Mohr wrote:Eto sad, čim stvari osmotrimo malo drugačije od zacrtane agende, to su gluposti. Ali kad smo već kod gluposti, onda da i rezimiramo: Glupost je, i to ordinarna, ova tema tj. njen uvodni text. Jasno da je riječ o razbibrizi tamo nekog časopisa s receptima i savjetima o svemu na svijetu. Suština ove škrabotine je da su psihopate nadmoćne i prepametne, i da je potrebno mnogo muke, krvi i znoja, pa i suza proliti da bi konačno jadni i pošteni insan ustanovio da zapravo ima posla s psihopatom

Toliko o gluposti(ma), što se mene tiče. Svako dobro

Zanimljivi su tvoji postovi na temi. Prvo si temu proglasio 'feministickim pamfletom' i 'diletantizmom', zatim si iznio hipotezu kako nije slucajno da se osoba nadje na udaru psihopate (mada dostupna literatura uglavnom govori suprotno), a sada je nazivas glupom skrabotinom.
Prije svega - ne nalazimo se u akademskom okruzenju, barem to je ocigledno, pa bi bilo besmisleno na ovom mediju raspravljati u akademskim okvirima. Medjutim, tekst se slaze sa dijagnostickim kriterijima relevantnih dijagnostickih manuala i kao takav je sasvim prihvatljiv.
Za poblizu analizu, clanak govori o Narcisistickom poremecaju licnosti (ne o Antisocijalnom -takvih su puni zatvori ili Emocionalno-nestablinom tj. Borderlinerima npr). Btw, od ovog poremecaja licnosti pate vise muskarci nego zene, neki tvrde da je omjer cak 80% naprema 20%.
Toliko o o tome i doprinosu temi. Hvala na ucescu.
Divlja_u_srcu wrote:Bila sa psihopatom i nedaj Boze nikome.
Kakvo je bilo tvoje iskustvo s njim konkretno (nadam se da ti nije previse tesko pisati o tome)?
Bila mlada i zaljubila se, nisam vidjela na vrijeme ono sto sam trebala, oslijepila me ljubav.
Zaljubljenost je vrsta sljepila i inace, a kod Narcisista oni aktivno rade na tome da te zbune u vezi s njima (jer se u dubini duse osjecaju bezvrijednima pa prihvataju samo 'obozavanje' s druge strane).
Kakve su bile njegove reakcije na kritiku s tvoje strane?
Kad sam ga ostavila, tek tada je počela moja noćna mora.
Prijetio je da ce se ubiti? Krivio te da si mu 'unistila' zivot? Prijetio tebi?
Sheval wrote:Po tim vasim drustvenim mrezama svega ima.

Drustvene mreze su idealno okruzenje za ovakve osobe.
http://pro.psychcentral.com/exhausted-w ... 0&at_tot=2
Za one koji zele provjeriti imaju li karakteristike narcisoidnosti -
Klik