Religijska pitanja
Re: Pakistan: Ženu lagano istući ako se svađa ili odbije sek
Hoces reci da zene koje ostaju kuci nisu cestite?
Question everything.
- Sibila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 834 times
- Status: Offline
Mutevelija wrote:Starije žene su znale reci ako bi muškarcu bila želja za sefom iznenada a žena pravila jelo npr a ruke joj bile u tijestu obavezna je sve prekinuti oprati ruke i imati. Sex. laganje tipa bolu glava je grijeh jer se radi i natalitetu.
to je tih 15 godina ucenja....svico draga .....pa tebi treba lagano fino.............ima to sa na kosevu..........jedna lobotomija..........da ti nekako izvade ij izbiju iz glave to sto su te te vehabije - extremsiti .koji veze nemaju sa izvornim islamom......ucili procavao si to.
15 godina........nemas ti ni mozga ni kapaciteta........niti srca.......da razumijes.........izgleda da napises tamo neki hadis..a to je najlakse............prepisi majcin sine...i to je to........
stidi se brukas islam........pa jel zaista smatras Svemoguceg stvoritelja toliko okrutnim da se jedno zensko proklinje..zbog kurca jel .meleci......procitala sam ja to negdje........ali ...............never never never.......
kreni sa zenma sto prije......okani se vjere ..samo ces dalje doprinositi zabludama ........

kraj rasprave.
- Sibila
- Forum [Bot]
pa jel prva supruga poslanika bila bogata zena a on nije imao nista.........paaaaaa !!!!!!! je ozenio i volioa i ona njega voljela..i sve kako je bilo ......Mutevelija wrote:Lavlje_srce wrote:Naravno da nisu muskarci, pogotovo ovakvi koji to propagiraju. To je nacin da se zena ponizi ako ne i zbilja povrijedi. Istina je da ovo pise u Kur'anu, ali isto je tako istina da pise da je muskarac finacijski odgovoran za zenu. A sada taj 'tretman' dobijaju samo klasicne spozoruse (znam jer poznajem jednu-dvije takve) - cestite zene zaradjuju svoj kruh, pa cak i Njega nerijetko hrane. Ma mrs!
Mislim da.muškarac u islamu ne smije ovisiti o ženi
jel to dalo neki primjer drugim muskarcima

- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4055 times
- Been thanked: 3072 times
Ne stavljaj mi rijeci u tastaturu jer to nisam rekla. Ako je to njen izbor - mene se ne tice. Ako je to njegov izbor, tj. vrsta prisile, mene ne bi mogao prisiliti.rethna wrote:Hoces reci da zene koje ostaju kuci nisu cestite?
Ne vjerujem u prisilu u bilo cemu.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Sibila
- Forum [Bot]
NAJBOLI SU ONI KOJI NAJBOLJE POSTUPAJU PREMA SVOJIM ZENAMA
ta cemo sad.....................a mute , jel haids.........jeste............ostali.........

ta cemo sad.....................a mute , jel haids.........jeste............ostali.........

- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1632 times
- Been thanked: 3039 times
Pa islam bez hadisa je nepotpun u islamu žena je poštovana kao majka a sto se nekome ne sviđa moj to problem nije čitajte nemojte biti arogantni sta sad trebamo šminkati ajet i hadise i lagati i sebe i druge
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik
Tigris wrote:pa jel prva supruga poslanika bila bogata zena a on nije imao nista.........paaaaaa !!!!!!! je ozenio i volioa i ona njega voljela..i sve kako je bilo ......Mutevelija wrote:Lavlje_srce wrote:Naravno daNišu u muskarci, pogotovo ovakvi koji to propagiraju. To je nacin da se zena ponizi ako ne i zbilja povrijedi. Istina je da ovo pise u Kur'anu, ali isto je tako istina da pise da je muskarac finacijski odgovoran za zenu. A sada taj 'tretman' dobijaju samo klasicne spozoruse (znam jer poznajem jednu-dvije takve) - cestite zene zaradjuju svoj kruh, pa cak i Njega nerijetko hrane. Ma mrs!
Mislim da.muškarac u islamu ne smije ovisiti o ženi
On je radio kod nje dušo Draga da bila je hafiza kršćanina i nije tačno da nije imao nista
jel to dalo neki primjer drugim muskarcima![]()
![]()
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik
Muhamed a.s nije nikad nikog ubio, muslimani su složni Danas, Omer halifa nije bio strog ovo
Mi možemo ponavljati samo znamo da.to nije istina i to
Mi možemo ponavljati samo znamo da.to nije istina i to
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Udrite žene pa nek vide šta je Islam. Sve ste vi ko fol muslimanke, a nijedna ne bi dozvolila da joj muž ima četiri žene. Eee pa ne može tako. Ko vam je kriv što vas bog ne voli?
- Mutevelija
- Selonačelnik
U pravu si trebam izbjegavati religiju, neki ljudi ne mogu podnijeti istinu pa je bolje da ih ostavim u njihovim iluzijamaTigris wrote:Alajhmanet mumine![]()
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
Mislim da udaranje žena i općenito bilo koja vrsta nasilja, ima više veze sa stupnjem razvijenosti, kulturom te na kraju najbitnije karakterom pojedinca...Podrinjac wrote:Udrite žene pa nek vide šta je Islam. Sve ste vi ko fol muslimanke, a nijedna ne bi dozvolila da joj muž ima četiri žene. Eee pa ne može tako. Ko vam je kriv što vas bog ne voli?
Habibti, ya nour el - ain... 

- Lavlje_srce
- Alienka
Podrinjac wrote:Udrite žene pa nek vide šta je Islam.
Da, ti ces nam reci sta je Islam.
U Hrvatskoj i Srbiji nema Islama, ali zato nasilje prema zenama cjeta li cvjeta. Kako to pametnjakovicu?
Hrvatska - porazna statistika:
Svakih 28 dana u Hrvatskoj jednu ženu ubije njezin sadašnji ili bivši partner. Svakih 11 dana jedna od njih prijavi silovanje od strane partnera, a u stvarnosti seksualno nasilje pretrpi višestruko veći broj žena. Više od 30 žena svaki dan žrtve su fizičkog nasilja koje nad njima počini njihov sadašnji ili bivši suprug.
Crna je to statistika nasilja nad ženama u 2014. godini, koja se u 2015., prema prvim podacima, nije bitno mijenjala.
Nasilje nad ženama, kako je konstatirala pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, iz godine u godinu sve je brutalnije, surovije i okrutnije. Sve je više teških tjelesnih ozljeda, pokušaja i izvršenih ubojstava te drugih djela koje se gone po Kaznenom zakonu, dok lagano opada broj prekršajnih prijava prema Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji.
Prema podacima za 2014. godinu, svojim sadašnjim ili bivšim partnericama život je oduzelo 13 muškaraca, još njih 338 nanijelo im je teške tjelesne ozljede. Prekršajno su ukupno zabilježene 14.784 prijave obiteljskog nasilja, dok je u prvih 11 mjeseci 2015. taj broj pao za sedam posto.
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska ... ner/84772/
Srbija - porazna statistika:
Svaka druga žena u Srbiji je tokom života bila izložena nekom obliku porodičnog nasilja. Prema dokumentu Uprave za rodnu ravnopravnost RS „Mapiranje porodičnog nasilja prema ženama u centralnoj Srbiji“(Marija Babović, Katarina Ginić, Olivera Vuković) iz 2010. godine, taj procenat iznosi 54,2 odsto, što znači da je svaka druga žena iskusila nasilje u porodici. Čak 37,5 odsto žena prijavilo je da je porodičnom nasilju bila izložena u proteklih godinu dana.
http://www.sigurnakuca.net/nasilje_nad_ ... i.169.html
Da - treba biti sa ateistima; oni nece ozeniti 4 zene ali ce zato kroz zivot promijeniti 5-10-15 ljubavnica. I nisi ti taj koji odredjuje ko je muslimanka a ko ne, pa gledaj svoja posla.Sve ste vi ko fol muslimanke, a nijedna ne bi dozvolila da joj muž ima četiri žene. Eee pa ne može tako. Ko vam je kriv što vas bog ne voli?
Poznati su faktori rizika za nasilje nad zenama: stupanj edukacije, zloupotreba alkohola, stav prema nasilju nad zenama i izlozenost nasilju u toku odrastanja.storm wrote:Mislim da udaranje žena i općenito bilo koja vrsta nasilja, ima više veze sa stupnjem razvijenosti, kulturom te na kraju najbitnije karakterom pojedinca...
Medjutim globalne statistike nasilja nad zenama su i dalje sokantne - jedna od tri zene u svijetu je i dalje zrtva nasilja. Muski spol se svijescu jos uvijek nije digao iz kamenog doba. Uzalud tehnoloski razvoj, uzalud statusni simboli i vanjski (lazni) sjaj.
Podaci Svjetske Zdravstvene Organizacije - januar ove godine: http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs239/en/
Memento Mori
Uh ..znam i neke "kravataše", obrazovane, situirane....koji se ne libe potegnuti ženu....čak i javno u društvu ponižavati (mogu zamisliti kako je u 4 zida) tako da je glavni faktor po meni ipak osoba i mentalni sklop iste....i naravno niz gore pobrojanih faktora.Lavlje_srce wrote:Poznati su faktori rizika za nasilje nad zenama: stupanj edukacije, stav prema nasilju prema zenama, zloupotreba alkohola i izlozenost nasilju u toku odrastanja.storm wrote:Mislim da udaranje žena i općenito bilo koja vrsta nasilja, ima više veze sa stupnjem razvijenosti, kulturom te na kraju najbitnije karakterom pojedinca...
Medjutim globalne statistike nasilja nad zenama su i dalje sokantne - jedna od tri zene u svijetu je i dalje zrtva nasilja. Muski spol se svijescu jos uvijek nije digao iz kamenog doba. Uzalud tehnoloski razvoj, uzalud statusni simboli i vanjski (lazni) sjaj.
Podaci Svjetske Zdravstvene Organizacije - januar ove godine: http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs239/en/
Habibti, ya nour el - ain... 

- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
neke žene treba malo isplehati , npr Lavlje srce , muholovkom po dupetu
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- Lavlje_srce
- Alienka
Imas zvanicne podatke u tekstu koji sam citirala - 15% zena u Japanu i 71% u Etiopiji prijavljuju nasilje. Poznajem i ja 'obrazovane' nasilnike. Zato sam i rekla da se mentalni sklop muskaraca vrlo malo promijenio usprkos svoj tehnologiji. Mene bi bilo sramota, a vi kako hocete.storm wrote: Uh ..znam i neke "kravataše", obrazovane, situirane....koji se ne libe potegnuti ženu....čak i javno u društvu ponižavati (mogu zamisliti kako je u 4 zida) tako da je glavni faktor po meni ipak osoba i mentalni sklop iste....i naravno niz gore pobrojanih faktora.
Ko mene muholovkom, ja njega tavom po pametnoj glavici - pravilo br. 1 Amazonki.carobnjak N wrote:neke žene treba malo isplehati , npr Lavlje srce , muholovkom po dupetu
Memento Mori
- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
zabranjeno je po glavi, čitaj šta kaže taj čiča
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9796 times
- Been thanked: 16471 times
Mutevelija wrote:Starije žene su znale reci ako bi muškarcu bila želja za sefom iznenada a žena pravila jelo npr a ruke joj bile u tijestu obavezna je sve prekinuti oprati ruke i imati. Sex. laganje tipa bolu glava je grijeh jer se radi i natalitetu.

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
EE jesi mi dala primjer... Srbi i HrvatiLavlje_srce wrote:Podrinjac wrote:Udrite žene pa nek vide šta je Islam.
Da, ti ces nam reci sta je Islam.
U Hrvatskoj i Srbiji nema Islama, ali zato nasilje prema zenama cjeta li cvjeta. Kako to pametnjakovicu?
Hrvatska - porazna statistika:
Svakih 28 dana u Hrvatskoj jednu ženu ubije njezin sadašnji ili bivši partner. Svakih 11 dana jedna od njih prijavi silovanje od strane partnera, a u stvarnosti seksualno nasilje pretrpi višestruko veći broj žena. Više od 30 žena svaki dan žrtve su fizičkog nasilja koje nad njima počini njihov sadašnji ili bivši suprug.
Crna je to statistika nasilja nad ženama u 2014. godini, koja se u 2015., prema prvim podacima, nije bitno mijenjala.
Nasilje nad ženama, kako je konstatirala pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, iz godine u godinu sve je brutalnije, surovije i okrutnije. Sve je više teških tjelesnih ozljeda, pokušaja i izvršenih ubojstava te drugih djela koje se gone po Kaznenom zakonu, dok lagano opada broj prekršajnih prijava prema Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji.
Prema podacima za 2014. godinu, svojim sadašnjim ili bivšim partnericama život je oduzelo 13 muškaraca, još njih 338 nanijelo im je teške tjelesne ozljede. Prekršajno su ukupno zabilježene 14.784 prijave obiteljskog nasilja, dok je u prvih 11 mjeseci 2015. taj broj pao za sedam posto.
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska ... ner/84772/
Srbija - porazna statistika:
Svaka druga žena u Srbiji je tokom života bila izložena nekom obliku porodičnog nasilja. Prema dokumentu Uprave za rodnu ravnopravnost RS „Mapiranje porodičnog nasilja prema ženama u centralnoj Srbiji“(Marija Babović, Katarina Ginić, Olivera Vuković) iz 2010. godine, taj procenat iznosi 54,2 odsto, što znači da je svaka druga žena iskusila nasilje u porodici. Čak 37,5 odsto žena prijavilo je da je porodičnom nasilju bila izložena u proteklih godinu dana.
http://www.sigurnakuca.net/nasilje_nad_ ... i.169.html
Da - treba biti sa ateistima; oni nece ozeniti 4 zene ali ce zato kroz zivot promijeniti 5-10-15 ljubavnica. I nisi ti taj koji odredjuje ko je muslimanka a ko ne, pa gledaj svoja posla.Sve ste vi ko fol muslimanke, a nijedna ne bi dozvolila da joj muž ima četiri žene. Eee pa ne može tako. Ko vam je kriv što vas bog ne voli?
Poznati su faktori rizika za nasilje nad zenama: stupanj edukacije, zloupotreba alkohola, stav prema nasilju nad zenama i izlozenost nasilju u toku odrastanja.storm wrote:Mislim da udaranje žena i općenito bilo koja vrsta nasilja, ima više veze sa stupnjem razvijenosti, kulturom te na kraju najbitnije karakterom pojedinca...

Razlika između Bliskoistočne stoke, Arapa, Bošnjaka, Srba i Hrvata je zanemarljiva uzimajući mentalitet.
... i izloženosti religiji.stupanj edukacije, zloupotreba alkohola, stav prema nasilju nad zenama i izlozenost nasilju u toku odrastanja.
- Mutevelija
- Selonačelnik
spacebound wrote:Mutevelija wrote:Starije žene su znale reci ako bi muškarcu bila želja za sefom iznenada a žena pravila jelo npr a ruke joj bile u tijestu obavezna je sve prekinuti oprati ruke i imati. Sex. laganje tipa bolu glava je grijeh jer se radi i natalitetu.

Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav