Gornja Maoča - selo radikalnih vehabija??

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Post Reply
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9100 times
Been thanked: 10795 times
Status: Offline

Re: Napad na američku ambasadu u Sarajevu

30 Oct 2011, 22:41

valter wrote:Nisam policajac,ne znam sva pravila u vezi ovakvih slučajeva,ali mi je jedna stvar nejasna.Naime,nakon tih prvih ispucanih rafala i ta dva-tri okvira ispucane municije,navedeni mamlaz je poprilično dugo vremena šetkao i nije preduzimao ništa konkretno,dok je uokolo njeg sijaset uniformisanih organa vlasti okruživalo mjesto dogadjaja a da ga niko od prisutnih nije pozvao na predaju i odlaganje oružja.
Ovako,pucanje bez najave i bez prethodnog pozivanja na predaju mi liči na izjednačavanje sa njegovim gnusnim postupkom.

Mislim da je odgovor na ovo pitanje,malo jednostavniji,nego sto se misli.
Postavim se i situaciju policajca,naoruzanog pistoljem. naravno da znam,
rukovati sa tim oruzjem. cak sam i imao jedan trofejni. I zakljucim sljedece:
sa druge strane,imam lika,naoruzanog automatskim oruzjem sa dugom cijevi.
Ako krenem sa pistoljem na njega,vatrena moc,ubjedljivo je na njegovoj strani.
Mozda bih i ucinio tako,ali bih morao ispaliti cak nekoliko hitaca,od kojih ga cak
dva,moraju pogoditi u trup. Sto je sigurno-sigurno je.
Ako nas trojica sa pistoljima krene,vjerovatno bi ga oborili ali i izresetali.
Izgleda da je bio cilj,da ostane ziv,zbog ispitivanja. kako drugacije,pojasniti
cinjenicu,da ga je snajperista sa razdaljine od max 100 metara,pogodio u nogu?
100 metara,za snajper nije nista. Vjerovatno se doslo do procjene,da nece pucati
na civile,sto je i sam rekao. A u medjuvremenu,prolaznici su se sklonili iza uglova,
pa je tako,bilo vremena za dolazak snajperista.. :kafa

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

30 Oct 2011, 22:41

valter wrote:
egoran wrote:.Mislim da se je jednostavno prestrašio i da od adrenalina nije imao gdje.
OK,slažem se,ali mislim da je i reakcija sa policijske strane neosnovana,pucati bez najave za predaju i odlaganje oružja je neprimjerena.
djeca se vracaju iz skol
ulice vrve civilima
i sad tog manijaka koji se setka sa puskom kao kauboj na divljem zapadu treba lijepo zamoliti da odlozi oruzje.
daj molim te zamisli da je tvoje dijete bilo negdje u blizini
policija je (napokon)uradila svoj posao
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

egoran
Na probnom
Na probnom

30 Oct 2011, 22:46

Dajte da vidimo što ga je dovelo do stanja da krene takvo nešto da učini.Uradio je to što je uradio.Neka mu se sudi, a ako ga sud proglasi krivim ( a ne neuračunljivim u datom trenutku) neka mu da adekvatnu kaznu.Čovjek će da zbog toga ide u zatvor.Ali nemojmo mu sabljom odsjeći glavu, nemojmo mu izvaditi crijeva, nemojmo ga zaklati...

Dajte da napravimo da se takve osobe ili rizične skupine brže integriraju u društvo.Nemojmo ih linčovati, ili kako je netko naveo istrebljivati

valter
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

30 Oct 2011, 22:53

Krokodil Behko wrote:Sto je sigurno-sigurno je
Upravo se i pozivam na ovu tvoju tezu.Zar nije bilo sigurnije pozvati ga na predaju i odlaganje oružja nego rizikovati malo teže posledice.Ne znam da li si primijetio na snimku kako su nakon ranjavanja u nogu navedenog hajvana desetak uniformisanih organa reda bespotrebno rizikovali ugrožavanje svojih života "organizovanim" prilaženjem ranjenog fanatika koji je,usput,imao i dvije ručne bombe koje (hvala bogu) nije aktivirao.

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

30 Oct 2011, 22:56

valter wrote:
Upravo se i pozivam na ovu tvoju tezu.Zar nije bilo sigurnije pozvati ga na predaju i odlaganje oružja nego rizikovati malo teže posledice.Ne znam da li si primijetio na snimku kako su nakon ranjavanja u nogu navedenog hajvana desetak uniformisanih organa reda bespotrebno rizikovali ugrožavanje svojih života "organizovanim" prilaženjem ranjenog fanatika koji je,usput,imao i dvije ručne bombe koje (hvala bogu) nije aktivirao.
upravo dokaz onoga sto sam vec napisao da je policija napokon radila svoj posao

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

30 Oct 2011, 22:57

valter wrote:
To sve zavisi od njihove procjene. Normalni ljudi,ne pucaju na americku ambasadu u sred grada i u sred,bijela dana. A pogotvo,ne setkaju okolo dok to cine. Mozda su zakljucili da je dileja (kao sto i jeste),pa nece prihvatiti poziv na predaju. Ne znam,sta bih ucinio. Ako nije bilo opasnosti za prolaznike,i ja bih isto ucinio.

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

30 Oct 2011, 23:03

nema puno price
profesionalno obavljen posao
manijak sa automatskom puskom. trebali su mu ponuditi kafu sa slagom

noris
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Been thanked: 1 time

30 Oct 2011, 23:08

mozda bi presto pucat da su mu ponudili
na dnevniku FTV-a bio dobar prilog o dogodjajima oko ambasade i mevlida
vozdra

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

30 Oct 2011, 23:10

nisam gledao ali novinari uvijk imaju svoju pricu
to im je hljeb

komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

30 Oct 2011, 23:23

Nije policija odradila onako kako bi trebalo i tuzan sam zbog toga
U prvim trenucima sam rekao amerima da sam ponosan zbog reakcije nase policije ali ako malo bolje analiziramo reakcija policije je ravna qurcu
Valter je u pravu, onako kako je reagovala policija BiH nigdje ne reaguju a ja to mogu potvrditi jer sam gledao svaki video koji je pusten za javnost
Veliko sranje ali ja to mojim amerima nikada necu reci iako oni ne jebu takve vijesti ni 2 %
Ja sam bosanac i kao i ostali nasi ljudi borim se da se nas ugled ne ukalja ali.....
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!

paparaci
Hadžija
Hadžija

31 Oct 2011, 01:03

nije bilo nuzno potrebno da mu se neko licno suprostavi. mogli su onako iza jednog od silnih zaklona putem megafona da mu se obrate. pa ukoliko ne reaguje poslusno, onda adekvatno odgovoriti na neposlusnost.

ali hajde de. bitno je da se opet dobro zavrsilo - kako je moglo biti....

ovdje u njemackoj taj dogadjaj takodjer nije nesto posebno zapazen. na vijestima nisam nista vidio. saznao sam o tome tek ovdje na forumu. pregledao sam vaznije njemacke portale. posvetili su samo kratak clanak tome.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

adacta
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

31 Oct 2011, 07:21

Jednostavnim rjecima , policija jeste stajala , bilo ih je puno ali su imali izricitu naredbu da nista ne poduzimaju jer stvarna nadleznost vezano za ovaj slucaj ima SIPA . Dalje apsolutno u svemu ovome ne vidim zasto bi se isti pozivao na predaju kada su vec predhodno bili ispunjeni svi uslovi da se protiv doticnog ( cini mi se da se vec postepeno od istog u svemu ovome zeli napraviti zrtva i mucenik ) upotrebi vatreno oruzje i u tom slucaju upozorenja vise nema . E sada komentar zasto su mu prisli nakon ranjavanja , pa neko mora da pridje da otkloni jos neku eventualnu opasnost da bi nakon toga pristupila SHP. Jedino sto bi istoga svaka policija u svijetu i onako ranjenog prvo vezala pa dalje postupala.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

31 Oct 2011, 07:42

adacta wrote: ( cini mi se da se vec postepeno od istog u svemu ovome zeli napraviti zrtva i mucenik )
Mene znaš a vjerovatno znaš i ko to želi , ko god ekstremne vjernike iliti vehabije ne podnosi , taj sigurno gore citirano ne želi , niti se trudi.
Inače im njih koji će željeti na svaki način opravdati njegovo djelo, jer je eto "naš" :pusi

Ogorčenje u BiH

Ipak, Jašarevićev napad izazvao je ogorčenje ogromne većine muslimana u Bosni i Hercegovini koji smatraju da im je nanio golemu štetu i poslao posve pogrešnu poruku o islamu, a posebno o načinu kako se ta vjera prakticira u Bosni i Hercegovini.

Istodobno mnogi propituju učinkovitost policije. Brojni građani, usprkos svim službenim objašnjenjima da se čekalo s akcijom kako se ne bi ugrozili životi građana, smatraju nedopustivim da se skoro pola sata osobi naoružanoj automatskim oružjem dopustilo da se šeta i puca samim središtem Sarajeva, i to u četvrti gdje se uz američko veleposlanstvo u blizini nalaze sjedišta zajedničkih državnih institucija BiH, Zemaljski muzej, škole i fakulteti, tržni centri…

I agenti američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) uključili su se u istragu. Sam objekt američkog veleposlanstva sagrađen je prema najmodernijim standardima SAD-a za takve objekte, uvedenim nakon 11. rujna, a otvorila ga je u listopadu prošle godine američka državna tajnica Hillary Clinton. Tijekom incidenta nisu ugroženi životi osoblja koje se nalazilo unutar zgrade veleposlanstva.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

adacta
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

31 Oct 2011, 08:01

mrki62 wrote:Istodobno mnogi propituju učinkovitost policije. Brojni građani, usprkos svim službenim objašnjenjima da se čekalo s akcijom kako se ne bi ugrozili životi građana, smatraju nedopustivim da se skoro pola sata osobi naoružanoj automatskim oružjem dopustilo da se šeta i puca samim središtem Sarajeva, i to u četvrti gdje se uz američko veleposlanstvo u blizini nalaze sjedišta zajedničkih državnih institucija BiH, Zemaljski muzej, škole i fakulteti, tržni centri…
Policija uglavnom koristi glock i cesku zbrojevku koji su u svakom slucaju dobri pistolji ali treba uzeti u obzir da prava ucinkovitost pistolja uz uslov da se nisani je tek na nekih 20-25 metara. Znaci i da je kojim slucajem 2-3 policajca nesto pokusalo i da je doslo do otvaranja medjusobne paljbe , u tri pistolja otprilike 45-50 metaka i kod doticnog automatska puska sa otprilike jos 10-20 metaka u tom slucaju veca je bila opasnost da neko od gradjana prolaznika ili eventualno iz gore navedenih objekata nastrada u takvoj neselektivnoj paljbi. A u slucaju da je isti sto je bila pretpostavka imao i pancir ili eventualno neki detonator sa daljinskim upravljanjem jer je zbog njegovog lezernog ponasanja bila pretpostavka doslo bi do nesagledivih posljedica i nacin na koji se sve okoncalo je daleko najucinkovitiji.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

31 Oct 2011, 08:12

adacta wrote:
mrki62 wrote:Istodobno mnogi propituju učinkovitost policije. Brojni građani, usprkos svim službenim objašnjenjima da se čekalo s akcijom kako se ne bi ugrozili životi građana, smatraju nedopustivim da se skoro pola sata osobi naoružanoj automatskim oružjem dopustilo da se šeta i puca samim središtem Sarajeva, i to u četvrti gdje se uz američko veleposlanstvo u blizini nalaze sjedišta zajedničkih državnih institucija BiH, Zemaljski muzej, škole i fakulteti, tržni centri…
Policija uglavnom koristi glock i cesku zbrojevku koji su u svakom slucaju dobri pistolji ali treba uzeti u obzir da prava ucinkovitost pistolja uz uslov da se nisani je tek na nekih 20-25 metara. Znaci i da je kojim slucajem 2-3 policajca nesto pokusalo i da je doslo do otvaranja medjusobne paljbe , u tri pistolja otprilike 45-50 metaka i kod doticnog automatska puska sa otprilike jos 10-20 metaka u tom slucaju veca je bila opasnost da neko od gradjana prolaznika ili eventualno iz gore navedenih objekata nastrada u takvoj neselektivnoj paljbi. A u slucaju da je isti sto je bila pretpostavka imao i pancir ili eventualno neki detonator sa daljinskim upravljanjem jer je zbog njegovog lezernog ponasanja bila pretpostavka doslo bi do nesagledivih posljedica i nacin na koji se sve okoncalo je daleko najucinkovitiji.
Slažem se .Samo neka se uporedi kad se reagovalo u Norveškoj i nakon koliko te koliko je bilo žrtava i ovdje.Policija je odlično odradila svoj posao,jedan je popio metak i nitko od civila nije povrijedjen.Prigovarati tome je krajnje bezobrazno
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

31 Oct 2011, 08:39

Reagovanje u Norveškoj je priča za sebe , jer su Norvežani bili nepripremiti , jer nešto tako kod njih skoro pa i nema a u BiH ima kamara vehabija, koji i te kako imaju sukobe na ovaj il onaj način sa vlašću, jer vehabije ne priznaju ni jednu vlast države u kojoj žive, za jih postoji nekakav samo za njih specijalni šerijat.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

31 Oct 2011, 10:03

Otvoreno pismo idiotu Mevlidu

Image

Odlučih da ti napišem pismo jer ne vidim razloga kako bih drugačije mogao ispoljiti svoju vlastitu frustraciju pojavom tebe, magarca i tvojih današnjih nedjela. Shvatam da si mlad, shvatam da si skučenih mentalnih sposobnosti, ali uzeti pušku i besciljno pucati po ambasadi ugrožavajući živote nedužnih ljudi, slučajnih prolaznika, ali i radnika ambasade, e to ne kontam. Jednog si i ranio, teško. Junačino ranio si čovjeka koji možda ima porodicu, koji možda školuje djecu, planira možda brak, možda je gej, možda strejt, ali nikako nije dio globalne nepravde i zavjere pod kojom ti, kretenu nađe razlog da pucaš po ambasadi.

Ti si kriv zato što ću od sad, pa dok me ima, slušati Aleksandra Džombića, Rajka Vasića, Dušanku Majkić, Slavuja, Čovića, Dodika kako zavijaju nad najezdom vehabija i osmanlija na njihove miroljubive kršćanske živote. Da, da. Ti si kriv, a ko god poznaje ove nabrojane spodobe, zna da smo pošteno najebali i to zbog tebe!

Činiš zločin koji se ionako stavlja na teret svim muslimanima ovoga svijeta. Dok je Bosne, tvoj će lik i djelo krasiti sve antiterorističke pamflete i okrugle stolove. Zbog tebe će sad svako imati pravo da upire prstom u svakog muslimana, Bošnjaka. Ko god pusti bradicu i klekne pred Allahom postaće meta svih onih kojima si ti danas dao krila, kretenu jedan!

Dok ti pišem ovo pismo redaju se reakcije na ovu tvoju glupost i to me čini još ljućim i gorčim. Pa daj mi molim te objasni šta je ovo sve trebalo da znači?! Kakav je bio plan? Jesil ti stvarno mislio da ćeš sa puškom i dvije bombe napraviti neku štetu najosiguranijem objektu u državi? Na trenutak zaboravih da si totalni idiot, izvini, pa naravno da si mislio!

To što si iz Novog Pazara daje priči skroz drugu sliku. Očekujem priče o agresivnom muftiji Zukorliću, težnjama reisa Cerića za političkim prostorom u Srbiji, najezda vehabija kroz Kosovo, jug Srbije u Bosnu i Hercegovinu, a to baš i nisam želio kad sam jutros ustao iz kreveta.

Ima ova zemlja problema i pored tebe, to si trebao da znaš i da budeš malo manje kreten nego što si ispao na kraju. Bilans stanja danas je da si ostao bez šaržera metaka, ranio si čovjeka zašto ćeš odgovarati, dobio si metak u guzicu i gulićeš maksimalnu kaznu jer će se svi htjeti dodvoriti amerima i ti ćeš biti osuđen maksimalno, za primjer drugima.

Truhni u zatvoru, jer si protiv ove zemlje učinio više nego svi njeni neprijatelji ikada!

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

31 Oct 2011, 10:18

Vodja vehabija iz Gornje Maoce

[media]WdNMGGv7QzA[/media]

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

31 Oct 2011, 10:22

Pa svaki zločin proizilazi iz takvih riječi ; mi ne podržavamo i sl.
Poznato je to još od nedavno - Beograd il Pale vođe su isto tako zborile, taman posla da javno priznaju .
Taj link je samo traženje opravdanja :pusi

valter
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

31 Oct 2011, 10:22

Ja samo pokušavam biti realan i ukazati,po mom ličnom mišljenju,neispravan stav,možda ne policije koja kako kaže policajac sa foruma nije bila adekvatno naoružana,već i specijalaca koji su bili naoružani dugim cijevima i kojih je bilo u popriličnom broju a bogami i poprilično dugo su se vrtili oko mjesta dogadjaja dok je glavni akter paradirao ispred njih.
Druga je priča "kolegijalnost" prisutnih policajaca od kojih nijedan nije skupio hrabrosti da pridje i pomogne ranjenom kolegi,koji bi vjerovatno imao i teže posledice da mu nisu u pomoć prišli slučajni prolaznici koji su ga i izvukli iz opasne zone.
I već,ako su se i bili odlučili za ovakav način,trebali su mu prosuti mozak na asfaltu,bar bi se sledeći ovakav istomišljenik dobro zapitao isplati li se.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”