Jugonostalgičari

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times
Status: Offline

Re: Jugonostalgičari

Post by Mohr » 29 May 2016, 19:09

Socrates wrote:
Pa zgazio bi nas Staljin sve skupa k'o kisne gliste, i uopste je pitanje sta bi, ko I gdje ostao.
:obrve :D.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 29 May 2016, 19:12

storm wrote:
Socrates wrote:
Jesam, ali odgovor je uvijek isti.

Kao sto rekoh za Behku, sad vazi I za tebe. Uvijek, u svakoj raspravi o politici, zaboravite jednu, dvije, tri ekstremno vazne stvari, tako da sam potpuno siguran da sam ja na ovoj planeti, a vi ko zna gdje.

Evo, ova nedoumica oko sovjetske interesne zone na Balkanu poslije WWII je dovoljna da covjek prestane sa tobom ozbiljno da raspravlja i da se pocne sprdati.
Izvoli....ja to neko vrijeme već činim....tema nakon svega i ne zaslužuje drugačiji pristup....

zašto nije Austrija bila u sovjetskoj interesnoj sferi?
Jer je Staljin uzeo Mađarsku a zapad Austriju. Pa tako je i Nemačka podeljena.
Nas je Tito spasio od Staljina.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 29 May 2016, 19:17

storm wrote:
Socrates wrote:
Jesam, ali odgovor je uvijek isti.

Kao sto rekoh za Behku, sad vazi I za tebe. Uvijek, u svakoj raspravi o politici, zaboravite jednu, dvije, tri ekstremno vazne stvari, tako da sam potpuno siguran da sam ja na ovoj planeti, a vi ko zna gdje.

Evo, ova nedoumica oko sovjetske interesne zone na Balkanu poslije WWII je dovoljna da covjek prestane sa tobom ozbiljno da raspravlja i da se pocne sprdati.
Izvoli....ja to neko vrijeme već činim....tema nakon svega i ne zaslužuje drugačiji pristup....

zašto nije Austrija bila u sovjetskoj interesnoj sferi?
Sad ces i Austriju nakon WWII da poredis sa nama? Ma bravo!!! Sad ce I Behko sa istorijskim naucnim podacima od prije 500 000 vijekova da se nadoveze na ovo ekstremno pronicljivo pitanje.
. . . . . . . . .

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10190 times
Been thanked: 12084 times

Post by Krokodil Behko » 29 May 2016, 21:14

Mohr wrote: Što se to onda zbiva s demokratskom voljom apsolutne većine :roll Zar je tako i toliko nemoćna, bezvrijedna i besmislena :cudi
Jel misliš na ovce?

Čudna mi čuda izvršiti medijsku propagandu. Očito si ispustio iz vida konac osamdesetih i orkestriranu kampanju srpskih medija, zahvaljujući kojoj je to dobilo na težini i u međunarodnom pravu - ratno huškanje.
Socrates wrote: Niko ne kaze da je jugoslovenska ideja realna ikad vise, ali poricati da su od Jugoslavije imali korist I Hrvati, Slovenci, Makedonci, pa na kraju I Bosnjaci je neiskreno.
Koju korist? Dođi i elaboriraj. Dođi i ponesi linkove.
Ne zanima me tvoj nadmeno-nadmeni i ničim izazvani stav. Ko danas zaslužuje, da ja trošim vrijeme na njegovu šuplju priču?

rekoh/upitah: Koju korist, dođi i elaboriraj.
Hoću linkove, tabele, naučne radove itd. Ne zanima me tvoje lično mišljenje, imam ja i svoje.

Koju korist? Dođi i elaboriraj.

Srbija je gazila po ostalim republikama, prvih par decenija, zahvaljujući ustavu FNRJ koji joj je davao to pravo. Tačnije, sva vlast je bila na federalnom nivou ili jednostavnije rečeno - u BG. U onom istom BG koji je 1945. bio mali otprilike kao i zagreb (1918. bio je manji čak i od Subotice), ali je zato potkraj YU perioda bio duplo veći od zagreba. Neko srpsko ekonomsko čudo, zar ne?

Prije će biti da je nešto drugo u pitanju.

Image

Kao što se vidi, ostale republike su imale korist tek u zadnjih deceniju i po i to kad su sami uzeli stvar u svoje ruke i decentrizirali Jugoslaviju. Kao što znamo to se Srbiji nije dopalo, i tako dođemo do sinošnje diskusije o Ustavu SFRJ i razlozima raspada, za koje sam rekao da su prvenstveno ekonomske prirode, jer niko ne voli da ga guze i pljačkaju decenijama.

Evo ti naučni rad pa pročitaj, mada mi ne djeluješ dovoljno parlamentarno i realno i znam da to nećeš učiniti, ali nema veze. Ja samo kačim neke ergumente, za razliku od tebe.

Rad se zove Ekonomska pozadina raspada Jugoslavije

http://www.uciteljneznalica.org/upload/ ... lavije.pdf

Nole wrote:Robot je služio za prouzvodnju Yuga.
Za proizvodnju Yuga? Dobro.

Socrates wrote: Zapad bi isao u rat sa Staljinom zbog Hrvata I Bosnjaka? Pa zar Bleiburg nista ne govori?
Govori nam samo da je Tito tad bio Staljinov čovjek.
Već tri godine kasnije, kad su se dva tiranina posvađala oko vlasti, zapad je odmah uskočio i podržao ne samo HR i BiH, nego i ostatak Jugoslavije. Pomrli bi od gladi da nije bilo Jenkija i trumanovih jaja! To je bio period sovjetskih kolhoza i sovhoza i ostalih nebuloznih projekata na području Jugoslavije i umiralo se od gladi.

Zaključak: Rekoh već sinoć. (Volim što sam rječit momak :hihi )
Da nije bilo partizana, vjerovatno ne bi bilo ni socijalizma = zapadni blok.
Socrates wrote: Kao sto rekoh za Behku, sad vazi I za tebe. Uvijek, u svakoj raspravi o politici, zaboravite jednu, dvije, tri ekstremno vazne stvari, tako da sam potpuno siguran da sam ja na ovoj planeti, a vi ko zna gdje.

Reče nama mladoženja bez kurca, odnosno forumaš bez ijednog donešenog linka na forum. Samo da znaš, po mojim mjerilima, ti kao takav ne možeš ni biti ozbiljno shvaćen na temi.

Image

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 29 May 2016, 23:18

Behko..sa moba ti link neću postavljati proguglaj 04.02.1945 Jalta ko je bio na tom sastanku i šta je dogovoreno. Koja vlada se dovodi u Jugoslaviju. Čije će biti i dojle interesna zona. SSSRu pripada onaj deo gde se njihova vojska već nalazi. Dakle Jugoslavija je pfipala pod uticaj SSSRa i ne lupaj ti.
Yugo...ok bila je i Florida koja je bila bar od kadeta bolja. A šta kažes npr za T84? Znaš li šta su Ameri rekli za taj tenk u Iraku? Šta uopšte kažeš za namensku industriju u SFRJ? Znaš li da je Trstenik radio kompletnu hidrouliku za Boing. Nije nam industrija bila kao japanska ili nemačka al nije bila ni loša kao danas.
Ne razumem tvoju tvrdnju da je Srbija živela od prihoda drugih. Najobičnija izmišljotina. Veograd je bio glavnivgrad i tu je bila vlada i skupština i gde je tu problem. Vladu i skupštinu su sačinjavali svi. Daješ neke tabele troškovi federacije...pa tu ulazi i troskovi i armije i diplomatije...
Sokrstes... On ti je napisao odlično da je Hrvaska i BIH ob puta prosperirala od Jugoslavije... Čija je bila Istra? Do Zadra je bila Italija. Da nije bilo Jugoslavije da li bi oduzeli Italijanima taj deo mora i poklonilii Pavelićevoj NDH... Aj stavi prst na čelo pa razmisli malo...nemam volje večeras sutra ću ti još...

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 30 May 2016, 00:13

Behko, ja tebi o politickoj realnosti nakon prvog I drugog svjetskog rata, a ti meni o.... Cemu? Nedostacima federacije?

Uostalom, ako su Hrvati, Slovenci I Bosnjaci mogli formirati svoje drzave nakon bilo kojeg od svjetskih ratova, zasto nisu? O da, bio je tu mali problem svjetskih sila koje nisu htjele ni da cuju za to. Pa, iebote, da li ovo treba crtati?

Da Tita nije bilo, Rusi bi nas sve odrali I razbucali i dovidjenja svim vasim istorijskim budalastinama. Zemlja bi izgledala sasvim drugacije, a bogami i sastav stanovnistva. Jugoslavija je bila drzava sa kojom je Staljin mogao da radi sta hoce, jer je drzava bila puna nacistickih saveznika na svim stranama, a I nije trajala dugo u to vrijeme. Dakle, Ruje bi nas pojele za predjelo.

Ali, eto, Tito je bio tu, pa je izgradio podrsku na Zapadu, pa je onda raskinuo veze sa Staljinom, I to prvenstveno zbog hrvatskih I slovenskih komunista.

Inace, tako to rade pametni politicari, ne idu u sukob sa jacim, nego gledaju da pripreme situaciju da jaci ne moze nista da uradi.

Ovo sto ti pricas su odnosi u federaciji I to je jedan sasvim drugi problem.

Uostalom, danas BIH federacija ima 11 vlada na.... Koliko ono ljudi? Pa ne vidim nesto da kukas da je Bosna "drzava za rodjaka" I da pljackaju narod. Al' dobro, ovi danas su "nasi", pa im je oprosteno.
. . . . . . . . .

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 30 May 2016, 07:13

Mislim da su i srpski komunisti 48. pomagali Titu da pobedi Staljina. Prvi srpski, a drugi jugoslovenski komunist je bio Aleksandar Ranković. Tito je sigurno sa njim obavljao razgovore i dogovarao se kako to ozvesti. Tu se malo ne slažem sa konstatacijom "uz pomoć slovenačkih i hrvatskih komunista" Ranković je bio i zadužen da se u celoj Jugoslaviji neutrališu antikomunistički i antijugoslovenski elementi. On je bio više Jugosloven nego Srbin. Pa posle Brionskog plenuma, iako su zajebali Tita i napravili lažnu špijunsku aferu, što je i sam Broz jednom rekao da su ga zajebali sa tom aferom, Ranković nikada ni jednu rečenicu dao bilo kojim domaćim ni stranim medijima niti bilo šta ružno rekao o Jugoslaviji i komunistima.
Gospodo da nije bilo Tita, Blajburg bi bio dečija ogra šta bi Staljin uradio ustašama. Srbi kukaju na Sremski front da je tamo izginula mladost Šumadije. Pa morala je nova Jugoslovenska armija da da doprinos borbi protiv Hitlera. Hrvati kukaju za Blajburg...a šta je radila ustaška dijaspora protiv Jugoslavije sve? Ih da je mogao na Blajburgu pobiti sve ustaše.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 30 May 2016, 07:39

[ytube][/ytube]

Politika je kurvaaaaaa

Ubila je bombaaaaaaa

Dzaba svi smo istiiiiiiii

Svi smo isto....... Cvijece
. . . . . . . . .

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 30 May 2016, 07:54

I Behko piše šta pročita od novinara antijugoslovenske orijentacije... Ne pominje da je FNRJ bila centralizovana vlast da se obnova zemlje izgradnja iste pa i mnogu druge funkcoje države plaćale iz fedralnog budžeta... Jel misli da su porušene nostove , uništene pruge , putevi , bolnice, škole, izgradnja fakulteta plaćale iz opštinskuh budeta?

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 30 May 2016, 08:17

Socrates wrote:[ytube][/ytube]

Politika je kurvaaaaaa

Ubila je bombaaaaaaa

Dzaba svi smo istiiiiiiii

Svi smo isto....... Cvijece
:aplauzz :plavi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 30 May 2016, 09:35

Socrates wrote:Behko, ja tebi o politickoj realnosti nakon prvog I drugog svjetskog rata, a ti meni o.... Cemu? Nedostacima federacije?
Ti ne znaš, a i ne želiš normalno da diskutuješ. Vrati se malo po temi za svojim postovima i vidjet ćeš da si bar 30 puta napisao isti post i kako bi mogao primjetiti druge, od sebe samog?

I šta bi ti sad? Da ti opet komentarišem isti post?

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3957 times
Been thanked: 2979 times

Post by Pasaga » 30 May 2016, 09:36

...mandali ovo..... :)
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 30 May 2016, 09:39

Nole wrote:I Behko piše šta pročita od novinara antijugoslovenske orijentacije... Ne pominje da je FNRJ bila centralizovana vlast da se obnova zemlje izgradnja iste pa i mnogu druge funkcoje države plaćale iz fedralnog budžeta... Jel misli da su porušene nostove , uništene pruge , putevi , bolnice, škole, izgradnja fakulteta plaćale iz opštinskuh budeta?

De ba, de. Jasno je ko dan da je YU imala ogromnu administraciju.
Govorim ti o desetinama hiljada Srba koji su opsluživali administraciju i živili od nje - svi u Beogradu, svima se prave stanovi, svi imaju velike plate itd.. Šta je to ako nije izgradnja Bg preko tuđe grbače?
U ovoj priči još uvijek nisam ni pomenuo JNA i 2/3 budžeta za istu, a i ona je najviše bila koncentrisana u Bg sa stanovima, zgradama, akademijama i sl.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 30 May 2016, 10:02

Krokodil Behko wrote:
Nole wrote:I Behko piše šta pročita od novinara antijugoslovenske orijentacije... Ne pominje da je FNRJ bila centralizovana vlast da se obnova zemlje izgradnja iste pa i mnogu druge funkcoje države plaćale iz fedralnog budžeta... Jel misli da su porušene nostove , uništene pruge , putevi , bolnice, škole, izgradnja fakulteta plaćale iz opštinskuh budeta?

De ba, de. Jasno je ko dan da je YU imala ogromnu administraciju.
Govorim ti o desetinama hiljada Srba koji su opsluživali administraciju i živili od nje - svi u Beogradu, svima se prave stanovi, svi imaju velike plate itd.. Šta je to ako nije izgradnja Bg preko tuđe grbače?
U ovoj priči još uvijek nisam ni pomenuo JNA i 2/3 budžeta za istu, a i ona je najviše bila koncentrisana u Bg sa stanovima, zgradama, akademijama i sl.
Da si bar malčice upoznat znao bi da je glavna odbrana Jugoslavije upravo bila u BIH. Bosna nije smela pasti po strategiji JNA. Zavisi sa koje strane se napada Jugoslavija ta republika bi pala ali je glavna odbrana Jugoslavije u BIH. Gde je napravljen najmoderniji podzemni aerodrom u Evropi? Znaš al si zaboravio, Gde su najmodernija podzena skloništa za glavni štab? Da li se mornarica nalazila u Crnoj Gori i Hrvatskoj ili u Beogradu? Geberal štab jeste bio u BGD al u generalštabu su bili zastupljeni svi. Tvoja deviza je ona ofucana šiptarska: Trepča radi Beograd se gradi....a ko napravi Sarajevo? Vanzemaljci? Jeli cela Juga finansirala Olimpijadu u Sarajevu i Mediteranske igre u Splitu? Bar su komunisti vodili računa da se ravnomerno ulaže u sve republike. Namenska industrija je bila u svim republikama. Kao i vojnih akademija. Tebi smeta Beograd. Ne znam zašto al ti očigledno smeta. Dok su i Zagreb i Sarajevo bile u AU monarhiji u BGD su postojale strane ambasade i diplomatije. Beogra je tad bio prestonica za razliko od ova dva navedena grada. Normalno je bilo da Tito uzme za glavni grad Jugoslavije Beograd jer je on bio to i u kraljevini Srbije i u kraljevini Jugoslaviji. Sve važne države su imale svoje zgrade u tom gradu.
I nisu samo Srbi radili u državnoj administraciji. U Beograd je naseljeno naroda iz svih krajeva...

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 30 May 2016, 10:06

TUĐMANOV MINISTAR: Prvo je napadnuta Jugoslavija, a ne Hrvatska!.
Napadnuta je Jugoslavija, a ne Hrvatska! Šušak, Glavaš i Vice Vukojević napali su Borovo Selo kako bi isprovocirali rat, rekao je Boljkovac

Image

Ove godine se navršava 21 godina otkako je u vojnoj vazdušnoj bazi Rajt Paterson kod Dejtona, u američkoj državi Ohajo, parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u Bosni i Hercegovini, poznatiji kao Dejtonski mirovni sporazum.

Pravni akt sporazumnog karaktera donet je da bi se zvanično prekinuo rat u Bosni i Hercegovini (1992 - 1995) i naročito se bavio budućim upravnim i ustavnim uređenjem.
O početku rata na prostoru SFRJ ima različitih gledišta i tumačenja. Naravno, u zavisnosti koju stranu pitate. Ipak trebalo bi napomenuti da se dešavalo da nečije svedočenje o tim ratnim sukobima izazove pravu buru reakcija.
Jedno od takvih je svakako i svedočenje prvog Tuđmanovog ministra policije Josipa Boljkovca koji je u intervjuu za dnevni list "Vesti“,rekao je kako je Hrvatska 1991. planski napala Srbe u Hrvatskoj i namerno izazvala rat.
Boljkovac tvrdi i da su se Tuđman i Milošević tokom celog rata dogovarali i donosili odluke zajedno.

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 41 times

Post by Bla » 30 May 2016, 15:55

Krokodil Behko wrote:Končar :hihi

Imo sam i ja TV Rudi Čajavec :ideja
Naravno, bio je posran, kao i svi ostali jugoslovenski proizvodi, ljudi, fabrike, zgrade, knjige itd,..itd.. Kad se osvrnem iza sebe, vidim samo govnima ispisano, negdje na brdu "TITO" :hihi
O kakvim generatorima pričaš? Pa bolan bolan, u BN kad su pravili običnu jebenu šećeranu, sva tehnologija je bila iz Poljske, q nije valjala i opet niko nije znao ni da je sastavi, nego su dovodili poljske inžinjere da je sastave. Znam ja, išla neka Poljakinja sa mnom u razred, kad je to bilo, kćerka nekog od tih inžinjera.
De odi, prosurfaj malo čime se Končar bavi, i čime se bavio, i šta mu je u opusu dosadašnjeg rada, pa se vrati da se zajedno smijemo. :cudi

http://www.koncar.hr/Proizvodi_i_usluge ... oelektrane
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 30 May 2016, 16:09

Bla wrote:

Naravno, bio je posran, kao i svi ostali jugoslovenski proizvodi, ljudi, fabrike, zgrade, knjige itd,..itd.. Kad se osvrnem iza sebe, vidim samo govnima ispisano, negdje na brdu "TITO" :hihi
O kakvim generatorima pričaš? Pa bolan bolan, u BN kad su pravili običnu jebenu šećeranu, sva tehnologija je bila iz Poljske, q nije valjala i opet niko nije znao ni da je sastavi, nego su dovodili poljske inžinjere da je sastave. Znam ja, išla neka Poljakinja sa mnom u razred, kad je to bilo, kćerka nekog od tih inžinjera.
De odi, prosurfaj malo čime se Končar bavi, i čime se bavio, i šta mu je u opusu dosadašnjeg rada, pa se vrati da se zajedno smijemo. :cudi

ma pusti to, oni misle da je Končar mala fabrika koja je samo televizore pravila...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 30 May 2016, 21:17

Bla wrote:

Jel to bilo i u Jugoslaviji?
Ako je bilo, kakvog je bilo kvaliteta, pošto nije postojao kvalitetan jugoslovenski proizvod, osim ako govorimo o prnjama i to samo u smislu trajnosti?
Pošto je bilo, a pošto je to bilo na zapadu, u to doba?

mani se te tvoje prašine i de malo elaboriraj.

Osim toga, hidrocentrale se proizvode već oko 130 godina i to uopšte nije neka tehnologija. Da si mi javio, da proizvode savitljivi mobitel od grafena, e tad bih se zamislio. Ovako, samo sam se zamislio nad vremenom koje gubim na ovoj temi.

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Post by Venera » 30 May 2016, 22:07

Socrates wrote:Behko, ja tebi o politickoj realnosti nakon prvog I drugog svjetskog rata, a ti meni o.... Cemu? Nedostacima federacije?

Uostalom, ako su Hrvati, Slovenci I Bosnjaci mogli formirati svoje drzave nakon bilo kojeg od svjetskih ratova, zasto nisu? O da, bio je tu mali problem svjetskih sila koje nisu htjele ni da cuju za to. Pa, iebote, da li ovo treba crtati?

Da Tita nije bilo, Rusi bi nas sve odrali I razbucali i dovidjenja svim vasim istorijskim budalastinama. Zemlja bi izgledala sasvim drugacije, a bogami i sastav stanovnistva. Jugoslavija je bila drzava sa kojom je Staljin mogao da radi sta hoce, jer je drzava bila puna nacistickih saveznika na svim stranama, a I nije trajala dugo u to vrijeme. Dakle, Ruje bi nas pojele za predjelo.

Ali, eto, Tito je bio tu, pa je izgradio podrsku na Zapadu, pa je onda raskinuo veze sa Staljinom, I to prvenstveno zbog hrvatskih I slovenskih komunista.

Inace, tako to rade pametni politicari, ne idu u sukob sa jacim, nego gledaju da pripreme situaciju da jaci ne moze nista da uradi.

Ovo sto ti pricas su odnosi u federaciji I to je jedan sasvim drugi problem.

Uostalom, danas BIH federacija ima 11 vlada na.... Koliko ono ljudi? Pa ne vidim nesto da kukas da je Bosna "drzava za rodjaka" I da pljackaju narod. Al' dobro, ovi danas su "nasi", pa im je oprosteno.
Nije Tito izgradio podrsku na Zapadu,vec je Zapad dolsovno Titu ponudio podrsku. :kafa
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 41 times

Post by Bla » 30 May 2016, 23:40

Krokodil Behko wrote:
Bla wrote:

Jel to bilo i u Jugoslaviji?
Ako je bilo, kakvog je bilo kvaliteta, pošto nije postojao kvalitetan jugoslovenski proizvod, osim ako govorimo o prnjama i to samo u smislu trajnosti?
Pošto je bilo, a pošto je to bilo na zapadu, u to doba?

mani se te tvoje prašine i de malo elaboriraj.

Osim toga, hidrocentrale se proizvode već oko 130 godina i to uopšte nije neka tehnologija. Da si mi javio, da proizvode savitljivi mobitel od grafena, e tad bih se zamislio. Ovako, samo sam se zamislio nad vremenom koje gubim na ovoj temi.
Pa dovoljno je pročitati tvoj prvi tekst u ovom quotu, pa onda drugi, pa da prosječno inteligentnom biću bude sasvim jasno... al' tu ću se zaustaviti, jer tema je ipak nešto drugo. ;)
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Post Reply

Return to “EX YU”