio bi nas Staljin sve skupa k'o kisne gliste, i uopste je pitanje sta bi, ko I gdje ostao.
Last edited by Socrates on 29 May 2016, 18:46, edited 2 times in total.
. . . . . . . . .

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

29 May 2016, 18:42

Folirant je Storm nema ga ni na sportu tamo sam mu replicirao i nije odgovorio :D.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

29 May 2016, 18:45

Sutra nastavljamo :D.

ako mislite da ću cijelu večer ovdje ostaviti varate se :oo

de pomalo :pusa

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

29 May 2016, 18:50

storm wrote:Sutra nastavljamo :D.

Sto se mene tice, ne moras ni nastavljati. Vi ne pricate o politici. Ne znam ni ja o cemu pricate. Kao da zivite na nekoj drugoj planeti.

Ono, taktika. - sad cu ja iznijeti svoj stav o Drugom Svjetskom Ratu, ali cu Staljina I SSSR potpuno zaboraviti.

Ja bih se trebao iskljuciti iz ove rasprave jer ste neozbiljni.
. . . . . . . . .

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

29 May 2016, 18:53

Socrates wrote:

Sto se mene tice, ne moras ni nastavljati. Vi ne pricate o politici. Ne znam ni ja o cemu pricate. Kao da zivite na nekoj drugoj planeti.

Ono, taktika. - sad cu ja iznijeti svoj stav o Drugom Svjetskom Ratu, ali cu Staljina I SSSR potpuno zaboraviti.

Možda mi živimo tu- a ti na nekoj drugoj planeti :misli

jesi razmotrio tu opciju?

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

29 May 2016, 19:02

storm wrote:
Socrates wrote:

Možda mi živimo tu- a ti na nekoj drugoj planeti :misli

jesi razmotrio tu opciju?
Jesam, ali odgovor je uvijek isti.

Kao sto rekoh za Behku, sad vazi I za tebe. Uvijek, u svakoj raspravi o politici, zaboravite jednu, dvije, tri ekstremno vazne stvari, tako da sam potpuno siguran da sam ja na ovoj planeti, a vi ko zna gdje.

Evo, ova nedoumica oko sovjetske interesne zone na Balkanu poslije WWII je dovoljna da covjek prestane sa tobom ozbiljno da raspravlja i da se pocne sprdati.
. . . . . . . . .

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

29 May 2016, 19:07

Socrates wrote:
Jesam, ali odgovor je uvijek isti.

Kao sto rekoh za Behku, sad vazi I za tebe. Uvijek, u svakoj raspravi o politici, zaboravite jednu, dvije, tri ekstremno vazne stvari, tako da sam potpuno siguran da sam ja na ovoj planeti, a vi ko zna gdje.

Evo, ova nedoumica oko sovjetske interesne zone na Balkanu poslije WWII je dovoljna da covjek prestane sa tobom ozbiljno da raspravlja i da se pocne sprdati.
Izvoli....ja to neko vrijeme već činim....tema nakon svega i ne zaslužuje drugačiji pristup....

zašto nije Austrija bila u sovjetskoj interesnoj sferi?

Post Reply

Return to “EX YU”